Koncert

Colors World Music Festival

Cabaret Medrano előadó
Romano Drom előadó
Said Tichiti előadó
Arena Garden
2021. június 17. (csütörtök) 18:30
Ár: 1499 Ft, elővét: 999 Ft

Helyszín:

Arena Garden
1087 Budapest, VIII. kerület, Kerepesi út 9

18:30 kapunyitás
19:00 Said Tichiti
20:00 Cabaret Medrano
21:30 Romano Drom


Egy új fesztivál indul útjára június 17-én az Aréna Gardenben. Első ízben három remek fellépő ad ízelítőt a világzene színes felhozatalából.
Elsőként Said Tichiti a Chalaban együttes életre hívója mutatja be műsorát, így a közönség megismerkedhet a tradicionális marokkói gnawa zenével. Said Tichiti az ezredfordulón egyre nagyobb teret kapó világzenei szcéna egyik legismertebb képviselője lett, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában nagy sikerrel és rendszeresen koncertezett, de még szülőhazájában Marokkóban is gyakran fellépett.
Az est következő fellépője 2021-ben 20. születésnapját ünneplő Cabaret Medrano. A jellegzetesen budapesti zenekar zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a klezmer, a jazz és a sanzonok világa.
Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szívesen játszanak együtt vendégzenészekkel is (pl. Gáspár Kálmán cimbalmossal vagy egyszer egy komplett szerb etno-jazz együttessel).
Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.
Az minifesztivál zárófellépője az egyik legismertebb kelet-közép európai cigányzenekar, a Romano Drom. 1998-as alapítása óta a világzenei szcéna állandó szereplője. Koncertjeik minden alkalommal jó kedvre és táncra sarkallják a közönséget. Turnéik során bejárták a világot (30 országban több mint 500 koncertet adva), 20 év tapasztalata formálta a dalaikat karcosan sallangmentessé.A hétköznapokban rejtve virágzó urbánus folklór, a kortárs cigányzenei reflexió autentikus üzenete könnyedén hódítja meg akár a mainstreamhez szokott hallgatóságot is. A zenekar 7 eddig megjelent lemezanyagában, a repertoár gerincében, Kovács Antal alapító, szerző az élő oláh zenei tradíció belső megújítására irányuló célkitűzése bontakozik ki. A szerzői célt legpontosabban fedő, néhol eltérő eredetű kultúrák zenei megoldásait magába olvasztva alakul világzenévé az anyag. Borongós-érzelmes, ugyanakkor táncba hívó dalaik sodrása nyelvismeret nélkül is rímel a dob, basszusgitár hangszereléssel kiemelt hagyományos húros és ütős ritmushangszerek, a feldolgozott ősi dalok, s az új szerzemények összjátékára. Az oláh cigány hagyomány új tartalmakkal gazdagított perspektívája, a harmonikusan egyöntetű sokféleség -a zenekar kiváló, a közönség hangulatára fogékony előadói képességei mellett- garancia a zenekar zajos sikerére.


Az esemény a Köszönjük, Magyarország! program támogatásával valósul meg.


A rendezvény az aktuálisan hatályos jogszabályok szerint látogatható. A koncertre való belépéshez védettségi igazolvány és személyi igazolvány együtt szükséges.