Koncert

Fókuszban Georges Aperghis

Rajna Martin karmester
Jonas Bürgin karmester
Murányi Márta előadó
Danubia Zenekar előadó
BMC - Koncertterem
2021. október 14. (csütörtök) 19:30
Ár: 3000 Ft

Helyszín:

BMC - Koncertterem
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

Km.: Thurnay Viola, Murányi Márta (ének), Matthew McDonald (nagybőgő), Óbudai Danubia Zenekar; vez.: Rajna Martin, Jonas Bürgin, valamint a mesterkurzus kiválasztott karmesterei


R. Strauss: Szerenád, op. 7
Kecskés D. Balázs: Új mű (ősbemutató)
Eötvös Péter: Aurora (magyarországi bemutató)
Francisco Domínguez: Új mű (ősbemutató)
Georges Aperghis: Migrants (magyarországi bemutató)


Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány koncertje


Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány karmestereket és zeneszerzőket támogató idei mentorprogramjának egyik központi műve Richard Strauss fiatalkori darabja, a tizenhét évesen írt Fúvósszerenád: a zeneszerzők, Kecskés D. Balázs és Francisco Domínguez a mentorálás idején a Szerenáddal azonos apparátusra komponálják legújabb művüket.
Mint minden korábbi évben, a két vezető mentorhoz, Eötvös Péterhez és Vajda Gergelyhez egy harmadik kortárs alkotó csatlakozik, idén a világhírű, Franciaországban élő görög komponista, Georges Aperghis. A hazai közönség elsősorban a kísérleti színház és a kortárs zene határterületén tevékeny szerzőként ismerheti, két énekesre és együttesre 2016–2017-ben írt darabjának Berlinben volt az ősbemutatója.
A koncerten magyarországi bemutatóként hangzik el Eötvös Péter nagybőgőre írt concertója, a darabot Matthew McDonald, a 2019-es berlini premier szólistájának előadásában hallgathatjuk meg.