Koncert

Kontraszt

Mirtse Kori előadó
Csizmazia Zsolt előadó
Művészetek Völgye (Hangfoglaló Udvar)
2021. július 26. (hétfő) 17:30

2021. július 23. és augusztus 01. között kerül megrendezésre a Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja a, jubileumi 30. Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.


A KONTRASZT Mirtse Kori és Csizmazia Zsolt 2019-ben alakult formációja. A felállás ének és gitár - valamint néhány elektronikus pedál, melyektől a hangzás erőteljesebb, energikusabb, mint azt egy akusztikus duónál feltételezné a közönség. 2019 decemberében tartották meg bemutatkozó koncertjüket a Hunnia Bisztróban.


Repertoárjuk magyar nyelvű saját dalokból áll, melyekben a zenei elemek letisztultak, akusztikus, mégis erőteljes hangzásúak, a szövegek pedig csontig hatolnak, és olyan témákat dolgoznak fel, amelyeket a legtöbben a szőnyeg alá söpörnek.


A 2020-ban megrendezett Fülesbagoly tehetségkutató verseny debreceni döntőjén első helyezést és “legjobb dalszövegíró” díjat nyertek, valamint a 2020-as Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjén első helyezést értek el.


A tagok a Kőbányai Zenei Stúdióban tanulták a zeneszerzés művészetét, a szöveg pedig nem csak kíséret - a KONTRASZT törekszik arra, hogy dalszövegeiknek is esztétikai minősége legyen.


Ez a szemlélet kapcsolja össze a dalokat egy sokszínű, változatos repertoárba, ami kibillenti a hallgatót a komfortzónájából.