Koncert

KRIZ

Pecze Balázs előadó
Tálas Áron előadó
Mike Gotthard előadó
Gudics Martin előadó
Mixát
2023. április 26. (szerda) 20:00

Helyszín:

Mixát
1088 Budapest, VIII. kerület, Krúdy utca 7

Km.: Csapó Krisztián (harsona), Pecze Balázs (trombita), Soso Lakatos (szaxofon), Tálas Áron(billentyűk), Mike Gotthard (gitár), Gudics Martin (basszusgitár), Gudics Marcell (dob)


Csapó Krisztián harsonaművész szóló projektje, a KRIZ elsősorban a jazz-funk és a fúziós zene eszköztárából merít, használva az élvonalbeli szólisták adottságait. “The Journey Home” címmel 2022-ben jelent meg a bemutatkozó albumuk, amin olyan neves jazz zenészek közreműködtek, mint a francia basszusgitár virtuóz Hadrien Feraud, a kiemelkedő magyar dobos Borlai Gergő vagy a keresett brit lead trombitás Ryan Quigley.

A nagyrészt saját kompozíciókat felvonultató repertoár amellett, hogy a harsonát, mint szóló hangszert helyezi előtérbe, bátran épít a zenekar többi kiváló szólistájára. A fúvós szekcióban Krisztián mellett Pecze Balázs, a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarának trombita szólamvezetője-, valamint Lakatos Soso Sándor, a Bartók Rádió szaxofon versenyének korábbi győztese közreműködik. A ritmusszekció Mike Gotthard gitáros, Tálas Áron zongorista, Gudics Martin basszusgitáros és Gudics Marcell dobos quartetje.
2022-ben “A legjobb élőben előadott produkció” kategóriában Szikra-díjat nyertek.

2023. januárjában a Művészetek Palotájában adtak teltházas koncertet, a világszerte ünnepelt fiatal kolumbiai zongorista, Jesús Molina vendégszereplésével.