Koncert

MÁV Szimfonikus Zenekar, vez.: Kesselyák Gergely

Kesselyák Gergely karmester
Miklósa Erika előadó
Molnár Levente előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2022. február 17. (csütörtök) 19:30 - 23:59
Ár: 3000, 5000, 7000, 9000 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.: Miklósa Erika (Violetta), Ninh Duc Hoang Long (Alfredo), Molnár Levente (Giorgio Germont), a Virtuózok című televíziós tehetségkutató énekes versenyzői, a debreceni Csokonai Színház Énekkara (karvezető: Gyülvészi Péter)


Verdi: Traviata - opera három felvonásban (koncertszerű előadás)

Kesselyák Gergely életrajzából tudjuk, hogy pályájának kezdete, 1993 óta számos színházban több mint hatvan opera és más zenés színpadi mű előadását vezényelte. Az is közismert, hogy évek óta a Virtuózok című televíziós tehetségkutató verseny zsűritagja. A maga részéről úgy járul hozzá a tehetséges fiatal énekesek nyilvános fellépési lehetőségeinek bővítéséhez, hogy meghívja őket egy általa vezényelt opera előadói gárdájába. A koncertszerű előadás abban is a televízióműsorhoz kapcsolódik, hogy a címszereplő, Miklósa Erika is hosszú évek óta a Virtuózok zsűrijének lelkes tagja.


Verdi operájának szövegét Francesco Maria Piave írta, Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című regénye, illetve az abból készült színmű nyomán, az operát 1853-ban a velencei La Fenice színházban mutatták be. A cím (La Traviata) azt jelenti: az utat tévesztett nő. Cselekménye Párizsban játszódik, főszereplője Violetta, a nagypolgári társaságban élő kurtizán, aki őszinte érzelmekre vágyik, jólelkű, és végül tüdőbajban meghal. A Traviata Verdi egyik legnépszerűbb operája, csodálatosan ábrázolja a szereplők érzéseit, a drámai feszültséget, de ezen túlmenően még a jellegzetes párizsi társasági élet eseményeinek miliőjét, hangulatát is. Így biztos, hogy színpadi játék, díszletek és jelmezek nélkül is nagy élmény lesz találkozni a művel.