Koncert

Nédó Olga (hegedű)

Nédó Olga előadó
MKUK - Udvari Kamaraszínház, Altemplom
2020. január 18. (szombat) 19:00

Helyszín:

MKUK - Udvari Kamaraszínház, Altemplom
1133 Budapest, Pozsonyi út 58.

Nédó Olga Nívó-, Prima- és Kölcsey-díjas hegedűművész, a Magyar Vöröskereszt kulturális és jószolgálati nagykövete Az általa képviselt klasszikus zenei műfajon kívül az igényes könnyűzene világában is otthonosan mozog. A musicalek, a filmzene- vagy az operett/opera irodalom gyöngyszemei is megtalálhatók
repertoárjában. Művészi küldetésének tekinti a komolyzene népszerűsítését, hogy a közönség, és különösen a fiatalok felfigyeljenek a klasszikus zene szépségeire.
A crossover stílussal teszi könnyedebbé a hangzásvilágát. Előszeretettel csempészi repertoárjába a magyar zenéket, hogy ezzel is népszerűsítse hazánkat.
Bejárta Amerikát, Európát, és Kínában is megfordult már. Olyan hírességekkel lépett színpadra, mint Jose Cura, Richard Clayderman. Részt vett a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatban is. 2018-ban Andrási Attila, az Udvari Kamaraszínház alapítója/rendezője is felfigyelt a művésznő munkásságára,
ezért szerepet ajánlott neki egyik művében, ahol végigkíséri az előadást zenéjével.


Két lemeze jelent meg. Első lemeze, a Violin&Women 2018-ban aranylemez lett. Ezt követte második albuma, Favorite címmel, amin kedvenc dalai találhatók, többek között a Honfoglalásból egy részlet.