Koncert

Paal Nilssen-Love: Circus

Lumen kávézó
2023. május 04. (csütörtök) 20:00

Helyszín:

Lumen kávézó
1085 Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 5.

A Paal Nilssen-Love CIRCUS a koronajárvány okozta utazási korlátozások közvetlen következményeként jött létre. Az Oslo World Music Festival felkérte Nilssen-Love-ot, hogy állítson össze egy új zenekart norvégiai zenészekből. Különböző stílusokban jártas zenészekből állt össze a zenekar. A hét egyedi hang közös zenei ötletek és gondolkodásmódok, valamint a zenei szabadság közös értelmezése köré gyűlt össze.

Nilssen-Love komponálta a zenét, de a dalok inkább olyanok, mint a térképek, amelyeken minden zenész szabadon választhat irányt és intenzitást. Nilssen-Love az elmúlt évek etiópiai és brazíliai utazásaiból és tanulmányaiból merít ihletet, emellett régóta vonzódik a mali és szenegáli zenéhez. De minden a tágan meghatározott improvizált zenében gyökerezik. Ez teszi a PNL Circust egy rendkívül kiszámíthatatlan zenekarrá. Élőben nézni őket olyan, mintha cirkuszba mennénk!
Juliana Venter (ének), Thomas Johansson (trombita), Signe Emmeluth (altszaxofon), Oddrun Lilja (el-gitár), Kalle Moberg (harmonika), Christian Meaas Svendsen (nagybőgő és basszusgitár), Paal Nilssen-Love (dobok és ütőhangszerek).