Koncert

Sorbonne Sexual, Cataflamingo

Sorbonne Sexual előadó
Cataflamingo előadó
A38 Hajó (Tetőterasz)
2020. augusztus 13. (csütörtök) 19:45
Ár: 1500 Ft, elővét: 1000 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Tetőterasz)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A poszt-alternatív Sorbonne Sexual nagyszabású lemezbemutató koncertet ad ezen az estén az A38-on. Dalaik - amelyek kitűnő szövegekkel büszkélkedhetnek - igazából tudatszabdaló versek sok-sok humorral!


A Sorbonne Sexual 2017-ben az A38 Tetőteraszán mutatta be Kifutás című lemezét, most visszatérnek a hajóra, hogy a legújabb lemezüket is itt játszhassák el először élőben. Az Amíg álmodik a zenekar harmadik nagylemeze, mely méltán tükrözi a zenekar jelenlegi valóságát, jóval dalközpontúbb, letisztultabb anyagot hallhatunk, mely még azért tartalmazza az eddig megszokott progresszivitást is. A koronghoz három klip is készült (Detenekem, Boldog az, Kapcsoló), mindhármat más rendezővel és más művészeti koncepcióval álmodták meg a szerzők, mégis egységes képet mutatnak az Amíg álmodik keretében. A lemez zenei rendezője pedig Egyedi Péter (Óriás, MMAMT, Rájátszás), aki hihetetlen érzékenységgel tudott belefolyni a Sorbonne világba, és a lehető legtöbbet kihozta a dalokból. Hamisíthatatlan alternatív koncertre számíthat az, aki augusztus 13-án ellátogat az A38-ra!


„Élőben ritkán ragadnak meg a dalszövegek, de itt önkéntelenül is arra gondoltam: végre valami újszerű és egyáltalán nem közhelyes! Nem az a tipikus bulizene – bár a számok többsége pörgős – szóval ugrálni is lehet rá, de úgy üt igazán, ha közben a mondanivalóra is figyelünk. Akkor nagyon rá lehet hangolódni.” (Láng Dávid, Magyar Narancs)


A Sorbonne Sexual az alternatív zene szöveghagyományozódására alapozva alakította ki a progresszivitás és a popularitás közti vékony mezsgyét, amin mozog. 2014-es Fáma c. lemezükkel eljutottak számos nagyobb helyre játszani, turnéztak a 30y-al, 2017-ben pedig megjelent Kifutás című anyaguk, mely a kiszenekarok életének kálváriáját próbálta bemutatni, 2020-ban pedig Egyedi Péter zenei rendezésében elkészült az Amíg álmodik, mely az eddigi legkidolgozottabb, legárnyaltabb dalcsokor, amit valaha a zenekar felmutatott.