Koncert

Szabados György Emlékest

Ajtai Péter előadó
Ávéd János előadó
Baranyi Bence előadó
Berta Zalán előadó
Boldi Tamás előadó
Cseke Dániel előadó
Dóczi Bence előadó
Gyárfás Attila előadó
Hock Ernő előadó
Kováts Zoltán előadó
Kováts Gergő előadó
Pozsár Máté előadó
Szelevényi Vito előadó
Fonó Budai Zeneház
2021. június 11. (péntek) 20:00
Ár: 1500 Ft, elővét: 1000 Ft

Helyszín:

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, XI. kerület, Sztregova utca 3.

Tíz éve hunyt el Szabados György Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző, a magyar improvizatív zene atyja és Európa-szerte elismert alakja. Alkotói felfogását a kompozíció és a szabad improvizáció harmóniája, valamint a jazz erős hatása jellemzi. Halála óta felnőtt egy új zenész generáció, akik már nem voltak közvetlen kapcsolatban vele, munkásságának hatása azonban egyértelműen kitapintható náluk. Geröly Tamás jazzdobos hívására 15 muzsikus emlékezik zenével a Fonó színpadán, azon a helyen, ahol számos alkalommal lépett fel Szabados György is. Egy felvétel az általa alapított MAKUZ-zal például itt látható.
»» 
A Dr. Szabados György emlékest közreműködői: Ajtai Péter, Hock Ernő, Kováts Zoltán Sándor (bőgő), Berta Zalán (basszusgitár), Ávéd János, Cseke Dániel, Kováts Gergő (szaxofon), Baranyi Bence, Gyárfás Attila, Miklós Szilveszter (dobok), Boldi Tamás, Pozsár Máté (zongora), Dóczi Bence, Menyhért Márton (gitár), Szelevényi Vito (trombita)


Belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. A Fonó területén beltéren kötelező a maszkviselés kivéve a vendéglátóegységet.