Koncert

The Doors Est a Pólusban – Doors Emlékzenekar koncert + The Doors (1991) mozifilm

Pólus Mozi
2021. december 03. (péntek) 19:00
Ár: 3900 Ft, elővét: 2900 Ft

Helyszín:

Pólus Mozi
1152 Budapest, XV. kerület, Szentmihályi út 131.

A Pólus Rock Klub 2021 őszi-téli évadjának következő kiemelt programján a The Doors együttes énekese és szövegírója, egy nemzedék bálványa, Jim Morrison előtt tisztelgünk, aki december 8-án lenne 78 éves.
A december 3-án pénteken 19:00 órakor kezdődő THE DOORS ESTEN fellép a közel 20 éve koncertező Doors Emlékzenekar, és levetítjük Oliver Stone 1991-ben készült, Jim Morrison és a zenekar történetét feldolgozó életrajzi kultfilmjének digitálisan felújított változatát.


KONCERT – Doors Emlékzenekar
A hatvanas évek egyik legmeghatározóbb kaliforniai zenekarának ill. Jim Morrison-nak olyan örök érvényű dalokat köszönhetünk, mint a Riders On The Storm, a Break On Through és a Light My Fire c. világslágereket. A Doors Emlékzenekar ezt az életművet ápolja 1992 óta megszakítás nélkül. Takáts Máté személyében felfrissülve, továbbra is rendszeres szereplői a hazai fesztivál és klubéletnek.
„A THE DOORS szerintünk nem annyira rétegzene! Célunk megismertetni minden generációt ezzel a világgal, hiszen sok zenei stílust magába foglal: a bluestól, a jazz-rockon át, a rockig mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló stílust, és dalokat. A Doors zenéje és Jim Morrison szövegei több generációnak és a legkülönbözőbb zenei ízlésű embereknek szól. A zene szeretete az, ami a fiatalt, és idősebbet elhoz a koncertjeinkre…ahol igazi The Doors koncert-feelinggel találkozhatnak!„


VETÍTÉS – The Doors (Digitálisan felújított változat)
amerikai zenés életrajzi dráma, 138 perc, 1991
rendező: Oliver Stone
Főszereplők: Val Kilmer, Meg Ryan
A The Doors és zenéje legenda. A film elementáris erővel, zenében és képekben mutatja be a valóság küszöbének átlépését, az áttörést a "másik oldalra". Pszichedelikus látomások, eksztatikus, botrányos színpadi fellépések, rituális szeretkezések, a tudatos és tudattalan határainak elmosódása - mindez csak egy valakinek a személyiségén átlényegítve volt lehetséges, a zenekar költő-énekesén, akit úgy hívtak: Jim Morrison...
Jim Morrison egyesek számára maga volt az Isten, mások a Sátánt látták benne. Élete extrém volt, önpusztító és végletekkel teli. Tiltakozott minden szabály ellen, dühösen, szenvedélyesen és veszélyesen élt a zene, a szex, az alkohol és a kábítószer mámorában. A The Doors együttes motorjaként néhány év alatt egy egész generáció bálványává, váratlan és hirtelen halálával pedig legendává vált.
Oliver Stone rengeteg zenével, lendületesen és egyedi képi világgal mutatja be a legendát, akit Val Kilmer szenzációs alakítása kelt életre a filmben.