Koncert

The Pontiac

The Pontiac előadó
Pontoon
2022. június 24. (péntek) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Pontoon
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó 1./A kikötő

Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a The Pontiac dalokban.
A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a Morning Rain-t, melyet két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett. Első anyagaikat angol nyelven írták, és sokkal inkább táplálkozott a blues hagyományokból, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, és ez a változás a zenére is kihatott, sokkal inkább tart a magyar alternatív/indie rock zene felé az együttes. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést akár, ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió hazai top listáján való több hetes szereplést nézzük. A zenekar - a fesztivál fellépések mellett - turnézott a Margaret Island és a Blahalouisiana előzenekaraként.
2021. októberben adták ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezét, a Jöhet velünk bárkit, amelyet nagyszabású lemezbemutató koncerttel ünnepeltek az Instant Klubban.
2022. év elején a zenekar frontemberét, Nagy Barnabást Petőfi Zenei Díjra jelölték, az év férfi előadója kategóriában.