Koncert

Wagner: A Rajna kincse

Fischer Ádám művészeti vezető, karmester
Egils Silins előadó
Christian Franz előadó
Jürgen Sacher előadó
Szabóki Tünde előadó
Fodor Bernadett előadó
Walter Fink előadó
Sorin Coliban előadó
Fodor Gabriella előadó
Kálnay Zsófia előadó
Online nézhető ONLINE
2020. június 18. (csütörtök) 18:00 - 20:40

Évek óta óriási érdeklődés övezi a Budapesti Wagner-napokat, és joggal, hiszen nemzetközi hírű énekesgárda közreműködésével, Hartmut Schörghofer rendezésében és díszleteiben, a Wagner-muzsikát anyanyelvi szinten beszélő Fischer Ádám művészeti vezetésével elevenedik meg az elátkozott aranygyűrű legendája a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem csodálatos akusztikájában.


A nibelung gyűrűjében beteljesedő gigantikus színházi előadás a Rajna hűvös mélyén kezdődik a folyó kincsét őrző sellők játékával és az őket csalódottan bámuló Alberich, a nibelung hasztalan vágyakozásával. A szánalmasan csúf lény elkeseredésében könnyű prédájává vált a világ feletti uralom vonzásának, és a szerelmet fennhangon elátkozva elrabolta a Rajna kincsét.
Egils Silins nemcsak a Budapesti Wagner-napok közönségét, hanem egész Európát meghódította már különleges basszbaritonjával. A cseh tenor, Ladislav Elgr Froh szerepét a Müpában is sikerrel énekelte korábban. Szabóki Tünde több Ring-szerep elismert alakítója, a neves német mezzoszoprán, Birgit Remmert pedig a legnagyobb karmesterekkel énekelt a vezető operaszínpadokon.


Wagner: A Rajna kincse - zenedráma négy képben (német nyelvű előadás, magyar és angol szövegvetítéssel)



A felvétel a Müpa 2015. június 11-i koncertjén készült.