Ezüstliliom 2016 jan. 18. - 13:57:38
(44/64)
Na, azokat az "egyenhajú" srácokat én sem tudom megkülönböztetni, de én még hozzájuk sorolnám azt is, akit az elsõ film végén meglõ Tris, mikor nem akarja elárulni, hol a mûveltek központja.
Ezüstliliom 2016 jan. 18. - 13:54:19 Előzmény idõjós1010
(43/64)
SPOILER
Négyes apjának erõszakosságára annyi utalás azért volt az elõzõ filmben, hogy Négyes szimulációjában nadrágszíjjal közelít a fia felé fenyegetõen. Tehát valószínûleg nem csak a feleségét, de a fiát is verte, ahogy a pletykák is szóltak róla a filmben. Állítólag ezért váltott Négyes csoportot, és nem maradt önfeláldozó.
axis85 2016 jan. 18. - 11:44:03 Előzmény idõjós1010
(42/64)
Spoilert tartalmazhat.
Egy dologban javítanálak: a fekete srác a tetõn nem hal meg, Õ nyitja ki a fegyverraktárat. Mint kiderül Õ is elfajzott, ezért nem üti ki õt sem a az altató lövedék.
Egyébként egyet értek veled.
Tris karaktere olyan szinten volt nekem itt un-szimpi, hogy többször majdnem hagytam az egész filmet a fenébe. Vagy rinyál, vagy keménykedik. Az elsõ részben szimpi volt a karaktere, de ebben a filmben minden báját elvesztette a szememben. És persze Õ a legkülönlegesebb, csakis õ tudja megmenteni a világot. Értem én, hogy elsõ sorban tinifilm, de nem kéne ezt a korosztályt ilyen szinten lenézni, és lebutítani mindent egy Disney rajzfilm színvonalára (amiket egyébként imádok, félre ne értse senki).
Ahogy többen írták, a történet tele van logikai buktatókkal, én el sem kezdem sorolni, sokan megtették elõttem.
Tris tesóját, és azt a srácot, aki elárulta õket sem értettem(aki mellesleg tök úgy nézett ki, mint az elsõ filmben, akit Tris lelõ, meg aki öngyilkos lett, esküszöm nem tudom ezt a hármat megkülönböztetni, és hogy melyik szerepelt az egyes jelenetekben).
Ide állok, oda állok, ebben hiszek abban hiszek...mi volt már ez?
7/10
idõjós1010 2016 jan. 04. - 16:01:30 7/10
(41/64)
A (szerintem) zseniálisan jó elsõ rész után, tényleg szükség volt erre a második részre, és ilyen szempontból nem is bántam meg, hogy megnéztem, viszont elég rendesen alulteljesítette az elõzõ részt. Ellenben lekötött minden perce, szóval hiába okozott csalódást, dobtam rá egy hetest. Noha ebben komoly szerepe van az elõdnek is.
Szomorúan vettem tudomásul viszont egyik marhaságot, a másik után, amit feldobott a film. ...SPOILER...
Már rögtön az elején hallhattuk a közleményt a város utcáin, melybe még belefogalmazták az önfeláldozók csoportját is, mintha nekik is fontos szerepük volna a közösség harmonikus együttmûködésében, pedig nem csináltak belõle titkot, mikor kb a felét kivégezték, és oszlatták az egész csoportot. Ha akarták volna sem maradt titok senki elõtt, hisz a bátrak felébredtek az agyszimulációból, és elhûltek azon amit saját maguk mûveltek. No meg csak észrevette volna a lakosság egy komplett csoport hiányát utóbb, vagy nem ? Volt is rá idejük a két rész közti szünetben.
További marhaság, hogy az elfajzottak, élükön Tris-el, és Négyessel, úgy sétáltak be az igazságosok létesítményébe, mintha nem õket üldözni az egész város. Még rendesen meg voltak rajta lepõdve, mikor letartóztattatta õket az adott csoport vezetõje. Aztán Tris tömény marhaságait hallgathattuk az igazmondó szérum hatása alatt.: Õ tehet szülei haláláról, és csoporttársát sem kellett volna megölnie..... Krisztina, (a barátnõje) pedig olyan gyûlölettel néz rá utána, mintha az õ kezéhez nem tapadna ártatlan önfeláldozók vére. Õ parancsot teljesített szérum behatás alatt, mint ahogyan párja is, akit ha nem lõ le Tris, akkor õ lövi le a lányt. Négyes pedig hol elfogadná az anyja segítségét, hol pedig nem. Noha az elsõ perctõl kezdve egyértelmû volt, hogy nincs más választása. Az apjával való viszonya pedig teljesen tisztázatlan. Állítólag bántalmazta anno az anyját, de nem is úgy nézett ki az a karakter mint aki velejéig romlott volna. No meg hát elvileg önfeláldozó. Feltételezem a tesztje alapján is. Akkor nagyon agresszív nem lehetett. Nekem komoly hiányérzetem van vele kapcsolatban. Nem derült ki, hogy miért, és milyen kapcsolatuk is volt egymással. Tris el akarja kerülni a négy szimulációs gyakorlatot, mert a dobozt semmiképp nem akarja kinyitni, holott senki a városban nem ismeri annak tartalmát, sem lényegét, vagy értelmét. Azt sem tudták használ-e, vagy árt. A csoportnélküliek mozgalmát mindenesetre akármi is van benne, nem tudta volna megállítani, és a lázadók fõ reménye most amúgy is bennük volt. Aztán Tris mégis meggondolja magát. Õ sem tudja megmagyarázni miért, de megtörténik. Nemsokkal elõtte pedig fegyvert szegez a saját fejéhez, mintha bárki is elhinni róla, hogy képes lenne öngyilkosságot elkövetni valamiért, aminek végkimenetele senki számára nem ismert. Azzal senkit nem szabadít fel, ha fõbe lövi magát, és ezt mindenki pontosan jól tudta. Testvére visszaáll az agyasok csoportjába, akik felelõsek szüli csoportjának kiirtásáért. A végén persze megmagyarázza miért, de ez az ide-oda ugrálás csoportba be, és onnan ki, majd vissza elég bárgyúvá teszik az egészet. Egészen addig szerette a szüleit, aztán már õket okolja. Késõbb ismét szereti. A bátorság szimuláció egyébként erõsen össze lett keverve az önfeláldozással. Ami szerintem óriási baki. Az elsõ rész gyönyörûen lefektetett szabályainak igazi megcsúfolása. No és a mondat egy másik szimulációban: "Rémisztõ pasis módszerek" . Persze ezt Négyes nem hallhatta oké, de más sem. Aki mondta, az pedig már halott. Még ott meghalt a tetõn. Hogyan kerülhetett ez bele a szimulációba ? Egyébként a nagy leleplezés után ( nem úgy mint az elsõ rész elején), már nem az éhezõk viadala jutott róla eszembe, hanem az Útvesztõ c darab. Annak ha jól emlékszem ugyanez volt a csattanója. Legalábbis hellyel-közzel. No és persze vajon mi vár rájuk a kerítésen túl.: Éppen úgy mint az útvesztõk második részébõl, majd kiderül ez is a beavatott harmadik részébõl :-)
tothtomi109@gmail.com 2015 dec. 12. - 11:41:47 Előzmény tomy88trance
(40/64)
Köszi a spoilert! :)
10/10
tomy88trance 2015 szept. 19. - 21:24:18 10/10
(39/64)
Jó kis film volt akár az elsõ, kíváncsian várom a végkifejletet :) Szerintem a fõszereplõ csaj jó választás volt ,bár a rövid hajat nekem is szokni kellett kicsit,de végül is nem olyan rossz,de a hosszú jobb volt ,de nem a haj a lényeg egy filmben :)
***SPOILER PÓTOLVA***
Mondjuk azt én se értem,hogy mért nem jutottak el a falon túlra és mért csak a határig mentek,de biztos megvolt rá az okuk,talán majd a 3. részben ezt is megtudjuk.
1/10
csanyi82 2015 aug. 16. - 16:54:30 1/10
(38/64)
Rémesen unalmas, összetákolt, agyatlan tucatfilm, aminek egyetlen pillanatát sem tudom felidézni, csak arra emlékszek belõle, hogy semmi sztorija nem volt.
meridian74 2015 aug. 16. - 00:29:15
(37/64)
Amúgy ebbõl lesz még egy harmadik rész is? Úrrrristennnn...!
meridian74 2015 aug. 16. - 00:26:39
(36/64)
Nem is tudtam hogy ennek a filmnek volt foltytaása - ez - véletlenül néztem beel, és elkezdett rémleni, mintha ezt már láttam volna. Nem egészen ezt, ez olyn mint egy folytatás... és jé tényleg azt.

Viszont már az elsõ rész is egy elbaszott szar film volt, fõként azért mert egy rém unalmas nõi karakterre írták az egész sztorit. Az ilyen sztorik nem illenek nõkre, de ráadásul a színésznõ még tehetségtelen is.

Kicsit jobb lett volna a film, ha férfi lett volna a fõszereplõ. Lásd Mad Max. Ugye mennyire más máris?
Aztán még nem csak ez volt a baj. A az alakörítésben van kraft, de a forgatókönyv szerinti eseménysorozatok rendkívül sok esetben rendkívül bénák, és sok esetben ordítóan önellentmondásosak, logikátlanok, totál hülyeségek.

Például elõttem már össze is foglalták a végét a filmnek:

SPOILER
"ám ami igazán botrányos, az az üzenet. "Kedves emberek, sokat öltük egymást, ezért beraktunk titeket egy városba, megnézni, hogy mûködik-e a kasztrendszer. a teszt sikerült, mivel a kasztrendszer felbomlott. most már méltók vagytok hozzánk, gyertek ki az akárhová az akárkikhez." Hát ebben annyi helyen áll fejre az elemi logika, hogy szédültem a végére."

Milyen igaz...
Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy ráadásnak azt sem tudjuk meg végül, mi is van a falon túl?
robicsek2 2015 aug. 08. - 10:30:42
(35/64)
SPOILERES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az a vicces , hogy az elsö rész végén ugyan arra tartottak , mint most a film végén, a kerítés felé, nem is értem elsö részben miért nem próbáltak szerencsét arra. Kész idepazarlás volt ez a rész.
Max annyi hogy megismer hetük 4-es anyját , aki egy ribi.

Na meg hogy ismét az egekbe magasztalhatták Tris-t a szuper elfelajzott-tat

Elmegy kategóriába sorolnám a filmet. Az elsö rész még valamilyen szinten újdonságként hatott, de ez már nem.

Kate Winslet-nek viszont jól állt a kék ruci. Formás.
5/10
Sunboy 2015 aug. 07. - 00:28:24 5/10
(34/64)
A hisztis nõ, aki nem bírja kirakni a Rubik kockát. Ez sokkal találóbb cím lenne. Vagy mondjuk a 119 perc pazarlás. Nem olvastam a könyvet, de ez egy bazi nehéz szülés volt. Lényegében megyünk ide, megyünk oda, megyünk amoda, majd viszamegyünk oda, és a végén az elõzõ rézhez képest, ahol csak 2 ember ment, mindenki megy

******SPOILER********
kifelé
******SPOILER END********

Amit a sorozat 2 részben tálalt, azt sikerült összerakni a "Maze runner"-nek 1 rész alatt, de még a poszátás csaj is jobban adja el magát már évek óta. De tegyük félre a sztorit, és gyönyörködjünk a látványban, a színészekben, aaa.... bocsi színészekben ? Az egyedüli csajt, akit végig mutatni, és már-már elhiszed, hogy nem túl gyerek (a maga 24 évével), erre levágja a haját, és úgy néz ki mint valam sz#pottgombóc. (Oké tudom, hogy valószínû a könyvben is így van, de biztosan lehetett volna orvosolni a problémát....)
Egy pontot adok, mert valahogyan mégis érdekel mi lesz a következõ részben, kivéve ha a Maze runner, megint lefutja, és egy jobb folytatással jönnek elõ. Két pontot adok a látványra, ami 3D-ben fain lehet, illetve még kettõt az OST-re. De nem azokra a számokra amiket Joseph Trapanese rakott össze, mert az még nagyon messze van az "epic" jelzõtõl, hanem az Woodkind, LYKKE LI vagy az Imagine Dragons slágereire. Összességében, ha nincs 119 unalmas perced, akkor inkább ne áldozd fel magad, egy szenvedõs 5/10
shoc 2015 aug. 03. - 17:50:37
(33/64)
életem legrosszabb filmje. brutálisan naív.
Mayer Ferenc 2015 aug. 03. - 15:29:34
(32/64)
Hatalmas csalódás a film! Az elsõ részt 3-szor is láttam, teljesen kész voltam rajta és megfogott, tudtam magamat azonosítani a csajjal, mert õ is a rendszerrel szembe ment és nagyon komoly volt az egész film..de ez, ez a második rész egy hatalmas hulladék, ez mi?!
5/10
Újvállalkozó 2015 aug. 02. - 22:35:15 5/10 Előzmény pihes
(31/64)
4/10

De csak a látvány miatt. :)
6/10
Atis88 2015 aug. 02. - 21:39:52 6/10
(30/64)
Nos, ez már egy fokkal jobb volt mint az elsõ rész. A harmadikra meg talán még érdekessé is válhat ez az egész katyvasz. 6/10.
3/10
dalfakaszto 2015 aug. 02. - 15:17:42 3/10
(29/64)
Unalmas
5/10
pihes 2015 júl. 31. - 15:08:15 5/10
(28/64)
Sok ilyen film született már. Erre már, semmi szükség nem volt!
4/10
Viktor6665 2015 júl. 19. - 21:11:14 4/10
(27/64)
15perc után látszik, hogy még az elõzõnél is rosszabb lett.
Le is állítottam, aztán kíváncsiságból elolvastam mi a vége. Nem tudom mit szívott az írója, de nekem is adhatna.
rosencrantzhu 2015 júl. 19. - 01:22:55
(26/64)
akciófilmnek elcsúszik, de csak azért nem mondom, hogy a Éhezõk viadala-klónok legrosszabbul összerakott forgatókönyve, mert láttam az Emlékek õrét, aminek a sztorija úgy omlik össze a végére, mintha egy fogyatékos rakta volna össze.

*********SPOILER**********
vannak közben is kisebb-nagyobb bakik, hiányosságok
(pl. ahogy a bátyó tépelõdve szakít velük, majd néhány óra alatt Voldemort jobbkeze lesz,
vagy amikor a fõgonosz attól a fekete katonától kapja meg a 100%-os divergent jelentést, akit öt perccel korábban kaptak el a lázadók,
de a tesztet is max a látvány viszi el, semmint a józan ész)

ám ami igazán botrányos, az az üzenet. "Kedves emberek, sokat öltük egymást, ezért beraktunk titeket egy városba, megnézni, hogy mûködik-e a kasztrendszer. a teszt sikerült, mivel a kasztrendszer felbomlott. most már méltók vagytok hozzánk, gyertek ki az akárhová az akárkikhez." Hát ebben annyi helyen áll fejre az elemi logika, hogy szédültem a végére.

**********SPOILER VÉGE*************
proklima 2015 júl. 18. - 18:06:46
(25/64)
Szerintem nagyon-nagy film a Beavatott, s a Lázadó is.
A 10-es skálán mindkettõ 10 pont (ts:10).