Téma: A Dal

5/10
kazsagx 2013 márc. 04. - 23:30:52 5/10
(922/1642)
Nevetseges ez az orszag,az emberek,a nagy celebek! Ennyi fröcsögö rossz szajizü emberket... Ezek a celebmajmok is amit levergödnek a neten,a mediaban...
A Vastag Tamas mü viselkedesetöl egyenesen hanyingerem volt.... Mar nyalasabb,mint a tesokaja...
Olyan veresen komolyan veszi mindenki ezt,mintha a Gigi vagy Kallay kijutasaval garantalt helyezest ertünk volna el...Jo hangjuk van az teny,de ez sem garanca semmire,aki meg azt mondja,hogy lejaratjuk magunkat,azoknak csak annyit üzenek,hogy a draga politikusaink mar reg tettek a johirünkröl... En tiszta szivböl szurkolok Alexnek ha mar igy alakult a dolog....
jari 2013 márc. 04. - 19:17:25
(921/1642)
A Byealex jelenségrõl pár gondolat. Nem bunda történt, hanem tömeges igény van olyan zenére, amelybõl nyugalom és harmónia árad, ugyanakkor „levegõs”. Utalhatnék pl. George Michael: Faith vagy Bobby McFerrin: Don't Worry Be Happy produkciókra (ahol persze az énektudás is jóval magasabb szinten van). Hogy nem tetszik mindenkinek a „Kedvesem”, az természetes. Ugyanis olyan zenét még nem írtak, ami mindenkinek bejön.

Byealex dalát nem füllel kell hallgatni, hanem lélekkel. Nem az értelmet célozza. Viszont van benne annyi spiritusz, hogy Malmöben is nagy meglepetést okozzon.
Zoltka 2013 márc. 04. - 11:46:02
(920/1642)
Akkor ez a félnótás megy ki? Jobb lenne, ha visszalépne más javára. Õ az esélytelenek nyugalmával indult el, teljesen látszott rajta, hogy nem érdekli az egész, csak heccbõl van jelen. Még egy normális riportot sem lehetett vele készíteni, arra sem vette a fáradtságot, hogy pár mondatot szóljon. Mondjuk most látszik meg az, hogy nem volt bunda a szavazás tisztasága. Ki lett volna az az õrült, aki õt tolja a háttérbõl? Mindegy, ez az év is elúszott.
Papp Sándorné 2013 márc. 04. - 10:32:30
(919/1642)
Nagyon egyszerû a válasz! "A'zembereknek elege lett az évi 2-3 tehetségkutató által ontott és egyformára gyalult emberekbõl. / Nem vitatva el egyesek tehetségét!!!/ Jön egy fazon, egyszerûen, csendesen, és nem jelenti be, hogy jövõre leveri Madonnát vagy Lady Gagát, nem kerül százezrekbe a ruhája, stb. Egyébként is: MAGYAR DALT keresünk, a délibáb és a tücsök mi? Eddig mindig csak leégtünk, legyünk most eredetiek, reméljük, ez bejön. Hajrá Alex, a celebekkel meg ne törõdj, egy óra múlva már úgyis az asszony, vagy a saját cicijük lesz a bulvársajtó témája.
pneklara 2013 márc. 03. - 18:59:28
(918/1642)
Teljesen mindegy, kik ülnek a zsûriben. Nem õk a fontosak, hanem akik mögöttük vannak, akik befogják a fülüket, s akik szájukba adják a szavakat, s akik átmossák az agyukat.Akik nem hajlandók erre, azokból soha nem lesz zsûritag.Akik meg beválasztódnak, azok elkötelezettek is lesznek.
A nézõk kompetenciája a szavazáskor? Beért a 20-25 év népbutító gyakorlata. -Kontrasztot mutat a most futó Ki, mit tud? adások ismétlése. Kik versenyeztek, milyen színvonalon, kik voltak a zsûritagok és hogyan értékeltek - akkor?
20 év elég volt, hogy elússzon az érték, a minõség, a hozzáértés. 100 év is kevés lesz, hogy visszaszerezzük, ha lehet, és van rá igény.
És addig nincs baj, amíg ez a véleményt kinyilvánító embertömeg ilyen horderejû dologban dönt, hogy ki képviseljen bennünket egy bohócfesztiválon. A baj a nagyobb horderejû dolgok esetén van. De megnyugtató, hogy ez az elbutulás nem nemzeti sajátosság csak.
focusghia 2013 márc. 03. - 18:57:58
(917/1642)
Érdekes ez az eredmény... Nekem azért furcsa volt kicsit, hogy ez a fazon végig hulla nyugalommal volt, mintha már tudta volna, hogy hiába dicsérik a többieket, úgyis õ lesz a befutó. Sajnálom az én befutómat Kállay-Saunders Andrást, kíváncsi lennék, hány szavazattal lett nyerõ ByeAlex. Ami meg az Eurovíziót illeti, lehet, hogy meglepõdünk és jobban szerepel,mint a tavalyi vagy tavalyelõtti - szerintem - jó dal. Gondoljunk csak az öreglányok tavalyi tündöklésére.
Fõnix_császárnõ 2013 márc. 03. - 18:50:40
(916/1642)
Szerintem ByeAlex a 3.lesz a Dalfesztiválon.
Persze, hátulról a 3.:D
Bár nem hallgatok úgy zenét, nem követem úgy a trendet, de a Tavalyi tippem is 100000000000000%ba bejött.
Meghallottam hogy a Kompakt Diszkó, hát mondtam az utolsó.
Végül is a K.D a 2.lett, persze hátulról a 2.:D
Nem tudom ki akarja mostanság hogy még a középmezõnybe illetve a dobogó legalsó fokára se kerüljön a dalfesztiválon Hungary, de ........(a pontozott vonalra bárki gondolhat bármit:D)
Végül is, ez groteszk humor!
Dobogóra kerültek , de nem az elsõk, hanem a hátsók dobogójára.
Szerintem, az valóban nem kifogás hogy a nézõk választották be õket, valaki nagyon jól szórakozik...
Egye fene, -_-
olahmiki1959 2013 márc. 03. - 17:45:00
(915/1642)
Az utolsó mondat lemaradt:

Most jött el az a pillanat, hogy jövõre gyökeresen más gondolkodással, más hozzáállással, és MÁS ZSÛRIVEL!!! kel megrendezni A Dalt, mert ez így biztosan nem mehet tovább...
olahmiki1959 2013 márc. 03. - 17:38:51
(914/1642)
Elõre is elnézést kérek mindenkitõl, mert ez megint hosszú lesz...

"Nézd legott komédiának, s mulattatni fog..."

Ez jutott eszembe a végre valahára véget ért "A Dal" címû adássorozatról, amely megint csak gyönyörû példáját adta a mi közé-európai történelmünknek és örökös balsorsunknak a hagyományáról, a máig a zsigereinkben munkálkodó beidegzõdéseinkrõl, látványos mellényúlásainkról, balekságainkról, szánalmat ébresztõ próbálkozásainkról, a mindig rossz oldalra álló, mindig rosszul választó, a jó helyett mindig a rosszabbat kapó mivoltunkról.

Mondhatnám, de ezek túl nagy szavak lennének erre a kereskedelmi tévéket is meghazudtoló gagyiról.
Nem kell filozófiai fejtegetésekbe, meg kultúrtörténeti elmélkedésekbe merülnünk, sokkal egyszerûbben is kimondhatjuk, amit érzünk.
Ez van, ennyit tudunk, mindenféle illúziókkal egyszer és mindenkorra le kell már számolnunk, és dühöngés, ruhánk megszaggatása, és hamunak a fejünkre szórása helyett, egy jót kell röhögnünk az egészen.
Én sok hsz-szel régebben egyszer már írtam errõl, mégpedig azt, hogy kétféle megoldás létezik, ami a Malmõbe való - a legjobb magyarországi dallal való - kijutásunkat illeti.
(Még a meghatározás is akkora baromság, a maga nagyotmondásával, kivagyiságával, beképzeltségével, hogy párját ritkítja.)
Kérdem én, ezek közül a dalok közül bármelyikre rá lehet fogni, hogy Magyarország legjobb dala?
"Amelyik majd méltóképpen képviseli a hazánkat, és a képernyõ egyik sarkában ott lesz a felirat, hogy Hungary, és akkor olyan büszkék leszünk!" - mondta Rákay Philip, és a legborzasztóbb az volt, hogy látszott az arcán, hogy komolyan gondolja!
Mert ha a hazánkat méltóképpen képviselõ, legjobb dal és elõadó kiválasztása volt az eredeti cél, akkor Mohamed Fatimának, Palcsó Tamásnak, Odettnek (Jézusom!), ByAlexnek, Janicsák Vecának, vagy a svéd-magyar kislánynak ELEVE! nem szabadott volna bekerülnie a versenybe, ezekkel a majdhogynem minõsíthetetlen dalokkal, és ezek csak azok voltak, amik hirtelen eszembe jutottak!
Arról az apróságról nem is beszélek, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon 24. helyet elérõ zenekar tagja mi a fenét keresett a zsûriben?
Nincs egy limit, hogy szakértõ ítésznek olyasvalakit hívok, aki valamit már letett az asztalra?
A 24.hely az egyáltalán értékelhetõ?

Nézzük inkább az elõadókat, bár 15. alkalommal hallva, már a legjobb számok is unalmasak lennének, nemhogy ezek...

Kállay Sanders András dala valóban világszínvonalú, és méltóképpen képviselhette volna hazánkat - mondjuk 1978-ban, amikor ezek a stílusú számok a fénykorukat élték, csak éppen Marvin Gaye, az O'Jays, vagy a Temptations nagyságrendekkel jobban csinálta ezt a zenét, mint szegény András, aki hiába mozog jól a színpadon, az énekhanggal bizony folyamatosan adós marad, helyette valami nyüszítésbe oltott vonyítás jön ki a torkán.
Egy dolgot viszont el kell ismerni.
András viselkedésén mély nyomot hagyott az amerikai kultúra, az kétségtelen.
Amikor a mûsor végén az eredményhirdetésre várva, a reflektorfényben a többiek mellett úgy állt a színpadon, hogy mindkét kezét zsebre vágta, az akkora bunkóság volt, hogy a tv elõtt ülõ nyugdíjas szerszámgéplakatosok is belepirultak, mert ilyet még õk sem csináltak annak idején az évvégi prémiumosztáskor a gyárban.

Radics Gigit imádom, valóban csodálatos hangú és tehetségû kislány, de amikor azt énekelte, hogy "Úúúúúgy fáj", a felfelé fordított, Ú betûre csücsörített szájával egy, a holdra vonyító farkasra emlékeztetett valamelyik Alaszkában játszódó horror-kalandfilmbõl, ahol a menedékházban rekedt szereplõk a beszögezett ajtók és ablakok mögött rémülten várják, hogy az éjszaka sötétjében meginduljon ellenük a farkasfalka végzetes támadása.
Szegény Gigit ráadásul láthatóan feszélyezte, hogy a múltkor rászóltak, hogy kevesebbet gesztikuláljon, amit õ meg is fogadott, ennek eredményeképpen kissé mereven, az egyik kezét maga mellett lógatva énekelt, mint a kezdõ színiiskolás, aki nem tud mit kezdeni a kezeivel.
A dala persze tetszett, bár a román énekesnõtõl lenyúlt refrén mellett én tudok még legalább két dalt, amibõl "ihletet merített" a szerzõ...

A nagyon dekoratív Cserpes Laura alaposan felvágott ruhájának köszönhetõen a villantásaiból néhányat már láthattunk a neten, de én jobban örültem volna, ha ma mint énekesnõ is megvillan végre, és az ismert erényei mellett valami újat, erõteljesebbet, még meggyõzõbbet tud mutatni.
Talán majd legközelebb.
(Azért az sokat elárul a zsûri valódi véleményérõl, hogy a nagy, ömlengõ dicséretek mellett Laura alig kapott pontokat.)

Pál Dénes és Agárdy Szilvia a verseny folyamán az egyik lehetséges esélyesnek lett kikiáltva, ehhez képest egyetlen pontot sem kaptak végül, tehát a 4-be sem kerültek be, hogy a nézõk szavazhattak volna rájuk.
Kivételesen jogos volt a döntés.
Szívembõl drukkolok a két szimpatikus fiatalnak, Pál Dénes karrierje már sínen van, õ gyakorlatilag bármit csinál, a jövõje biztosítva van a szakmában, - hogy ez jó-e, vagy sem, azt még nem tudtam eldönteni, - Agárdy Szilvi dolga egyedül jóval nehezebb lesz, az õ karrierje szerintem még bizonytalan.
Viszont ma Dénes az elsõ hangoknál olyan elképesztõen hamis volt, hogy minden elismerésem Szilvié, aki be tudott szállni utána a dalba, mert ez olyan teljesítmény volt, ami régi, rutinos énekeseknek is a becsületére vált volna.
Ez a srác, ha nem figyel, vagy ha a mély hangjában bízik, hogy az majd "elviszi a produkciót", abban a pillanatban olyan bizonytalan és hamis lesz, hogy hihetetlen.
Õ lett a Voice gyõztese, ha esetleg valaki elfelejtette volna, a betonhangerejû, kristálytisztán éneklõ Weisz Viktorral szemben...
Újabb, - én már nem is tudom, hányadik - szegénységi bizonyítvány a magyar tehetségkutató versenyek házatájáról...

Keresztes Ildikó orrának a megmûtésével - szerintem - az egyénisége egy részét is elveszítette. Õ abszolút profi elõadó, belead apait-anyait a produkcióba, ma is hibátlanul énekelt, csak a dal nem volt jó.
Egy bonyolult, ide-oda kanyargó, megjegyezhetetlen dallamot, és elképesztõ prozódiai hibákkal teli szöveget hallhattunk, a "Nem akarok tovább játszaníííííííí!", szóvégi rövid magánhangzóra énekelt hosszú hang olyan amatõr szarvashiba, ami miatt a szövegírót néhány évtizeddel ezelõtt kiröhögte és kigolyózta volna a szakma a tagjai közül.

Rácz Gergõ - majdnem megint utána kellett néznem a srác nevének a neten, annyira nem hagyott bennem semmilyen nyomot sem õ, sem a dala, - már azzal is jóval a várakozásokon felül teljesített, hogy idáig jutott, legalább szerepelt a tv-ben. Az is valami.

"Vastag Csabi
Olyan édi,
Arca bájos,
Dala tréfli" - írnám, hevenyészett fûzfapoétaként, de ott még nem tartok. Meg nem is lenne igaz.
Csaba száma egészen kellemes, ütemenként ugyan összelopkodott, de hallgatható szám, a "12 egy tucat" kategóriából.
Semmi extra, semmi kiemelkedõ, háttérzeneként elmegy, abban a pillanatban felejtjük el a dallamot, amint véget ér a szám.

És hát ByAlex...
A nyertes.
Aki kiutazik Malmõbe, és majd méltóképpen fogja képviselni hazánkat, Magyarországot.

A nagy dilemma.
Búslakodjunk, vagy röhögjunk?
Bosszankodva legyintsünk egyet, kiáltsunk égbe, adjunk hangot a felháborodásunknak a végeredmény láttán, állapítsuk meg, hogy a magyar szavazóközönségnél butább, zeneileg süketebb, botfülûbb, elkeserítõen ostobább népség nem létezik a Föld nevû bolygón, vagy éppen ellenkezõleg?

Mondjuk azt, hogy ennek így kellett történnie, hogy törvényszerû, hogy idáig fajultak a dolgok, hogy megérdemelten kapott fricskát ez az egész mûfelhajtás, a komoly szakértõi véleményekkel, az összeráncolt homlokú, önnön fontosságát mutató, és a végén azt el is hívõ, saját magát becsapó és nevetségessé tevõ zsûrivel, az aranykeretes szemüvege mögött az egész mûsor végtelen gagyiságát pontosan érzõ, és magában remekül mulató Gundival, az elegáns, és elõnytelen ruháit óramûpontossággal váltogató, és profinak látszani próbáló, de rengeteg bakival és sutasággal dolgozó Novodomszky Évával, a kulisszák mögött, a "Lihegõben" a fiatalos, jópofa stílust erõltetõ, de sokszor önmaga paródiájába átcsapó, szellemeskedõ Buda Marcival, az élõnek hazudott, valójában minimum félplaybackrõl szóló produkciókkal, a stylistok sokszor minõsíthetetlen ruháival, a heteken keresztül hangoztatott mûsor fontosságával, és a szereplõknek a nemzetközi porondon való majdani helytállásával, a sokszor a közepes színvonalat sem elérõ, de a zsûri által világszínvonalúnak hazudott, végtelenül gyáva véleményekkel.

ByAlex az a minimalista elõadó, aki, - ha komoly lenne a verseny, - az épületbe sem tehette volna be a lábát ezzel a három hangból, és két akkordból álló, énekhang helyett gyakorlatilag egy rekedt suttogással elõadott dallal, és akit talán mindenki egy jópofa gegnek, egy félmosollyal elintézhetõ, teljesen esélytelen szereplõnek tartott, erre a közönség szavazataival ugyan, de megnyerte a versenyt.
Énszerintem akkor járunk a legjobban, ha bosszankodás helyett - ha már így alakult, és ha már úgysem tehetünk semmit, - innentõl kezdve tiszta szívünkbõl drukkolni kezdünk Alexnek.
Az utóbbi idõk nyerteseire, vagy legalábbis elõkelõ helyen végzett dalaira gondolva, - meg amióta a volt szocialista országok EU fesztiválon való elindulásával szakmailag teljesen felhígult és komolytalanná vált a verseny, - észrevehetõ, hogy görcsös erõlködés helyett a legtöbb ország "hülyére veszi " a figurát, és pl. Anglia a 80. életévéhez közeledõ Engelbert Humperdinck-et küldte ki legutóbb, vagy a nagy Oroszország a bábuskákat, akik másodikok lettek, de eszembe jut a néhány évvel ezelõtt gyõztes ukrán zenekar, amely nem átvitt értelmû, hanem valódi idiótákból állt, és hosszan lehetne sorolni az indulókat, meg a tendenciát.

Nekem a vesszõparipám, hogy amikor az utóbbi 20 év egyik legerõsebb dalával induló Wolf Kati - akit jellemzõ módon, A Dal szerkesztõi nem mertek betenni vendégprodukciónak a mûsorba!!!, mert kb. 5 emelet magasságban nyomta volna le a mezõnyt színvonalban, Radics Gigivel, Sanders Andrással és a többi zseninek kikiáltott emberrel együtt, - akkor kellett volna lapozni egyet, és attól kezdve a legextrémebb, legmeghökkentõbb produkciók közül kellett volna kiválogatni valamelyiket, és az esélytelenek nyugalmával kiküldeni a fesztiválokra.
Onnantól kezdve bármilyen jobb eredmény tiszta nyereség lenne.

A szavazás alatti vendégprodukciókról megint eszembe jutott valami. (Megpróbálok szalonképesen fogalmazni.)

A Compact Disco tavaly elindult, és a 24. helyet megszerzõ számát egy 30 tagú szimfonikus zenekarral feljavítva adta elõ a zsûri tagja, aki végre énekesként is szerepelhetett a mûsorban.
Ez a szám egészen hihetetlenül rossz, unalmas, ugyanazt a banális zenei fordulat egymás után 43-szor hangzik el benne, és ezen még a vonósok, a teátrálisan játszó zongorista, és a magát elõre-hátra himbáló, "érzem ám a ritmust piszkosul!" szintetizátoros sem tudott segíteni.

Most jön a szalonkép...

Ha én egy adag, tányéron gõzölgõ lócitromot bõségesen meglocsolok "Ezer sziget" öntettel, attól az még ugyanolyan ehetetlen lesz.
De ha édesszájú vagyok, és cukrozott dióval szórom meg a dolgot, akkor sem változik a lényeg.
A Compact Disco száma kb. ez a kategória, csak zenében.
Teljesen mindegy, milyen körítést, milyen hangszerelést adok hozzá, ugyanolyan vacak a végeredmény.
Kivételesen, az õ 24. helyük teljesen jogos volt, sõt, én még az ottani versenybe sem válogattam volna be õket.
A másik szám, a gyõztes svéd nóta ebben a heavy-metálos feldolgozásban tetszett, egyéni volt, ha valaki szereti ezt a mûfajt, annak teljesen megfelelt.

Még egy utolsó megjegyzés, aztán befejezem ezt a megint nagyon hosszúra sikeredett írást. (Elnézést.)

Akik berzenkednek ez ellen a végeredmény, és ByAlex gyõzelme ellen, azoknak csak annyit tudok mondani, hogy egy dolgot észre kell vennünk:

KICSIBEN, DE LEJÁTSZOTTUK AZ EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁLT!!

Ott ugyanez történik évek óta, vannak azok, akik próbálnak a legszínvonalasabb számokkal elindulni, hangszerelnek, többszólamú vokálokkal dolgoznak, vért izzadnak, amíg minden hang a helyére kerül, színpadképet, koreográfiát alakítanak ki, éjjel-nappal gyakorolnak, mások meg félvállról véve a dolgot, kiküldenek valami ûbergagyit, és ha nyernek, akkor õk lepõdnek meg a legjobban, ha csak valami helyezést érnek el, akkor meg röhögnek egy jót.
Ott voltak, buliztak egyet, szerepeltek a tv-ben, kell ennél több?
Ennyire komolyan, mintegy nemzeti küldetéstudattól áthatva, ahogy például ez Rákay Philip megnyilvánulásaiból kivehetõ volt, és ami óhatatlanul önnön paródiájába csapott át egy idõ után, talán egyetlen más ország, vagy bizottság sem vette és veszi a versenyt.

ByAlex beengedésével a legnagyobb hibát követte el a zsûri, mert ez visszamenõlegesen kérdõjelezte meg az egész verseny komolyságát, és tette tönkre azok munkáját, akik hetekig, hónapokig készültek erre az egészre.
És a közönség ezzel a döntéssel jól megfricskázta A Dalt, a zsûrit, és fityiszt mutatott mûvészi színvonalnak, dallamvezetésnek, akkordmenetnek, hangszerelésnek, átszellemült arccal való elõadásnak.

Lehet, hogy Alex odakinn a meglepetés erejével fog hatni, sokan - amikor meglátják ezt a mesekönyvbõl kilépett gnómot, - egyszerûen nem fognak hinni a szemüknek, aztán amikor elkezd énekelni, akkor a fülüknek sem, és lehet, hogy megcsóválják a fejüket, nevetnek egy jót, és ez még akár nekünk adott pontokban is megnyilvánulhat.
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy aki egyszer meglátja ezt a figurát, többet nem felejti el.

Az lenne a legnagyobb poén, ha Alex mindezek után, valami jó helyezést érne el Malmõben.

Egy dolog biztos, legalábbis szerintem.
Most jött el az a pillanat, hogy jövõre gyökeresen más gondolkodással, hozzáállással, és MÁS ZSÛRIVEL!!! kell meg
CsizmásPandúr 2013 márc. 03. - 17:13:20
(913/1642)
Megkérdezhetem, h Te mennyit kapsz a közTvtõl a pozitív, byealex-dicsérõ hozzászólásaidért?? Engem is beajánlhatnál :)
Aki bújt, aki nem 2013 márc. 03. - 15:50:33
(912/1642)
Alex nyert?
Jó nagy égés lesz:(
Aki bújt, aki nem 2013 márc. 03. - 15:49:46
(911/1642)
Nem én mondom meg ki az egyéniség és nem is te. Az egyéniség, fogalmát mindenesetre olvasd el, mert havány lila gõzöd sincs róla.
Ráadásul, attól, h valakinek a fosszar dalát hallod, pláne nem tudod megállapítani.
webulon 2013 márc. 03. - 14:00:32
(910/1642)
Nem értem mi az értelme az Eurovisiónak ...de ha már ott kell lennünk akkor örülök,hogy nem egy politikai alapon mûködõ Rátkai úrhölgy s társai döntik el ki menjen ....
plussz az is örömteli,hogy nem egy divatos "celeb" kerül ki akibõl van ebben az országban két -három tucat..gyerekek annyit itt a hang meg a megasztár meg gigasztár...,hogy még évente születik 20-25 szerencsétlen arc....,- mind egy kaptafa ...170cm 60kg lehetõleg más .....hang mint egy nyávógó macsek....oszt kész ..van ..


Nah Alex legalább nem olyan ,- remélem megtartja azon jó szokását is ,hogy nem Magyarul énekel ..s nem követi az új divatot mint a tavalyi bagázs...

Bár a mostani száma nekem nem tetszik de aki halotta a Csókolomot :-) én mondjuk inkább az énekeltem volna de Õ biztos jobban tudja ...

Ja igen nekem itt a nagy kedvenc ,- szeritem jövõre csináljuk meg õt ...
http://www.youtube.com/watch?v=tq7s5koDs1I

Hajrá Szunya vagy annyira jó mint a Carbofuls ...XD
pneklara 2013 márc. 03. - 13:40:33
(909/1642)
Akik nem szavaztak, azok nem háboroghatnak, másokra hagyták a döntést, akik meg szavaztak, azok közül Alexet kedvelték a legjobban. Népakaratból megy ki, tehát nem kellene fikázni, hanem inkább szurkolni neki. Azért drukkoltam - bár nagyon nyomták -, hogy ne András képviseljen bennünket. Akik utálnak bennünket, azt mondták volna, na, ezek a magyarok már ebbõl is behozatalra szorulnak? Meg a szám is egy tinglitangli. Gigi nem rossz, de olyan, mint bármelyik ország 23-25 éves nõi elõadója. Tamás helyes, jó hangú, kulturált, szerény elõadó, a szám is nemzetközi szintû, de felfigyelnének-e rá a dömpingben? Ez várható viszont az Alex dalától, felkapják rá a fejüket: a sok koktél lötty után egy pohár hideg víz üdítõen hat. Ehhez kellene egy jó, mûvészi értékû fordítás, mely jól adja vissza a vers mûvészi értékét. A számnak fülbemászó, megjegyezhetõ dallamfordulatai vannak, s elsõ hallásra is vannak benne megragadó, különleges részek: a futurisztikus dallam, a vokalista gyönyörû hangszíne, a vetített bumfordi,vicces alakok. Kicsit félek, hogy Alex a siker hatására elveszti a csetlõ-botló, kívülálló, a "hogy kerülök én ide?" fílingjét, s nagyképû, öntelt nyilatkozatokat tesz majd.Az sem tetszett, hogy eszébe nem jutott volna levezetni magához a kis énekes nõcit, hogy osztozzon õ is sikerben. Pedig a siker, az csapatmunka következménye. Én szorítok nekik.
far vik 2013 márc. 03. - 13:07:31
(908/1642)
MIÉRT AKARJÁTOK MEGNYERNI AZ EUROVÍZIÓT? Olcsóbb lesz a kenyér? Nem. Szakmai verseny? Nem. Szakmai alapon szavaznak az országok? Nem. Akkor meg kit érdekel? Én spec. pont az egyedi, hangulatos produkciók, a helyes pofik meg a jó csöcsök-combok miatt nézem, és szerintem ennek is van értelme. Show. Antisztár-Alex Antishow-száma pedig aranyos, fülbemászó, egyéni és egy karakteres színfolt lesz! Csak a sztájlisztok el ne csesszék !!!
10/10
Alenlau 2013 márc. 03. - 12:27:01 10/10
(907/1642)
Towner 2013 márc. 03. - 12:23:42
(906/1642)
ByeAlex elsõ látásra szimpatius volt, mert más volt. Nem akart betagozodni sztárjaink közé. Amikor Marci kortesbeszédre szólította hogy szavazatokat gyüjtsön magának ellenált. Nem tette, és ezt jól tette. Az embereknek kell valami más, ezek szerint. Egy ANTISZTÁR!
Towner 2013 márc. 03. - 12:07:44
(905/1642)
Erre speciel jól emlékszem (Friderika 4 hely) mert ez volt az elsõ Eurovíziós Dalfesztivál amit láttam, Vágó Istvánnal aki eszméletlen izgalmasan közvetítette nagy lelkesedéssel a mûsor fináléját a pontoszást. Friderika az elején még vezetett!!! (sorba jöttek a maximum 12 pontok a skandinávoktól) a versenyben aztán elérkeztünk a baráti „keleti országok” szavazataihoz. Nem díjazták a produkciót, így szép lassan a negyedik helyig csúsztunk vissza. Kész voltam mert a dobogót biztosra vettem.
Ez a dal nyert:
http://www.youtube.com/watch?v=Sas9eCbO7dw
far vik 2013 márc. 03. - 11:57:25
(904/1642)
Csatlakozom!
1/10
Feco007 2013 márc. 03. - 11:29:55 1/10
(903/1642)
Ez gyalázat! A kommentekbõl ítélve el nem tudom képzelni, hogy lett az elsõ ez az emberke? Egyáltalán ki a fene ez a ByeAlex honnét került elõ? Vagy már az általános mûveltséghez tartozik, hogy ismernem kellene? Ezt a rétegzenét (mármint ha annak lehet nevezni) kell kiküldenünk egy nemzetközi dalfesztiválra? Ahol, tetszik vagy nem de a dallamos slágerzenéket szeretik. Valahol olvastam, hogy nem baj ha másoknak nem tetszik csak mi érezzük a magunkénak! Emberek ki érzi ezt a magáénak? Mert én biztos nem! Mondjuk annak idején a NOX zenéjét igen, de ezt a kedvesemes motyogós suttogós marhaságot nem. Ennél a "dalnál" még azt sem lehet pozitívumként felemlegetni, hogy valamiféle "az élet nagy igazsága" szöveggel rendelkezne. Nyugodt lelkiismerettel nem fogom a telefont felemelni ha szavazni kell. És ne hogy valaki a "tipikus magyar mentalitással" jöjjön, mert emberek ha valami szar, akkor az a legmagasztosabb eszmékbe csomagolva is szar marad!