Téma: A félszemû

eperbari 2012 júl. 10. - 21:02:52 Előzmény dzseger
(120/160)
a SPOILER szó leírásától gondolom már nagyon elfáradt volna a kezed.. -.-''
dzseger 2012 máj. 13. - 09:03:23
(119/160)
***SPOILER PÓTOLVA***

Egy baki(?)

Átfutottam a hozzászólásokat, a film nagyon realisztikus, hiteles(nek tûnõ), meg minden..., egyszer (meg)nézhetõ.

Azonban azt - ha jól láttam - nem "szólta" meg senki, hogy a csajszi simán átúsztatott a lóval, majd - mintha mise(m) történt volna - ment tovább a történés, mintha õ is kompozott volna (a félszemû pár másodperces "félszájas" csodálkozását leszámítva).

A sztori nem sivatagban játszódott (néhol még hófoltok is voltak), "ezért" végig mindenkin vagy 5 réteg ruha volt. Abból hogy nem csorgott a víz két napig? (A lány nadrágja már az elfenekelésekor sem "látszott" vizesnek".) Hogy nem remegte végig a csaj a következõ "órákat"? Hol/hogyan szárította meg a cuccait? Nem ázott el semmilye..., se a pénze, se a kenyere (ha nála is volt), se a lõszerei?
...bár lehet, hogy a végén a rossz emberre ezért nem tudott másodszor is lõni?!

Szóval ez nekem valahogyan szembetûnt..., de amúgy a film egynek elment. (A végét én is úgy "fejeztem" volna be, mint ahogy valaki már írta, amikor kijött a házból a lámpás ember..., vagy ha már tovább "lett mesélve", akkor én a vén csajt össze hoztam volna texasi fejvadásszal.)

dzs
8/10
adi223 2012 ápr. 25. - 21:35:04 8/10
(118/160)
A karakterek tetszettek, a színészek jók, van benne poén, egy kis akció és egy "bosszú sztoriból" jó kis film kerekedett ki. Oké, hogy kicsit vontatott de egyszer(ha nem vagy álmos) mindenképpen meg kell nézni :) 10/8
8/10
horas 2012 ápr. 06. - 11:37:42 8/10
(117/160)
SPOILER

Többet vártam. A probléma, hogy túl hosszú lett a késleltetõ, várakoztató, feszültségfokozó elõzményekbõl. Mire a bonyodalomhoz érünk, lement a film 2/3-a és a lényegi cselekmény, a pörgõsebb részek kb a film 1/10-ét teszik ki. Ettõl függetlenül engem lekötött, csak kicsit zavaró, hogy kevés az igazi cselekmény, nem jó az íve a filmnek, és a játékidõ háromnegyede az elõkészületekkel és az odatartó úttal megy el. Egyébként tetszett a képi világ, meg volt benne a 'Nem vénnek való vidék' zordsága, Jeff Bridges marha jó volt benne, szépek a tájak is ahol mennek. Tetszett Cogburn figurájának összetettsége, hogy egyszerre negatív figura és pozitív is, hogy egy piás, züllött öregember, de közben okos, erõs, ravasz, és minden hájjal megkent. De valahogy mégsem áll össze az egész. Ettõl függetlenül nekem tetszett, lekötött, helyenként még izgultam is, de az igazi hatás elmaradt. De semmiképp nem húznám le a filmet, ajánlom mindenkinek, összességében szerintem fasza volt.
1/10
NADALFAN 2012 febr. 27. - 16:29:29 1/10 Előzmény pimpalini222
(116/160)
azért ezzel vitakoznék ,persze gyerekként nagy western rajongó voltam de a félszemü seriff egy nagyon jó film-igaz halványak az emlékeim:))
de ez a feldolgozás idõ és pénz pocsékolás -az meg hogy ennyi jelölése volt csak az oscart minõsíti!
persze ha egy vénnek való vidék meg egy bombák földjén fõdíjas lehetett mindent elmod az amerikai közízlésrõl!
pimpalini222 2012 febr. 26. - 12:38:32
(115/160)
Még valami: itt olvasom, hogy feldolgozás.

Ettõl kezdve meg egyenesen szomorú vagyok és dühös. Így már érthetõ a film unalmas mivolta.
Oké, hogy ez a sztori és film az ötvenes-hatvanas években jónak számított (John Wayne), de most???
Amúgy sem csípem a klasszikus amereikai westerneket. Az idealizált, mítoszkeltõ és imádó hozzáállással,
az egysíkú társadalomrajzzal, az ötvenes évek amerikai problémáinak vadnyugai környezetbe illesztésével,
a hõsiesség hazudozásával, az egy kaptafáról szalajtott sztorikkal. Sekélyesek, unalmasak, mint maga az amerikai történelem.
Persze vannak kivételek. Mint mindenhol, itt is (Mackenna aranya, Délidõ, A hét mesterlövész, stb...)
De minek kellett egy régi sztorit feldolgozni? Ennyire nincs fantázia? Nincsenek jó forgatókönyvírók? Kellett ez?
Borzasztó. Nincs rá jobb szó.
pimpalini222 2012 febr. 26. - 12:31:12
(114/160)
Egyértelmûen túlértékelt mû. Annak idején, a tavalyi uszkármizérián a sztori, meg a reklámok alapján még ezt tartottam a leginkább érdekesnek és fogyaszthatónak a jelölt filmek közül. Bocsásson meg nekem mindenki azért, hogy utálom a baletott, továbbá nem vagyok kíváncsi egy hegymászó (egyébként hõsies és embert próbáló) történetére.
Mármost a film valahogy feledésbe merült, s kb. a tegnapi napig így is maradt. Amikor is csodálkozva láttam, hogy a HBO csatorna mûsorára tûzte. Mondom végre, rendben, megnézhetem. Utólag majdnem azt kell mondjam, kár volt, hisz vele párhuzamosan az Angyalszív (amit már legalább 7-szer láttam) ment, s az azért egy éjjeli órán jobb választás lett volna. Ezzel gyakorlatilag mindent megfogalmaztam ezzel a filmmel kapcsolatban.
Unalmas. Vontatott. Szinze alig történik benne valami. A táj szép (helyenként), Jeff Bridges jó (alig ismertem meg), de az is tény, hogy az elõzetesben sikerült a legizgalmasabb jeleneteket összevágni. Nem is értem hogyan lehetett egy ennyire unalmas filmbõl olyan izgalmas és sokat sejtetõ elõzetest kreálni, mint amilyen ennél a filmnél készült. Az uszkárt kivételesen a marketing szakembereknek kellett volna adni.:))
A legnagyobb meglepetés (mivel mint mondtam fentebb, teljsen elfeledtem a filmet, így az alkotókat is) a stáblistán köszöntött be: a Coen-fivérek személyében. Oké, rendben, annak idején mindenhonnét az folyt, hogy újra remekmûvet alkottak, de szerencsémre nem úgy néztem, mint egy Coen-filmet.
SPOILER:
Egyetlen Coenes jelenet nem volt benne (tán a vermes, kígyós). Bár vontatottságban veri a Nemvénnek való vidéket.
SPOILER vége.

Úgy gondolom, ez a film erõs közepes, a Coenektõl meg egyenesen max. az egyszerû iparosmunka szintjét üti meg.
1/10
NADALFAN 2012 febr. 20. - 16:57:01 1/10
(113/160)
nem csípem e tesók munkásságát,ez is vontatott film a 2/3 -ig-csak a vége felé jó. az eredetihez közel sem jön! nagyon túl van pontozva ezért lepontoztam:)) egyébként épp hogy közepes.
8/10
n4poleon 2012 febr. 01. - 23:05:48 8/10
(112/160)
Nos, láttam az eredeti,John Wayne-féle filmet, ami összességében jobban tetszett. De,aki látta azt is,szerintem elmondott egypár imát,hogy nem egy Kim Darby-féle Taigetosz pozitív alakítást kapunk Hailee Steinfeldtõl.
Jeff Bridges egyébként nagyon jól adja a szerepet, John Wayne büszke lehet rá.
10/10
valkoinen 2012 jan. 28. - 00:09:36 10/10
(111/160)
Látom, itt annyira nincsenek elragadtatva tõle az emberek - nekem ellenben nagyon tetszett. :) Minimum egy kilences. Mattie karaktere nagyon megfogott.
Pheithó4 2012 jan. 11. - 14:34:35
(110/160)
Nem láttam az eredetit és nem is vagyok western rajongó, sem John Wayne elkötelezett híve. Ezt a filmet inkább fiataloknak, majdnem gyerekeknek ajánlanám, mert ha végig tudják ülni, már bármelyik westernt megnézhetik. Nem unalmas csak lassú.... Nekem a western filmek a mesék után következnek, annyira egyértelmûek: a jó elnyeri jutalmát, a rossz megbûnhõdik...
Coleman 2012 jan. 10. - 19:44:15
(109/160)
Nagyra tartom a Coenék alakuló életmûvét, de ettõl sokkalta többet vártam. Respektálom, hogy nem remake-t készítettek, a történet ugyanaz, de a maguk tálalásában, nagyon szépen fényképezve, az eredeti napfényes, könnyed hangulatát felváltja a zord tél. Bridges klasszisokkal jobb színész, mint Wayne, erre ez a film is bizonyíték. Az eredeti egy ártalmatlan, jelentéktelen, de szórakoztató western, ez jóval komolyabban veszi magát, én ez esetben inkább az eredetire szavaznék, A félszemû a coen-i életmûvön belül átlagos vagy talán egy kicsit az alatti, ami persze még mindig azt jelenti, hogy napjaink nagy átlagát veri. Az utolsó 5-10 perc, ami valamivel többet markol, a többi - megengedem: szigorú vagyok - feledhetõ.
offtopic
Ford Mustang 2011 dec. 06. - 04:22:12 Előzmény _Freddy_
(108/160)
Ajánlom neked az eredeti A félszemû c. fillmet, a zseniális westernek atyjával, John Wayne-nel. :)
4/10
_Freddy_ 2011 dec. 05. - 12:43:21 4/10
(107/160)
Én pl. amikor néztem még májusban 3-szor aludtam el rajta, tele van hülyeségekkel és baromi unalmas. Még western filmnek se igazán nevezném. Ha jó western filmet akarok nézni akkor ezeket nézem: Volt egyszer egy vadnyugat, A jó a rossz és a csúf, A hét mesterlövész, Egy maréknyi dollárért, Pár dollárral többért, Nevem:Senki, Ezüst tó kincse, és még Bud Spencer illetve Terrence Hill filmek
wiliwonka 2011 dec. 05. - 12:23:27 Előzmény Sammie
(106/160)
Apám, akkor te marha gagyi westerneket láthattál eddig. Szerinted mindegyiknek unalmasnak kell lennie? Nemár. Legyen izgalmas és/vagy pörgõs, hogy valamiért érdemes legyen megnézni, mert, ha mindegyik ilyen gyengus lenne, az emberek nem néznék ezt a mûfajt.
10/10
Sammie 2011 nov. 24. - 23:40:23 10/10 Előzmény wiliwonka
(105/160)
Nem értem miért mondod, hogy unalmas. Én egy western filmtõl el is várom, hogy vontatott legyen és szerintem mindenki sejti ha leül egy westernhez, hogy az ilyen lesz.
wiliwonka 2011 nov. 01. - 20:34:14
(104/160)
Az elején azt hittem jó lesz, de marha unalmas egy film volt.
5/10
Ze74 2011 okt. 28. - 23:37:14 5/10
(103/160)
Átlagos,fõleg akkor ha Coen-ék rendezték,én nem láttam a kezük nyomát.
Azért ennél különlegesebb filmeket szoktak csinálni.
Atis189 2011 aug. 27. - 21:53:22
(102/160)
Csak viccnek szántam, gondoltam mindenki hallotta már a "félszemû" kifejezést más értelemben, de belátom éretlenségem túlontúl határtalan..:)
Ford Mustang 2011 aug. 25. - 23:25:34 Előzmény Atis189
(101/160)
Már hogy értve felnõtt? Hogy korhatáros-e?