10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:03:49 10/10
(2338/2998)
Egyetértek!
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:00:31 10/10 Előzmény fuge7
(2337/2998)
Részemrõl a NAGY szón van a lényeg.
Szerintem a homo-k ügyének többet használ, ha egy szerény, kedves - azonos nemû - pár boldogan él akár gyerekkel is, mint egy melegfölvonulás.

Ismerõseim között van egy dr-nõ ( belgyógyász, én is hozzá járok, azt hiszem a többi páciens is tudja, nem hiszem, hogy vesztett volna a betegek közül) ) és egy nõvér, akikrõl egyértelmû, hogy leszbikus pár. Jó orvos, rendes, jó nõvér. Együtt járnak színházba, más barátjuk, társuk nincs, általában hasonló idõben vesznek új ruhát, cipõt, ami egy ízlést tükröz. A környezet elfogadja, tiszteletben tartja õket. Mindkettõnek van lakása, jól élnek, senki nem firtatja, hogy mikor, hová, honnan járnak dolgozni, szórakozni.
Szinte biztos vagyok benne, hogy ha elkezdenének "harcolni a jogaikért", hogy házaspárok lehessenek, rögtön elindulna az ellenszél.
Errõl egy alkalommal beszéltem is a nõvérrel egy konditeremben.
Azt mondta, hogy nem érti ezt a "jogokért küzdést", hiszen az örökösödésnél a magyar törvények szerint lehet eltartási szerzõdést kötni, életbiztosításnál kedvezményezettet megjelölni, ha nincs egyeneságú örökös, akkor végrendelkezni , ajándékozni kötelezõ % nélkül, és egyébként is, a heterók sem akarnak házasodni manapság! Az õ részükrõl nem akarnak országos "elismertséget". Kit érdekel, hogy az õ köreiken kívül kinek tetszik vagy nem? Normális felfogás.
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 13:42:54
(2336/2998)
Na azért csv - nem gondolod, hogy ezzel te is ugyanilyen türelmetlen és kirekesztõ vagy ('Nem is vagyok kíváncsi azokra, akik elítélik a melegeket')- mint azok, akiket kritizálsz? Szerintem ez pontosan ugyanaz a heves indulat, aminek nem is biztos, hogy alapja van.
A konkrét témához, a melegek házasságához pedig annyit tennék hozzá, hogy én megkérdeztem egy KERESZTÉNY meleget (vannak ilyenek is): ha már küzd a melegek házassági jogáért, mi a véleménye a házastársi hûségrõl?
Mit mondjak: e-mailen keresztül is majdnem átharapta a torkomat. Borzasztó mérges lett. Szerinted miért?
Nos, mert még KATOLIKUS melegként sem kér a hûségbõl. Nem hajlandó rá egyáltalán. Ha pedig nem: akkor minek akar házasodni? Hiszen a heterók vagy azért házasodnak, mert számít nekik a hûség; vagy azért, hogy neve legyen a gyereknek. De ha heteró párok se gyereket, se hûséget nem várnak egymástól, akkor eszük ágában sincs megházasodni. Tulajdonképpen mire volna ez jó, hacsak nem valami cirkuszi elõadásra, arra, hogy DIREKT tovább feszítsék a húrt és még inkább kiakasszák azokat, akik amúgy is fröcsögnek ellenük?
Ha valakinek joga van buzinak lenni (amely szó egyébként eredetileg bolgárt jelentett) - akkor miért ne lenne ugyanolyan joga egy másik embernek utálni a homokosokat? Ízlések és pofonok. Mindet el kell tudni viselni. Mert nagy az Isten állatkertje.

Én sem értek egyet azzal, hogy a buzik házasodhassanak. Azért nem, mert megkérdeztem, ráadásul egy katolikus homokostól - és egyértelmûen negatív választ adott a hûségre, mint párkapcsolati jellemzõre.
Akik pedig így állnak a kérdéshez, azok szerintem táguljanak a házasságtól. Felõlem csináljanak, amit akarnak, de ne követelõzzenek olyasmiért, amit valójában nem is akarnak! Ami eszük ágában sincs!
És ezzel nem hiszem, hogy homofób lennék. Nem a buziság gyakorlata az, ami bosszantó, hanem az arcátlan, pökhendi hülyeség.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 10:57:20 10/10
(2335/2998)
***SPOILER*** amikor az 511 elején bemegy a Ben órát tartani, és beszélgetnek a diákokkal, hogy elindult az erõszakhullám. a Ben akkor azt mondja a diákjainak, hogy erõszakra nem szabad erõszakkal válaszolni, mert az nem megoldás, és hogy a szemet szemért elv mindenkit vakká tesz. majd amikor a virrasztást megzavarják a homofóbok, és a Debbie beszéde alatt szörnyû dolgokat kiabálnak be, saját maga veri szét, majdnem meg is öli az egyiket...
(azután a Brian hazaviszi, és az autóban vmi ilyesmit mond neki: "többé nem hívlak Zen-Ben-nek". :D ezen jót nevettem! XD)
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 10:49:57 10/10
(2334/2998)
most fogom megnézni az 513mat... :( elõre depis vok...
Csuvatka 2008 nov. 29. - 15:55:05
(2333/2998)
ez egy szimpla b*zis történet...mikor veszik már le mûsorrol?
10/10
fuge7 2008 nov. 29. - 15:17:36 10/10
(2332/2998)
"Azt hiszem, már nagyon sok példa mutatta, hogy a történelem során soha nem sikerült elérni nagy csinnadrattával , erõszakkal semmit."

történész-hallgatóként jól ismerem ezt a 2 fajta szemléletmódot. a revolucionista gyors forradalommal akarja megoldani a problémát, a reformista a folyamatos, lassú, békés fejlõdésben látja a megoldást.
mindenkinek megvan a beállítottsága és felfogása errõl, nem is érdemes a más véleményen lévõket gyõzködni.tudnék említeni mindkettõre negatív és pozitív példát, amikor a forradalom nem biztos hogy a legjobb megoldás volt, és tudnék olyat is említeni, amikor a békés, folyamatos fejlõdés útja téves irányba fordult, vagy zsákutcába futott, vagy egyszerûen szép lassan leállt.

a nõi egyenjogúság kérdése valóban nem megoldható "csinnadrattával". de ellenpéldának ottvan a négerek küzdelme a jogaikért és az elfogadásért, oda azért kellett egy Martin Luther King, meg kellett az, amikor elõször jelentkezni mertek néger fiatalok egyetemre, és fel is vették õket! meg amikor elõször ellen mert szegülni egy fekete lány, és csakazért sem ment hátra amikor felszállt a buszra. meg ilyenek. nem is kevés atrocitást kellett elszenvedniük a feketéknek, mire egyenjogú állampolgárok lettek. az bizony kõkemény harc volt (többek közt ugye Martin L. Kinget is megölték).

mindannyian vívjuk a magunk harcát az életben, aki valamiért más mint a többi, az sokkal intenzívebben megéli ezeket a harcokat, és egy idõ után azt mondja, hogy elég volt, beleunnak a lassú fejlõdésre várni. ezek az egyéni harcok, ha úgytetszik, "kis forradalmak" hajtják elõre a történelem kerekét.
10/10
ms0304 2008 nov. 29. - 14:02:49 10/10 Előzmény fuge7
(2331/2998)
Ezért írtam a 2909-ben:'...a film nem egy szimpla "buzis történet" . Szinte minden jelenetében van valami, ami további gondolatokat ébreszt."
Számomra a filmben Brianen kívül mindenki egy-egy jellemzõ vonást kiemelve "tipikus" buzi. Ráadásul neki mindent meg is bocsájtunk, nem részletezem, mert ismerjük, tudjuk, hogy miért. Az õ extra tulajdonságai tesznek még rá néhány lapáttal.
A Coming out-ról: Azt hiszem, már nagyon sok példa mutatta, hogy a történelem során soha nem sikerült elérni nagy csinnadrattával , erõszakkal semmit.
A legegyszerûbb példa: a nõk jogai. A hímsoviniszta világnak rá kellett jönni, hogy az õ érdeke is, hogy egy nõ szavazhasson, dolgozhasson férfiak között, elõítéletek nélkül, vagy ne adj Isten, a saját nevét használja, miután férjhez ment. Azt gondolom, hogy a "keresztényi erkölcs, családvédelem nevében" mondogatott heteró uralom is megérik arra, hogy nyilvánosan kimondja, elismerje, ez van. Tetszik, vagy nem, a férfiak és nõk nem "fajtiszták". Minden már utána következhet. Gondolok itt a házasságra, gyerekvállalásra.
Azért lesz ez nehéz harc, mert elsõsorban férfiakról van szó. Egy puhatolózás szerint Mo-n a legfelsõbb vezetésnek is legalább a 30 %-a homo. Inkább nõsülnek, hírbe hozatják magukat nõkkel, csak ne derüljön ki, mert ez még közöttük szégyen.
10/10
fuge7 2008 nov. 29. - 08:11:41 10/10
(2330/2998)
jajjnekem, ez nagyon ismerõs:

"Thousands protest gay-marriage ban
Frustration and outrage over the passing of a ban on same-sex marriage intensified in San Diego yesterday as thousands of protesters took to the streets and vowed to continue the fight for equal rights.
An estimated 8,000 to 10,000 people marched from Hillcrest to North Park behind a giant rainbow flag in protest of Proposition 8. The measure, approved Tuesday by 52 percent of voters, overturns the state Supreme Court ruling in May that legalized gay marriage."
November 9, 2008
http://www.signonsandiego.com/news/metro/20081109-9999-1m9protest.html

ez hihetetlen. :((( azt hittem, hogy a QAF ebben a tekintetben csak túloz... :(((
(bocsánat azoktól, akik nem tudnak angolul, és ez már a 2. ilyen hsz-em, de ez most nagyon megdöbbentett. aki nagyon nincs képben, annak szívesen vázolom a helyzetet! ;) )
10/10
fuge7 2008 nov. 29. - 03:47:08 10/10
(2329/2998)
az jutott eszembe, hogy párkapcsolati szempontból a legtökéletesebb hímegyed a sorozatban - na kimás? :) - Brian. ha kell akkor tud alkalmazkodni, empatikus (mégha a külvilág felé ennek ellenkezõjét igyekszik is mutatni, valójában tökéletesen átérzi mások problémáit), és kész bármekkora áldozatot hozni azért, akit szeret.
és végül mégis az õ szíve törik össze... :(
10/10
fuge7 2008 nov. 29. - 03:38:47 10/10
(2328/2998)
azér a nõk is tudnak ilyenek lenni, hogy egy cseppnyi alkalmazkodóképesség vagy empátia nem szorul beléjük, se a férjük/kedvesük iránt, de még a gyerekei iránt SEM! (tudom, az én környezetemben is van rá sajnos példa, nem is egy.)
az áldozathozatal - egy egészségesen mûködõ kapcsolatban - kölcsönös kell hogy legyen. nem csak a nõtõl várható el, hanem a férfitól is ugyanúgy.

szerintem Justint a legkevésbé érdekli, hogy milyen körülmények közé költözik, amit elhatározott, azt meg is csinálja. Mert makacs és önfejû, és nem pedig "játsza a teremtés koronáját".
10/10
ms0304 2008 nov. 29. - 00:09:25 10/10 Előzmény fuge7
(2327/2998)
Az jutott eszembe errõl a témáról (is) , hogy ez a jelenet ibizonyítja, a film nem egy szimpla "buzis történet" . Szinte minden jelenetében van valami, ami további gondolatokat ébreszt.
Nekem sokszor eszembe jut GH arca, amikor Deb felelõsségre vonja a kajáldában( akkor hangzik el az a szöveg, hogy "a kis kölyök bebújt valahogy a szíved körüli szögesdrót mögé"). Amikor megkérdezi: Valld be: szereted, ugye? Abban a jelenetben is képes GH néhány pillanat alatt, szó nélkül közölni az összes Brian gondolatot: mi közöd hozzá, igen, szeretem, majd beledöglök a fájdalomba, de leszarok mindenkit , képes vagyok , és bevallom... stb... stb... Nem elhanyagolható, hogy ráadásul szívdöglesztõen néz ki!!!
10/10
ms0304 2008 nov. 28. - 23:57:26 10/10 Előzmény fuge7
(2326/2998)
Ez a párbeszéd is egyértelmûvé teszi, hogy a hímnemûek az alkalmazkodás , az empátia fogalmával bajban vannak.
Egy férfi-nõ kapcsolatban a szerelemmel együtt - leginkább a nõ részérõl - az áldozat is elfogadható, legtöbbször temészetes.
A pasik - legyenek akár heterók, vagy buzik, még egymással is eljátsszák a teremtés koronáját. Justin is inkább megfagy, képes a megelõzõ életviteléhez képest több emeletnyit lesüllyedni, de nem enged. (Nem elhanyagolható, hogy Brian - bármit mutatott kifelé - mindig , szó szerint mindent megtett a kis Justinkáért. Persze, õ sem hagyta, hogy bárki beleszóljon.)
10/10
fuge7 2008 nov. 28. - 07:33:37 10/10
(2325/2998)
hamár úgyis beszéltünk errõl a témáról, elhangzott az 507-ben Jennifer és Justin között egy érdekes párbeszéd (amikor Justin kiköltözik Briantõl, és állnak az új lakásában):

Jennifer: It's, um... quite a comedown from Brian's place.
Justin: You weren't so thrilled when I moved in there.
Jennifer: No. I guess not. I just wish that... I can't believe I'm actually hearing myself say this.
Justin: What?
Jennifer: That you and he could have somehow managed to work things out.
Justin: I know. Me too.
Jennifer: I mean, it's not as if he repeatedly and systematically lied to you or abused you or betrayed you, like your father did to me.
Justin: No, of course not. He saved my life, he took care of me, he gave me everything. It's just we each want different things.
Jennifer: And neither of you is willing to change?
Justin: That's not love. That's sacrifice.

(az utolsó mondat a lényeg. hmm.... én is baromira így gondolom.)
10/10
fuge7 2008 nov. 28. - 07:12:54 10/10
(2324/2998)
amikor betörték a Mikey boltjának a kirakatát, olyan düh fogott el... :@ :( (úgy szeretem ezt a sorozatot.) akkor a Mikey berezel, és beszedi a táblát is a házuk elõl, meg minden, de aztán mégis a sarkára áll. nem hagyja magát megfélelmíteni. nem is gondolja még akkor, mi fog történni azon az estén (510)...
10/10
fuge7 2008 nov. 28. - 07:08:16 10/10 Előzmény ms0304
(2323/2998)
pontosan ez az a jelenet, amitõl rohadtul elszorult a torkom... :( ahogy nézi Justint az esõben ahogy plakátol (eszembe jutott amikor a 3. szériában a Stockwelles gúnyplakátokat ragasztották ki... :) ), de mihelyst észreveszi õt Justin és rámosolyog, azonnal felveszi a pókerarcot... akkora jelenet...
legközelebb akkor találkoznak, amikor bevallja neki, hogy szereti. :'(
10/10
pozsizsuzsi 2008 nov. 27. - 18:32:16 10/10
(2322/2998)
"Ha szerencsénk lesz, valamelyik még egyszer megveszi a qaf jogát. "

Ebben reménykedem én is.
10/10
ms0304 2008 nov. 27. - 17:55:09 10/10 Előzmény fuge7
(2321/2998)
Csak annyit tudok, hogy Landau-lány.
Olvastam a hsz-eket. A film kedvelõit (imádóit) megrázza (engem is!), hogy a közel 4 év majdnem folyamatos vetítésnek várhatóan most vége a magyar csatornákon. Sajnos!!!
Számomra a qaf fõleg GH miatt kedvenc. Ha elképzelek a többiek helyett más színészt, semmi problem, de Brian CSAK vele az igazi.
Jó lenne, ha Gale megmaradna tartósan a DH-ban, akkor talán reménykedhetünk, hogy a POT, a ...Brodway, az Uncle... vagy a Wake, talán egy késõbb készülõ film is képernyõre kerül. (Ha szerencsénk lesz, valamelyik még egyszer megveszi a qaf jogát. )
Szurkolok neki, még sok jó Gale filmet kívánok magamnak (persze NEKTEK is)!
maya69 2008 nov. 27. - 12:57:56
(2320/2998)
"és nem azért sírtam, mert egyedül volt a végén, hanem azért, mert én voltam egyedül a végén."
Bocs, hogy tõled idézek, de azt írod Te vagy egyedül, én csak erre reflektáltam. És próbáltalak egy kicsit feldobni.
Egyébként a magány és az egyedüllét két külön fogalom. Egyedül lenni sokszor kifejezetten jó, csak Te vagy magadnak, szóba állhatsz önmagaddal, gondolkozhatsz, azt csinálsz, amit akarsz, az egyedüllét lehet a te választásod. Magányosnak lenni = nem kellek a kutyának sem?! (sem mint partner, sem mint barát).A magányos embernek sokkal nagyobb erõt kell vennie magán, hogy újra kapcsolatokat tudjon építeni maga köré, feloldja az elszigetelõdését.
pacica 2008 nov. 27. - 10:56:33
(2319/2998)
Melegekrõl szól? KÖSZ KIHAGYOM!