10/10
MirP 2014 jan. 30. - 12:44:20 10/10
(3/23)
Nagyon jó volt, ajánlom mindenkinek! :)
sdt 2014 jan. 24. - 13:58:50
(2/23)
Szerintem igenis világpolitikai probléma lehetett az ellenséges hatalom (Japán) szimbolumának sorsa. Igencsak érdekes, hogy feltehetõen valóban néhány ember véleményén múlhatott a döntés. Lehet, hogy a film nem pontos történelemóra volt (jelzem, én sose szerettem a játékfilmek és dokumentumfilmek összevetését)és a döntés folyamatának a fõszereplõ vívódása tökéletesen megfelelt. Szerintem jó film volt.
1/10
tesz-vesz 2013 dec. 16. - 10:41:43 1/10
(1/23)
mélyen átlagos film, vagy az alatti
nem értettem, hogy miért mindig macartúr nevét mondja a tisztiszolga, amikor a fiatal fõszereplõ belép hozzá, 2x is így történt, tehát ilyenkor a belépõ új ember nevét kell mondani.
- General Macartúr, sir. (???)

mondja a tisztiszolga, mikor jön General Bonner Fellers új belépõként Tommy Lee Joneshoz, aki General Douglas MacArthur, komolyan nem értem, most ez miért kellett (tudjuk meg a nevét tominak? de így??), vagy hogyan. én nem látok benne értelmet, tehát úgymond bemutatja a jövevénynek a felettesét? mert ilyenkor az újnak a nevét mondják a felettesnek, vmi baj van a filmkészítõk fejével vagy én tévedek?

a romantikus szál ha nem is idegesített, de nagyon elcsépelt volt, borzalmasan kaptafa, nem is értem intelligens ember, hogy készíthet ma már ilyen filmet, ugye a háborús, történelmi filmek a férfiaknak, a romantikus filmek a nõknek készülnek, egy ideje, kb 90-95 óta egyesítik ezt a kettõt, amikor ez nem fér össze sajnos sehogy se...
illetve most olvasom Bonner Fellers életrajzát, szó nincsen benn japán lányokról.
akkor már inkább Elizabeth Vining köré is kellett volna építeni a történetet,

komolyan nem értem miért kell hazudozni Feller életérõl, mert most olvastam az életrajzát, és szó nem volt ilyenekrõl! japán nõ? bombázás szabotálása?! egy 3-mast akartam adni a filmnek, de komolyan, most hogy rájöttem, hogy ilyen szinten torzítják a történelmet a jenkik, adok rá egy 1-est, szerintem Feller leszármazottjai simán perelhetik hálivúdot, mert a film rágalmazza a felmenõt, azzal, hogy szerelmi ügyek miatt, nem bombáz direkt egy célpontot (? ez a max teljesítmény, ami egy jenki kreatív fejében megszülethet.) én biztatom is õket a perre.

http://www.occasionalplanet.org/2013/04/03/emperor-when-you-call-a-movie-historical-it-helps-to-include-the-history-part/
http://rogersmovienation.com/2013/03/02/bonner-fellers-the-hero-of-the-wwii-drama-emperor/


szerintem nagyon túljátszotta lazaságban macarthurt tommy. jön a tip. jenkimájer arculattal, csak én már ezt is unom.

és értem én hogy nekünk el kell telítõdni azzal az érzéssel, hogy milyen szomorú sétálni éjjel (esõben) a lebombázott Japánban, de nekem sokat nem adnak ezek az infók. inkább már giccses.

tehát ez inkább csak egy japán-usa barátság film. semmi több, nincs is értelme semmi sem. azok az infók, hogy az atombomba tömeggyilkosság (mi a különség Ausvitz és ez között?), meg hogy minden ország ugyanazt csinálta külpolitikailag mint japán, nem újak, de jó ha ki vannak mondva, ezért is egy gesztus a japánoknak, õk meg örülnek, mint a nyalókát kapott kisgyerek.
ma az usa nemcsak dél-koreát védi katonailag, hanem japánt is, kínától, észak-koreától. kíváncsi lennék mennyi amerikai magánzseb gazdagodik ma a japán gazdaságból.

jó hogy elmondja a japán a filmben, hogy az usa-t, briteket ki állítja bíróság elé? mintha az iraki bevonulásnál nem hazudtak volna, mintha a I. világháborúnál (a lusitania fegyvert is szállított) és vietnámnál és iraknál nem hazudtak volna. nem volt tömegpuszt. fegyver irakban, és szaddam utálta az al kaidát, most Szíriában is a napnál is világosabb, hogy a zsoldosok vetették be a vegyifegyvert, akik már korábban májusban is bevetették ezt. de amerika, a "békepárti", békenobeldíjas obamával az élen, már a vizsgálat kiderülte elõtt rég meg akarták támadni a szíreket. most kiderült egy vizsgálat, de nem tudják megmondani ki vettette be a fegyvert, mert utólag kderült (!) csak azért küldték oda, hogy a vegyifegyver bevetésének tényén megállapítsák, nagyon átlátszó, ahogy az is, hogy nobelbékedíjat kaptak ezért...

ahogy nógrádi györgy bizt.politikai, külpolitikai szakértõ mondja, nincs az a bíróság, amely ne ítélne most el az usa-t háborús bûnökért, hogyha egyszer sikerülne odaállítani õket, de senkinek se sikerül, ezért ezek az õrültek még szabadon grasszálhatnak a világban a "demokrácia nevében", a világ csendõreiként