Zahire 2024 dec. 31. - 11:13:37
(23/23)
Hiába vígjáték én nem tudtam nevetni rajta...hol vannak itt a poénok ? A történet nagyon szimpla, a párbeszédek is nagyon egyszerűek, a CGI-vel sajnos ezt nem lehet jobbá tenni...én már egy kicsit untam is. Nem találtam benne semmi jó eredeti ötletet...lehet, hogy a nyáron akciózó hóemberek eredetiek, de azok meg szerintem nem jók. Kicsit olyan ez a film , mintha a Télapu és Fagy Jancsi történetet lebutították volna és összehoztak belőle valamit. Számomra felejthető és felejtendő film.
4/10
Mf7hd 2024 dec. 28. - 16:20:37 4/10
(22/23)
Egyszer nézhető, de alapvetően vacak CGI orgia iszonyatosan gyenge forgatókönyvvel és a brutális, 350 millió dolláros költségvetése ellenére is néhol nagyon gyenge minőségű technikai kivitelezéssel. Ezt tetézve Johnoson és Evans is menthetetlenül megöregedett, a Szikla időközben önmaga paródiájává változott a szó legrosszabb értelmében (bár azért már bizonyította, hogy ha akar valamennyire azért játszani is tud), bőven 50 felett már nehezen hisszük el, hogy ő a mindenkit legyőző izomkolosszus, míg Evans ugyan csak 43, de a festett haj és borosta már neki is iszonyatosan nevetségesen áll. Lucy Liu itt csak valami rosszul értelmezett kiöregedett biodíszletként van jelen, J.K. Simmonsnak meg valószínűleg egy sok nullás csekket mutattak, hogy itt égesse magát, a főgonosz, a borzalmas parókákkal büntetett Kiernan Shipka meg olyan súlytalan, hogy ennél észrevehetetlenebb már nem is lehetne. A fő gond mégis a gigantikus költségvetés ellenére is ócska kivitelezés, ami néha még a 90-es évek elejének ultragagyi olasz mesefilmjeit is alulról veri és a bűnrossz és félelmetesen ötlettelen forgatókönyv, ezek miatt a film eleve bukásra volt ítélve a mozipénztáraknál, ami be is következett. Azért is kár az egészért, mert egy jobb rendezővel és épkézlábabb forgatókönyvvel, valamit némi odafigyeléssel a kivitelezésre valami egész jó is kisülhetett volna belőle. Egy esti agyzsibbasztásra még alkalmas a film, de 10 év alatti gyerekeknek az erőszakos és néhol félelmetes jelenetek miatt semmiképp nem ajánlott.
6/10
Ahoj poplacsek 2024 dec. 24. - 22:41:38 6/10 Előzmény Gyurma73
(21/23)
semmi se olyan szar, mint a feláldozhatók
2/10
Patrick Macnee 2024 dec. 24. - 22:39:55 2/10
(20/23)
Ez nagyon cringe! 🙄 Az egyetlen értékelhető a végén a zene. xD Gyerekeknek ettől kiég az agyuk,,felnőtteknek meg nem lehet h tetsszen, olyan nem lehet! 😱🥴
1/10
Gyurma73 2024 dec. 23. - 21:40:48 1/10
(19/23)
Olyan stílusú film mint a Feláldozhatók,hasonló magas röptű párbeszédekkel.
Gyerekfilmnek maszkírozva.
Meg néztem.ki a producere hát persze hogy a főszereplő.
Így már érthető a fitness terem a télapó otthonában és a pofon párbaj is.
1/10
Gyurma73 2024 dec. 23. - 21:37:26 1/10
(18/23)
szegény panellakó gyerekek ahol távfűtés van ,oda hogy megy a Mikulás?
És.miért megy karácsonykor?
remélem ezt a hülye amerikai szokást nem vesszük át,nálaunk jöjjön Miklós napon.
6/10
Atis88 2024 dec. 17. - 13:26:15 6/10
(17/23)
Egyszer meg lehet nézni. Nem rosszabb, nem is jobb mint a zsáner átlaga. A sziklának el tudom hinni, hogy kezdi unni az akció sztár szerepet, talán erre utalt most a szerepe szerinti fásultság is.
4/10
AlexWolf 2024 dec. 16. - 22:09:24 4/10
(16/23)
Prime-on fent van, csak azt nem értem miért 16+-nak van jelölve. Bugyuta film. Egyszer nézős...azt is több részletben.
6/10
pihes 2024 dec. 15. - 14:33:28 6/10
(15/23)
Még a gyereknek szórakozás lehet, az idősebbeknek ez ünnepi műsor.
Mindent összegezve nem volt rossz HAT/TÍZ
3/10
Gulácsi Péter 2024 dec. 15. - 10:53:28 3/10
(14/23)
Nagyon rossz film, szinte fájt nézni. Gyerekfilmnek túl van komolykodva, felnőtteknek, meg túlzottan gyerekes.
Mint valami Mission Impassible/Télapu kombó, csak épp nézhetetlen formában, tele erőltetett, viccesnek szánt beszólásokkal. Rock nagyon lejtmenetbe került ezzel a filmmel. A látvány miatt adok rá 10/3- at.
6/10
Ahoj poplacsek 2024 dec. 01. - 20:22:58 6/10
(13/23)
Teljesen vicces volt, csak a végére kicsit túlpörgették.
frenchbullie 2024 nov. 24. - 08:43:51
(12/23)
Üdv! Karácsonyi tematikájú, családi filmnek jó volt. Szerintem humorosabb, mint az erősen alpári vérapós sztori, és nem olyan drámai, mint a Last Christmas, ha az elmúlt néhány év ünnepi filmjeit nézem. Persze mindhárom sztori más-más kategória, tudom.
7/10
TheOldMan 2024 nov. 23. - 16:15:28 7/10
(11/23)
El merjek menni rá ?
Jake Kasdantól kiráz a hideg a Jumanjijaival együtt. Bár, ha bele gondolok, hogy nincsen az ultraidegesítő Kevin Hart, lehet, adok egy esélyt neki!
4/10
idõjós1010 2024 nov. 22. - 20:36:44 4/10
(10/23)
Tömény agymenés. Émeítően fájdalmas. Ami mellette szól, az az egy-két humorosabb jelenet, illetve vizuálisan azért nyújtani tud valamit. Karácsony, vagy Mikulás alkalmából sajnos a 2015 -ös krampusz is fényévekkel hangulatteremtőbbre sikeredett. Ez inkább csak megutáltatja az ünnepet masszívan bárkivel, annyira egy cukormázas káosz. Moziban néztem. Időt, és a pénzt is sajnáltam utána már nagyon.
1/10
New-man 2024 nov. 21. - 01:50:11 1/10
(9/23)
Gyenge, unalmas, sablonos hollywoodi 'mese'. Szerintem, nem érdemes moziban megnézni, de otthon is kérdéses...
5/10
blood.1 2024 nov. 17. - 01:46:27 5/10
(8/23)
Gyenge eresztés. Ez a modernizálás gagyi, szuperhős film is lehetne. Annak elmegy, de karácsonyi filmnek... hát... A kreált helyszínek amúgy jók voltak, kár hogy minden CGI volt. Valahol 4-5 között.
10/10
tazmanch 2024 nov. 17. - 01:04:36 10/10
(7/23)
K.rva nagy volt! Családi karácsonyi mozinak tökéletes. 10-12 éves gyerekekkel voltunk CC VIP-ben, nagyon élvezték. Ami a karaktereket illeti, mindegyik telitalálat. Sőt, Dwayne Johnson-tól még kicsit el is lopja a show-t a Chris Evans-J.K.Simmons-Lucy Liu hármas. Liu amúgy még mindig bomba, kb 15 év mínuszt bemondhatna...
5/10
film_ez 2024 nov. 16. - 14:31:19 5/10
(6/23)
Közepes lett sajnos, annak is az alsó határa
:( Kiszámítható, a poénok hát…felnőtteknek elég gyengék…inkáb 10-13 évesek kuncogtak rajta a moziban.
7/10
Pimpalini 2024 nov. 13. - 21:46:03 7/10
(5/23)
Mese gyerekeknek, vagy felnőtteknek is? Lényegében mindkettő.

A Hullahó-akció karácsonyi családi film, amelyet az ünnepek előtt hat héttel adtak ki.
A film sok, és látványos akciót vonultat fel, ettől függetlenül gyerekek is nyugodtan megnézhetik. Már csak azért is, mert egy-két félreérthető/áthallásos poén mellett (szerencsére) ebből a filmből végre kihagyták a direkt altesti humort.
Egyébként a látvány remek, s a helyszínek is egzotikusak, látszik, hogy erre, vagyis a külcsínre nagy hangsúlyt fektettek az alkotók, szóval érdemes lehet megkockáztatni ezt a művet IMAX-ben is.
Kicsit olyan érzése van a nézőnek a filmmel kapcsolatban, mintha a történet váza akár egy komoly, üldözős, nyomozós akciófilmé is lehetne (kikacsintásokkal, utalásokkal más filmekre), de az egészet elbohóckodták a mikulásos témával. Ez utóbbi tény szerintem előnyére vált a filmnek, mert így végső soron nem egy átlag, tucat akciófilmet kaptunk, hanem egy különleges atmoszférájú akció-vígjátékot.

A történet a Mikulás-filmekhez képest igen kreatívra sikerült (most az összehasonlítást nem a Tapló télapóval teszem), sok teljesen új ötlet, különleges karakter, és látványos helyszín jelenik meg ebben a körülbelül két órás akció-vígjátékban. Némelyik elem szerintem nagyon különleges, és ötletes, még az olyan apró részletekre, vagy "magyarázatokra" is figyeltek a filmesek, mint például a Mikulás útja ajándékszórás közben, a kéményeken át. :)

Felnőtt szemmel persze ez az egész nagyon is megmosolyogtató, de amióta a filmkedvelő közönség Hollywoodnak hála kvázi szuperhőskurzuson van, simán belefér ez a film is, már csak azért is, mivel jobb, mint egy átlag szuperhőssztori.

[spoiler Thor kalapáccsal, vagy óriás hóember jégkarddal, nem egyre megy? :) [/spoiler]

Ráadásul sztárparádét is kapunk, ahol A Szikla hozza a tőle megszokott karaktert, aki már a tekintetével is leszerel néhány szemtelen, renitens egyént.

Emellett mindenképpen nagy pacsi, vagy hátba veregetés jár a készítőknek azért, mert sikerült egy olyan egyedi világot (s képi világot is) teremteniük, amely a maga módján,következetes, és logikusan van felépítve.

Mivel ugyebár karácsonyi film és karácsonyi téma, a szokásos érzelgősséget, illetve kakakterdrámákat is el kell viselni, de ez szerencsére finoman van adagolva, szóval nem folyik le a filmvászonról. Így az "édességekre" allergiás nézők is megnézhetik a Hullahó-akciót mindenféle egészségügyi beavatkozás nélkül.
Azt kell mondjam, ez pont az a film, amiben mindenből (például akció, verekedés, végső leszámolás, dráma, poén, szöveg, látvány) pont elég van, a készítők semmivel sem estek túlzásba. Ritkaság.

Összességében vidámabban jöttem ki a moziból, mint ahogy bementem, szóval a film elérte a célját. Más meg az ünnepek előtt/alatt úgysem számít. Családi filmként, családi filmnek ajánlom, de önmagukban felnőtt nézők is szórakozhatnak rajta a látványos részek, a tempós történet, és a poénok miatt.

A kategóriájában 9/10 elsősorban a látvány, és az ötletek miatt, egyébként 7/10.
8/10
20agh 2024 nov. 11. - 22:39:43 8/10
(4/23)
Lucy Liu brutál jól néz ki benne, egyébként egy szerethető kedves kis film, és végre nem fingásokon meg hányáson kell nevetni vígjáték címszó alatt. 4DX-ben szuper, még a 9 éves lányom is élvezte. Ajánlott film 8/10 csak azért nem tbb mert azért nincs nyilván egy szinten egy keresztapa vagy egy remény rabjaival amire 10-et adnék