R.mara 2017 okt. 04. - 18:48:49
(115583/123863)
Én nézem. Nekem tetszik. Érdekes a történet. Jópofák a fõszereplõk.
R.mara 2017 okt. 04. - 18:47:22
(115582/123863)
Igen, a Jó feleség egy amerikai sorozat remakeje volt. Viszonylag tartották is magukat az eredetihez. (Sokkal inkább, mint a Yong Pal esetében, ami szintén egy amerikai sorozat újra gondolása volt. Csak ott az ötleten, és a felálláson kívül minden mást koreaisítottak. :) )
Itt többnyire megtartották az eredeti karaktereket, akik kifejezetten amerikaiasan gondolkodnak, és viselkednek. Csupán az ügyeket formázták át saját használatra. A végével kapcsolatban azért tudni kell, hogy az eredeti sorozat több évados volt. A koreai változat az elsõ évad történéseirõl szólt.
Én bírtam a csajszit. Nem úgy gondoltam rá, mint aki megalkuszik, inkább olyan valakinek tekintettem, aki veszteségekbõl erényt kovácsol. Aki visszarántotta a családot a tönkre menéstõl. Mert ilyenkor lehet igazán elveszíteni a talajt a lábuk alól. Nem mintha a férj annyira megérdemelte volna, de nem is érte csinálta. Az õ visszafogadása csupán egy eszköze volt a család megmentésének. És hogy jól végezte dolgát az is bizonyítja, hogy nem csak õ lett erõsebb, hanem a gyerekek is.
Kíváncsi vagyok, hogy több évadra tervezik-e õk is?
bori4 2017 okt. 04. - 17:18:31
(115581/123863)
bori4 2017 okt. 04. - 17:17:38
(115580/123863)
Ezt gyûjtögetitek már?

while-you-were-sleeping-2017

minden esetre egy gyönyörû OST-ja már van :))

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zqg2WeJia48
werzsi9 2017 okt. 03. - 11:37:10
(115579/123863)
Igen. Mert az ügyvédek számára is hoztál egy képet nagyon jó felirattal, aminek a lényege az, hogy mit kell tennie az ügyvédnek: keresni az igazságot, vagy megvédeni az ügyfél érdekét? Mert ugyebár ez nem mindig esik egybe.
bori4 2017 okt. 03. - 11:18:26
(115578/123863)
De - egyetértek, az a sugallatuk, hogy esetleges minden "igazság"...
Mint korábban fejtegettem, látható, mi mindentõl függ....

Kár, hogy a jó feleség csupán csak "jó feleség" maradt és beállt a sorba... :(
bori4 2017 okt. 03. - 10:55:20
(115577/123863)
Zenéje is van természetesen - a két figyelemre méltó OST...

https://www.youtube.com/watch?v=CRlYaLGHsCg

és Nellé

https://www.youtube.com/watch?v=43de7CESNLo
werzsi9 2017 okt. 03. - 10:54:51
(115576/123863)
Jól választottad ki az illusztráló képet a feliratával. Valóban ezt a kérdést fel lehet tenni, de azt hiszem, hogy nem kapunk rá választ,, én legalábbis nem tudnék teljes meggyõzõdéssel sem igennel, sem nemmel válaszolni. De az alkotók is nyilván úgy gondolták, hogy pozitív irányba kell mutatni a filmmel. Mégis maradt számomra egy kis fullánk. Hõseink magánéletének alakulásában látom ezt, és, mivel a cselekmény lezárásáról van szó, mégiscsak általánosítható az egész történetre. A megalkuvás. Olyan a befejezés, hogy mindenki jól járjon, behunyva a szemet bizonyos erkölcsi normák megsértése fölött. Vagyis az elromlott házasság továbbra is megmarad, de csak a látszat kedvéért. Ez hasznos a férjnek, mint példás családi életû politikusnak, hasznos a feleségnek, mert az ügyvédi munkájában lényeges füleseket kaphat a befolyásos férjtõl, és a szeretõ sem jár rosszul, mert a férj elnézi a viszonyukat. Hát ez mi? Nem egyfajta korrupció ez is? És fricska a nézõ orrára?
bori4 2017 okt. 03. - 10:25:00
(115575/123863)
Mindenki a helyén.... :))
bori4 2017 okt. 03. - 10:23:39
(115574/123863)
Tetszett a záróképsor - ahogy a színpadon a függöny elé felsorakoznak a színészek, úgy érkeztek a záróképhez itt is....
bori4 2017 okt. 03. - 10:19:26
(115573/123863)
The good wife
Befejeztem. Ez bizony egy végig izgalmas, feszes és remekül elkészített sorozat volt. Profikról, nagymenõ ügyészekrõl, ügyvédekrõl, akik az elit üzleti életben, körökben mozognak és bizony nagy a felelõsségük... Ám õk is emberek, és meg-megbotlanak, érdekes példákat kaptunk a morális és az üzleti világ szembeállítása során - az egyén hozzáállásáról, útkeresésérõl, döntéseinek következményeirõl is - mindez a jogi keretben, tehát az igazság nevében.... Hát bizony néha messzire vittek minket nézõket, igen elgondolkodtató "igazságokat" láthattunk.
A színészek mind telitalálat, jobbnál-jobb alakításokkal.... Az olvastam, hogy eredetileg amerikai forgatókönyv volt itt átültetve koreaira; ez a konszolidált szenvedélyekben, az ügyek tálalásában azért látszott - sokkal visszafogottabb, "civilizáltabb" (most nem jut eszembe más kifejezés) volt a témakezelés és a karakterek is. (Pl. ilyen nyugatias anyóssal pl. még nem találkoztam koreai sorozatokban, akinek szabad volt azt mondani, hogy csak akkor jöhet legközelebb a gyerekekhez, ha telefonon engedélyt kér... :)) )

Innen lehet SPOILER annak, aki még nem látta....

Még azt végig kell pörgetnem, hogy akkor tulajdonképpen az ügyész férjünk a végére - leszámítva a nõügyeit -, makulátlan erkölcsösséggel, szakmai alázattal, a másik ügyész és a korrupt bírók utáni nyomozásban tulajdonképpen áldozat volt, aki a végén gyõzedelmeskedik és leültet egy sor bírót? Azt akarják elhitetni, hogy egy kiváló képességû, a bûnüldözésben megingathatatlan, szakmailag kiváló ügyész simán átmehet a politika színpadára?
A feleség meg a karrierje érdekében mellé áll? Hát igencsak elgondolkodtató befejezés :))) - viszont nagyon is életszerû!
Megnézve most a záró képeket a befejezésrõl úgy gondolom, hogy nagyon megalkuvásos, amolyan semleges végkifejletet kaptunk. Nem fordított hátat a jó feleség a férjének, de ugyanakkor teljes szabadságot kapott a magánéletében, tehát éljen szerelem! Ránk van bízva a regény folytatása... :)

Köszönet Rhu Barb és Werzsi nagyon míves fordítói és lektori munkájáért!
Rhu Barb 2017 okt. 02. - 22:25:58 Előzmény micike_MSc
(115572/123863)
Szia!

Nem tudom, mennyire volt életszerû az eset. De szerintem nagyon extrém volt.

Itt orvostudományilag jelezték, hogy nincs tapasztalatuk.

Egyébként kómában a terhes anya, aki még terhesség elõtt úgy nyilatkozott, hogy adott esetben nem kéri az életben tartó kezelést.

Nálunk valóban védi a jog a méhmagzat életét.

Jelen esetben:
Örökölhet is egy magzat, de csak akkor, ha élve születik.
Tehát pl az örökséggel addig nem történik "semmi", nyugszik, amíg nem születik meg. (pl: nem kapja meg a szülõje, hogy kezelje, stb..)

Ha jól emlékszem, talán Spanyolo.-ban több napot is élni kell egy újszülöttnek, hogy örökölhessen.

Ez nem ugyanaz, hogy az élethez való jogát védi-e a jogrendszer.

Kedvenc vitatéma jogi területen a méhmagzat élethez való joga kontra terhes anya önrendelkezési joga (abortusz).
A mai jog ad az anyának "mentséget" az abortuszra.
Rhu Barb 2017 okt. 02. - 22:13:48 Előzmény bori4
(115571/123863)
Teljesen jól látod.
Rhu Barb 2017 okt. 02. - 22:13:06 Előzmény bori4
(115570/123863)
Azt hiszem, hospice házban dolgozott a nõ korábban, ennek hatására nyilatkozott így valamikor.
werzsi9 2017 okt. 02. - 12:28:56
(115569/123863)
Majd holnap megbeszéljük. Most nem mondhatok semmit.
bori4 2017 okt. 02. - 12:26:39
(115568/123863)
Rhubarb a D-A-n feltett egy kérdést, én szavaztam - ahogy látom a többséggel együtt... Hát csodálnám, ha az jönne be, mert akkor nem koreai sorozatot néznék, ezer százalék, hogy megcsavarják..... :)))
Fogom sajnálni, biztos... :)))))
werzsi9 2017 okt. 02. - 12:23:25
(115567/123863)
Ez az utolsó két rész nagyon jó. És a végsõ befejezés meglepõ, de jellemzõ a film mondanivalójára.
bori4 2017 okt. 02. - 12:13:51
(115566/123863)
Végsõ összecsapásra készülve ....
(Már csak két rész, ma befejezem....)
bori4 2017 okt. 02. - 12:11:53
(115565/123863)
Elgondolkodtató itt szinte minden eset .... az oda-vissza egymásnak el- és lekötelezettség, összefonódás. Ha Te segítesz, én is .... most tartok ott,hogy a volt kezdõ ügyvéd fiú már ügyész - naná hogy a férjnél -, és összedolgozik az ügyvédi irodában maradt nyomozólánnyal, kilopkodják egymásnak a bizonyítékokat.... Hát hogy lehet itt normálisnak, becsületesnek, igazságosnak maradni? Pénz és szerencse kérdése. Elgondolkodtam azon, ha valami peres ügyem, isten ments komoly bûnügyem lenne, mennyi minden függ az ügyemet vizsgáló emberek magánéletétõl, éppen milyen élethelyzetben vannak õk is, miben sárosak (mert úgy tûnik mindenki az!), mire képesek a karrierjükért - én a kis ügyemmel esetleg porszem lennék a mobiljukon .... :(((
werzsi9 2017 okt. 02. - 11:57:50
(115564/123863)
Elkezdtem felfrissíteni a film egyes jeleneteit. A 2. részben, amikor az erõszak ügy szerepelt, az volt bemutatva, hogy a gazdagok bármilyen bûntettet simán megúsznak, nincs esély a felelõsségre vonásra. Egy sereg körmönfont ügyvéd védi õket, szövetkezve a korrupt ügyészséggel, megvásárolható hamis tanúkkal, elhallgattatható valódi tanúkkal, bizonyítékok megsemmisítésével. A filmben végül gyõz az igazság, de nem azért, mert igazság, hanem úgyszintén a korrupció segít. A börtönben ülõ Lee Tae Joon, aki elõzõleg az erõszakot tevõ fiatalember nagyapjának cégét vizsgálta, közbeavatkozik. A bûnöst terhelõ tanúvallomásokért cserében segítséget ígér a Mooil Csoport számára. A felesége csak így tudta megnyerni a pert.

Ezen nagyon el lehet gondolkozni.