bori4 2021 márc. 06. - 17:09:03
(123443/123863)
Akkor erre nagyon "ráfázott" Ji So, mert 15 évvel ezelőtti büncselekménye miatt kivágják egy sorozatból. Talán jogi úton kellene ítélkezni, nem??? Lehet, hogy már el is évült.
Amikor ő ezt tette, az iskola semmit nem lépett ellene, nem akadályozták meg a tanárok, hogy ez megtörténjen - mert, a közvélekedés abban az időben ezt természetesnek tartotta, így az iskolai szabályokba is belefért.
Emlékszem az első ilyen iskolai erőszakkal és következményeivel a Devil c. sorozatban szembesültem, mélyen megrendültem, hogy a középiskolás kamaszok hogy éltek, mit műveltek egymással, mindezt a tanárok szeme láttára. Akkor nem is volt iskolai sorozat ilyen jelenetek nélkül - még lányok is terrorizálták egymást, hány ilyet láttunk.... Mert ott ez az életükhöz tartozott, sokkal erőszakosabbak, hamar egymásnak mennek, az ököljog az alap. A kasztrendszerből is csak most kezdenek ébredezni... A munkahelyi főnöki megalázás, sipcsonton rugás, pofon teljesen természetes náluk. Megvan ennek az oka a történelmükben...
Most, hogy "civilizálódnak" hirtelen sok hírességről kiderült, hogy erőszakos, csoportos garázda volt stb. és jól tönkre lehet tenni irigységből, bosszúból az életüket .... Ahelyett, hogy jogi útra terelnék ezeket a tetteket, miközben annak idején az egész társadalom szemet húnyt, természetes volt iskolában, családban, munkahelyen az ilyesmi...
Riamara 2021 márc. 06. - 16:33:13 Előzmény bori4
(123442/123863)
Az a helyzet, hogy 18 már megvolt, amikor kitört a botrány, de bekeményítettek, és törölték őket. Így a 9. rész után jön a váltás.
bori4 2021 márc. 06. - 14:42:22 Előzmény Riamara
(123441/123863)
Azt is olvastad, hogy mi az oka ugye? Mindig csodáltam, hogy a nézők, a rajongók mennyire beleszólhatnak egy sorozatkészítésbe, átírhatják miattuk a végét is akár.... és igen, a közfelháborodás a karrierjét is elvághatja. Nem tudod, hány rész felvétele volt meg előre?
Riamara 2021 márc. 05. - 23:18:55
(123440/123863)
Na ilyet se láttam még! A River főszereplőjét lecserélik, és egy másik színész fogja játszani On Dal szerepét.
Na In Woo. Ő volt a Mr. Queen rosszfiúja.
Kezdem ott, hogy még csak nem is hasonlítanak egymásra. Másrészről én kedveltem Ji Soo-t. Jól hozta a karaktert.
Érdekes lesz a váltás.
Riamara 2021 márc. 03. - 19:18:25 Előzmény bori4
(123439/123863)

Igaz, kezdetben elég merev volt az igazgató, és a munkán kívül látszólag semmi sem érdekelte. A gyerek eltűnése változtatta meg őt. Azt hiszem a lelke mélyén tisztában volt vele, hogy a feleségével való kapcsolata aligha nevezhető szerelemnek. Csodálta őt a zenei tehetségéért, a szépségéért, de láthatólag nem voltak egy hullámhosszon.

Azon a 31 napon én is sokat morfondíroztam. Ez éppen elég hosszú idő ahhoz, hogy valaki éhen haljon. A szomjan halást csak azért nem említem, mert mivel mosdóban voltak, talán lehetett némi víz a törmelék alatt. Különben három napot se húzott volna ki.

bori4 2021 márc. 02. - 22:56:42 Előzmény Riamara
(123438/123863)

Egyetértek, mintha megakadt volna a tű a lemezen, nehezen bírtak kijönni a saját bonyodalmaikból. Végül is csak a helyettes halt meg mindkét idősíkban, ugye? Vajon ő miért nem maradhatott életben? Arra nem igazán kaptam választ, hogy ők hárman - a lány, a helyettes, meg a gyilkológép - korábban honnan ismerték egymást és milyen titkok tartották össze őket. Az igazgató a végére mennybe szállt, jól megdícsérte magát, hogy tisztességesen élt, azért lett olyan sikeres . :)) Hát az elején olyan kimért volt a családjához, mint egy féldeci, elég érzéketlen munkamániásnak nézett ki. A nejével sem bánt túl rózsásan, inkább arra gondolt az ember, hogy neki van szeretője. A szegényekről sem volt túl jó véleménye kamasz korában, volt jellemfejlődés határozottan. Még ebben a fantázia világban is túlzónak tartottam, hogy 31 napig volt szerencsétlen a romok alatt. Ennyi ideig csak itt élhette túl...
Az egész kitalálása a forgatókönyv-író részéről komoly agymunka lehetett, messze átlagon felüli volt.
Említetted, hogy meg kell jegyezni a nevét, nos : Lee Soo-Hyun, nem találtam előző munkáit.

Riamara 2021 márc. 02. - 22:15:37
(123437/123863)
Kairos vége

Icipicit túlbonyolították a megoldást, csak kapkodtam a fejem, hogy most melyik idősíkban is vannak. Lehetett volna egyszerűbben is leleplezni az öreget, de persze akkor nem lehetett volna még két-három csavart beletenni. :) Annál is inkább mert végül is csak a mázli segített. Vagyis a sánta magához tért.
A helyettest sem értettem igazán. Mennyivel volt ez így jobb végkifejlet a számára?

Riamara 2021 márc. 02. - 15:40:41 Előzmény bori4
(123436/123863)

Ez volt a változtatás előtt. Csakhogy a sofőr letartóztatásának sokkal nagyobb változásokat kellett volna generálnia. Nem csak azt, hogy a feleség és a gyerek életben marad, meg hogy az igazgatót nem gyanúsítják a családja meggyilkolásával. Itt ugyanis eltűnt volna az egész kórházas történet, vagyis a helyettes nem tudott volna kapcsolatba lépni a múlttal, így okafogyottá vált volna felmennie a szállodai szobába, ahol anyuka bujkált. Ha viszont elfogadom azt, hogy az igazgató mentette meg anyukát, akkor neki kellett volna kórházba szállíttatni őt, és akkor nem lepődött volna meg azon, hogy kómába került. Ráadásul, akkor ő vitte volna el a csomagot is. Márpedig nem ez történt. Szóval nálam itt egy kis képzavar van.
Azon én is csodálkoztam, hogy a gyilkos rendőr nem kutatta át a szobát. Ráadásul a boríték nem is volt eldugva.

bori4 2021 márc. 02. - 12:32:34
(123435/123863)
Akkor jöjjön ma este a végjáték, nem tudom mikorra fejezzük be, talán még késő este tudunk róla eszmét cserélni...
bori4 2021 márc. 02. - 12:26:24 Előzmény Riamara
(123434/123863)

Gondolom, anyuka megmenekülésére megadtam a választ :)
Én a helyettest annyira nem sajnáltam, mint a ribit, mert azért hogy ilyen lett, rendesen tett az apja is. Pokoli gyerekkora volt, a helyettes csak eszelősen szerelmes volt. Engem sokkolt ennek a résznek a vége, a már horrorszerű kegyetlenkedés, többszörös gyilkosság, nagyon megrázó volt.
Viszont ha nem tévedtem el, akkor ez a "jövőben" történt, ezért a múltban a sorsuk megváltoztatható, azaz megmenthetők, nem? Az a jelenet is szétfoszlott ebben a részben, amikor a sánta ember vitte a boritékot az anyának. Bár még elvileg a lány is halott pillanatnyilag....