3/10
Brew szept. 17. 19:20:33 3/10
(87/87)
Olyan ez a film, mintha Spielberg kijegyzetelte volna saját életművéből a legdidaktikusabb, gyermekdedebb, és giccsesebb fogásokat, hogy aztán ebben a filmben mindezt egybegyúrja. Amennyiben társadalom- és hollywoodkritikaként tekintünk rá, és egy percig sem vesszük komolyan a sztorit, akkor nagyon szórakoztató.
1/10
offtopic
tesz-vesz szept. 16. 22:29:33 1/10 Előzmény kvardaniel
(86/87)

remélem nem használsz drogokat, mert az állapotod csak rosszabb lehet
leolvastad a szájáról a "minden egy"-et?
nem tudod mit jelent a "kognitív disszonancia" szó. csak használod sznobul, bután és sután. most találkoztam először a filmmel, tehát nem lehet kognitív disszonancia, mivel alátámasztotta azt is amit eddig tudtam: spielberg 20 éve egy szenilis kretén. tehát nincs új információ ami disszonanciát keltene. a belemagyarázásod meg elszállt hülyeség.

nem minden műanyag okoska, ezt csak emily természetellenes arcára írtam.
10/10
kvardaniel szept. 12. 14:33:26 10/10 Előzmény tesz-vesz
(85/87)
Azt mondta a végén, hogy minden egy. Ez a film egy spirituális tükör. A dühös elutasítás, amit érzel, valójában egy klasszikus pszichológiai védekezés: a kognitív disszonancia. Az egód azért lázad fel a film ellen, mert a lélek szintjén te is érzed az igazságot, de a racionális elmédnek könnyebb 'gagyinak' és 'műanyagnak' bélyegezni a látottakat, mint szembenézni azzal a mély és sokszor fájdalmas belső valósággal, amit ez az üzenet hordoz.

Ha már Spielbergnél tartunk, ez olyan, mint Az utolsó kereszteslovag klasszikus üzenete: „Csak a bűnbánó ember juthat túl.” Aki képtelen letérdelni és letenni a saját gőgjét, azt lefejezi a csapda.

„Ne féljetek attól, amit nem ismertek.” Az üzenet az, hogy az emberiség a saját kicsinyes háborúival és belső viszályaival a pusztulás szélén áll. A „Figyeljetek!” arra utal, hogy fel kell ébrednünk a zajból. „A film üzenete az, hogy ideje észrevennünk egymást, mert a különállóság csak illúzió. Valójában egyetlen közös egészet alkotunk.”
1/10
offtopic
tesz-vesz szept. 12. 14:27:12 1/10 Előzmény APBT
(84/87)
nem lesz folytatás, ez a sz*r ennyi volt
1/10
tesz-vesz szept. 12. 14:17:41 1/10 Előzmény kvardaniel
(83/87)
Jól belebeszélted a hülyeségeket ebbe a primitív alkotásba. 40 éve még több ember elájult volna ettől, mint most, de szóval szerintem is a rajongókkal van a baj, de ha te ennyire érted, akkor el is mondhatod mi volt az utolsó mondat, mert "nagyvonalúan" elfelejtettél arról értekezni, hogy mi volt az utolsó mondat, "tojás elmélet?"

Gusztustalan "filmes eszköznek" tartom amúgy ezt, egy semmirekellő hype-vadászatnak, egy kretén pr-akciónak, hogy most mindenki ezen csámcsogjon, hogy vajon mit mondhatott, na mit? ezért kell amúgy elküldeni a **** ***-ba az ilyen kókler rendezőket, mert spielberg már 10-20 éve egy debil kókler, aki a régi sikereiből él.

ha van mondanivalód a filmmel, akkor rakd bele a filmbe! ha nincs, akkor tegyél úgy mintha lenne, nehogy egy debil szenilis kreténnek nézzenek, mint aki valójában vagy.

lehetne egy játék erről amúgy, ki tudja szellemesen vagy viccesen megkreálni az utolsó mondatokat, vajon mi lehetett az a nagyon fontos dolog, ami méltóan keretezné eme " hatalmas remekművet"?
1/10
offtopic
tesz-vesz szept. 12. 14:05:05 1/10 Előzmény Janobilusz
(82/87)
ha ennyire jó, akkor mit mondott a végén?
1/10
offtopic
tesz-vesz szept. 12. 14:04:31 1/10 Előzmény Lui70
(81/87)
akkor mit mondott a végén?
1/10
offtopic
tesz-vesz szept. 12. 13:44:05 1/10 Előzmény Amalia Capri
(80/87)
keress fel egy szakembert, és beszélgess erről vele.
1/10
tesz-vesz szept. 12. 13:38:50 1/10
(79/87)
Spielberg 10-20 éve már szinte csak szemetet csinál. annyira kezdetleges ez a film is, nemcsak tartalmilag, de még filmes szempontból is, még a 80-as évekbe talán elfogadható volt, hogy egy film utolsó 1 percébe mutassák az idegent, kihegyezve az ún. tetőpontot. csúcspontot.

És az is eléggé primitív, hogy amikor kezdene a legizgalmasabb lenni egy film, akkor van vége. most mit csinálnak az űrlénnyel?

de az ufo videók annyira gagyik a végén, még hiányoltam kb hat premier plánt, hogy nemcsak a metrón, hanem vonaton, de hajón is nézik a telefonjaikon a híreket a zemberek.
a kis törpe ufó halott testét kiveszik Roswellnél, de a megjelent űrlény meg irreálisan nagy fejjel, majdnem 2-3 méter magasan jelenik, meg, Roswellnél gyerek volt az ufó, vagy egy másik fajjal van dolgunk?

Emily Bluntnak annyira műanyag az arca, nem bírom nézni se
4/10
kybuck szept. 06. 04:40:45 4/10 Előzmény Jack Milhouse
(78/87)
Már azt legfeljebb, aki még néz tévét egyáltalán. :)
4/10
Jack Milhouse szept. 04. 11:33:33 4/10
(77/87)
Ez tulajdonképpen egy autósüldözés sci fi elemekkel. De ha szeretném az ilyesmit, akkor inkább a Jason Statham filmjeit nézném. Azok színvonalasabbak ezen a téren.

Olvastam egy cikket, hogy a színész tudja, hogy mi (nem) hangzik el az utolsó mondatban, de nem mondhatják el. Eszembe jutnak a népmesék: hoztam is ajándékot, meg nem is..
Elindult a vallással és az élőlényekkel, állatokkal kapcsolatosan egy szál, amiből aztán nem lett semmi. Kissé zavaros is volt.

Én valami nagy monumentális művet vártam, mint a 3. típusú találkozások. Megint túl nagy elvárásokkal indultam, jó volt a bemutatója. Spielberg rendezte. De ez a film egyszerűen borzasztó.
És szerintem ez is az online videotéka legalsó polcára kerül. Egy év múlva meg már láthatjuk a tévében is heti háromszor, ez fogja biztosítani hogy emlékezzünk rá. :o)

7/10
Szíriusz aug. 31. 12:46:28 7/10
(76/87)
Az előttem szólóhoz képest szerintem nem „borzalmasan rossz” film, de nem is olyan kiemelkedő, hogy még évek múltán is emlékezzünk rá. A színészekkel nem lenne baj, jól hozták amit rájuk bíztak szerintem. Ott látom a gondot, hogy az 1947-es Roswelli esetleges történéseket és cáfolatokat már annyian, annyiféleképpen feldolgozták, annyi „ismeretterjesztő”, meg dokumentumfilm és könyv készült belőle közel 80 év alatt, hogy ez már eleve egy „lerágott csont”, és a film nem adott hozzá pluszt. Persze sok embert izgat még mindig, hogy mit találtak akkor, titkolnak-e még bármit is, tényleg vittek-e el embereket? De semmire nincs bizonyíték, és szerintem ennyi évtizeden át nem is lehetne titkolni egy ilyen jelentőségű eseményt!
1/10
charliewilson aug. 20. 16:25:08 1/10
(75/87)
Borzalmasan rossz film. Először is nem szól igazából semmiről. Ezt - főleg a mai világban - még meg is lehetne neki bocsájtani, mert a témában nehéz érdemi mondanivalót beletenni (bár pl. az Érkezésnek mégis sikerült ezzel a filmmel ellentétben). Lehetett volna tehát egy "egyszerű" akciófilm. De még annak is pocsék volt. Felépítetlen karakterek, megmagyarázatlan szálak, random összehányt történeti elemek. Az akció látványvilága, fizikája és hitelessége egy Gyalogkakukk rajzfilmét sem éri el, a "gonoszok" pedig annyira semmitmondóak és képességtelenek (valamint motiválatlanok), hogy sírsz. Az összes szereplő teljesen hiteltelen. A főgonos magánhadserege (bérelt izom, verőlegény, fogdmegfiú) olyan tehetetlen és ostoba, hogy egy 4 éves óvodásokból álló csoport is veszélyesebb ellenfél. A főhős bármikor ellop tőlük kocsit, és bármikor elbújuk tőlük 2 méterre. Azok meg mind a 30-an csak egy irányba képesek nézni és sosem hallottak még arról, hogy egy háznak van hátsó része is... :(

Fájdalmas volt végignéznem ezt a filmet, sosem kapom már vissza azt a 2,5 órát az életemből. 10/0, hulladék... kuka.
7/10
Rotovics Kázmér aug. 17. 19:53:09 7/10 Előzmény Pimpedly
(74/87)
Aszonta "Listen" azaz "figyelj."
6/10
Pimpedly aug. 16. 13:44:41 6/10
(73/87)
Azt áruljátok el nekem, hogy mi volt az az egy szó, amit Emily Blunt mondott a film legvégén, bele a televíziós kamerába. Sajnos, nem értettem. Köszönöm.
dws12x aug. 15. 03:00:18 Előzmény csavarlazito
(72/87)
És mi az amit mondani akart?? :D Mert nekem erről sincs fogalmam. :D
dws12x aug. 15. 02:58:11 Előzmény kvardaniel
(71/87)
Már csak az érdekel hogy ezeket HOL! láttad a filmben, mert még csak utalások se voltak hasonlókra! :D Ha lettek volna, lehetett bolna ez egy jó film. :D
4/10
Ahoj poplacsek aug. 12. 22:05:39 4/10
(70/87)
Szórakoztató nyári filmnek nem rossz, Spielberghez képest mondjuk nem dobtam el az agyamat.
10/10
fbal aug. 10. 21:06:18 10/10
(69/87)
Fantasztikus film. 10/10.
5/10
R0drig0 aug. 09. 23:36:13 5/10
(68/87)
1x nézhető, borzasztóan vontatott és rettenetes lezárású film..

Mellesleg nem lehet komolyan venni, ha már láttad régen a dodge amcsi reklámját, minden alkalommal amikor dodge challengerek parkolnak le eszedbe jut, hogy "amerika f*ck yeah" és elröhögöd rajta magad..