10/10
Rainwalker ápr. 10. 17:50:55 10/10
(1529/1529)
Szívesen nézem sokadszorra is, de Törőcsik Franciska ripacskodása hányingert kelt bennem. Annyira túltolja a gyűlölködést, grimaszolást és a hangsúlyokat, hogy rosszul leszek tőle! És valami rendszer nem ártana...
10/10
DUNAWÖLD ápr. 06. 14:53:26 10/10
(1528/1529)

"Úgy érzem magam, mint banàn a héja nélkül"

"Te nyerni is hülye vagy"

A III. évad.
Amikor még nem lett minden kretén PC elem "beleintegràlva".
bsand ápr. 06. 07:42:02
(1527/1529)
régen szerettem nézni ezt a sorozatot, de mostanra már én szégyellem magam, ha véletlenül belenézek, annyira lement idiótába, hogy nem hiszem el
offtopic
guess.who ápr. 05. 10:43:44
(1526/1529)
Így, az évad negyedénél csak kezd magára találni a dolog.
Oké, "Anikónak" is örülök nagyon, de hát a drága "Kati néni"!! :) Ahogy egy másik, a Lándzsarázóhoz hasonlóan fontos ember mondta a Trópusi viharban: "a csáje, aki egy csájét játszik, aki egy másik csájét játszik". :) Azt már csak én teszem hozzá hasonló stílusban, hogy azé' ez a' Udvaros még mindig ismeri nagyjából ezt a színészkedős dolgot! Imádtam minden másodpercét!
Oké, Erdélyi Timit is szívesen elnézegetem, de azt a szálat fölöslegesen túltolták (pláne Mészáros Bélával: bocsika, de lapozzunk, mert annyira egyarcú mindig, mindenféle szerepében, mint Steven Seagal!), sokkal jobb lett volna, ha úgy vágják az epizódot, hogy az idő kétharmada megy el a színielőadásra és picit jobban részletezik Anikóék egymásra találását, meg Zsurzs Kati is többet szerencsétlenkedik (aztán a végére lehetett volna az is, hogy belejön), ilyesmi.

:)
10/10
Greatwhite márc. 29. 15:25:14 10/10
(1525/1529)
Ha van az a baj...ha meg véget érne az lenne. Szóval tök jó, hogy még mindig megy ellentétben számos más sorozattal ami alig élt meg 2-3 évadot!
janderka márc. 22. 21:16:33 Előzmény guess.who
(1524/1529)
Kipukkadt ez már rég. De legalább hallgattak rám (igenis van egy hitem, hogy olvasnak minket - is - és beszivárog hozzájuk nagyritkán és nagysokára egy-két jótanácsunk), és elővették végre egy hosszabb szerepre Lévay Viktóriát és Almási Sanyát.
offtopic
guess.who márc. 22. 10:28:32
(1523/1529)
Három epizód után azt hiszem, hogy inkább csalódás ez a jubileuminak hirdetett 10. évad. Az első rész még viszonylag jó volt, legalábbis retrospektív-fantasy koncepciójában érdekes, de a másik kettő inkább csak legyintős.
Oké, Nyári Dia behozásának mondjuk örülök (és egyben remélem, hogy "Dórika" modoroskodó, beszédhibás artikulációját végleg elfelejthetjük), illetve Döbrösi "Anikó" Laura is sokat szerepel (bár tudom, hogy nem mindenkinek ő a kedvence), de feltűnő, hogy az igazán ikonikus helyszínek és szereplők nincsenek sehol: nem csak az edzőterem-templomnak, de a papnak sincs nyoma (otthon sincs az apjánál, este!), Kati néni szintén láthatatlan, ahogy Károllyal közös házuk és a szintén ott lakó Sodró "Saci" Eliza sem létezik (bár őt talán a következő részben láthatjuk). És fura, hogy amilyen elvetélt ötletnek tűnt az Anikó-Bazsó páros az elején, most annyira hülyeségnek tűnik a nem éppen túlmagyarázott "szétmenésük". Hogy a Szifon-Marcsi házasságról ne is beszéljünk, ami (ők maguk mondják!) már EGY ÉVE szétköltözéssel ért véget. Ami főként azért fura, mert ennek nemigen volt nyoma eddig: Baki válása (ha egyáltalán válás volt), sok részen keresztül téma volt (még bulikát is rendezett a három közmunkás a koszlott szobájukban utána), ment a szomorkodás, mifene, erre most közli Szifon a kerti nyugágyban döglődve, hogy egy éve már, hogy kénytelen magára főzni és mégsem találta meg a lejárt zacskós levest a szekrényben.

És ami még bosszant, az a mesterséges intelligenciával kreált "szereplők": a disznó jeleneteinek legalább egy része nem tűnik túl valóságosnak. Értem persze, hogy olcsóbb, egyszerűbb és könnyebb így megoldani, mint egy igazi, félelmetes, szörnyű agyarakkal rendelkező, agresszív vadállatot instruálni a rendezői székből, de hát na: ha rajzfilmet akar nézni a néző, akkor a Diznicsenölön fog kurkászni, nem? Szóval ha valami nem megy igaziban, akkor nem írunk olyan sztorit.

Szóval Kapitány Iván lassan elmondhatja Horváth Lajos Ottónak (úgyis szerepel a sorozatban) Rudi/Lali a mesélés végén elhangzott veretes mondatát az Üvegtigris 2-ből:
- Elfáradtam, Sanyika.
- Szomorú. - válaszolja aztán Sanyi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ip2bxH7iNx4
raskailea márc. 08. 22:31:39 Előzmény DUNAWÖLD
(1522/1529)
Ez tegnap az RTL-en volt, az új 10. évad 1. epizódja. Azt hiszem, ez mindig szombat este lesz. A Cool-on folytatódik tovább hétköznap a szokásos 8. évad.
10/10
DUNAWÖLD márc. 08. 16:06:36 10/10
(1521/1529)
Én le vagyok maradva, csak ott tartok, pl. barkochba.
Lázadó embert kellett rajzolni pl.
Én végigvigyorogtam egyes részeket.
Fōleg a polgi làtàsvizsgàlatàt a jogsihoz.
raskailea márc. 08. 10:33:23 Előzmény janderka
(1520/1529)
Igen, tulajdonképpen a vége már jobb volt, Kati néni és a doki "románca" egész szórakoztató lett. Maga az ötlet nem volt rossz, eljátszadozni a gyerekkori tervek és a valóság párhuzamával. Szerintem a többi epizód majd visszatér a valóságba.
janderka márc. 07. 22:49:45 Előzmény raskailea
(1519/1529)
Szerintem viszont tökjó volt. Végre kiléptek ebből az unalmas belterjből és villantottak egy kis alternatív Pajkaszeget.
háziboszorkány márc. 07. 22:41:54
(1518/1529)
Igen, nagyon gyenge, unalmas, nem is bírtam végignézni, pedig amúgy szeretem a sorozatot. Ha így folytatódik, lehet, hogy ezentúl kihagyom. Kár érte, eddig egész jó volt.
raskailea márc. 07. 20:27:49
(1517/1529)
Most nézem a 10. évad első részét, de remélem, nem ugyanilyen lesz a többi is, mert ez a "mi lett volna, ha..." elég béna.
10/10
DUNAWÖLD febr. 26. 18:43:19 10/10
(1516/1529)
Sokan beleélik magukat, pedig a poénok is jók:
A csalàdról, gyerekekrōl stb.

[spoiler Igen. Ki lehet bírni, csak örülni nehéz neki [/spoiler]
Kuttyánszki jan. 31. 18:47:38
(1515/1529)
Én mindig drukkoltam Viki és Zsolt házasságának, hogy Zsolt még mindig Vikit szereti és viszont. Viki szép, Nelli egyre rondább. De nem csak ezért.
7/10
napraforgó jan. 29. 05:20:12 7/10
(1514/1529)
Én valahol azt olvastam, hogy lesz 10., jubileumi évad (talán utolsónak szánják), de annak akkor már forogni kellene. sőt, inkább dobozban lenni. Idáig egyetlen évad sem játszódott télen
Na jó, kivétel a karácsonyi és a szilveszteri különszám.
Sodró Eliza terhességét csak most tették közzé, tehát ezt nem írhatják már bele a történetbe. Persze, ettől függetlenül Saci teherbe eshet Lacikától és azzal kapcsolatban írhatnak akármit, ezt majd meglátjuk, ha adásba kerül.
Kuttyánszki jan. 28. 19:08:28
(1513/1529)

Most olvastam hogy Saci ( Sodró Eliza) gyereket vár . Ezt vajon beleszövik majd a következő részekbe? (Ha lesznek következő részek.).. Azt tudjuk, hogy a párja évek óta Bazsó, vagyis Rusznák András, - akinek már van 2 gyereke...

7/10
napraforgó jan. 26. 04:05:37 7/10
(1512/1529)
Engem nem akaszt ki ez a féloldalas tegezés.
Sokszor elhangzott, hogy ez egy ici-pici falu, 147 (!) lakossal. Vagyis itt mindenki ismer mindenkit. És ha megfigyeljük, inkább az idősebb generáció tegezi a fiatalabbakat .Ha valaki felnőttként megismer egy gyereket, nyilván tegezni fogja. És valószínűleg, sőt biztos, hogy nem vált át magázódásba, ha az a gyerek betölti a 18-at, vagyis eléri a felnőttkort.
Kati, a tanárnő tanította az egész falut, ismeri mindannyiuk kézírását, ő tegezi a volt tanítványait, köztük Szifont és Bakit is.
Az állatorvos szemre a falu legidősebb lakója, így szinte biztos, hogy mindenkit ismert gyerekként is.
Zömbikné és Piroska is nyugdíjas asszonyok, hát miért ne tegezhetnék Lacikát, aki bár már nem kamasz, de mégis csaknem fele annyi idős, mint ők.
Hasonló a helyzet a polgival is. Ő tegezi Erikát, na de nem tegezi a vele egykorúakat, Piroskát, Zömbiknét, Manyót, stb. (És milyen érdekes, Viki, aki nem Pajkaszegen nőtt fel, nem engedte meg a polginak, hogy letegezze. nekik ugyanis nem volt meg az a közös múltjuk, mint Erikának, vagy a többieknek.)
Szerintem az ilyen esetekben eléggé természetes az, hogy az idősebb tegezi a fiatalabbat, de amaz nem tegezi vissza.

Amúgy meg a kocsmában nemcsak Teca tegezi a törzsközönségét, de azok is tegezik őt.
1/10
sanyibacsi jan. 25. 23:03:57 1/10
(1511/1529)
Egy gagyi sorozat, nem csoda, hisz RTL készíti 1/10
10/10
DUNAWÖLD jan. 03. 06:27:58 10/10
(1510/1529)
Nem gondoltam volna, hogy ilyen vicces lesz. Tele poénokkal...

A flexelés olyan itt falun, mint a tücsökciripelés

😆🙏🤣
[spoiler Ágyban lennél ilyen alapos...
Vagy: 3 hónapja ígéred, hogy megjavítod!
Neked meg 6 hónapja fàj a fejed!!![/spoiler]
Csak most làttam. Nem hízelgō a vidékre nézve, de szinte már idōutazàs, mint amikor pl. Ràckevén szakadó esōben bekeveredtem egy sarki kocsmàba, reggel 7- kor màr töltögették magukba. Hihetetlen élmény volt, egy màsik dimenzió.