A mi kis falunk

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 2024

Értékelés:

749 szavazatból
Szerinted?

A sorozat egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy rezignált körzeti orvos és egy playboy foci edző. A vidéki környezet és a számtalan külső felvétel olyan keretbe helyezi a sorozatot, mely garantálja a felhőtlen szórakozást és a tökéletes kikapcsolódást.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
napraforgó márc. 19. 04:54:50 8/10 Előzmény Kempesbaba
Kedves Kempesbaba!
Úgy tűnik más fogalmaink vannak a spoilerről. Én úgy tudom, hogy tilos ELŐRE elárulni egy történet végét, pl. kriminél, hogy ki a gyilkos.
Na de UTÓLAG leírni, hogy mi is történt, az miért lenne spoiler? Hisz az már nem újdonság, az már lement, azt mindenki láthatta.
Ha meg nem látta és nem is akarja tudni, akkor NE OLVASSA EL az ismertetetőt!
Amúgy meg én nagyon is szeretem, ha nagyvonalakban előre leírják egy film tartalmát, avagy egy sorozat fő cselekményszálát, mert így előre eldönthetem, hogy akarom-e megnézni, vagy sem.
10/10
Rojita márc. 18. 21:32:45 10/10
Kellemes meglepetésként fedeztem fel, h Schmid Zoltán végre levetette arcáról a korábban szemet-bántó szemölcsöket (1 kivételével). Nagyon helyes, - a színész arca munkaeszköz is, vigyáznia kell rá. Megmosolyogtam, h azért az ingét is levette és megmutatta a kamerának kigyúrt felsőtestét is.

Jó pergő volt az epizód. A püspök talán nem is aludt olyan mélyen, mint gondolták. Hiába, így, h az unokahúga is velük ment kirándulni, a püspöknek gardírozási feladatokat is el kellett látnia a dr-nő és főleg, a papja védelmében.

Csakhogy a fk elkezdett foglalkozni a polgi agglegénységével. Jó párszor értetlenkedtünk itt, h miért, kinek sóherkedik Füleki? Nincs gyereke, nincs felesége, kinek, miért gyűjt? Ügyeskedik? Korrupt? Jó tudjuk. Megszokásból. Sportból. Mert lehet. Mert más polgi is ezt csinálja.
Kempesbaba márc. 18. 13:20:47 Előzmény nikato
„I pity the fool”
7/10
nikato márc. 18. 13:12:45 7/10
Az esküvős részben megjelent a Jóbarátok 3 női szinkronhangja... De ez nagyon rossz volt, hogy ott volt az ex és még tanú is volt. Nevetséges.
7/10
nikato márc. 18. 13:11:10 7/10 Előzmény Kempesbaba
Nem, hanem nem egészséges.
Kempesbaba márc. 17. 17:11:38 Előzmény napraforgó
Ha már mindenáron leiratot kívánsz készíteni az adott epizódról, akkor legalább nyomd már meg azt a kib.szott spoiler gombot!
8/10
napraforgó márc. 17. 07:52:27 8/10
A tegnapi rész tetszett. A polgi és Zömbikné romantikus kapcsolatba kerültek, legalábbis erre utalt az, hogy Károly hajnalban távozott Gyöngyitől. Sajnos épp Piroskába ütközött és ezért hazudozni kezdett. Gyöngyi azonban kénytelen volt mindent bevallani, annál is inkább, mert a Polgit pacalpörkölt zabálás közben baleset érte Gyöngyinél, becsípődött a dereka.
A püspök és a pap túrázni indul, és csatlakozik hozzájuk az unatkozó doktornő. A püspök egy szép tisztást akar találni valami egyházi táborozás céljára. Vicces, hogy erre a kis útra egy mázsás felszerelést hoz és csak azt sajnálja, hogy a jégcsákányt (?!) otthon felejtette. Mire megtalálja a keresett tisztást, a püspök teljesen kimerül és ledől pihenni. Később kiderül, hogy 3 km-t tettek meg a kocsitól. Mikor hazafelé mennének, a püspök bokája kifordul és a pap a hátán kénytelen visszacipelni az autóhoz. Közben a doktornő cipeli a mázsás felszerelést, amiből egyébként semmit se vettek ki, csak egy takaróféleséget, amin a püspök durmolt egész délután.
Bazsónak viszont egy program keretében, ami a visszailleszkedését segítené a társadalomba munkát kell végeznie egy szupermarketben. Takarítania kell, de a főnök állandóan szívatja. Bazsó a takarítás mellett néhány renitens fiatalt is megreguláz, akik rendetlenkedtek és az árut prédálták. Közben még egy medvejelmezbe is belebújt és így tolvajokat fogott. A főnök meg akarta büntetni, de időközben feltűnt Bazsó nevelőtisztje, aki a védencét jött ellenőrizni. A nő a főnököt regulázta meg, Bazsót pedig felmagasztalta, amiért a köteles munkáján felül a közösségért is tett valamit. A végén Bazsó jött ki jól a dologból, mivel kiderült, hogy a szigorú főnök is ült anno és ő is egy hasonló program keretében tért jó útra. Bazsó kihasználja az infót és egy karton sörrel tér haza, amit majd később több is fog követni...

A Bazsót alakító Rusznák András egyre jobb a szerepében. Most kifejezetten jó és vicces volt, jól állt neki a szerep. Korábban már kezdtem únni a hadarós szleng beszédével, meg a mindig ugyanolyan viselkedésével.
Bár a nevelőtisztjével közös jelenetei mindig viccesek voltak... Amikor az apját hazatalicskázta, vagy amikor gatyában festette a bugyira -melltartóra vetkőzött nőt, hogy bebizonyítsa neki művészi tehetségét.
Kempesbaba márc. 11. 12:28:20 Előzmény Kuttyánszki
Hozzászólásomat igazából viccnek szántam, de ha te ennyire komolyan vetted, akkor én is rászánom az időt és némiképp komolyan válaszolok. Engem, mint egyszeri nézőt nem érdekel Csuja Imre fizikális és egészségi állapota mert nem az én dolgom, nem rám tartozik. Ahogy nem tartozik rám, hogy X alkoholista, Y drogfüggő, vagy éppen Z szteroidokkal rombolja magát azért, hogy az aktuális szerepe kedvéért kipattintsa magát. Ez legyen az ő és mondjuk a családja problémája. Engem az érdekel, hogy az adott színész-jelen példánkban Csuja- hogyan formálja meg az adott karaktert. És ehhez a karakterhez bizony hozzátartozik ez a külső. Sorolhatnám itt a neveket hosszan Rebel Wilson-tól mondjuk Billy Gardell-ig, akik jelentős súlytól szabadultak meg, de ezáltal megszabadultak a rájuk jellemző karaktertől is, ami nem nehéz megjósolni ki fog hatni a karrierjükre is.
Tehát összefoglalva, a bennem lakozó filantróp nyilván azt kell hogy mondja, fogyjon le, de mint néző én bizony ennek nem örülnék.
Kuttyánszki márc. 10. 23:53:38 Előzmény Kempesbaba
Nem retus, hanem diéta, ami kellene a polginak.. Mert ez így nem vicces, hanem aggasztó és veszélyes, az ő korában és az ismert előzmények (strok) után különösen.

janderka márc. 10. 11:36:00
Belepsislantottam, de kapcsoltam is tovább. Úgy hülyeség ez már, ahogy van. Pláne ezzel az erőltetett (haverfoglalkoztatási célből megírt) esküvős szállal. Ahol a volt feleség nem hogy elmegy az exe lagzijába, de még ő is benne a tanú... Hagyjuk már de tényleg!
8/10
napraforgó márc. 10. 09:24:20 8/10
A mostani rész megint elég vicces volt. Bazsó "edzése", amit a falu öregasszonyai összegyűlve eljöttek megnézni... a pap erőlködése, hogy túlszárnyalja...
Lacika és Saci évődése...
Na és a csúcspont, a beteg Laci helyett az anyja ment el Berkics esküvőjére, ahol még kénytelen-kelletlen tanú is lett.
Vicces volt, ahogy csomagoltak a kajákból othonra is.

Szerintem nem ült le még ez a sorozat.
Kempesbaba márc. 05. 22:06:50 Előzmény nikato
,,Csuja Imre hasa már nem kórosan nagy?" Kéne valami CGI retus rá, vagy mi? :D
7/10
nikato márc. 05. 12:48:02 7/10
Azokat a részeket kedvelem amikben inkább Répáék, Sváb és Bazsó bolondoznak. A dokinőt nem annyira vágyom látni a zöld blúzában és az utalgatásaival a papnak, mintha csak Ő lenne az egyetlen pasi a földön. Schmied Zoltán szerintem is megcsúnyult a sorozat elejéhez képest, az arca tele lett kinövésekkel.
Kovács Patrícia szánalmasan rossz és erőltetett a falusi nő szerepében.. nagyon nem tudja hozni a karaktert. Egyik percben hadar, a másikban parasztosan beszél, a következő pillanatban rendesen beszél csak kiabál. Attól, hogy melegítőt adnak rá, túl festik, kócos a haja és állandóan leugatja a férjét nem lesz falusi.
Csuja Imre hasa már nem kórosan nagy?
janderka márc. 03. 19:01:38 Előzmény dania01
Pedig pálfordulhatna végre ez a mi Károlyunk. A suttyó surmók faluparasztját már kimaxolták vele az eltelt 7 évben. Megmaradhatna a rámenőssége és az ügyeskedési vágya, de feljebb léphetne végre intellektus terén. Amihez a Tóth Enikő játszotta decens Zömbikné figurája jó partner lehetne. Ezzel kiléptetve őt is a besavanyodott / furkálódó vénasszony karakteréből. És ha az írók szerint (mert szerintem nem) mégis kéne hagyni valamifajta Fülekis otrombaságot a sztoriban, akkor azt kijátszathatnák Károllyal külső célpontok ellen is. Sok évnyi egyéni gyarapodása után (lásd 8 millás KIA szgk), netán Pajkaszeg hasznára.


(Halló Kapitány! Ingyen adtam az écát, viheted!)
5/10
offtopic
luci87 márc. 03. 17:56:33 5/10 Előzmény Bonitó
Koszonom,neked is..:)!
Kulturaltan is lehet velemenyt irni.Itt ebben a topikban altalaban normalis az eszmecsere.Sajnos tobb mas topikban olvastam durva szovaltasokat, de mindenki magat minositi ezzel.
Bonitó márc. 03. 16:58:15 Előzmény luci87
Mosolyogva olvastam az "egyetértek" sorokat, de az ellenvéleményt is, ami Saci karakterével kapcsolatban. Miért?!
Azért mert mindig jólesik a lelkemnek, ha két eltérő vélemény ilyen kulturáltan van leírva, közölve! Ellentétben a sok bántó, sértő véleményekkel, amivel az ember sokszor találkozik a fórumokon.
További kellemes szórakozást, fórumozást kívánok!
(Ja, és a bulvárban nem vagyok annyira otthon. 🤨)
janderka márc. 03. 14:39:07 Előzmény napraforgó
Nem koherens itt lassan már semmi, de ki kell mozgatni a szereplőket a szokásos önismétlő falusi nihiljükből, mert különben posványba ragad megint a sorozat. Erdélyi Timo meg miattam került vissza - igaz nem villantott annyit, mint kellett volna :)))

Egyébként egy okosabb dramaturggal pár mellékmondat beszúrásával könnyedén helyére tudnák tenni ezeket az egyébként indokolatlan és fura karakterbéli kilengéseket, el- és visszatűnéseket. De hát nincs nekik olyanjuk.
5/10
dania01 márc. 03. 14:32:16 5/10 Előzmény Dzsasztin_
Csakhogy a polgármester nem érdemli meg Gyöngyit. :-)
10/10
Dzsasztin_ márc. 03. 12:06:02 10/10
Károly és Gyöngyi együtt… Vajon idővel elhagyják a Zömbikné megszólítást, ha új udvarlója lesz? Én mindig egy művelt, előkelő hölgynek tartottam, megérdemli a polgármestert hitvesként.
5/10
luci87 márc. 03. 08:23:02 5/10 Előzmény Bonitó
Egyetertek.
Annyit tennek az utolsó mondathoz hozza,h en nem olvastam,h osszehazasodtak volna,pedig sokat cikkeztek roluk..Abban se vagyok biztos,h Rusznak elvalt mar a feleségétől,akitol ket gyereke van...Cserhalmi Gy.lanya volt ő egyebkent.Utana jott ossze Sodro Elizaval.Egyebkent helyesek egyutt tenyleg,bar nekem Saci karaktere nem jon be...a szineszno se nagyon,lattam egy masik sorozatban is mar,igaz színházban meg nem.
Összes hozzászólás