A Kúrián folytatódik A mi kis falunk gyártója elleni per

Bár a Győri Ítélőtábla ellene döntött, az RTL Klub sorozatát nem igazán kedvelő pilisszentléleki férfinak továbbra sem tetszik, hogy az engedélye nélkül volt látható a 4. évad egyik epizódjában.

Felülvizsgálati eljárással, a Kúrián folytatódik az a per, melyben Reményi János nyújtott be keresetet az RTL Klubon látható A mi kis falunk című tévésorozatot gyártója, a Content Lab & Factory ellen – írja a Magyar Nemzet értesüléseire hivatkozva a Media1.hu.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hu hasábjain, a pilisszentléleki férfi azt sérelmezi, hogy 2019-ben a tudta és az engedélye nélkül néhány másodperc erejéig egy olyan, a falusi életképi hatását keltő vágókép került a sorozat 4. évadába, amelyen ő volt látható. Reményi szerint a település lakói emiatt azt gondolhatták róla, hogy statiszta szerepet vállalt a tévésorozatban, így hiteltelenné vált a szemükben, mert korábban azt hangoztatta, hogy ellenzője A mi kis falunknak.

Első fokon még a férfinak adott igazat a bíróság, ám a múlt héten a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla viszont jogerős döntésével kijavította az ítéletet, és kimondta, hogy Reményi János megalapozatlanul perelte be a gyártót arra hivatkozva, hogy egy pillanatra látszódott a sorozatban, holott erre nem adott engedélyt.

A Magyar Nemzet idézte Reményi jogi képviselőjét, Gaudi-Nagy Tamást is, aki úgy véli, „a tételes jogszabállyal ellentétes döntés született”, mert a felvételen a felperes személye jól felismerhető, rajta kívül más nem is szerepel azon. A másodfokú bírói tanács elismerte, hogy nem volt szó az engedélykérés alól felmentést adó tömegfelvételről és nyilvános közszereplésről, sőt a gyártó cég védekezését sem fogadta el a Győri Ítélőtábla, hogy a felhasználási engedélyt a felperes ráutaló magatartással megadta volna.

A felperes és jogi képviselője felülvizsgálati kérelemmel él az ügyben, ami így a Kúrián folytatódik.