Téma: A pankrátor

sipka 2008 nov. 21. - 19:13:35
(4/204)
Valamiért úgy gondolom, hogy "Mickey Rourke" fogja megnyerni az Oscart a "legjobb férfi fõszereplõ" kategóriában... Nem csak amiatt, mert az akadémia imádja az ilyen elvont, nehéz sorsú figurákat, hanem azért mert tényleg lehengerlõ alakítást nyújt (legalábbis ezt vontam le az elõzetesbõl).
Csak abban reménykedem, hogy a másik favoritomat, "Heath Ledger"-t a "Legjobb férfi mellékszereplõ" kasztba sorolják, mivel õ is megérdemelné az elismerést. Bár sok elégedetlenkedõ illette "Ledger" játékát, hogy csak "csámcsog", meg a "nyelvét öltögeti", de igazából akármelyik (díjra nominált) hírességrõl elmondható ugyanez a "lenézõ" és "igazságtalan" kritika. Például "Anthony Hopkins" játéka is csak abból állt, hogy (pislogásokat nélkülözõ) tágra nyílt szemekkel nézegetett a kamerába, miközben egy kis huncut mosoly jelent meg tisztára suvickolt fizimiskáján, Hannibál Lecter megformálásakor. De "Johnny Depp" sem különb, akit melegebb hõmérsékletû mozgáskultúrája, és az egyfajta részegeket utánzó artikulációja miatt választottak ki az Oscarra érdemes aktor-tömegek közé. (S ezen tényeket úgy mondom, hogy én nagyon bírom "A bárányok hallgatnak"-ot, és a "Karib-tenger kalózai"-t is.)
Tehát "Heath"-nek mindenképp ott a helye a jelöltek 5-ös listáján, hiszen tényleg kimagasló alakítást nyújtott (szerintem).
S hamár a "The Wrestler" címû topicban vagyok, akkor beszúrnám a film elõzetesét :P Igéretes alkotás!

www.youtube.com/watch?v=XGnO1oQk2_w
sipka 2008 szept. 30. - 21:09:33
(3/204)
Mickey Rourke-nak manapság már nem terem olyan szerep, amiben megcsillogtathatná a Kim Basingert is letaglozó, férfiúi sármját, mivel ezen szexepiljét régesrég elvesztette a küzdõ-sporttal foglalkozó karrierje következményeként. Ezért csak olyan karaktereket ajánlanak föl neki, mint például az arcilag összekaszabolt Marv (Sin City), vagy az arcilag összevert Randy (The Wrestler). Tehát az a lényeg, hogy az általa eljátszott figurának ne legyen szép a fizimiskája...vagyis ronda legyen :P
Persze ettõl még szuper színész, csak hát elég rendesen kikészitette magát...
Na jó. Most, hogy "lecsúnyáztam" Mickey-t, jöjjön a Darren Aronofsky rendezte film története: Randy egy világhírû birkozó volt, akinek jelen pillanatában azzal kell keresnie a kenyerét, hogy megalázóan olcsó, és egyben véres mérközéseken vesz részt. Majd egyik nap szívrohamot él át, amelynek hatására abbahagyja eme sportágat, és megpróbálja helyrehozni a már régóta halasztgatott családi-konfliktust, elhidegült leányával. Majd a szerelem is betoppan egy "öregecskedõ" sztríptiztáncosnõ képében, így már csak egyetlen dolog hiányzik Randy számára: A RING!

Darren érdekes filmeket szokott forgatni, ezért is várom, hogy vajon milyen lehet ez az "Arany Oroszlán" díjjal jutalmazott alkotás. Amúgy a rendezõ következõ project-je is küzdõsport-orientált lesz, mely a "The Fighter" címet viseli, Mark Walhberg fõszereplésével. (Reméljük ezután leáll a sporttal-moviekkal, mielött még beskatulyáznák.)
S ami Mickey-t illeti... A "Johnny, a jófiú 2" helyett, ezek a produkciók vannak a tarsolyában: "The Informers", "The Night Job", "Killshot". (Szóval egy rút aktor is lehet kelendõ :)

UI: Az alábbi linken megtekinthetõ néhány jelenet az alkotásból.

www.youtube.com/watch?v=cRDainAvvrk&feature=related
doser 2008 szept. 27. - 15:03:07
(2/204)
Darren Aronofsky új filmje :) arra méginkább leszek kiváncsi
Zajac 2008 szept. 20. - 20:45:40
(1/204)
Rourke új filmje,kiváncsi leszek rá.hmm