8/10
edimir 2020 ápr. 05. - 16:44:48 8/10 Előzmény Illiona
(238147/239047)
Off
Marriage Contract
Spoiler

Újrnéztem a sorozatot, ezúttal direkt az általad felvetett kérdésekre koncentrálva.

Felelősség. Többek között ezt is körüljárja a sorozat. Hol húzódik a másik iránti felelősség határa? Kiért, meddig vagyunk felelősek?
Nézzünk rá néhány példát!
A Férfi családja. A Férfi anyja csak szeretője volt a már házas apjának, 12 éves fiáról lemond, átadja az apának. Az új "család"-ban az Apa, mint a cégbirodalmat kiépítő a mindenható úr. A feleség ugyan felneveli a gyűlölt rivális gyerekét, de ezért elvárja, hogy ő legyen az "anya". A bátyuska egy gyenge senki, aki legális születését hangoztatva szeretné az "örökös" pozíciót megőrizni a kis fattyú öcskössel szemben, aki ráadásul jóval tehetségesebb nála.
A Férfi biológiai anyja elitta a máját, csak egy májátültetés menthetné meg. A nő lemondott róla, más nevelte fel, a Férfi mégis felelősnek érzi magát érte, képtelen tétlenül nézni, hogy meghaljon. Csak egyetlen módon mentheti meg, ha feleségül vesz egy májdonort, mivel családtag ajánlhat fel szervet soron kívül. Persze azért egy szerződéssel bebiztosítja magát, hogy a donor a műtét után belegyezve a válasba szépen eltűnik a kapott pénzzel. A Férfi nagy rizikót vállal. Ha kiderül, hogy csak a műtét miatt kötött házasságot, akkor "szervkereskedelem"-ben találtatik bűnösnek, börtönbe kerül, a cég hírneve is megsínyli a vádat.

A Nő. Szüleit korán elvesztette, a nagyanyja nevelte fel. Fiatalon ment férjhez, a férje még gyermekük születése előtt meghalt. Anyósa teljesen a gyász hatása alá kerül, menyére zúdítja a fia halála feletti haragját. A nő egyedül marad születendő gyermekével, meg a férje által okozott adósággal. Az adósságtól és a behajtóktól az elmúlt hét év során se tudott megszabadulni, hiába igyekezett törleszteni, helyzete mind kiátástalanabb. Ezért vállalja be a házasságot papíron és a májdonorságot. A mája ára előlegként a behajtóktól való szabadulás, a sikeres műtét után kapott pénzből pedig a lánya felnevelését akarja biztosítani.

Két ember köt tehát alkut, mindkettő mozgatórugója a felelősség egy családtag iránt. A férfi az anyját, a Nő a kislányát akarja megmenteni
Illiona 2020 ápr. 04. - 12:18:50
(238146/239047)
Az Intimate Strangers koreai változatának a megitésével teljesen egyetértek.
Valóban nagyon halvány másolata az eredetinek.

A Marriage Contract esetében viszont magát a sorozatot nem tartom egyáltalán életszerűnek.
Beteges? szerintem igen, és ebben lehet különböző a véleményünk.
Az anya gondoskodása a gyerekéről. Nem hihető számomra, hogy jól választott. Hiszen semmit nem tudott a férfiről. Ennyi erővel gondozásba is adhatta volna.
A férfi a nő halála után választhat másik párt magának, aki nem biztos hogy elfogadja a kislányt, főleg ha saját gyerekük is születik. A férfi most azt mondja, hogy soha, na de azért neki is vannak egészséges vágyai. vagy ha nem, az már nem is egészséges, és ugyanott vagyunk.

A gyerek esetében, csak pár év és felnő. A férfi vajon akkor is csak lányaként/fiaként szereti?
Mi van ha TÉNYLEG megszereti? ki is használja vajon? Ez olyan tulzott naivitás, mármint a sorozat.

A gyarmek esetében van egy tényező, ami szerintem elsődleges: a felelősség. és ez nem egyenrangú az általad emlitett szeretettel. Ez annál magasabb rendű.
És miután ez a sorozat (emlékeim szerint) ki sem tért az ilyen vonatkozásokra, igy számomra csak másod, vagy harmadrangú sorozatocska.

A fő kérdés továbbra is: lehet e valaki szerelmes egy végstádiumban lévő másik emberbe???

És a másik kérdés: egy végstádiumban lévő ember megszerethet -e egy egészséges embert???

Talán, Elméletben. Filmben, vagy sorozatban. De a valóságban.... Nem hiszem.

8/10
edimir 2020 ápr. 04. - 11:49:03 8/10 Előzmény Illiona
(238145/239047)
TRAP

Lee Seo Jin esetében tényleg egyedi arcvonás a különös szájzúg és a gödröcskés arc. Ízlés kérdése, hogy ki mit gondol róla, ebbe nem mennék bele, egyébként is tudjuk, hogy a koreaiaknál más az édeskés foka, ott a "cukiság" faktor a nyerő.
Viszont Lee Seo Jinek volt tavaly egy minisorozata, ahol egy különleges karaktert kellett hoznia a főszerepben, ez a sorozat a Trap volt. http://asianwiki.com/Trap_(Korean_Drama)
Anno írtam is róla, ahhoz a szerephez a fizikai adottságai és játékstílusa éppen passzolt, azért lehetett olyan jó az alakítása.

KÉP: a családi fotó
8/10
edimir 2020 ápr. 04. - 11:37:43 8/10 Előzmény Illiona
(238144/239047)
Intimate Stangers

Hát igen, a koreai változat.:( Lee Seo Jinnek kellett volna hozni a macsót, a telhetelen nőcsábászt. Egy vérszegény alakítás tellett tőle, igazi tűz és szenvedély nélkül, az olaszos temperamentum helyett vmi koreai mesterkélt vmi. Brrr az olasz eredeti poros lába nyomába se léphetett, mint ahogy ez az egész filmre elmondható.

KÉP: a filmből
8/10
edimir 2020 ápr. 04. - 11:26:24 8/10 Előzmény Illiona
(238143/239047)
Marriage Contract

Már régen láttam, csak nyomokban emlékszem rá, de nekem nem ilyen érzetem alakult ki anno a sorozatot nézve. Egy ember nem azonos a betegségével. Miért is ne lehetne beleszeretni vkibe, akinek vmilyen betegsége van? Ez miért "beteges"? Ha jól emlékszem, a nőnek agydaganata volt, amit nem tudtak teljesen műtéttel eltávolítani, bármikor végzetesre fordulhatott az állapota, miközben olyan tünetek jelentkezhettek, hogy elveszíti az ízérzékelését, a látása elhomályosul időnként, de attól még vonzó maradt, tudott adni és kapni. Az életben semmire sincs garancia. Az "itt és most" megélése épp ezért olyan fontos, értékelni azt, ami a jelenben megadatik.

Miért lenne pedofília más gyerekének megszeretése, elfogadása? Én semmi betegeset nem látok benne, csak azt a természetes emberi igényt, hogy szeretet adhassunk és kapjunk.

KÉP: az " itt és most"
8/10
edimir 2020 ápr. 04. - 09:36:27 8/10 Előzmény Illiona
(238142/239047)
Szép napot!:)

Az első videoról csak annyit, igen, mi is ismerünk kettős életet élő könyvelőt!:)
A Miss Granny-ből a dal: https://www.youtube.com/watch?v=WPGZGc8V1sc
Illiona 2020 ápr. 03. - 23:12:07
(238141/239047)
Emlékeztek biztosan a Miss Granny cimű mozira, és az annak lévő dalra, ami egy igen sikeres dal lett azóta, és nekünk mennyire tetszett (táborban néztük együtt)
https://www.youtube.com/watch?v=0ICm_GgWNFM

Nos ezt a dalt korábban forgatott sorozatban találtam meg, egy férfi előadásában:
https://www.youtube.com/watch?v=-iqChEVUoqI
maga a dal 2 , 10 percnél kezdődik.

Ez ugyan egy másik felvétel, de ha megtalállom a sorozatbelit akkor felteszem ide :))))))
Illiona 2020 ápr. 03. - 02:02:17
(238140/239047)
Ez pedig a saját fotóm.

Látszik hogy ugyanaz a helyszin, ez nem stúdió.
Illiona 2020 ápr. 03. - 02:00:44
(238139/239047)
Beautiful love wonderful life

Ami nagyon tetszett ennek a sorozatnak a talán 4. részében a főszereplőnő elmegy rózsát venni a szöuli virágnagybanira.
Nem tudom mennyire emlékeztek az utibeszámolóimra, de 2016 októberében én is jártam ott, amikor kertészekkel jártuk be Koreát.

Három hatalmas árusitó pavilonban árulnak mindenféle vágott virágot, meg cserepeseket, orchideákat, ember nagyságú kaktuszokat. (a kaktuszokhoz beállitottuk a csapat vezetőjét, hogy lehessen látni, bőven az embernél is nagyobb kaktuszokat árulnak. Persze a személy miatt nem lehet ezt a képet bemutatni. Lehetett volna hogy az ember háttal álljon, de ez már csak itthon jutott eszembe)

Kép: a filmből
Illiona 2020 ápr. 03. - 01:49:22
(238138/239047)
Beautiful Love Wonderful life

elkezdtem nézni ezt az 50 részes (ami ugye 100 feles) sorozatot, nagyon jó.
a témája: két kamasz megismerkedik az interneten, mindketten öngyilkosságra készülnek, és hár ugye ketten mégiscsak könnyebb. Majdnem azt irtam, biztonságosabb.
Ez az 1. rész tartalma.
Ezután minden következik: az egyikük élve marad, a szegény lány.Azután eltelik 9 év.
A szülők, a testvérek, és az élve maradt lány elkezdik az okokat feltárni , de az egész környezet másmilyen megvilágitásba kerül.
Hamis tanúvallomás, ártatlanul börtönben töltött évek, a nagyhatalmú biró, aki egyben édesanya is,
izgalmas, érdekes sorozat, jó karakterekkel, nagyon jó szereplőkkel.
A zenéje is páratlan, a dalszövegek pedig mindegyik mint egy óda.
Nincs a sorozatban egyetlen unalmasabb epizód sem, végig
Kép a film plakátja
Illiona 2020 ápr. 01. - 17:51:51
(238137/239047)
Közben a múlt pénteken véget ért a 103 részes sorozat a Gracious Revenge - Kegyes bosszú.
Régen volt ilyen, hogy valami ennyire izgasson, minden délután megnéztem először felirat nélkül, azután éjfél körül (vagy másnap) felirattal.
2019 november 04-tól egészen március 27-ig minden hétköznap este.

Végig izgalmas volt, nagyon izgalmas, minden esemény szépen haladt előre, kis gyanúkból előbb nagy gyanú, nyomozgatás, kérdezősködés, meg mindenféle feltáró munka, ha kellett akkor illegális is, azután a nagy szembesitések, hű nagyon izgalmas volt, remek szinészekkel.
ami még jó volt, az a személyiségek, amikor megismertük, meg az események hatására is ahogy változtak, sokszor teljesen az ellentétekre.
Félreismertük az első részekben az összes szereplőt, mindenkit másmilyennek láttunk a végén, mint eleinte.
A történet zárásával nem voltam elégedett. A bűnösöket ugy mentették fel, mintha semmit sem tettek volna.
Sokszor van ilyen a nagy sorozatok végén, hogy mindenki megbocsát mindenkinek, és ettől kezdve barátok, szertő családtagok lesznek, akik mindig együtt lógnak. Ez számomra elfogadhatatlan: aki ma még meg akart ölni, azzal már utána nem kell barátkozni. Persze meg lehet bocsátani, az egy más dolog, de miért kell vele mindig olyan látványosan szeretkezni (tágabb értelembe vettem a szót, ideértem a testvérek, unokatestvérek, régi barátokat barátnőket, vélt vagy valós szülőket).
Itt is igy van, egyetlen -az utolsó - részben megbocsátott a jó karakterű lány a genyó testvérének, aki többször is meg akarta ölni, miután az csak ugy jó lett!
Na mindegy, igy zárták le, legalább - mint a mesében - megadták a lehetőséget a javulásra.
Illiona 2020 ápr. 01. - 17:31:05 Előzmény maggi99
(238136/239047)
ez nem is akkora probléma, végül is jó film, nálam ugyan közepes csak a szinész miatt, de ez nem érdekes.
viszont a multkor irtam a Jesters: The Game Changers cimű moziról, ami legalább egy kategóriával magasabb. Jobb a történet is, de maguk a szinészek is jobbak.
Azért itt is van egy kivétel: Ko Chang Seok. Nos, róla ugy tudom, hogy szerepelt azon szinészek között, akiket nemi erőszak gyanújával meghurcoltak. Ő az egyetlen szinész, aki a népes táborból azóta is szerepel. Ugye szerepelt a Két Világ közt 49 nap ciműben is a 2. részben is, pedig pont akkoriban robbant, hogy mit hogyan is csináltak.
És itt is szerepet kapott, még ha egy idiótát alakit akkor is hogyan és miért??? A többi szinész miért nem jöhet akkor vissza? Valahogy nem akarom megérteni ezt.
Akkoriban irtam az esetekről most nem ismétlem meg, csak megjegyeztem ezt: tiltakozom!!!
fotó nincs, ettől a szinésztől tényleg kiégne a wincsim:)))))
10/10
kimbin01 2020 ápr. 01. - 09:12:32 10/10
(238135/239047)
Sziasztok! Elegem van az ismétlésekből is, viszont sorozatra nincs is nagyon időm, a tervezése végén vagyok egy nagy projektnek, aztán jöhet a kivitelezés. Úgyhogy legfeljebb este nézek filmet, ennél többre nem futja az időből, és az erőből. Legutóbb Hyun Bin 2 filmjét néztem meg, mindkettő 18-as. Az egyik horror (Rampant), a másik krimi ( The Negotiation ).
maggi99 2020 márc. 31. - 20:39:35 Előzmény Illiona
(238134/239047)
Á, szóval ő. Őt már láttam királynak, talán A korona hercegében? Háát, ő elég szépfiús. Hercegnek igen, királynak kevésbé. De hát szegény nem tehet róla, hogy ilyen szépszőkeherceg. A rendező annál inkább.
Bár, ahogy visszagondolok, egész jó királyt játszott. Ez a mosolygós arc abban a filmben inkább nagyvonalúságot adott a szerepnek. Többet majd csak ennek a filmnek a megnézése után tudok mondani.
Illiona 2020 márc. 31. - 10:09:58
(238133/239047)
Shadowless Sword -Árnyék nélküli Kard

itt van Lee Seo Jin fotója, ha valaki nem ismerné. (azért nem szedtem le róla eddig fotót, mert féltem a wincsimet ) :))))
Én is szeretem általában a mosolygó arcokat. Ez az a szinész viszont, aki mindig, még tragikus szerepben is mosolyog. Na ez az, amitől nem tudom elfogadni, mint nagy királyt. Persze mint ici-pici királyocskát, aki súlytalan, annak jó. De arról meg az utókor nem csinál filmet .
(ez a mozi fikció, vagyis nem sok köze van a valósághoz)
Volt ennek a szinésznek egy sorozata, a Marriage Contract, ahol egy utolsó stádiumú, a halálhoz nagyon közel álló nőbe szeret bele, ami azért beteges egy hajlam. Ja és a nő kislányába is beleszeret, és ő neveli tovább a nő halála utám. Ez is beteges azért, nem? Szerintem igen. Mifelénk ezt pedofiliának hivják. Koreában ez talán elfogadottabb???
És ha nem lenne munkám, akkor irnék a tavalyi nagy durranásról, az Intimate Stangers koreai változatáról, (amiről akkoriban sokat irtunk edimirrel) de ebben a vonatkozásban nem - ő ott főszereplő volt.
maggi99 2020 márc. 30. - 21:05:45 Előzmény Illiona
(238132/239047)
Nem láttam még a filmet, tehát nem vonhatom kétségbe az ítéletedet.
De az a helyzet, hogy én kedvelem nagy volumenű emberek arcán a mosoly "árnyékát". Az a képzetem ilyenkor, mintha lenne egy kis finom szarkazmus, irónia, esetleg enyhe öngúny bennük. Jól áll a hatalomnak a humor. :)
Istennek is van humora. Elég csak körülnézni az állatvilágban :)
Illiona 2020 márc. 29. - 16:00:53
(238131/239047)
A film számomra egyáltalán nem egy 10 pontos film (a 10 ből).

az egyik, ami miatt nem kaphat 10 pontot, az a főszereplő. Számomra ez a szinész nem képes egy ilyen szerepet jól eljátszani, hiányzik belőle a nagy kaliberű hős kisugárzása: Lee SEo JIn.
De ez a belső, külsőleg sem egy uralkodásra termett hős, a szája vonalában mindig van egy vonás, amitől olyan mintha mindig mosolyogna (magyar fő-fő is van ilyen, mindennap csodálkozok is a hirekben minden nap megjenenik) .
Vagyis ez a szinész sok karaktert eljátszhatna, de ezt éppen nem. De ez csak az én problémám, tudom hogy itt Magyarországon is vannak hivei, felőlem lehetnek persze.
De ettől még ez egy szuper film, mindenki által nézhető.

Illiona 2020 márc. 29. - 15:50:48
(238130/239047)

Bori4 a szomszéd topikból talált néhány filmet: talán egy hete tette fel egy forditó néhány különleges filmet az Ázsia Ékkövei oldalra, a magát a filmet az Avistáról lehetett letölteni hozzá.
Ezek nem mai, uj filmek, hanem régebbiek, ez pl 2005-ös.
Egyik ilyen a Shadowless Sword -Árnyék nélküli Kard, egy érdekes forgatókönyvvel rendelkező film.

a történet: " 926-ban Balhae elbukott, és helyén egy új országot alapítottak, ez volt Dongranguk. A túlélők természetesen nem hagyták magukat, és minden erejükkel azon voltak, hogy visszaszerezzék a hatalmat. Az új vezetés egy bizonyos Killer-Blade nevezetű hadseregre bízta a feladatot, hogy a leigázott nép királyi vérvonalát végleg elvágja. Módszeresen kezdték hát megölni a jelölteket, akik egyesíthették volna a felkelők seregeit. Egyetlen ember maradt, aki a királyi család tagjaként alkalmas a feladatra. Jeonghyeon herceg, akinek felkutatására elküldik a gyönyörű Yeon Soha-t. Természetesen mindeközben a gyilkos-penge sem tétlenkedik..."

http://www.azsiafilm.hu/ismertetok/korea/1719-shadowless-sword-muyeong-geom-2005

Ez volt az egyik filmnéző táborra kigondolt film, hát mindenki töltse le, nézze meg, és irjon róla.
Kép: ugye ismerős! Shin Hyun Joon (nem főszereplő!)

maggi99 2020 márc. 28. - 13:27:58 Előzmény Illiona
(238129/239047)
Ott a helyünk, bármikor is tartjuk :)
De azért sajnálom, hogy most kényszerűen elmarad.

Írjál a filmekről...
maggi99 2020 márc. 28. - 11:16:55
(238128/239047)
Ma reggel kinéztem az ablakon és elcsodálkoztam. Rájöttem, hogy annyira elfoglalja a gondolatainkat ez a rendkívüli helyzet, hogy észre sem vettem, szép csendesen belopakodott a tavasz. :)
Illiona 2020 márc. 27. - 20:07:05
(238127/239047)
Sziasztok!
Gondolom ezt mondanom sem kell, a május 1-i hétvégén tartottuk volna a filmnéző tábort, ami a jelen helyzet miatt elmarad.
De ez nem veszi el a kedvünket, hogy otthon - itthon ujabb és ujabb filmeket nézhessünk.
Majd valamikor ősszel, vagy jövő tavasszal ujra megszervezzül a tábort.

Egy -két filmérdekességet eltettem erre a táborra, meglepetésnek.
Most majd előveszem, és irok róluk :))))

Kép: üresek a mozik Dél-Koreában.
hanguktaekwondoo 2020 márc. 27. - 19:33:55 Előzmény maggi99
(238126/239047)
és kávézás után mit csinálunk.?
maggi99 2020 márc. 27. - 08:14:19 Előzmény Ljerk
(238125/239047)
Köszönöm a képet. Őfelségét mindig öröm látni :)
maggi99 2020 márc. 27. - 08:12:48
(238124/239047)
Jó reggelt.
Egy jó kávé? Csak hogy elinduljon a nap. :)
10/10
Ljerk 2020 márc. 26. - 22:10:45 10/10 Előzmény maggi99
(238123/239047)
Köszönjük.
maggi99 2020 márc. 26. - 11:35:48
(238122/239047)
Hát ennyit a reggeli kávéról.
Ma már csak dél felé jutottam el ide.
Úgyhogy most jöhet az egészséges tea :)

Vigyázzatok magatokra és egymásra!
hanguktaekwondoo 2020 márc. 25. - 19:04:08 Előzmény maggi99
(238121/239047)
mmm..
maggi99 2020 márc. 25. - 08:03:29
(238120/239047)
Jó reggelt :)
Engem is utolért a home office. Fura érzés, hogy ilyenkor itthon vagyok.
Akkor most végre kávézhatunk együtt is.
maggi99 2020 márc. 25. - 07:59:26
(238119/239047)
m
hanguktaekwondoo 2020 márc. 18. - 19:15:00
(238118/239047)
Szóval Micike is itt ténfereg.
nagyon érdekes..
És olvasgat is.. ;-)

Micike, hogy van a kiskutya..?

Illiona 2020 márc. 18. - 12:55:51
(238117/239047)
a tegnapi énekesről (aki persze mai ) pedig Micike volt aki megirta nekem, hogy Park Eun Tae az énekes akinek a dalát feltettem.

Kép: Micikének jár egy online csoki:
Illiona 2020 márc. 18. - 12:51:52
(238116/239047)
* A Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem (más néven K-Arts) két napi online koncertet mutat be március 31-ig a COVID-19-es járvány miatt bennrekedt emberek számára.
( #legyőzni _ együtt# mozgalom )
https://www.youtube.com/watch?v=LlAPagPg23E&t=17s&fbclid=IwAR2MrqYbe9iH-YIIU4RI0Sw75iIdWAnmHg16WsxhHi3a8se2N_l33nDhiqM

ez egy lejátszási lista, vagyis ha hagyjátok akkor még sok érdekes produkciót láthattok.

de az első produkcióról :

[K-Arts online #remény #koncert sorozat] Egy koreai mítosz szerint a cheongui dongja ???? egy gyengéd fiú szellem kék öltözetben, aki megvéd egy embert a veszélytől, és elvezeti őt a siker és a boldogság életébe. A mitikus szellem kiválaszt egy embert, akihez ragaszkodik és együtt tölti vele az életet. Azt mondják, hogy csak azután tűnik el, hogy az ember meghal.

Kim Donghyun táncos készitette ezt az előadást, amiben a cheongui dongja téma szerepel abban a reményben, hogy mindenki, aki a COVID-19-es járványtól (-ban) szenved, hamarosan boldog lesz, ez az a gondoskodó őrangyala kívánsága.

???? Cím: Fiú kék öltönyben
???? Táncos: Kim Donghyun

hanguktaekwondoo 2020 márc. 18. - 02:13:17 Előzmény Illiona
(238115/239047)
itt vagyok nyuszika. monjad
Illiona 2020 márc. 18. - 01:06:34
(238114/239047)
Sziasztok!
mi ez a dermedt csend?
most azután senki nem hivatkozhat semmire, hogy miért is nem néz filmet! :)

Ideteszek egy dalt, csodálatos a maga nemében: egy dal a félelemről, a bizonytalanságról, és a Hitről...

https://www.youtube.com/watch?v=oD-Kg65yhHg

Hogy ki énekel azt nem tudom, de talán holnapra meglesz a válasz.

Illiona 2020 márc. 15. - 17:34:39
(238113/239047)
Jesters: The Game Changers

Nos megnéztem, nagyon jó!
Sejo király megöli unokaöccsét, és erőszakkal a trónt elbitorolja. Hat minisztere, akik nem akarnak behódolni neki, azokat megöleti. Mindenfelé bohocok járnak, akik előadásukban elitélik az uj királyt a tetteiért. Erre a király egyik fő embere begyüjt 5 bohócot, hogy a király melletti előadásokat szervezzenek, igy javitva a megitélést.

Egy fergeteges komédia lenne. De átszövi a már unalomig ismert cselszövés és politika. De nagyon jópofa megoldásokkal van tele, jókat lehet nevetni rajta.
Kép: a filmből: A király főembere. A király főembere?
Illiona 2020 márc. 15. - 15:59:41
(238112/239047)
Sziasztok!
egy uj filmre hivnám fel a figyelmet, most tették fel az Avistára, egy 2019-es koreai mozifilm.
Sejo Király idejébe visz minket a történet, és igy megnézetlenül nagyon igéretesnek tünik.

A cím: Jesters: The Game Changers
egyenlőre csak googlézható angol van hozzá.
egy ismertető:
http://asianwiki.com/Jesters:_The_Game_Changers
Kép: a film plakátja
Illiona 2020 márc. 14. - 11:19:24
(238111/239047)
The Longest Day in Chang'an (Leghosszabb nap Csanganban)

ennek a nagyon minőségi, edimir által is többször ajánlott kinai történelmi sorozatnak elkezdték a forditását.
Bár én is néztem, és szerintem a googlés forditás szinte tökéletes volt (igényes az angol munka) de néhányan biztosan örültök a rendes magyarnak.
A forditója: Samandriel
ahol megtalálható: Doramapercek.hu

(A forditó neve némiképp angyalos, de ez csak egy filmes karakter)
Illiona 2020 márc. 13. - 17:09:16
(238110/239047)
Sziasztok!
The World of the Married

egy uj sorozat kezdődik a JTBC csatornán március 27-től.
Mind a téma, mind a szereplők nagyon igéretesek.
Egy sikeres nőről szól, aki családorvos, van egy gyereke, egy férje, karrier és családi boldogság mind együtt van.
Na persze ez csak az első félóra lehet.....
várjuk!
http://asianwiki.com/The_World_of_the_Married
Kép: a sorozat plakátja
8/10
edimir 2020 márc. 11. - 21:22:15 8/10
(238109/239047)
off
Stove League

SPOILER

A menedzser mellett talán az egyik legizgalmasabb karakter épp a Jaeson cég elnökének unokaöccse, a csapatért felelős családtag, a "szegény rokon". Neki kell ellehetetlenítenie a csapatot, hogy be lehessen jelenteni a feloszlatását.... Igazi hálátlan meló, piszkos munka a lelkiismeretlen talpnyalónak.

De tényleg csak ennyi ez az unokaöccs? Tényleg mindent megtesz és lenyel? Még az elnök undorítóan arrogáns fiacskájának szekatúráját is? Na jó, ez utóbbit talán mégsem, legalábbis egyszer vissza mer vágni, hogy másnap hosszasan térdelve könyörögje ki a bocsánatot.....

Hohó, de neki is van múltja, mint ahogy a lesajnált apjának is... S mi van, ha ez a múlt kapcsolatban állt a Dream indulásával? Vajon meddig lehet vkit a földbe döngölni? Mikor, mitől horgad fel az önérzet?

KÉP: a menedzser és az elnök unokaöccse.... bonyolult kapcsolat fordulópontja kávéval:))))))))))))))
8/10
edimir 2020 márc. 11. - 20:50:14 8/10 Előzmény edimir
(238108/239047)
off
Stove League - 16. rész

SPOILER

Alaposan vissza kellett lapozni, hogy megtaláljam a sorozatról az utolsó bejegyzést. Milyen kár, nem ezt érdemli. Nem tudom, hogy a fordító végül is belefogott-e a magyar felirat elkészítésébe, s ha igen, meddig jutott vele? De ez a sorozat is megérdemelne egy jó kis magyar feliratot és egy kis népszerűsítést.

Koreában a szinte semmiből (első rész nézettsége 3,3% volt) hamarosan két számjegyűre küzdötte fel magát a nézettség, a végére pedig Szöulban már 20% feletti lett. Pedig nincsenek "virágfiúk", se olcsó romantika, van viszont egy csupa gond csapat és egy penge új menedzser, aki ridegnek tűnhet, de kőkemény és elkötelezett, hogy a problémákat megoldva kivezesse a csapatot a kátyúból a csúcsra.

Szurkoltál már bármilyen csapatnak? Néztél meccset magadról megfeledkezve tiszta idegként? Ha igen, akkor nem számít, hogy lövésed sincs a baseballról, akkor is átérzed a történéseket. Ha pedig hidegen hagy a sport, akkor is lenyűgöz a problémamegoldó zsenialitás, ami mindig megtalálja a leglehetetlenebb helyzetben is a megoldást. Ami képes felrázni munkatársat, hitet adni a játékosoknak, s még az üzletemberek számára is tud meggyőző érveket.

És micsoda karaktereket kapunk! Húúúúúúúúúú A kapcsolatokban sem kevés a csavar, az ellenségből barát. S ezek nem csak olyan "elsimogatott" ellentétek, amit némely sorozat csak úgy bedob a végére a nézők megnyugtatása véget, meg mert mostanság ez a trend. Nem, ezek igazán végigküszködött kapcsolatok a másikkal és önmagukkal, amiben az ellentét feloldásához kell a helyes útra való visszatérés és egy tisztulási folyamat is.

KÉP: a stáb és a csapat kabalafigurája!:)
8/10
edimir 2020 márc. 09. - 23:27:30 8/10 Előzmény Illiona
(238107/239047)
Crash Landing on You

spoiler

A végéből már nekem is csak az a kettő hiányzott ANNYIRA!:))))))))))))) Viszont kaptunk a kezében kristályvázával a rétre kisétáló nőt.... kb. annyira volt hiteles, mint a sorozat vége.....

KÉP: - felirat - Viszont tökéletes a KItKat reklám!:)))))))))))))))))))))))))))) Lám, mire jó a csoki, abban legalább nem csalódsz!:))))))))))))))))))
8/10
edimir 2020 márc. 09. - 23:20:02 8/10
(238106/239047)
Crash Landing on You

spoiler

A siker érdekében láthattuk, hogy igyekeztek mindent bedobni, akár korábbi neves filmekre is visszautalni., ez nem mindig jól sült el. Viszont a számítógépes játéknál, amikor Kapitányunk oly megszállottan veti bele magát a billentyűzet püfölésével a párharcba.... ott bizony felcsendül a Memories of Alhambra dallama, megidézve Hyun Bin azonos című sorozatát. Aki látta, az tudja mire is gondolok. Talált, süllyedt!:)))))))))))))))))

KÉP: a kéz..... ezúttal nem szenvelgőn a zongorabillentyűket, hanem őrülten a klaviatúrát!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2020 márc. 09. - 23:04:25 8/10 Előzmény Illiona
(238105/239047)
Crash Landing on You

spoiler

Nagy megszakítás után nekiduráltam magam, letudva!:))))))))))))))))))))
kb. ennyi. Bevallom, nekem továbbra is az észak-koreai falu asszonyságai maradtak a kedvenceim abban a csekély számú jelenetben, ami a sorozat második felében jutott nekik az adásidőből. Összetartás jóban-rosszban...

Sajnos az a fanyar fricska is egyre kevesebb lett, ami szembesítené a fogyasztói társadalmat a saját ostobaságával és szobságával.

KÉP: - felirat - Hát igen, mint a Császár új ruhájánál a kisgyerek, amikor felkiált: A király meztelen! A kiskatonák a józansága ebben is, mit nekik trendek, divat. Ahogy a korlátlan keretű hitelkártya se ösztönzi őket őrült és felesleges költekezésre.
Illiona 2020 márc. 08. - 20:22:52
(238104/239047)
Never Twice

azért néhány negativumot is megemlitenék.
Egyik a beszéd. Ennek a fiatal lánykának (aki ugye már özvegy is) olyan randa beszéde volt, hogy borzasztó! Ő maga is emlitette egyszer saját negativumként (szerepben) hogy a beszéde vidékies. De ez nem vidékies volt, hanem rosszul megcsinált művidékies. Remélem a szinésznőt -bármennyire is igyekezett,- soha többé nem látom!!!!

A másik: Korában tudjuk, hogy nincs nyugdij, illetve csak keveseknek, és emiatt mindenki szinte haláláig dolgozik.
Aki megengedhetné már magának, hogy abbahagyja a munkát, az sem teszi, valamiféle hazafias önérzetből, vagy mert beléjük van kódolva. Igy esett hogy itt pl. aki hazajött külföldről, egy nagyon öreg ember, alig tud már mozogni, beszélni is nehezen, csak lassan forgatja a szót, nos őt is alkalmazzák, mert ő még dolgozni akar.
De sajnos ezeket nekünk kell elviselni!!
Most éppen két másik sorozat miatt is dühöngök, mert iszonyúan öreg szinész játsza el az energikus cégvezetőt, holott már mozogni sem bir.
De vannak a nők között is ilyenek, van egy ilyen nagymama, aki sorozatosan cégvezetőt játszik, és a beszéde már annyira nehézkes, hogy akig birja a nyelvét megmozditani, még jó hogy nekünk van feliratunk, igy legalább látjuk mit mond. Ezt a szinésznőt amugy én Molnár Piroskának hivom, annyira hasonlit :).
Kép: a főszereplő Kwak Dong Yeon
Illiona 2020 márc. 08. - 20:07:11
(238103/239047)
Sziasztok!
véget ért tegnap a 72 részes Never Twice (Soha Kétszer) cimű sorozat.
Végignéztem, ugy hétről hétre, minden szombaton volt egymás után 4 azaz 2 rész.

Nagyon jó volt a téma: egy nagy szálloda mellett volt egy kis kiadó szobákkal üzletelő idős höly. Ő az ott lakókat családtagként kezelte, mindig volt reggeli, és vacsora. A jóképű, és könnyelmű golfoktató (oh Ji Ho) , egy tűzvészben férjét elveszitő pici babával rendelkező fiatal lányka, egy nagy halra vadászó öregedő, de magát szépnel és fiatalnak képzelő kokott(vagy mi), egy jószivű és szerény golfozó, akinek nagy karrier járna, ha tudna könyökölni, de nem tud, és végül egy házaspár, aki a férfi pék, és a felesége, aki amolyan fiatalkori Altzheimer korral küzd (Észak-Koreában ha látják ezt!!!!!! :)))) )

A sorozatban folymatosan történnel az események, szépen egymásra füzve, nem volt egyetlen rész sem, ahol ne történt volna valami.
Jók voltak a szinészek, a helyszinek, tetszettek a karakterek.
itt egy ismertető:
http://asianwiki.com/Never_Twice

Kép: a sorozat plakátja
hanguktaekwondoo 2020 márc. 08. - 18:51:16
(238102/239047)
A topik ismét kellemesen ritka levegőjében minden elvhűharcos csincsillának kívánok élménydús, maradandó emlékekben gazdag, fitos nőnapot!
https://www.youtube.com/watch?v=XMmUXamntPI

hanguktaekwondoo 2020 márc. 07. - 19:55:21
(238101/239047)
Mi a helyzet lányok?
Semmi mozgás
szép, kényelmes szellős topik
Csak énrám vár.. ;-)
hanguktaekwondoo 2020 márc. 04. - 19:05:48 Előzmény Illiona
(238100/239047)
le kell venni.
mindent
Illiona 2020 márc. 04. - 08:09:25
(238099/239047)
Gracious Revense

A tegnapi epizódba is jutott egy ezekből az iszonyúan ronda való feles kabátból.

amugy a képen a 2 főszereplő.
hanguktaekwondoo 2020 márc. 03. - 20:29:59 Előzmény Illiona
(238098/239047)
nem kell ahhoz korona, hogy magatokba forduljatok :-D
ez itten alap attitűd
Illiona 2020 márc. 03. - 19:27:43
(238097/239047)
Gracious Revense
már a 83. epizódnál tart ez a sorozat, és annyira izgalmas, alig birom kivárni a uj részt mindig.
Egyetlen olyan epizód nem volt, ami ne lett volna izgalmas, végig tartotta a feszültséget.
Volt ugyan 2-3 rész a multkor, amikor a főszereplő fiú kómába esett. és amugy nem sok minden történt, azután eszembe jutott, hogy talán megfázott, és tényleg ennyi pihenőt engedélyezhetünk is neki.

Most másról szeretnék irni: iszonyatosan ronda kabátok vannak ebben a sorozatban. Biztosan sponzorálja valamelyik kabátkészitő, és voltak benne igényes, szép kabátok, de ezek az 50 %-osak valami iszonyatosan rondák. Remélem ezzel nem csinálnak csak ellenreklámot maguknak.
Illiona 2020 márc. 03. - 19:21:37
(238096/239047)
A mult héten, először február 26-án vettem észre, hogy a napi 35 perces epizódok alatt fut egy információs csik , amiben angol és koreai nyelven van tájékoztató a koronavírussal kapcsolatosan.
Vagyis aki magába fordulna, és ezeket a vészterhes időket sorozatnézéssel vészelné át, hát az sem Kerülheti el.
Kép: a sorozatből, az információs csikkal.
Illiona 2020 márc. 02. - 01:16:24
(238095/239047)
Régen néztünk már koreai Box Office oldalt.
Az Élőskodök 10 millió jegyvásárló fölött van, de a Föld sok országában van az elsők között.

A másik sikerfilm, 4748 867 jegyvásárlóval a The Man Standing Next cimű mozi, ami már letölthető az Avistáról, (én már le is töltöttem) de angol még nincs hozzá, várni kell.
8/10
edimir 2020 márc. 01. - 23:34:37 8/10 Előzmény Illiona
(238094/239047)
off
When the Weather is Fine
Spoiler

Az említett "titokzatos hölgy" az nem a volt középiskolai barátnő, akiről a Lány úgy tudja, hogy elárulta a titkát a többieknek, nevezetesen azt, hogy azért kellett vidékre költöznie a nagynénjéhez, mert az anyja börtönben ül az apja megöléséért? Kezdetben ez a barátnő még nagyon irigyelte a Lányt a fogadótulaj nagymamáért, a bestsellert írt nagynéniért, azért, mert addig Szöulban élt és csellózik, szóval egy vidéki tininek amolyan kis hercegnő. A Lány a titka kiderülése után űzött vadként kezd viselkedni és nem bocsát meg a "barátnőnek" az indiszkrécióért.

Hmm, vajon tényleg a barátnő árulta el anno a titkot, vagy más forrásból tudták meg a többiek?
Úgy tűnik, hogy párszor még vissza-visszalépünk a középiskolás évekhez, hogy jobban megértsük, mi mozgatja őket a jelenben ...
Illiona 2020 márc. 01. - 19:38:41
(238092/239047)
HYENA
most kezdődött ez a sori is, eddig 4 része ment le.
Olyan ügyvédes, megoldós, szerelmes sorozat.
Jó nem hiányzik belőla a pörgés, az események követik egymást gyors ütemben.
A főszerepben az annyiak által kedvelt Jo Ji Hoon, aki már annyi filmben is bizonyitotta tehetségét.
Mégsem vagyok teljesen elégedett a sorozattal.
Valahogy idegesit mindkét főszereplő. Nem tudom miért, de nekem ez meg túl sok.
Részben a munkájuk miatt, annyira a csúcson vannak, közben amugy Istennek is képzelik magukat, és amikor egymásra kattannak, az már túl sok nekem. Valahogy 2 Isten már nem befogadható nekem.

Nem is birtam ma, csak 2 epizódot megnézni, majd holnap egy ujabb kettőt.

Kép: a főszereplő. Amikor beirtam a keresőbe, hogy "Hyena jo ji hoon 2020", az első 25 képnél csak olyat adott ki, amin a nőféleség is rajta volt. Végül csak a nevét kellett beirnom, hogy kiadja ezt a fotót, Ez egyszerűen elfogadhatatlan, persze csak számomra. :)))
Törlés Válasz
Illiona 2020 márc. 01. - 19:00:08 Előzmény edimir
(238091/239047)
When the Weather is Fine

Most a 2. epizód végén az a titokzatos hölgy megjelenése lehet hogy hoz némi izgalmat a sorozatba, még megvárom, hátha fölpörög.
Dél-Koreában ugyanilyen tehénfarmot én is fotóztam, ott volt a "kanyarban" amikor a gyömbéres gazdára vártunk.
A ginzeg ültetvények pedig bizonyos tengerszint felleti magasságnál vannak csak. Az alföldön pára van és rizs, és fóliaházak, abból viszont sok.
A hegyek közt a magasabb völgyekben van még gyümölcs, ginzeng, paprika.
Már amiatt is érdekes lesz nézni a sorozatot, hogy felidézhetek kedves emlékeket.
Kép: koreai tehenek. saját fotó
8/10
edimir 2020 márc. 01. - 03:32:02 8/10 Előzmény Illiona
(238090/239047)
off
When the Weather is Fine
Spoiler

Igen, idealizát egy kicsit a "vidék", az ott élők hétköznapja. Koreai bukolika?:))))))))))))))))))))
Lehet abban vmi, hogy városi íróasztal mellett született a forgatókönyv.:)
Az osztálytársa 28 évesek, ehhez képest valóban csak Lányról és Fiúról beszélhetünk, vhogy a Nő és Férfi fogalmát nem töltik ki maradéktalanul. Az osztálytarsak között csak egy házaspárt találunk egy kis babával, a többiek még a szülőkkel élnek, egyedüállók.

Lány: megfutamodás. Hmm, az egész tanítás olyan megalázó. Elküldi a főnöke kémkedni a többi zeneiskolába, hogy "vonzőbban, érdekesebben" tanítson. Az ellesett nagy ötlet pedig csak annyi, hogy a zenetanár jelmezbe bújva tanít, mint vmi bohóc. A tanítványok elkényeztett csemeték, akiknek anyucija balhézik és tetleg is bántalmazza. Elkötelezettség. A hangszer és a tanítás mellett? Jogos az észrevételed. Hiszen vidékre utazva se hozza magával a csellót, csak a ruhásbőröndjét. Ha már a tanításról képes is lenne lemondani, de a zenéről, a csellójáról?

A Fiú... hát ő tényleg csak egy fiú, elég elvarázsolt figura...

Vidék - munka. Ha jól emlékszem, akkor egyetlen embert láttam dolgozni a földeken (azt a képet ki is vágtad), meg talán egy ült egy minitraktoron, egy helyen pedig a tehenészetről lett egy kép bevágva.
Nem a földeken folyó munkát mutatja be, a helyszínek a könyvesbolt, a nagynéni háza, inkább belső terek.

Majd meglátjuk, milyen irányt vesz a sorozat. Nekem egyelőre az a benyomásom, mintha azt sugallná, a nagyváros összetöri a szíved, kezeltesd vidéken!:))))))))))))))))))))))))))

KÉP: a település... elég "szellős", a házak jókora távolságra egymástól, elég nagy földterülettel rendelkeznek. Nem tudom milyen évszak lehet, de úgy nézem, hogy a fóliasátrakban igen, de a szabadban nem igan folyhatnak nagyobb munkáltaok... jó, a ginzeng földön ügyködött egy ember.:)))))
8/10
edimir 2020 márc. 01. - 02:42:03 8/10 Előzmény edimir
(238089/239047)
off

Black Dog - vége

Spoiler

Több sorozatot is néztem a koreai vetítéssel szinte egy időben, aztán az utolsó részeknél egy kis pauza iktatódott be több okból. Így jártam a Black Dog sorozattal is. Most végre megnéztem a befejező részeket.

Az idegborzoló nagykedvencem, a SKY Castle után ez egy teljesen más jellegű sorozat volt, bár itt is a középiskola és a felvételi a háttér. Egy pályakezdő tanár első éveit kísérhetjük nyomon. Egy olyan tanárét, akinek különleges elhivatottságát a diákkorában ért tragédia adja. Életét a tanára menti meg a saját élete árán. Ő pedig ezt az önfeláldozást tekinti önmaga számára követendőnek az élete alakításában.

Rendkívül pozitív sorozat, tele empátiával, emberséggel, útkereséssel. Ez is a csendesebb, lassúbb folyású sorozatok közé tartozik, nincs rejtély, nincs bosszú, gyilkosság, üldözés, bravúros jelenetek. Hétköznapi emberek hétköznapi környezetben csak egyszerűen teszik a dolgukat. Ki jobban, ki kevésbé.

Nem egetrengető történet, de szívet melengető, kicsit naiv. De ilyen is kell néha. És Koreában elkészülhetett egy ilyen sorozat, és még egy nem is rossz, 4,832%-os átlagnézettséget produkált is.

Hmm, belegondoltam, hogy sokszor "kövület"-nek érzem magam. A minap egy magyartanárral beszélgettem. Nekem kicsit fájt, hogy Jókai Kőszívűje nem lesz már többé kötelező olvasmány az általános iskolában. Ő "megnyugtatott", hogy a gyerekek csak nyűglődtek vele, jó, hogy kimarad.
Meg aztán a jövőben egészen másfajta képzettségre lesz szükség... bla.. bla... bla...

Hát igen, tényleg egy kövület vagyok. Annyira, hogy azt hiszem fontos, hogy a jövendő nemzedék fejecskéjét ne csak a 21. századhoz szükséges képesség-ismeret halmazzal tömjék tele, hanem olyan útravalót is kapjon, ami emberségében is megerősíti.

Tudom, a világ halad, nincs is ezzel baj. Azzal sem, ha bizonyos dolgok felett eljár az idő. Csak vhogy attól tartok, hogy túl könnyen adunk fel dolgokat erre hivatkozva, amiket talán nem kellene. Főként, ami híd lehet a múltunkhoz, híd a nemzedékek között.
A Nagy Könyv listáján 2005-ben még a 14. helyen állt A kőszívű ember fiai. https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Nagy_K%C3%B6nyv

A Black Dog sorozat egy olyan közegben játszódik, ahol a tanítás-tanulás érték, egy olyan ország nézte, amely számára szintén az.

Mi vajon hogy állunk ezzel? Tudom, Lackfi versén sokan jókat kacagtak, hát igen, néhány mondat a diák múltból ismerős. https://www.facebook.com/lackfi/posts/833596576768500/
Ilyenkor azt sajnálom, hogy nem írt verset arról a tanárról, akinek az óráján elvarázsolva szerette meg az adott témát, tantárgyat....

De én már csak ilyen kövület vagyok....
Illiona 2020 márc. 01. - 02:06:06
(238088/239047)
When the Weather is Fine

Nos, most azért nem értek veled egyet.
Az emberi bénaság azért nem dicsérendő.
Vannak akik a vidéki éltet választják - ezért vagy azért.
De aki azért marad ott, mert nem volna képes Szöulban megélni, vagy épp sikert elérni, az azért necces.

A lány: zeneiskolába jár, atrocitások érik - megfutamodik. Jogos: joval kevesebb művészre van szüksége a társadalomnak, mint ahányan abból gondolnák megélni.
Vagyis kell hogy legyen egy természetes szelekció, aki az erősebb, elhivatottabb, az marad.
Aki a hangszere nélkül megy vidékre, az annyi mint zenész.

A fiú: nos, ő sem állná a nagyvárosi forgatagot, vagyis csak dolgozzanak mások, ő elvan.
Lehet amugy sok pénzt keresni ilyen blogirásokkal is...
Könyvesboltot műkodtetni falun.... sőt még alkalmazottat is felvenni ....

a család: nos ez csak filmsorozatban létezik ez az idill. Mert pl a fiú húga olyannyira otrombán viselkedik, annyira bunkó, hogy az már fizikailag fáj!!!

Amugy a valóságban nincs ilyen. Hogy vidéken az élet nem pörög annyira? dehogynem. Persze a kis szöuli okoslakásában pötyögő forgatókönyviróNŐ képzeletében van ilyen, de a valóságban nincs Vidéken, a kis falvakban munka van, reggeltől estig dolgoznak. Ugyan ezek a gazdálkodók rendelkeznek szabadsággal,de a munka több, mint amennyi a 8 óra. Amugy főleg idősek vannak arrafelé, mert a fiatalok elmentek már a nagyvárosokba.
A fiú talán elnézi hogy idős szülei keresik a pénzt, ő meg csak főzi a kávét????
Ezt ugy nevezzük amúgy hogy "mama hotel". erről már beszéltünk itt.
A fiú idilli élete csak akkor valóságos, ha a szülei halálra dolgozzák magukat, és adnak neki pénzt.
Másrészt milyen érdekes: a fiú csak fiú, még véletlenül sem FÉRFI.

Kép: Seo Kang Joon, a fiú.
8/10
edimir 2020 febr. 29. - 21:55:35 8/10 Előzmény Illiona
(238087/239047)
off
When the Weather is Fine
Spoiler

Nem egy "körömrágós" sorozat, de néha ilyen se árt, ami pörgösség helyett inkább mélázóbb, szándékoltan lassú. Igen, mert ez a vidék, ahol nincs a nagyváros tömege, forgataga, nyüzsgése... és személytelensége sem.

A trend a városba költözés. Itt most a főhősnő vidékre költözése, munknélkülivé válása az ellenkező irányba hat. Kudarc látszólag. De vajon tényleg csak ennyi? Vagy más szempontból élete nagy "nyeresége" lesz?

Én azért több pozitívumát is találtam a sorozatnak eddig az általad említett kettőnél.
Például a nagyon finom, csendes mosolyú humora. A csellista lány ahogy roppant elánnal igyekszik újra helyrehozni a fogadót. S közben a a friss felújításai visszaütnek... a menő mentazöld falfestést az esti vihar lemossa, a megjavított kilinccsel kizárja magát.. stb.

A könyvesboltos fiú szerencsétlenkedése a lány körül, aki az első szerelme volt és maradt azóta is. Kedves sutaság, amikor vmire rettenetesen vágyunk és épp izgalmunkban szúrjuk el tipikus esete.

"Irene".... és a könyvesbolt elnevezése is, ez a "Jó éjszakát!" nem arra utal, hogy unalmas könyvtől sikerül előbb bealudnod. Ez a jó éjszakát az "egyél jót" szerves folytatása, mint az alapvető dolog ahhoz, hogy rendben legyél, hogy a másnapod jól induljon. Mert az ember élete, boldogsága ilyen kis, de alapvető dolgokon múlik. S ha a kettőt összerakjuk, lásd az autójában a dísz felirata: Good night Irene!, akkor pedig az ő szerelme esszenciája. Minden jót kívánni a szeretett nőnek az életben.

Kíváncsi leszek a "könyvklub"-ra, nagyon családias, cseppet sem sznob, vagy formális.

Nekem szimpatikusak a mellékszereplők. Kíváncsi vagyok a lány napszemüveges nénikéjére. A Fiú családjában érezzük az egyszerűség mellett a melegséget, az erős összetartozást. De a volt középiskolai osztálytársak így felnőttként is érdekesnek ígérkeznek, ők a vidéken maradt fiatalok, akik nem csináltak nagy karriert vhol másutt. Most egy olyan szeletét látjuk Dél-Koreának, amit eddig annyira nem... és ez is külön üdvözlendő.

Illiona 2020 febr. 29. - 00:39:47
(238086/239047)
When the Weather is Fine

a másik ok, ami miatt ezt a sorozatot meg kell nézni az a főszereplő, Seo Kang Joon.
Annyi sokféle ocska sorozatban kapott már szerepet, annyira megérdemelt volna egy komolyabb sorozatot, de hiába ez van, legalább gyönyörködjünk benne.
http://asianwiki.com/Seo_Kang-Joon
és végül a film zenéje, az 1. OST, aki még nem alszik, az csak inditsa el, garantáltam belealszik!!! :)))))
https://www.youtube.com/watch?v=adoO5ngx_m8

Kép: Seo Kang Joon.
hanguktaekwondoo 2020 febr. 28. - 22:06:31 Előzmény Illiona
(238085/239047)
Egyébiránt várjuk a beszámolót a forgatásról!
mire jó ez a sok köntörfalazás., a népek itt veszkődnek, csapjál mán a lecsóba, Szépilonka!
Tisztelettel hallgatjuk!
hanguktaekwondoo 2020 febr. 28. - 22:04:07 Előzmény Illiona
(238084/239047)
Minden látszik.
Éjszakai tervgazdálkodás, alvás helyett
pfuj, ezek a disznó ferdeszeműek csincsá
Illiona 2020 febr. 28. - 17:33:01
(238083/239047)
When the Weather is Fine

Ami miatt mégis érdemes nézni ezt a sorozatot, az az a vidék, ahol játszódik: pont ilyen falvakban jártunk, és a koreai vidék pont ilyen.
Talán nem zárják annyira az ajtókat, mint itt a sorozatban. :))))

a pici vidéki falvakban szerintem nincs is könyvesbolt, van viszont éjjel-nappal nyitva tartó bolt, ahol ha 11 kor jut eszébe valakinek, hogy még meginna egy sört, akkor "menjünk" felkiáltással már indulhatunk is.
Kép: ez egy ginzeng ültetvény, remélem látszik.
Illiona 2020 febr. 28. - 17:03:21
(238082/239047)
When the Weather is Fine

egy uj sorozat indult, a fenti cimmel, eddig 2 epizód ment le.
Nagyon vártam, és a főszereplő miatt biztam abban, hogy majd jó lesz, .
Hát kár volt. Nagyon kár.
a történet: ebben a két részben eddig szó szerint nem történt semmi.
Találkozik egymással két korábbi osztálytárs, a fiú olyan unalmas életet él, mint egy öregember, ráadásul mindezt vidéken, az Isten háta mögött.
A lány ugyan zenész szeretne lenni, de de nem képes rá, hanem inkább leköltözik, mint egy hajléktalan a nagynénjéhez, ugyanoda, szintén ugyanolyan unalmasan élni, mint egy öregasszony.

És mindehhez, ha még ez nem volna elég, akkor unalmas, álmositó zene szól mindehhez.

És ezekután akkor nem is kell mondanom, hogy a fiú, az általa müködtetett könyvesboltot igy nevezi: "Jó éjt könyvesbolt"

Egyetértek, aki ide betér, annak biztosan jó éjszakája lesz!!! Persze csak ha alvást tervezett be.
egy kis ismertető:
http://asianwiki.com/When_the_Weather_is_Fine
Kép: a sorozat plkátja.
és egy kérdés : lehetne ennél messzebb egymástól?
8/10
edimir 2020 febr. 27. - 20:46:20 8/10
(238081/239047)
Off

A leghosszabb nap Csanganban - kínai történelmi sorozat

Spoiler

És természetesen a sorozatban egyszer csak feltűnik Yang Yuhuan, az ókori Kína négy szépségének egyike is, a császár új kedvese.

It még próbál a frissen szerzett hatalmával, a császárra kifejtett befolyásával visszafogott mértéktartással sáfárkodni. De később már alaposan visszaél vele.

KÉP: Yang Yuhuan a sorozatban épp a császári fogadáson. Még egyszerűség jellemzi, mondössze a hajkontyát mafgába foglaló aranydísz jelzi a különleges helyzetét.

Fordulatokban bővelkedő életéről itt olvashattok:
https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Yang_Guifei&prev=search
8/10
edimir 2020 febr. 27. - 20:15:58 8/10
(238080/239047)
Off

Spoiler

És találkozunk igazi amazonnal is, olyan harcossal, aki bizony a leghatékonyabb gyilkosok egyike. Alaposan ki kell nyitni a szemünk, ha fel akarjuk ismerni csangani hölgyként, avagy a zarándokok között, egyedül pénzérmékből álló karkötője árulja el kilétét.

Ő a gyökértelen árva, aki annak köteleződik el, aki megmentette anno. Nem ismer se irgalmat, se kegyelmet, fanatikus rajongással veszi körül egykori megmentőjét, akin nem hajlandó osztozni másik nőnemű lénnyel.

Egyszerűen utáltam, kirázott tőle a hideg....

KÉP: Yu Chan valódi arca, a gyilkos fanatikus
8/10
edimir 2020 febr. 27. - 19:58:08 8/10
(238079/239047)
Off

Spoiler

Wen Ran igazi csangani lányka, aki viszont tele van gyűlölettel szülővárosával szemben a családját ért tragédia miatt. Apja műhelyében/üzletében tanulta ki a füstölők készítését. Specialitása olyan füstölő készítése, mely egyben fegyver, elkábítja pillanatok alatt azt, aki belélegzi. Fiatal nő, aki apja halála után önállóan viheti tovább annak üzleti vállalkozását.

Hajviseletének különlegessége, hogy hajtű helyett nyilat használ. A nyílvessző még az Anxi erődből való, ahol apja és Zhang is a kevés túlélő egyike volt.

KÉP: Wen Ran
8/10
edimir 2020 febr. 27. - 19:45:36 8/10
(238078/239047)
Off

Spoiler

Li Bi okos rabszolganője mellett megismerhetünk egy másik nőt is, ha csak almanként felbukkanva is. Ő Xi He Zhi, az énekes. Csanganban a lámpás fesztivál idején folyik a dobosok versenye. A nagy utcák kereszteződésében hatalmas dobok vannak felálltva, itt folyik a dobosok "párbaja", amit a hallgatóság szavazata, bekiabálása dönt el. Xi lesz az, aki megbabonázza Cshangan lakóit dobolásával, táncával és énekével, tökéletes siker. De nem öncélú. Xi az árvíz sújtotta területről érkezett, mint a dobverseny győztese megjelenhet a császár előtt. Sőt, az a megtiszteltetés is éri, hogy ő nyújthatja át a nyílvesszőt a császárnak a Szent Lámpás meggyújtásához. Akik Csanganba küldték, azt remélik, megakad rajta a császár szeme, s talán mégis jut segély az árvízkárosultak részére.....

KÉP: Xi He Zhi
8/10
edimir 2020 febr. 27. - 19:19:55 8/10
(238077/239047)
Off

Spoiler
A Tang kor sok szempontból nyitott volt, így a nők helyzetének tekintetében is. A sorozatban is széles palettáját ismerhetjük meg a nők helyzetének, szerepének.
Itt olvashattok róla bővebben: http://hungarian.cri.cn/1861/2015/07/28/128s185930.htm

És igen, érdekel bennünket természetesen a korabeli divat, viselet is.:))))))))))))))
Nézzük a simket:
"Először ólomport vittek fel a bőrre, mintegy alapozóként. Ez hamvassá tette az arcot, de az ólom mérgező hatásáról persze nem tudtak. Második lépésként a pirosító került az arcra, majd megrajzolták a szemöldök vonalát. A szemöldökök közé virágszerű mintát festettek. A száj mindkét oldalára egy-egy piros pont került. A szemek mellé piros festékkel hullámos vonalakat festettek, legvégül pedig kirúzsozták magukat."

KÉP: eléggé híven követték a Tang kori arcfestést a sorozatban... itt Li Bi rabszolgája, aki többnyire férfi ruhában végzi hasznos munkáját, de egyetlen alkalommal Zhang megmentéséhez nőies ruhába bújik és kisminkeli magát

hanguktaekwondoo 2020 febr. 27. - 18:49:52
(238076/239047)
És még mi? :-)
hanguktaekwondoo 2020 febr. 27. - 18:16:13 Előzmény Riamara
(238075/239047)
Csak ne kérj elnézést, a kérdés jogos, mint általában a legtöbb jószándékú kérdés :-)
Nos, időnként imádok ide bevágtatni és humortalan, megkeseredett embereket csiklandozgatni -meglibbenteni haragjuk zsákvásznát
beindítani lótuszlábú örömük vérkeringését..
Főleg akkor, ha vérre menően védelmezik -most már bebetonozott hallgatagságban :-)- állásaikat, melyeket fel sem kellett volna építeniük
mert én még soha, senkinek nem ártottam ezen a fórumon :-)
Max. azzal, hogy igazat szóltam ;-)

Tehát, önmagam szórakoztatására vágtázom, ha kedvem szottyan ilyesmire.
Itt az ellenvéleményt nem tűrik
a másfajta gondolkodásmódot elutasítják
a megfellebezhetetlenhez pedig csak asszisztálni lehet..
Pompás terep, az ilyen szekció melegágya a fantáziadús helyzeteknek..
A filmeket nem nézem.
parasite, meg egyebek. csupa romboló marhaság vagy dohos gatyapőcbe kötött áltörténelmi mókamiki. tisztelet a most már nagyon ritka kivételeknek.
hanyatlik a távolkeleti filmipar, egyértelműen.
Érdemi vita itt már nincs, nem is volt. Amikor volt, kiirtották a topikba írók felét, mint namgiléknál anno.
De engedj meg egy kérdést.
Miért baj, ha az ember megmutatja amivel rendelkezik?
Hiszen más is örül neki. sorra kapom a vihogó üzeneteket, milyen jól szórakoznak
Az élet értelme pedig, hogy boldogságot fakasszunk a létezőben

Riamara 2020 febr. 27. - 05:49:22 Előzmény hanguktaekwondoo
(238074/239047)
Bocs, de már régóta kikívánkozott belőlem:
Én megértem, hogy te küldetésednek tekinted, időről időre felkavarni a topik állóvizét. De miért is érzed ezt olyan lényegesnek?
Ha figyelnél a topik számlálójára is, bizonyára észrevennéd, hogy azért rendesen pörög. Vagyis sokan olvassák. Az olvasók többnyire blognak tekintik, és ritkán éreznek késztetést, hogy hozzászóljanak. Viszont sokszor rákattintanak az ajánlók miatt.
Annyiszor elmondtad már, hogy azért provokálsz, mert érdemi vitákat szeretnél. Csakhogy az ilyen ovis tempóval ezt aligha lehet elérni.
Miért nem szólsz inkább a felmerülő sorozatokhoz? Ha meg nem is láttad őket, akkor miről is akarsz beszélgetni?
Így viszont a provokációid nem többek ostoba magamutogatásnál.
hanguktaekwondoo 2020 febr. 27. - 01:26:07
(238073/239047)
Na, mondom, hogy árverés van. Bázisért mennyit adtok? ;-)
Milyen ká szellős lett ez a silla! Szeretek itt lenni. A lyányok kényelmesen megágyaztak -tízmillás megtekintés, bejáratott kattolások, ahh.. itt a helyem.
Döme, mit szólsz? És még bázist is hoztam magammal, ő mindig hűséges lesz hozzátok.
De csak engem szeret
hanguktaekwondoo 2020 febr. 26. - 19:37:22
(238072/239047)
Igen.
Közben Iliona üzeni, hogy ő még marad, mert jó a hangulat
de már árverezik a forgatáson használt izgalmas tárgyakat.
Lehet licitálni
8/10
edimir 2020 febr. 25. - 23:23:01 8/10 Előzmény edimir
(238071/239047)
Off

Spoiler

Valóban lenyűgöző szerkezet Mao Shun mester Szent Lámpása. 40 méter magas, 24 szoba szélességű. A lámpás belsejében külön szerkezetek kerültek kialakításra, hogy a lámpásból kinyúló karokon buddhista szenteket emeljenek a magasba plusz látványosságként, a lámpás fokozatosan tárja fel szent jellegét, a látványosság mögötti belső vallási tartalmat.

KÉP: a Szent Lámpás
8/10
edimir 2020 febr. 25. - 23:09:38 8/10
(238070/239047)
Off

Spoiler

Panem et circenses.. szólt anno a római mondás, Csanganban ez kicsit másként fest. A Ying folyón árvíz tört ki, tízezrek élete került miatta veszélybe. A csodás szent lámpás a császár monumentális látványossága hivatott a birodalom nagyságát, békéjét, prosperitását szimbolizálni, potom 4 millió qianba került. Míg 1 qianért két lapos kenyeret is lehet a piacon vásárolni. A Szent Lámpásra telett a császári pénztárból, az árvíz súlytotta szerencsétlenek megsegítésére, élelmiszersegélyre nem!

Hát igen, itt csak "cirkuszt" kap a plebs, kenyér már nem jár mellé......

KÉP: a Szent Lámpás tornya a császári palota szomszédságában. Méretei, szerkezete lenyűgöző
8/10
edimir 2020 febr. 25. - 22:53:38 8/10 Előzmény Illiona
(238069/239047)
Off

Spoiler

Valóban minden részletében nagyon igényes sorozat. Nehéz igazán megfogalmazni, ki is a sorozat igazi főszereplője. Talán a birodalomban élők, akik érzékelik a hanyatlást, a maguk módján keresik rá a választ.
A császár, aki felvirágoztatta, de már idős, le akarja tenni a kormányzás terhét. A "nap" utolsó órái roppant elgondolkodtatóak, amikor

elrabolják. Egykor még keresztül-kasul bejárta a birodalmát, mindenem rajta tartotta a szemét. Sajnos egy ideje már csak a palotában él, elszakadt a valóságtól, a jobb tanácsos és a sleppje intézi a birodalom ügyeit. Ezért tart ott a birodalom, ahol. A beosztásokat pénzért lehet megvásárolni, az ingatlanokból az ott élőket erőszakkal üldözik el, bárkit képes elítéltetni, hiszen 3 bíró pecsétje is nála van, így a jogot simán kijátszhatja stb. Nagyon hangzatos, amit a császár mond az utódlásról, hogy nem a vér számít, hanem a teljesítmény. Hogy a Koronahercegnek nincs a való életről tapasztalata, csak könyvekből szerzett ismeretei. Ezért alkalmatlan. Jól hangzik, de annak tükrében, akit vele szemben előnyben részesít, már látjuk, hogy bizony hová vezet mindez.

A császár már csak az élvezetekre vágyik. Szavaiban még az egykori nagyság köszön vissza, de a sorozatban ott vannak azok a kis háttérelemek, amik a valódi állapotot jelzik... mindjárt a sorozat elejéna kor híres költőjétől a megénekelt vers.... ami a császár előtt táncoló, neki felajánlkozó nő dala..

A Koronagerceg? Lehetne, hiszen nagyívű reformokat kezd kidolgozni a birodalom bajaira. Sikerül az udvar több fontos miniszterét megnyernie ehhez. Ütőképes teamnek tűnnek. DE ehhez kellene a császár támogatása.

Li Bin, az ifjú zseni? Ő lehetne a jövő embere. Tehetséges és mint látjuk van benne elkötelezettség és bátorság is. az a bizonyos "nap" a szellem emberét több oldalról is próbára teszi, Li Bin pedig megállja a helyét!

Zhang, a halálra ítélt nyomozó? Ő a "katona". Ezúttal rendkívül pozitív töltéssel. Az ő értelmezésében ugyanis a katona az emberek védelmezője. Hát nem egy "virágfiú", az egyszer biztos!:)))))))))))) De minden sebhelye, marconasága ellenére is hatalmas a szíve és a felelősségtudata.Benne is ott, mint anno Dong Mae-ben a szinte elpusztíthatatlan őserő.

Ez a merénylet épp attól érdekes, hogy ki és miért vesz benne részt, ki tud róla és próbálja a saját érdekében kihasználni... és mint a hagyma héja, mindig új és új rétegbe ütközünk a rejtély nyomába eredve... Farkasok, Hangyák, a politika elitje, külföldiek pénzes zsákja, ami nem jószívűségből önti az aranyat.. s amíg a hagyma héját hámozgatjuk, egyre jobban felszínre kerülnek az ünnepre készülő birodalom alapvető problémái.

KÉP: a császár a trónon, még mindenható ura a birodalomnak
hanguktaekwondoo 2020 febr. 25. - 20:08:45
(238068/239047)
Kedves Iliona, azt szeretném kérdezni, hogy fogsz -e ma is írni a Sillába, vagy ma még gőzerővel forgatsz?
8/10
edimir 2020 febr. 25. - 06:39:39 8/10 Előzmény Illiona
(238067/239047)
Off

Spoiler

Furcsa dolog ez a testiség és szerelem. Már Sillánál elneveztük a visszafogott ábrázolását "tükröződés"-nek, hiszen a gyengéd jelenetek néha vmilyen vízfelületen tükröződve jelentek meg.

Miként Sillában, úgy a kínai sorozatban is ott van a szerelmi szál, érezzük a szereplők között az erősségét, de csak néhány mozdulat, pillantás, szó jelzi. Van, amelyiknek gyökere évekre nyűlik vissza, van, amelyik csak ebben a bizonyos leghosszabb napban születik. De itt nem az idő a meghatározó, egyformán erőssek ezek a szerelmek... és tudjuk, hogy nem tiszavirág életűek, hanem egy életre szólnak.

KÉP: egy tenyércsók, talán a legintenzívebb a testiség ábrázolásában, a jelenet megdöbbentő és felkavaró... egy ígéret pecsétje..
hanguktaekwondoo 2020 febr. 22. - 22:19:18
(238066/239047)
limitált koreai
Illiona 2020 febr. 22. - 20:33:49
(238065/239047)
Itaewon Class
spoiler
ez a sorozat nemrég kezdődött, most néztem meg az 1-6 epizódokat, de már kint van a 7-8-as részek is.
Először olyan rossz véleményem volt, nehezen indult be, de most azt mondom ez egy szuper sorozat.
Az első rész némileg klisés, gazdag csebol gyerek "kivagyokén"t játszik az iskolában, ezzel kivivja a hatalmaskodó, illetve basáskodó apja haragját a jófiúkért kiálló, de szegény fiú ellen.. Mindez nem elég, a gazdag fiú hát nem elüti az olyan jót motorozó, közben persze fényképeket bámuló apját a jó fiúnak, s azt otthagyja az árokszélen. vajon melyik filmek is kezdődnek igy?
De a 2. résztől már egyedi a történet, a jó fiú börtönbe megy 2 évre, utána külföldre 7 évre, és most innen folytatódik a történet.
Bosszút szeretne állni, és ehhez ugy fog hozzá, hogy kocsmát nyit Itaewonban.
Igy hoz egy kis szint is ebbe a sorozatba, az összes alkalmazott takargat - vagy nem kell takargatnia valami furcsát a muljából.
Nos meglátjuk mire jutnak együtt....
Illiona 2020 febr. 21. - 14:53:28
(238064/239047)
Crash Landing on You

spoiler

Hyun Bin: azért ő még most is húzónév, sokan csak miatta nézték meg.
Nem is csalódhattunk .)))
Ugyan furcsa hanghordozásban és nagyon keveset beszélt. De hát az észak-koreai hanglejtés már másmilyen gondolom emiatt.
Meg egy ilyen szinésznő oldalán nehéz lett volna olyan bőbeszédűen turbékolni.
Igy is sok fotó jelent meg mindenféle oldalakon, ahol együtt kellett fotózkodni Seo Ye Jin szinésznővel. Mindenképpen eggyel több, mint ami izléses, és egy ilyen forgatásba belefér.
Hát még ha örült volna ezeknek!

Amikor kezdődött ez a sorozat, akkor beszéltünk edimirrel (nem itt, telefonon) hogy milyen véget gondolunk ennek a párnak.
Én akkor mondtam, hogy mindketten kimennek majd Svájcba, és élnek ott.
Majdnem igazam lett!!!
Egyetlen hiányzó elem az utolsó képből (illetve kettő): az egyik a lemenő nap fénye, és a pillangóvirág mező nekem ANNYIRA hiányzott.
Illiona 2020 febr. 21. - 14:43:56
(238063/239047)
Crash Landing on You

spoiler

A szereplők:
Kim Jung Hyun : a csaló, aki Észak-Koreában kénytelen elbujni, hogy a bosszúállók nem érjék utol.
Maga a szinészt túlságosan jóképű, pozitiv kisugárrzással rendelkező szinész, a gonosz, semmivel és senkivel nem törődő karaktert számomra nem tudta hitelesen előadni.
Magában a sorozatban egy jó figura volt, de ennyi.
Seo Ji Hye: ezt a szinésznőt már láttam más sorozatban is,(The Noblesse) ott is főszereplő létére ilyen sótlan volt, mint itt. Maga a karakter is olyan zutyulékos volt: 8 évig szeretlek, de nem találkozom veled, számomra ez annyira életszerütlen.
Son Ye Jin: Hát eddig nem tartozott a kedvenceim közé, de ezután sem fog. Az első 8 epizódban voltak nagyon jó jelenetei, már majdnem kigondoltam, hogy mégiscsak jó ez a szinésznő, de a déli jelenetekben hozta azt amit korábbi sorozattaiban: a semmit.
Csak az a affektálós sopánkodás, az az egyenesre vasalt haj, aminek fele az arcába mindig, a másik fele meg a füle mögé simitva.
A csúcs az volt számomra, amikor a végén mennek a busz után a határra, na az azért már túlment minden határon.

Illiona 2020 febr. 21. - 14:27:07
(238062/239047)
Crash Landing on You

spoiler

végignéztem ezt a sorozatot is, ki lehet pipálni, hogy "megnézve".

magáról a történetről:
a kicsit meseszerű élet bemutatása Észak-Koreából: azért ebből nem lehet tudni semmiképp, hogy valójában hogyan is élnek ott. Ez csak egy szöuli okosházban élő, kényelembe beleszületett, és azóta is gyakorló emberféle gondolatai, amit itt a sorozatban megirt. Köszönö viszonyban sincs a valósággal.
A valóság szerintem sokkal brutálisabb, ugyanakkor sokkal könnyedebb.
Olvasom más oldalakon, hogy milyen jó, hogy bemutatják milyen is ott az élet. Hát nem mutatják be.
Az 1-8 epizód történései attól függetlenül vidámak voltak, sok megmosolyogtató jelenet volt benne.
Aztán minden elromlott. a történet áttevődött Dél-Koreára. A gazdag csebol család bemutatása semmi ujat nem hozott, csak szerelmespárunk iszonyuan fontos tépelődését: talán meg kellene fogni egymás kezét stb... . Hát én éppen erre nem voltam már kiváncsi. Mért vették fel ezt az álszent viselkedést 40 évesen??? csak kérdezem.
Azonkivűl ez a hű de aggódom az életedért. Brrrrrrrrrrrrr. Jó, aggódott.
Először még én aggódtam, de utána ( a sokadik nagy aggódás után) már ez az ellentétére fordult.
Hogy egy filmes hasonlattal éljek "gyerekek könyörgöm akasszuk fel" - nos inkább ilyen gondolataim voltak.
hanguktaekwondoo 2020 febr. 20. - 19:08:32
(238061/239047)
Illiona üzeni, hogy elment castingolni.
Gong Yoo végül beadta a derekát, hajlandó együtt dolgozni vele.
Hamarosan forgatás.

Személyes megtapasztalás mindenekfelett!
-várjuk a mély benyomást keltő, részletes beszámolót 
a koreai élet eme még feltáratlan szegmenséről!
Illiona 2020 febr. 17. - 22:12:34 Előzmény edimir
(238060/239047)
Én egyszer utaztam 2015-ben a Korean Airrel, Bécsben szálltunk fel, és oda is érkeztünk vissza.
A repülőn nagy volt a filmválaszték, de csupa közepesnek is alig nevezhető filmek voltak, koreaiak, meg amerikaiak. Vagyis itthon kell filmet nézni, nem a repülőn. Amugy a környezetemben unott arccal néztek mindenféle másodrangú kalandfilmeket, az arcukra volt irva, hogy unalomból. Nem unalom ellen, hanem miatta. :)))))))
hanguktaekwondoo 2020 febr. 17. - 20:08:19 Előzmény Illiona
(238059/239047)
Mér. Mi a baj egy jó kis szenvedélyes gyömösszel? A tempót úgyis gyengéden egyeztetik közben. Egyébként nem csak birkóztak. Sírtak is, meg kabátban is voltak.elég sokat. Úgyhogy volt érték
Illiona 2020 febr. 17. - 17:00:51
(238058/239047)
Szia!
nagy meglepetés nekem, hogy film is készült a könyvből.
Valószinüleg amiatt nem figyeltem erre a tényre, mert Gong Yoo nem tartozik a kedvenceim közé, olyannyira, hogy semmit meg sem nézek, amiben szereoel.
Tudom, hogy itt Mo-gon, és kint Koreában is nagyon népszerű, felőlem lehet is.
Ugyhogy marad az irott betű a számomra. Még nem végeztem a könyvvel, ugy 1/3-nál járok, és értesitéssel leszek itt, ha elolvastam.

Amugy Gong Yoo utolsó filmje, amit hajlandó voltam megnézni (korábban nem válogattam, mindent megnéztem) az "egy férfi és egy nő" cimű szexuális ösztönfilm, ami annyit tett, hogy ke féltek (moderáció becsapása miatt) benne, minden érzelem, érték, józan ész stb nélkül. Más ki is képes erre? talán az állatok? ráadásul mindezt a (szerintem) legrondább koreai szinésznővel. Az utolsó sorozat pedig korábban volt azt hiszem Big volt cime. Soha többé, van éppen elég koreai film, és sorozat, amit még nézhetek.
Amugy koreai népszerűségét mutatja, hogy hatalmas reklámfotókon lehet látni , és több terméket is forgalmaz, amelyeken ott van a fotója.
Miután ez a nagy sztárrajongás ott már megy kifelé a divatból, igy ez elég soknak tekinthető, még 2014-15-ben Hyun Bin volt ennyire sztárolva, a sörön, a kávén, az aluljáróban, és a felüljárókban. Azt minden további nélkül el tudtam viselni.
Kép : egy Szöulból kivezető ut falán, ugy kb 5*4 méteren nagyságban. Nem lehetett elkerülni.
10/10
Lili49 2020 febr. 17. - 11:38:20 10/10 Előzmény bori4
(238057/239047)
Nem, googliztam:)
De pont az általad ajánlott Lee Dong Wook showban beszéltek a filmről. Gong Yoo 3 éve nem forgatott, de ezt a témája miatt, nagyon fontosnak érezte, hogy elvállalja. Utána kerestem meg.
bori4 2020 febr. 17. - 11:00:40 Előzmény Lili49
(238056/239047)
Találtál hozzá magyar feliratot? Én csak a ÁÉK-n látom tervezettként .... :)
10/10
Lili49 2020 febr. 17. - 08:22:32 10/10 Előzmény Illiona
(238055/239047)
Mostanában néztem meg. Gong Yoo miatt :)

http://asianwiki.com/Kim_Ji-Young:_Born_1982
8/10
edimir 2020 febr. 17. - 06:53:21 8/10 Előzmény kimbin01
(238054/239047)
Szia!:))

Anno igen. Számomra egy nagy kutyulmány a korábbi sikersorozatok elemeiből. Nekem nem jött be, de attól másnak még tetszhet.
8/10
edimir 2020 febr. 17. - 06:51:29 8/10 Előzmény edimir
(238053/239047)
Off

Spoiler

Hétvégén befejeztem a sorozatot. Már értem, miért volt 2019 legjobb kínai történelmi sorozata teljes joggal. Maximálisan betartotta a rendező az ígéretét és elénk varázsol egy élő, lüktető várost és lakót.
Bár az elején küzdünk a rengeteg szereplő megjegyzésével, beazonosításával, de a végére utolér bennünket a "kicsi a Világ" effektus, amikor a gabalyodó szálak szépen összerendeződnek és kisimul a szövet a maga mintáival, mindenki története összeáll egy város, egy birodalom történetévé.

Szívesen beszélgetnék róla, ha vki látta.

KÉP: az étel-piramis tetteje a császári fogadáson
10/10
kimbin01 2020 febr. 17. - 06:49:53 10/10
(238052/239047)
Jó reggelt! A Grand Prince sorozatot látta már valaki?
8/10
edimir 2020 febr. 17. - 06:40:24 8/10 Előzmény Illiona
(238051/239047)
A cikk akkor lenne igazán érdekes, ha mellékelnék hozzá az egyes légitársaságok film kínálatát, amit repülőgépeiken egyébként adnak. Akkor lenne mivel összevetni a "szexuálisan provokatív" jelenetek súlyát. Elsőre prűd megállapításnak tűnhet a légitársaság nyilatkozata. Nem ismerem a gépeken vetített filmek listáit. De nindig van olyan kedves szülő, aki a gyermeke pszichés egészségét veszélyeztető film miatt szívesen beperelné a légitársaságot... még természetesebb, hogy a trauma kezelésének költsége messze a repjegy ár felett lenne. Így aztán biztonságosabb egy "családi" mozifilmet vetíteni a gépen.

Az MTV kapcsán beszéltünk Silláról és a kivágott részekről. Nos, itt is felmerült, hogy a légitársaság folytat tárgyalást a forgalmazóval, hogy a provokatív részeket esetleg kivágatnák. Hmm, akkor vajon mi maradna a filmből? És vajon mit szólnának hozzá az alkotók, ha bárhol ilyen önkényesen vágott verzióként mutatnák be az alkotásukat?

Nem egyszerűbb, ha életkoros karikával látják el és így teszik fel, onnantól mindenki saját felelősségére nézi és nézeti a gyerekével?
Illiona 2020 febr. 16. - 11:54:48
(238050/239047)
még a parasite-hez google forditásban:

"Dél-Korea két zászlóshajós légitársasága nem fogja az Oscar-díjas fekete vígjátékot a "Parasite" -ra bemutatni repülőgépeken, mert "szexuálisan provokatív jeleneteket és Korea negatív ábrázolását jeleníti meg".

A Korean Air és az Asiana Airlines a közelmúltban döntött a annak ellenére, hogy a film február 9-én négy Oscar-díjat nyert.

"Nem vetítünk szexuális vagy provokatív tartalmat tartalmazó filmeket." - idézték a Korean Air tisztviselőjét egy jelentésben. "Megítélésünk szerint a" Parazit "olyan jelenetet foglal magában, amely provokatív lehet fiatal utasok számára."

A Korean Air ebben az évben mintegy 400 filmet tervez megjeleníteni repülőgépein.

Asiana hasonló okot adott a film vetítésének elmulasztására.

"Kizártuk a filmet, mert túlságosan szexuális volt a gyerekek számára, de megvizsgálhatjuk a vetítést, ha a beszállítóval folytatott tárgyalásokat követően rendezni tudjuk a nem megfelelő jeleneteket" - mondta egy tisztviselő.
a link az eredeti cikkhez:
https://www.koreatimes.co.kr/www/art/2020/02/689_283552.html?fbclid=IwAR0XPrQ8dvl40rlT7CR6XdO5RIcunCjvd5gA-Wb9U_QpW2hQbsB8xttVWC8
Mennyei Harmónia 2020 febr. 15. - 23:50:07 Előzmény kimbin01
(238049/239047)
Én Sillát is nézem a kényszerleszállással együtt. Valahogy minden rész elvarázsol még most is és újra.
Mennyei Harmónia 2020 febr. 15. - 23:48:39
(238048/239047)
Pont a ti javaslatotokra a Szerelmi kényszerleszállást. :) Vicces, de komoly is, tetszik. Különösen Hyun Bin játéka. )