8/10
edimir 2019 dec. 31. - 20:26:15 8/10
(237847/239047)
Egészségben, örömökben és jó kis sorozatokban bővelkedő új esztendőt kívánok mindenkinek!:))))))))))
10/10
Cilia 2019 dec. 31. - 20:01:18 10/10
(237846/239047)
Sziasztok! Remélem, a februári találkozóra valahogy el tudok jutni, talán valaki el tud vinni... Boldog új évet mindenkinek!

https://www.jacquielawson.com/sendcard/preview?cont=1&hdn=0&fldCard=3493033&path=83554&pmode=init
Illiona 2019 dec. 31. - 15:15:21 Előzmény döncimama
(237845/239047)
Kedves Döncimama!
most a találkozóért ugyan felelősséget vállaltam, de még nem beszéltem az étteremmel, de majd jan 2.-án megteszem. Utána részletes leirást adok, nagyon könmnyű lesz odatalálni, ha minden feltétel meglesz.

más: én már régóta nézek kinai sorozatokat, és mozikat, ezekről általában irtam is itt.

Engem nem zavar a nyelv, számomra természetesen hangzik (a koreaiban pl a busani tájszólás már annál inkább zavaró!!!) . Amikor kint voltam Kinában, sokszor ugy éreztem, hogy körülöttem mintha magyarul beszéltek volna, csak a szavakat nem értettem, inkább olyan halandzsához tudnám hasonlitani. Nagyon érdekes tapasztalat volt.

Wallace chung Endless Love vagy Too Late to say Loving You, japán megszállás kori cimű sorozata még ugy is a számomra legelfogadhatóbb. ha nagyon rossz angollal, googlés forditással, rossz időzitéssel néztem, ráadásul nagyon rossz minőségű felbontásban.

Kép: az emlitett sorozat plakátja
Illiona 2019 dec. 31. - 14:54:27
(237844/239047)
Sziasztok!
Ma van az év utolsó napja nézzünk egy kis statisztikát:
egy évvel ezelőtt volt a hozzászólások száma: 238088, ma 240656

a megtekintések száma: volt egy évvel ezelőtt: 11 343 889 ma: 11 964 062

Eze azért nagyon szép szám!!!
10/10
döncimama 2019 dec. 31. - 10:29:31 10/10 Előzmény edimir
(237843/239047)
Kedves edimir, valóban, én ritkán járok, főleg nyáron nem mozdulok ki az utóbbi években - elbújok a meleg elől. Viszont szeretnék elbúcsúzni az általam is nagyon kedvel társaságtól, ezért jelentkeztem. Azt még ki kell találnom, hogy jutok a megbeszélt helyre. A sorozatról - nem is gondoltam, hogy ti is néztek kínait, ezért ajánlottam, de valóban jó, legalább lesz téma. Nem tervezik a második évadot, csak a rajongók "vágyálma", még rövidke videót ollóztak hozzá.
Szeretnék mindenkinek sok sikert kívánni a 2020-as évhez.
B.U.É.K!
8/10
edimir 2019 dec. 30. - 23:34:39 8/10 Előzmény bori4
(237842/239047)
Köszönöm az invitálást, de most végeztem a sorozattal, még kicsit emésztem. Egy biztos, én nem Kenny Lin miatt néztem végig. Számomra Shawn Dou volt felkavaró, vmi elementáris erő sugárzik a szemeiből, a kicsit egzotikus, kicsit aszkétikus vonásaiból. Telitalálat volt erre az összetett karakterre, előbb a kedves, tréfás ifjú, aztán a tragédia által megváltozott vki.
Még egy jó pont, hogy a számomra oly kedves Wolf Totemben is játszott!:)))))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=HrcmdrPpoEU

KÉP: - felirat - Hmm, mennyit beszélgettünk a Mr Sunshine kapcsán, hogy mit is jelent a haza.... Itt is kapunk rá választ.... Hát igen, Illiona, tényleg a hittel kezdődik minden. A sorrend itt sem megkerülhető, mint a Taxisofőrben.
bori4 2019 dec. 30. - 11:23:44 Előzmény edimir
(237841/239047)
Itt kezdünk el erről a sorozatról beszélgetni Riamaraval - hátha érdekel benneteket is, miket nyomoztunk ki, néztünk utána vagy csak egyszerűen a reakcióink egy-egy rész után ... :))
Egyébként pont Kenny Lin a topik névadója, aki a Princess agents-ben Yuwen Yue-t alakítja.
https://port.hu/forum/kenny-lin/73038?sort=-date&per-page=100&page=20
8/10
edimir 2019 dec. 30. - 10:13:46 8/10 Előzmény Horváth Borbála
(237840/239047)
Köszönet a fordításért.
Úgy tűnik, a sorozatnak 2. évadja is van: https://www.wattpad.com/story/155610173-princess-agents-season-2
Most még csak a 48. résznél tartok az első évadban.
KÉP: Chu Qiao - nekem van egy Jeanne d'Arc utánérzésem a képpel kapcsolatban... tegnap pont az jutott az eszembe a karakteréről, hogy ó az irgalom, a könyörület, az emberség az elvakult bosszúvágy és öldöklő szándék mellé, amivé barátja vált.
8/10
edimir 2019 dec. 30. - 10:04:36 8/10 Előzmény döncimama
(237839/239047)
Üdv!:) Örülök, hogy ezúttal te is el tudsz jönni a találkozóra, rég beszélgettünk. Köszönöm a sorozat ajánlást, épp nézem, így egy témánk biztosan akad!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

KÉP: Priness Agents - felirat - a politikában már csak így megy, az aktuális szövetséges/ellenség a változó, a cél az állandó.
Horváth Borbála 2019 dec. 25. - 19:40:08 Előzmény döncimama
(237838/239047)
Kedves Döncimama!

Nagy szeretettel olvastam soraidat. Nagyon-nagyon örülök neki, hogy ennyire tetszett az általam fordított Princess Agents. :) :)
Sok sorozatot láttam már, de ez valóban az egyik legjobb kínai történet a kosztümösök között.
Nagyjából én is háromszor néztem eddig.
Ha ajánlhatok neked egy nagyon jó történetet, ami ugyanúgy szívhez szóló, romantikus, izgalmas, vidám is egyben, bár modern köntösben akkor szívből ajánlom neked a most fordított No Secrets-et. - abból 6 rész van eddig készen -
A blogomon természetesen ez is fent van, a sorozat zenéivel együtt.

Nagyon boldog, békés, meghitt ünnepet kívánok neked, és családodnak! :)

Üdv: Shaolin Bunny
10/10
döncimama 2019 dec. 25. - 11:39:28 10/10
(237837/239047)
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!
Látom, lesz Libagoly-találkozó, ha az időjárás engedi, én is ott leszek. Ha nem zavar senkit persze.
Bevallom, kicsit hűtlen lettem a koreai sorozatokhoz, nekem olyan érzésem van, mintha kifogytak volna az ötletekből. Bár ez nem minden sorozatra igaz, amit pl. most nézek a Hotel Del Luna, az igazán eredeti.
Szeretnék ajánlani egy kínai sorozatot, bevallom, hogy a Silla és a The Princess Man óta ennyire még nem érintett meg semmi. Pedig azóta már sokat láttam... A cime Princess Agents. A címe ne tévesszen meg senkit, a kémhálózat csak egy mellékvonal, viszont a történet nagyon jó, izgalmas, változatos. A képi világ, a szereplők csodálatosak. Nekem eleinte nem tetszett a kínai nyelv, de mostmár nem zavar. Az AvistaZ-ról is és a VIKI-ről is letölthető. (meg még máshonnan is, de itt van olyan, ahol nincs rajta a kínai krix-krax). Ezen az oldalon megtaláltok róla mindent, a feliratokat is. Én már háromszor megnéztem és még ki tudja hányszor fogom...
https://shaolinbunny.blogspot.com/2017/06/princess-agents-magyar-felirat.html
Remélem sikerült kedvet csinálni hozzá.
Most búcsúzom, kellemes ünnepeket kívánok és talán februárban újra látlak benneteket!
8/10
edimir 2019 dec. 24. - 22:26:10 8/10
(237836/239047)
Békés, meghitt karácsonyi ünnepeket kívánok!

És természetesen újra felállítjuk a libagoly-karácsonyfát!:)))))))))))))))))) by maggi
8/10
edimir 2019 dec. 24. - 18:27:20 8/10 Előzmény Illiona
(237835/239047)
Én is szavaztam. Kíváncsi vagyok, hogy az általam bejelölt 10 sorozatból majd jut-e be egyáltalán a következő körbe?
8/10
edimir 2019 dec. 24. - 17:44:43 8/10 Előzmény Illiona
(237834/239047)
off

Black Dog - 1-3. rész

Spoiler

Pozitív jelentést nálam is csak a lány reakciója miatt kap, mert gyerekként nem szállhatott szembe a nagyapja választásával, de felnőttként a döntései ebbe az irányba mutatnak, a saját meggyőződése szerint cselekedni a jót. Tetszik a lány karaktere és a színésznő is jó. Érdekes az iskola tanárainak belső világa is. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.
Illiona 2019 dec. 24. - 17:25:28
(237833/239047)
Idén is lehet szavazni az Ázsia Ékkövein a legjobbnak itélt koreai sorozatra.
én meg is tettem, talán pont 10 volt ami tetszett, nem volt miatta lelki válság.
az idén 124 (ha jól számoltam) sorozatot adtak le, ebben mindegyik benne van, a hosszú hétvégi és a mindennap leadott félórásak is.
https://azsiaekkovei.hu/szavazas
ha ez a kör lemegy, akkor marad a legjobb 10, erre én is kiváncsi leszek, miket választ a magyar.

Kép: Song Seung Hun és népes családja, a The Great Showból. Mert ma ideillik.

Illiona 2019 dec. 24. - 17:09:40 Előzmény edimir
(237832/239047)
A fekete kutya számomra nem jelent semmilyen pozitiv tartalmat.
én ezt tudom. De nem kell ezt magyarázni, mert az csak félreértésre ad okot. Most már én is kiváncsi leszek, hogy vajon miért is ez a cim.
8/10
edimir 2019 dec. 24. - 16:33:28 8/10 Előzmény Illiona
(237831/239047)
off

Black Dog - 1-3. rész

Spoiler

Én csak tippeltem a cím feloldására, talán jóval összetettebb jelentést hordoz, mint amennyire a gyerekkori kis jelenetből én következtettem. Eddig számomra a cím az emberséget, az empátiát, a segítőszándékot fejezi ki. Persze tévedhetek. Hmm, hogy ez pátosz? Nem annak szántam, azt írom, amit gondolok, ez esetben is így tettem. Ha ebből pátoszt véltél kihallani, akkor tévedsz.

Miért gondolod, hogy a forgatókönyvíró ateista, netán spirituálisan sekélyes?
Illiona 2019 dec. 24. - 13:57:36
(237830/239047)
Libagoly találkozó

A következő libagoly találkozót 2020 február 01-én, szombaton tartanánk. Mindenkit várunk szeretettel, a libagoly, de a nem a csapatunkba tartozó, de koreai film és sorozat rajongókat is.
Egyeztettem az időpontot többekkel, és eddig mindenkinek jó ez az időpont, tehát ez marad.

A helyszin is megvan, egy Budapest. Belgrád rakparton található, az üzemeltetői révén Szegedhez is köthető étterem, majd még lebeszélem a főnökkel, nehogy lakodalom, vagy valami ilyesmi miatt zárva legyenek, és majd utána közzéteszem.
Illiona 2019 dec. 24. - 13:33:14
(237829/239047)
Black Dog - Fekete kutya

én megnéztem az első részt, számomra ez egy közepes sori. Ami miatt semmiképp nem lelkendezem az a cím. Én ebben semmilyen pátoszt nem érzek, inkább egy taszitó "valamit". A forgatókönyviró vagy teljesen ateista, aki semmiben nem hisz, (vagy csak önmagában de azt nagyon) vagy az ismeretei spirituális téren nagyon laposak.
Még várok pár részt belőle, és ugy összevárva talán élvezni is fogom.
8/10
edimir 2019 dec. 24. - 12:54:07 8/10
(237828/239047)
off

Black Dog - 1-3. rész

Spoiler

Black Dog....Talán a kis tanárnő? Rosszul indul számára minden. Ejtőernyősnek hiszik, aki az ott dolgozó nagybátyjának köszönheti, hogy felvették, a kezdeti szimpátia után gyorsan megfagy körülötte a levegő. Ráadásul olyan kolléganőt kap, aki kihasználja a fiatalabb, tapasztalatlan kollégáit, lenyúlja azok munkáját, óravázlatait, tanmeneteit, hogy aztán saját ötleteként villogjon velük. Kis kezdőnk is átlátja saját bőrén ezt a szándékot, kap egy használható tippet, amivel kivédhetné, de végül mégsem teszi. Miért? Mert számára fontosabb, hogy a gyerekek örömmel tanuljanak az órákon, mint hogy leleplezze a másokon élősködő idősebb kollégáját. Mert valahol igenis a gyerekek a fontosak, ők nem lehetnek Black Dog!

KÉP: a kis pályakezdő... erősebb, okosabb, talpraesettebb és sokkal nagyobb a szíve, mint ahogy elsőre gondolnánk róla....
8/10
edimir 2019 dec. 24. - 12:41:06 8/10
(237827/239047)
off

Black Dog - 1-3. rész

Spoiler

Mondhatnánk, hogy a sokadik sorozat iskolai témában. Vajon tud-e még vmi újat mondani a számunkra? Hogy láttunk már kezdő tanárról? Igen, láttunk. De talán mégis érdemes ezúttal a fanyalgónak is belenéznie, még akkor is, ha egyébként a téma nem kimondottan érdekli.

A sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Black_Dog

Miért érdemes mégis belenézni? Mert belülről láttat, mégpedig a tanárok oldaláról. A helyszín egy magán középiskola. Nem tartozik a legjobbak közé, nem innen kerülnek ki az elit egyetemekre bekerülő tanulók. A 2. félévbe csöppenünk bele kezdő ideiglenes tanárnőnkkel együtt. Ideiglenes, azaz nem véglegesített tagja a tanári karnak, jövője a pályán bizonytalan.

Minden munkahelyen a pályakezdőnek nehézségei adódnak a beilleszkedéssel, a közeg, a munkatársak, a munka. De van olyan munka, ami egyben hivatás is. Kis pályakezdőnk számára legalábbis az.

Már az első rész sokkoló kezdéséből megértjük az elhivatottságát, de a 3. részig kell várnunk, hogy magyarázatot kapjunk a furcsa címre.

Gyermekként a nagyapjától kiskutyát kap. A boltban mindenütt fehér kutyusok, de a kislánynak az egy szem fekete kiskutya kelti fel a figyelmét. Hiába, a nagyapa szerint balszerencsét jelent, így ők is egy fehér kutyakölyökkel távoznak a boltból.

KÉP: a fekete kiskutya, aki hiába reménykedik gazdiban.... Black Dog, akinek senki nem segít, aki senkinek sem kell.... érdekes cím... vajon kire illik a sorozatban?
9/10
offtopic
dorombka 2019 dec. 24. - 04:42:36 9/10
(237826/239047)
mindenkinek minden jót
8/10
edimir 2019 dec. 23. - 15:44:44 8/10
(237825/239047)
off
Crash Landing on You
Spoiler

Itt Sillán szeretjük a világítótornyokat, gyakran tesszük fel, hogy mindenki hazataláljon....

KÉP: Íme, az észak-koreai világítótorony!:))))))))))))))))))))) Advent, illik a gyertya....
8/10
edimir 2019 dec. 23. - 15:40:15 8/10 Előzmény Illiona
(237824/239047)
off
Crash Landing on You
Spoiler

Nos, érdemes tovább is nézni. Renitens lettem, advent nyugalmát holmi hangos kacagással zavarom, de egyszerűen ezen a sorozaton lehetetlen megállni, hogy ne nevessen fel az ember.

Haj. A 3. részben maga Hyun Bin oldja fel a haj körüli vitát!:)))))))) A forgatókönyv szerint ugyanis azt mondja, hogy ilyen hajviselete csak a külföldi, vagy az őrült nőknek van.:)))))))))))))))) Veled még vitatkoznék, de Hyun Binnel soha!:))))))))))))))))))))))

KÉP: egy férfi zsebkendő, ezúttal másként!:)))))))))))))))))))) Lám, már csak ezért is érdemes így hordani a hajat!:))))))))))))))))))))))
Illiona 2019 dec. 22. - 01:57:14
(237823/239047)
Hot Stove League
Elkezdtem én is nézni, és eddig nagyon tetszik.
edimir már irt róla, de ezt látni kell, olyan jó.
A férfi főszereplő, Namgung Min annyira megnyerő ebben a szerepben is, mint mindegyikben amelyben játszott. illetve abban amit ezek közül megnéztem.
A női főszereplő nekem túlságosan túlemancipált, mindenbe beleszól, amibe nem kéne, arrogáns, modortalan, elbizakodott, nem tisztel senkit. Vagyis adunk a jellemfejlődésének egy nagy lehetőséget.
Majd a 16. résznél meglátjuk, hogy a történet irója ugyanigy gondolja -e, vagy neki már ez a túlnőci a normál?
Viszont a hajviselete nagyon is jó, nem ezt az uj módit formázza, amiről tegnap irtam.
Illiona 2019 dec. 20. - 22:24:45
(237822/239047)
Crash Landing on You
Itt ebben a sorozatban is foglalkoznak a sírrablókkal.

Egy érdekes történet, hogyan is alakult ki Kinában a sirrablás "müvészete, és ehhez hogyan kapcsolódnak a filmek és sorozatok.
A sírrablás mindig is elég divatos tevékenység volt a mindenkori Kína területein, de talán soha annyira nem örvendett népszerűségnek, mint a 21.században. Egy kutató szerint ma akár 100 000 fő is foglalkozhat üzletszerűen történelmi mauzóleumok fosztogatásával az országban. De ki hinné, hogy az ötleteket és technikákat regényekből és filmsorozatokból merítik!

Xu Lei, "The Grave Robbers’ Chronicles" címen történeteit eredetileg egy weboldalon tették közzé, és hamarosan több mint 18 millió nézője akadt. A súlyos rablások és természetfeletti események - melyekről írt a szerző - vonzották a rajongó közönséget. A könyv 2011-ben megjelent nyomtatott formában is, majd képregényeket, videojátékokat és végül egy film- és tv-sorozatot készítettek belőle. Hamarosan képernyőre kerül második évada! A rajongók online fórumokon csevegtek a könyvvel kapcsolatos témákról, a vérszívó zombiktól s az ókori kincsek kereséséről.

Ekkoriban történt, hogy Zhejiang tartományban betörtek egy 400 éves Ming-dinasztia korából származó mauzóleumba, Qin Minglei miniszter épen maradt sírjába, és kb. 1 millió yuan értékben vittek el régiségeket. Mint kiderült, a fantasztikus drámából és könyvből merítették az ihletet s módszereket hozzá! Az online chatszobákon keresztül egy Nuan nevű vendégmunkás beszervezte a bűntársait, és 2 000 jüant is biztosított programja finanszírozásához. Támogatója, egy Feng nevű tolvaj szintén nyomozni kezdett, hogyan lehet feltörni egy sírt. Összesen öten fogtak hozzá, hogy a minisztert a síron túl megszabadítsák értékeitől. Egy olyan mauzóleumról van szó, amit még a nagy kínai "kulturális forradalom" idején is sikerült véletlenül épségben meghagyni...

A rendőrség egy lovat ábrázoló kőfigura eladása után buktatta le végül az öttagú bandát.

"ezt mesének szántam, nem instrukciónak!!!"

Kép: Yang Yang és Li Yi Feng : 盗墓笔记; 迷失的古墓; The Grave Robbers' Chronicles
Illiona 2019 dec. 20. - 21:30:29
(237821/239047)
Crash Landing on You
Én is megnéztem nagysokára az 1. részt.
Hyun Bin csodálatos, mint mindig, minden szerepében.
Nagy tisztelet neki, amiért elvállalta ezt a szerepet ennek a nőnek az oldalán.
Ez a szinésznő volt az, aki a Shark forgatásán, egy forgatási videó szerint (én magam is láttam anno) amikor a csókjelenet megvolt, elfordulva undorral az arcán törülgette a száját. Közben meg röhögött. Na akkor kiiratkozott nálam, bár megnéztem vele a Something of the Raint, de csak Rain miatt. :))
Mindegy, most megnézem ezt a sorozatot is, a többi szereplő, és a forgatókönyviró miatt.
Ők azért egy jó sorozatot összeraktak.
A másik problémám a koreai szinésznőknek ez az uj hajviselete, erről irtam nemrégen, középen elválasztva, igy mindkét oldalról az összes haj benne van az arcukban. Én ezt a nagy (téves) EGO miatt gondolom, emiatt alakult ki ez a divat, (most a szinésznőknek a 70 %-a ilyen frizurát hord) . Amit erre mondott edimir, arra meg gondolom mindenki emlékszik. (nem adtam igazat neki).
8/10
edimir 2019 dec. 19. - 01:59:56 8/10 Előzmény bori4
(237820/239047)
A Chuno nekem is feltűnt!:)))))))))))))))) Csak nem akartam anno annyi képet feltenni...
Szegény kiskatona rendesen kiakadt a nő válaszától. Egy kicsit a nálunk lévő egykori Izaura-láz jutott eszembe róla, neki is Daegil mintha a legkedvesebb barátja lett volna, legalább annyira lesújtotta a halála.

KÉP: - felirat - !:)))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 19. - 01:54:32 8/10 Előzmény bori4
(237819/239047)
Az ázsivikin a szereposztásban a 3. helyen szerepel a fiú, tehát később biztosan meglátjuk majd hogy is néz ki ez a bizonyos beígért védelem. Érdekes húzás a forgatókönyvírótól, mert így újabb déli viszontagságait/tapasztalatait tudja bemutatni északon... és persze tovább bonyolítani a szálakat.
8/10
edimir 2019 dec. 19. - 01:49:52 8/10 Előzmény bori4
(237818/239047)
Köszi, nem is tudtam, hogy már akadt fordítója!:) Örülök, hogy neked is tetszik. Én is roppant élvezem. Tetszik , ahogy a sablonokkal szakítva embereket láttat mindkét oldalon, ilyeneket és olyanokat. És ettől a csebol leányzó beszólásai, amik így kezdődnek "majd az egyesítés után..." vhogy nem a távoli ködbe vésznek, hanem olyannak, ami talán még az ő életükben bekövetkezhet.

KÉP: - felirat - én ezen nevettem még nagyot... ki tud ízesebben káromkodni..... persze ők nem ismerik a magyarokat!:))))))))))))))))))))))))))
bori4 2019 dec. 18. - 15:29:10
(237817/239047)
Irónia, önirónia ezerrel - nagyon ötletes dumák tényleg...
Gyöngyszem például: északra is úgy tűnik beszivárognak a dél-koreai sorozatok és úgy gondolják a kiskatonák, hogy a "dél-koreai emberek 80 %-a amnéziás" ; vagy a Chunoból csak 14 részt sikerült megnézni, fontos kérdésre kap választ az örökösnőtől - vajon meghal Degil a sorozatban? :))
bori4 2019 dec. 18. - 15:16:14 Előzmény bori4
(237816/239047)
"Az észak-koreai rosszfiúk biznisze úgy tűnik a nemzetközi körözés alatt álló pénzes bűnözők számára menedéket nyújtására is kiterjed." - hát azért nekem ez meglepetés volt :) Vajon írói fantázia, vagy valóság szaga van? Az egész észak-koreai falusi élet megmozgatta a bensőmet, miért is olyan ismerős ??? :-DDD
bori4 2019 dec. 18. - 15:07:51 Előzmény edimir
(237815/239047)
Az első két részt már le is fordította kurocchii - sőt felteszi a Videára is, Szerelmi kényszerleszállás címmel.
https://videa.hu/videok/film-animacio/szerelmi-kenyszerleszallas-2.-resz-crash-landing-on-you-0kblmA7S0Gg1pY0h?fbclid=IwAR13KJmYbGrvUSKeL5Fn8MOfjgwgvLlzD_r7gXIwumoNkj3qQ41IJpZxn4k
Nagyon jól indult, élvezet nézni... :)))
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 23:07:22 8/10
(237814/239047)
Off
Crash Landing on You - 2. rész
Spoiler

Másik főhősünk is feltűnik a színen. A csebol leányzó fivérének barátja, aki ügyes csalással jókora summát zsebelt be az ostoba bátyuskából most menekülőben. Az észak-koreai rosszfiúk biznisze úgy tűnik a nemzetközi körözés alatt álló pénzes bűnözők számára menedéket nyújtására is kiterjed.

A "menedék" két szintes villa személyzettel, őrséggel és szórakozási lehetőséggel a bűncselekmény elévüléséig évi potom 1 millió dollárért. Ha eleget csakliztál össze, akkor talán nem is rossz megoldás... vagy talán mégsem? Ezek a rosszfiúk elég mohónak tűnnek... és nem igazán szokták betartani a megállapodást....

KÉP: a menedék és aki igénybe venné....

A mondás szerint a pénz bajjal jár, úgy tűnik, a nő is... legalábbis csebol leányzónk. Hogy a pácból a kapitány kihúzza, ezért kénytelen maga nyakig belemászni...

Jaj, és most egy hetet kell várni a folytatásra!!!!!
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:53:45 8/10
(237813/239047)
Off
Spoiler

Talán Svájcban is volt egy közös élményük?
KÉP: a siklórepülők mindkettőjüket elvarázsolta anno... a nő számára mindenesetre meghatározó az élmény... már az eutanáziát fontolgatja, számára életigenlő gyógyító... de vajon mit jelent a férfinak?
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:49:49 8/10
(237812/239047)
Off
Spoiler
Odahaza a nő is felfedezést tesz a kapitány személyével kapcsolatban.... tanulmányi űrlap és egy koncertplakát ....

KÉP: a plakát... lehet, hogy a kapitánynak "civil" múltja is van?
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:46:45 8/10
(237811/239047)
Off
Spoiler

Míg Phenjanban felettesei csapdájába esne kapitányunk, rá kell jönnünk, hogy kicsit több, mint egy határmenti járőr vezetője... apuci igazi nagymufti a csúcson. Ráadásul egyszem fiú a bátyja halála után. Akinek halálos kimenetelű "balesetében" talán a kapitány feletteseinek is benne lehetett a keze....

Hmm, miért is nem lepődünk meg?

KÉP: a két fivér anno együtt

8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:39:29 8/10
(237810/239047)
Off
Spoiler

A kapitánynak a nyomozás engedélyeztetéséhez Phenjanba kell utaznia...

KÉP: egy kis nappali-éjjeli kép az észak-koreai fővárosból... s az utcán emberek, autók, fények...
Így messziről mint bármelyik nagyváros....
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:36:18 8/10
(237809/239047)
Off
Spoiler
Úgy tűnik az igazi rosszfiúkat felfelé kell keresni, a kapitány felettesei között, akik a sírrabló biznisz mögött állnak, s akik igyekeznek megakadályozni az ez ügyben nyomozni akaró kapitányt...

KÉP: a rosszfiúk.... már kész is a tervük
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:33:05 8/10
(237808/239047)
Off
Spoiler

Persze a falucskában is vannak az egyenlőek és az egyenlőbbek, mint bárhol másutt. A nők között a hangadó természetesen az ezredesné...
Míg másutt a világítást próbálják az áramkimaradás miatt házi barkács megoldásokkal kiváltani... addig

KÉP: nála a TV nézéshez a generátort egyik talpnyalója üzemelteti a kerékpár tekerésével....
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:28:41 8/10
(237807/239047)
Off
Spoiler

Közben ízelítőt kapunk az észak-koreai "valóságból", ami lehet egyszerű, de roppant leleményes. A problémamegoldásban remekelnek... hmm, hát bizony akad benne gyakorlatuk épp elég, de vhogy mégis azt érezzük, hogy talán épp ezért mindent jobban megbecsülnek, értékelnek... s ha nehézségek árán is, de van világítás, étel az asztalon...

KÉP: "kimcsi pince"... hmm, nálunk ezt anno veremnek hívták egyszerűen:))))))
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:23:28 8/10
(237806/239047)
Off
Spoiler

Tévelygő csebol leányzónk egész a kapitány házáig keveredik, ahol később a járőr többi tagja is felbukkan... végül rájönnek, hogy egy csónakban eveznek, közös érdekük a nő hazajuttatása, ha meg akarják úszni, hogy ők járőrözés közben bizony szintén sárosak lettek!:)))))

A kivitelezésre 3 nap múlva kerülne sor, addig kellene a nőnek meghúznia magát a házban...

KÉP: újra együtt... előbb nagy vitában, majd egyetértésben....
8/10
edimir 2019 dec. 16. - 22:18:34 8/10
(237805/239047)
Off
Spoiler

Úgy tűnik, egy nagy hiányossága van eddig a sorozatnak... kevés a heti 2 rész!:)))))))))))))))
Egyszerűen felpezsdítő a humora. Remek szópárbajok, egy kis finom gúny, egy kis görbetükör a fogyasztói társadalomnak.
Eltévelygő csebol leányzók egy észak-koreai kis faluba keveredik, mi pedig vele együtt belecsöppenünk a falucska életébe. Bár lehet, hogy kicsit szegényes a környék, de itt is csak emberek élnek, akik dolgoznak, nevelik a gyerekeiket vagy épp csalják a feleségüket... lám, ez határtalan!:))))))))))))))

KÉP: a falucska nappal és éjjel
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 17:32:35 8/10
(237804/239047)
Off
Crash Landing on You
Spoiler

Velem együtt egy..
KÉP: (li)bagoly is elkerekedő szemmel nézte csak az eseményeket!:))))))))))))))))))
Remélem, a folytatásban is marad a humor az izgalommal társítva, hogy mellé Hyun-Bint is megkapjuk, nem bánjuk!:)))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 17:29:46 8/10
(237803/239047)
Off
Crash Landing on You
Spoiler

Inkompetens járőrünk legkomolytalanabb tagja a a határsáv biztonsági kamerás felvételei helyett..

KÉP: - felirat - dél-koreai dorámát néz természetesen:)))))))))))))) Lehet, hogy munkahelyet kéne váltanom?:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 17:25:33 8/10
(237802/239047)
Off
Crash Landing on You
Spoiler

Nos, elég furik az észak-koreai járőr katonái.... nem úgy, ahogy várnánk...
KÉP: - felirat - 1953-as évjáratú "bor", a tűzszünet megkötésének évéből..

Hmm, a nemes nedű csak úgy egy befőttes üvegben, merőkanállal adagolva... majd Illiona elmondja borszakértőként, amit tudnunk illene... mindenesetre ez nem az a bor, amit mi annak tartunk, e itt jól hangzik... és főként jól csúszik le a torkon.:))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 17:20:23 8/10
(237801/239047)
Off
Crash Landing on You
Spoiler

Persze jó lenne hazakeveredni, a szögesdrót másik oldalára....

KÉP: - felirat - bár tréfának szánja, de természetesen a forgatókönyvíró tesz róla, hogy ne maradjon ennyiben...
Hmmm, a sorozat elvakult dél-koreai rajongó hölgyei remélhetőleg nem hiszik azt, hogy minden észak-koreai határjárőr egy potenciális Hyun-Bin, mert akkor megszállják a demilitarizált zónát!:)))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 17:15:26 8/10
(237800/239047)
Off
Crash Landing on You
Spoiler

Csebol leányzónk határozott ifjú hölgy, aki 10 éve hagyta maga mögött a családját és fogott önálló üzleti vállalkozásba. Nem véletlen, hogy az apja a két tehetségtelen fivére helyett inkább a lányát szeretné látni cége élén. Ám előtte még saját új termékét szeretné tesztelni a csebol leányzó... csak ugyebár a hatalmas vihar ebbe is bekavar...

KÉP: a sapkarózsa bizony ledöbbenést okoz... talán mégsem egy nemzeti parkban sikerült a landolás.:))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 17:08:50 8/10
(237799/239047)
Off
Crash Landing on You
Spoiler

A hatalmas vihar megrongálja a biztonsági berendezéseket, a katonai járőrök sírrablókra bukkannak.
Mindkét oldal katonái elítélik a sírrablókat, akik korjói sír kincseit fosztották ki...

KÉP: legalább ebben békés egyetértésre sikerül jutni, a tűzpárbaj helyett győz a józan ész
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 17:04:44 8/10
(237798/239047)
Off
Crash Landing on You
Spoiler

Ha nincs Hyun-Bin, akkor valószínűleg az ismertető alapján nem sok kedvem lett volna belevágni.
Ismertető: http://asianwiki.com/Crash_Landing_on_You
Egy dél-koreai csebol leányzó+ észak-koreai elit katona vélhető románca nem igazán vonzott. Szerencsére a készítők is kedvelik a humort, így inkább a szórakoztató jelleg a domináns, a nagy szívfájdalmak egyelőre elnapolva így az elején, bár a könnyed jelleg mellett fel-felsejlik egy-egy komor jelenet, de alapvetően mindkét oldalon emberekkel találkozunk, jókkal és rosszakkal egyaránt.

KÉP: a demilitarizált övezet
8/10
edimir 2019 dec. 15. - 14:25:31 8/10 Előzmény Illiona
(237797/239047)
Off
Stove League - 1- 4. rész
Spoiler

Nem vagyok egy baseball rajongó, de érdekel ez a sorozat, mivel általában szeretem a csapatsportokat, no meg a jó történeteket.:) Ez pedig annak ígérkezik.

Adva van egy csapat, a Dream, mely inkább rémálom, az utolsó előtti helyen végzik a szezont a bajnokságban. Az utolsó meccsükön ráadásul a csapaton belüli csúnya verekedéssel még le is járatják magukat a szurkolók előtt. A csapat igazgatója lemond, helyére vki új kerestetik. A pályázók közül a női kézilabdabajnokság győztes csapatának vezetőjét választják.

Természetesen a Dream-nél sok a kétkedő. Mit érthet egy kézis szakember a baseballhoz, ha szinte még az alapokkal sincs tisztában? Miért épp a csapat egyetlen sztárjátékosát akarja eladni első döntéseként a csapatnál?

Vajon van transzfer? Az igazán jó szakember képes a tapasztalatait, a szaktudását, az analitikus képességeit átvinni egy másik területre? És mi van, ha a sztárjátékost kicsit megkapirgáljuk?

Eddig roppant élvezetes számomra a sorozat, bár a baseballhoz nem konyítok, de bizony a problémák ismerősek. Az új sorozatok közül ezt biztosan nézni fogom.

KÉP: az ellenfelek - az új igazgató és a sztárjátékos
Illiona 2019 dec. 14. - 23:08:29
(237796/239047)
Never Twice

a főszereplő: Kwak Dong Yeon
és egy ismertető:
http://asianwiki.com/Never_Twice
Illiona 2019 dec. 14. - 22:37:46
(237795/239047)
Never Twice
Ez a sorozat most tart a 26-27.résznél (a 72-ből).
minden szombaton leadnak 4 részt.
Maga a sorozat izgalmas, egy balesettel kezdődik, ahol egy nő éppen megszüli a babáját, de abban a pillanatban özvegyen is marad.
Barátként mellé állnak egy kis fogadó lakói, akik egytől egyig különleges karakterek. És ugyanabban az utcában van a fő ellenség, egy hatalmas hotel vezetői.
Na persze, a kis fogadóban sem mindenki angyal, és persze a szállodában sem mindenki ördögtől való.

Tulajdonképpen tökéletes lenne a sorozat, ha a főszereplő nő nem beszélne annyira idétlen tájszólással. egyszerűen sérti a dobhártyámat.
Nem is csak magával a tájszólással van bajom, hanem ahogy erőlteti, még a szája is olyan furcsa, amikor beszél, vagyis egyszerűen tehetségtelen.
de ettől még az éppen nézhetőek között van, hála a többi szereplőnek, és a forgatókönyvirónak.
Illiona 2019 dec. 14. - 22:19:52
(237794/239047)
Woman of 9.9 Billion

még nem néztem meg az uj részeket, de azért ez a nyomozó története annyira klisés, mint mondjuk az állandóan visszatérő emlékezetvesztés.
Na ez nem von le a sorozat értékéből, hiszen mindegy hogy miért, de ott van, és ez a nyomozás is fontos területe a sorozatnak, de nem is tesz hozzá. csak egy klisével több.
De ezt a sorozatot legalább nem a főszereplő miatt nézzük meg, hanem a történet miatt.

Tegnap és ma viszont megint elindult vagy egy tucat sorozat, még nem tudom mit is nézzek meg belőle, vagy csak várjak össze 4-6 részt?
8/10
edimir 2019 dec. 14. - 07:04:58 8/10 Előzmény Illiona
(237793/239047)
off
Woman of 9.9 Billion
Spoiler

Hmmm... ez az "üzenet" a te olvasatod. Az exzsaru pont azért lett ex, mert korábban jól végezte a dolgát, vkiknek így az útjába került, ezért rendezték meg a félreállítására a megvesztegetést, így került ki a rendőrség kötelékéből. Igen, kell a személyes érintettség, hogy a (jogos) kiábrándultságából , közönyéből kirángassa és visszaterelje a nyomozói tevékenységre. De ez nem a nyomozó kritikája elsősorban, hanem a redszeré/szervezeté, amely nem képes a selejtet, a korrupt elemeket kiszűrni, hanem hagyja azokat tovább ártani.
Illiona 2019 dec. 13. - 21:47:30 Előzmény edimir
(237792/239047)
Woman of 9.9 Billion
Ugy tünik, ő lesz az egyetlen igazán tiszta ember.
De azért ez már a sokadik ilyen sorozata, ahol a rendőrt, a nyomozót az inspirálja, hogy valamelyik családtagja meghalt, megölték.
Vagyis ha nincs elhullás a családtagok között, akkor nincs egyetlen becsületes rendőr sem, aki esetleg ha bajban vagy, a segitségedre siet? Akkor nem is kaphatsz mindenre kiterjedő szolgáltatást?
Tegnap már emlegettem a Scetch cimű drámát. Abban is a főrendörnek megölték anno a lányát, a Rain is csak amiatt száll be a bünözők elleni harcba, mert a menyasszonyát megölték.
Itt is, amugy a férfi ellenne, mint befőtt a polcon, ha nem a testvéréről volna szó.
vagyis az Igazságért, a elesettekért, a kiszolgáltatottakért már nem kell rendőrnek állni???
Ez egy szomorú üzenet amugy.
8/10
edimir 2019 dec. 13. - 00:15:33 8/10
(237791/239047)
Off
Woman of 9.9 Billion - 1-6. rész
Spoiler

A sorozat favoritja számomra eddig a testvérét elvesztő exzsaru.

KÉP: - felirat - teljesen igaza van, nem lehet egyszerű balesetként leírni vmit, ahol két ember is az életét veszíti.... Számára a pénz csak nyomravezető a válaszokhoz, miért és hogyan halt meg a testvére... s talán arra is választ kap, hogy ki is volt valójában...
8/10
edimir 2019 dec. 13. - 00:08:40 8/10
(237790/239047)
Off
Spoiler

Van az a pénz... szokta Illiona mondani... nos, ez igazán szép summa, ezért már hagyjuk, hogy vki a szemünk láttára haljonn meg, a mentőt mégsem hívjuk... persze a régi mondás bekattan... ha már a kutya/eb-nél tartottunk... ebül szerzett jószág ebül vész el....
Igen, a szeretők bűntársak lettek, ez ugyanakkor megmutatja a kapcsolatuk valódi arcát, mennyi benne a másik iránti bizalom és tisztelet. Annyi pénz, hogy elkölthetetlen... és mégis, a kapzsiság működésbe lép... de talán nem mindenkinél...

Illiona részletesen taglalta a nő sanyarú helyzetét, én még annyival egészíteném ki, hogy egy babát elvesztett és nem lehet többé gyereke...

KÉP: ezt a reklámot nézi a nő vágyakozva... egy boldog család gyerekekkel.... vajon mennyibe kerül egy édes kislány és egy vagány kiskölyök és egy szerető társ? Talán majd rákeres a koreai e-magon....

Mindenesetre a főszereplő nő azért jóval több, mint aminek elsőre hisszük, több benne a tartás és az erő.
8/10
edimir 2019 dec. 12. - 23:57:32 8/10 Előzmény Illiona
(237789/239047)
Off
Spoiler

Tetszik eddig a sorozat. És tényleg jó a női főszereplő. Hát szegények tényleg kijutott.. csak éppen az Extraordinary You féle Hát-ból nem, a védelmező fajtából. Mert igaz két férfi is van az életében, de lassan rájövünk, hogy egyik kutya, másik eb, csak mondjuk a kutya ifjabb valamivel az ebnél, a szerető a férjnél, de jellemükben, a nőhöz való viszonyukban nem igazán különböznek, mindkettő önző dög.

KÉP: - felirat - Hmm, vajon a pénzzel tényleg meg tudná változtatni az életét? Ez az újrakezdés záloga?
8/10
edimir 2019 dec. 12. - 23:45:49 8/10 Előzmény Illiona
(237788/239047)
Off
Leverage
Spoiler

Szerintem a csapat tagjai közötti romantikus szálat szándékoltan nem bontották ki, meghagyták a lebegtetés szintjén. Szerintem a párok a 2. évadban jönnek össze. Egyébként érezzük a főszereplő és a színésznő közötti vonzódást, de most elsősorban az "apa" kapott hangsúlyt. Neki kellett feldolgoznia szeretett kisfia elvesztését. Szerintem nagyon jó volt ez így, hogy az apa dominált, a férfit csak éppen jelezték. Azért egy ilyen veszteséget feldolgozni (a körülményeket is figyelembe véve) jó volt fő érzelmi szálként, a hősszerelmes már túlzás lett volna a főszereplő részéről. Hagynak időt a kapcsolatra a sorozat készítői, nem ugrasztják rögvest egy romantikus kapcsolatba, én ezt díjazom.

A kis tolvajlány döntése. Ott pedig a két férfi egy nő klisé, bár kicsit sántít a dolog. A biztonsági főnök kedveli a tolvajlányt, de nem szerelmes belé, inkább kicsit atyáskodó haver vele. A hacker viszont belesett fülig. A kis tolvajlány látszólag a biztonsági főnökkel érti meg jobban magát, de szerintem a 2. évadban megszánja az érte epedő hackert.:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 12. - 23:21:40 8/10 Előzmény Illiona
(237787/239047)
Off
Leverage
Spoiler

Az is koreai sajátosság, ha úgy tetszik, hogy előszeretettel használnak fel híres képzőművészeti alkotásokat egyes sorozatokban, számtalanszor láthattuk felbukkanni őket a háttérben és általában hordoztak egyfajta jelentést is a sorozatban. Mindig szoktam írni róluk az egyes sorozatoknál, most nem kezdek hosszas példálózásba.

???? Azért itt a csapat igenis összetartott. Én kedveltem a többieket is, jól eltalálták a karakterekhez a színészeket. Én láttam mindegyik színészt, nem csak egyet.:))))) Nem éreztem, hogy az ügyek mellett ne lennének elkötelezettek, sőt. A kis tolvajlány az Alzheimeres mesterének intézeténél személyesen is érintett az ügyben. Az madárinfluenzánál pedig valamennyien felfogják a dolog tétjét és teljes mellszélességgel bedobják magukat a megállításába.

A biztonsági főnök. Én kedveltem a karaktert és a színészt egyaránt, nem éreztem úgy, hogy kilóg. Ő azért kicsit más, mint a többek. Később csatlakozik a csapathoz, nem fűzte évek óta való kapcsolat a csapat többi tagjához, mint a többieket. Maga is egy biztonsági cég feje volt, a harcművészet mellett a fejét is képes használni, így aztán ő picit függetlenebb. Részről részre épül be a csapatba. A kis tolvajlánnyal külön is foglalkozik, hogy a harcművészetben továbbképezze, hogy a lány hatékonyabban tudja megvédeni magát.

A folytatás amerikaias? Ezt nem tudhatjuk. Itt azért nem mentek el a készítők abba az irányba teljesen, mint a Vagabondnál. Nem csináltak szuperhősöket a csapat tagjaiból, nem bomlasztották őket szét.
Majd meglátjuk, ha lesz 2 évad.

KÉP: az a bizonyos Ádám teremtése.... és az, aki maga is mindenhatónak képzeli magát... a mennyezeten Isten ujja.... a telefonon az önjelölté.:))))))))))))))))))))
Illiona 2019 dec. 12. - 22:47:49 Előzmény edimir
(237786/239047)
Leverage
Az érzelmek elvágánál azt értettem, hogy oké, hogy nem vitték el a filmet romantikus irányba, de az ember az egy érző lény, vannak természetesen érzelmei, vágyai. Ez is az élet része, szorosan kapcsolódik a mindennapokhoz.
Azt hittem, majd a főszereplő összejön a szinésznővel, a kis tormászlány pedig a biztonsági főnökkel.
de semmi ilyen nem lett,a végén a totális közöny volt egymás iránt.
Nos ez már egy érzelmektől mentes jövő, tudom, hogy a valoságban effelé halad minden társadalom az egész Föld nevű bolygón, én köszönöm nem kérek belőle.
Tudom, hogy majd ez lesz, már nem az én életemben.
Kép: érdekes, már megint alig találtam fotót a sorozatról a neten, amin csak a főszereplő van. Minden ott vannak a nők is! vajon több férfi fog koreai sorozatokat nézni? nem hiszem!
Illiona 2019 dec. 12. - 22:37:42 Előzmény edimir
(237785/239047)
Leverage

A kolumbáriumról jut is eszembe, hogy ez a különleges mennyezet korábban valamelyik sorozatban egy kolumbárium mennyezeti képe volt.
Akárhogyan is pörgetem vissza, már nem emlékszem hogy melyikben. de valamikor 5-6 éve hogy láttam, vagyis korábbi sorozatról van szó.
Most ugyis szilveszterre visszapörgetem az elmentett képeket, talán megtalálom. :)))

A többi szinészről szándékosan nem irtam "mert? volt még ott szinész ezen az egyen kivül?" :))))

Az amerikai változatot én sem láttam (ez azért dicsőség!)
A többi szereplőből csak a biztonsági főnököt emelném ki, többször is oda nem illőnek éreztem, valahogy nem vette át a film ritmusát, pörgését.Maga a karakter pedig jó volt.

A jövő pedig: olyan amerikaias.
Aki elkötelezett egy ügy mellett, azok összetartoznak, együtt küzdenek, számitanak egymásra.
Ezt nyugodtam ki lehet mondani, megtenni, és kiállni az igazuk mellett.
Nem kellenek ehhez pitiáner indokok.
De ezekkel a pici eltévedésekkel, amik legalábbis a számomra azok, ez egy jó sorozat volt.
8/10
edimir 2019 dec. 12. - 21:19:40 8/10 Előzmény Illiona
(237784/239047)
Off
Leverage
Spoiler

A "koreai íz" számomra az érzelmessége, az apa-fiú kapcsolat, a gyermekkori barát szerepeltetése.
Nem láttam az amerikai sorozatot, csak az ismertetőjébe olvastam most bele így utólag: https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Leverage_(TV_series)&prev=search

Azt kell mondanom, hogy a koreai forgatókönyv sokkal kerekebbnek tűnik, egységesebb. Számomra szimpatikusabb is a főszereplő szempontjából. Az amerikaiban végig az alkoholizmusával küzd, mint démonával, a koreai is egy időre "lecsúszik" közvetlenül a fia halála után, de aztán már nincs alkohol problémája. Az ő démona teljesen más, lehetne az alkohol, épp eleget szoktak inni a koreai sorozatokban is, de az ő igazi démona az, hogy nem lehetett ott a fia halálánál, sőt úgy hiszi, hogy meg is menthette volna a kísérleti szérummal, ha időben odaért volna vele. Aztán jön a csavar, ami csökkenti a lelkiismeret furdalását, amikor kiderül, hogy a kísérleti szérum mellékhatása árt a betegeknek, sőt.... Ugyancsak "koreai íz", ahogy a fiával látjuk, a titkos kis jelük, a mindent legyőző kártyalap. Ahogy a kolumbáriumba kimegy a fia urnájához az apa beszélgetni, s ahogy később a csapat is elkíséri. A kártya elhelyezése az urnánál akkor, amikor "bevégezte" a gyógyszergyártó elleni csatát.

Nagyon ügyesen fűzték fel a történetet a gyógyszerre, a gyógyszeripari cégre... ahogy kezdi az egész kinőni magát, hogy az egyik bűnöző előtt a Kék Házig vezető utat nyissa meg, míg a másik előtt nem csak az egészség iparra való rátenyerelést, hanem a gazdasági élet meghatározójává válást.

Szerintem azért nagyon jó a csapatot játszó mind az 5 színész. Tény, hogy a főszereplő nálam is 10-ből 12 pontot kapna.:) Hozza az eleganciát, a könnyedséget, az úriember sármot...

A vége... Mire gondolsz a szálak elvágásánál? A csapat együtt marad. Felbukkan egy új ellenfél, jön számukra egy új kihívás... természetesen nyitott a befejezés, hogy új évadot lehessen készíteni.

KÉP: a csapat rádöbben, hogy új ellenfelet kaptak
Illiona 2019 dec. 12. - 19:08:21 Előzmény edimir
(237783/239047)
Leverage
Én is megnéztem a sorozatot, és tényleg jó.
Különösen a főszereplő vitte a sorozatot, most sem csalódtunk benne.
Már megmutatta , hogy az ilyen karaktereket jól hozza.
Kifejezetten a Scetch cimű sorozatra gondolok itt, ahol hasonló, de mégis sokkal tragikusabb maga a karakter, amit megjelenit.
Az hogy a forgatókönyv amerikai, az azért látszik. Azt nem tudom, honnan vetted, hogy van benne koreai iz is, még a sorozat közben talán de az utolsó rész az nagyon amerikai.
Talán a hibák, amiket elkövetnek mutatja, hogy ez koreai (amikor látni hogy beállitott a jelenet, amikor majdnem nem egyszerre lépnek, stb.)
Az még nagyon tetszett, hogy nem volt benne szerelem, de ez a fajta lebegtetés azért inkább már koreai, de ahogy befejeződött, ahogy elvágták ezeket a szálakat, az az érzelemmentesség nagyon is amerikai.
Vagyis nem volt kifejezett irány, hanem csak összekutyulták, és nesztek.
Emiatt nem is ér ez 10 pontot, csak ugy 8-at. Legalábbis számomra.
Kép: a főszereplő Lee Dong Gun. Na Ő biztosan 12 kap tőlem a 10-ből.
8/10
edimir 2019 dec. 11. - 19:46:47 8/10 Előzmény edimir
(237782/239047)
Off
Catch the Ghost - 16. rész

Spoiler

Véget ért ez a sorozat is a héten. S ha a 12. rész után azon töprengtem, hogy a maradék 4 részt mivel is fogják kitölteni? Nos, jelentem, sikerült.:))))))))))))))))
Bár kicsit szirupos lett a vége, de értjük, miért volt szükség bizonyos jelenetekre, még ha elsőre talán feleslegesnek is tűnhetnek. A lélek útjait nem lehet ripsz-ropsz bejárni, egy súlyos törést egykettőre begyógyítani. Egy kedves, szerethető sorozat maradt mindvégig.

Talán nem ez az év legizgalmasabb sorozata, messze nem ez a legjobb, de egy nagy erénye azért van. Felhívja a figyelmet arra, hogy mit jelent egy tartósan beteg családtag a szerettei számára... s ami a még fontosabb, végtelen empátiával bemutatja azt is, hogyan, miért nem igazán "teher", talán nehéz, de így is rejt örömet.

KÉP: a páros... a Főnök és az Újonc!:))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 11. - 19:21:39 8/10 Előzmény Caffe
(237781/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

Mivel a W-t nem láttam, így nem tudok mit hozzáfűzni. Viszont az Extraordinary You sorozat eredendően romantikus. Remekül felhasználja a képregényt arra, hogy rámutasson az átlag sorozatok kliséire, ugyanakkor azt is érzékelteti, hogy nem mindenkor üresek ezek a klisék. A szereplők közötti kapcsolatok/érzelmek is jóval összetettebbek, mint ahogy egy képregény karaktereinek jellemzésében fő irányként megadják.

Egy példa. Klisé az A3, azaz az iskola 3 szuper fiúja, az uralkodó krém. Az is klisé, hogy az A3 vezére épp egy szegény, a többi lány által terrorizált és megvetett szegény lányba szeret bele. Klisék azok a jelenetek, ahol a saját magasából védelmezőn leereszkedik hozzá. Aztán jön a szegény lánytól egy meglepő kijelentés, azért fontos neki a fiú, mert a színpadon és az árnyékban is egyformán rendes vele. Hopp! Tehát ami szimplán a képregény főszereplő fiú karaktere lenne az az árnyékban is működik, tehát az érzelmei valósak. Így már nem is olyan teátrális, "mű" az egész.

Humor forrás a szívbeteg lány és 10 éve egyoldalúan szeretett fiú között a színpad/árnyék jelenetváltások. Színpad: a lány olvadozik, a fiú elutasító és szándékoltan goromba. Árnyék: a lány józanul méri fel, hogy a fiút az apja kényszeríti vele kapcsolatra üzleti megfontolásból és ezért roppant kínos a fiúnak az egész, ezért is próbálja kerülni a fiút. A fiú pedig értetlenül áll a helyzet előtt, hogy a lány nem kér belőle. Ezek is klisék. Ám vhol kettejük kapcsolata ennél sokkal több, a gyerekkorig visszanyúló közös élményekkel. És igenis fontos a lány a magányos és sérült fiúnak, hiszen ő lát be egyedül az álarc mögé, ő oldhatná a magányát, az egyetlen ember lehetne, aki elfogadná, akitől melegséget kaphatna. S az árnyékban megkapjuk a kapcsolat valódi mélységét.

A képregényes forma nem csak az újszerűsége miatt jó, nem pusztán csak forgatókönyvi bravúrokra ad módot, hanem az ábrázolásba visz bele több nézőpontot, a szereplőket, kapcsolatokat, helyzeteket igyekszik igazán árnyalttá tenni. Tehát nem egy üres héj, hanem egy gazdag tartalommal megtöltött foglalat.

Természetesen hangulatfüggő is, hogy éppen mi az, amire "vevők vagyunk". Nekem a sorozat életigenlése jött be igazán, az embersége, amiben a szeretet és a megbocsátás dominál, s ezt nem csak úgy odavágja a végén, hanem szépen fel-beépíti a történetbe.

KÉP: egy klisés kép, de attól még kedveljük:))))))))))))))
Illiona 2019 dec. 10. - 16:48:16
(237780/239047)
Woman of 9.9 Billion
ez egy uj sorozat, eddig 2, (4) epizód ment le.
De már ebben a 2 részben is annyi minden történt, csak kapkodtam a fejem.
Nagyon jó a szereposztás, ugy tünik még a női főszereplőn se találok fogást.
A történet szerint van egy nő, egy olyan beletörődő feleség, aki takaritási munkákból tarja el magát. Van ugyan egy undoritó férje (brilliáns szerep, amit Miszeng alakit, és nagyon jól) és mivel kell valami kis öröm is élethez, emiatt van egy fiatal szeretője is.
A nő rosszul éli meg mindezt, a mindennapi megalázásokat, a pénztelenséget, a társtalanságot, a nyomort, emiatt ugy dönt hogy öngyilkos lesz. Persze ez az 1. részben van, igy közbe is jön valami: egy baleset, egy rakás otthagyott pénzzel.
Filmeséknél ezt ugy mondanák, "fogd a pénzt és fuss", hát ez itt sincs másképp.
Csak valakinek hiányzik ez a pénz, a rendőrség is nyomoz, végül a belesetben meghalt egy ember, de a 4. rész végére két hulla is lett annál a balesetnél.
Most várom a következő részt...
Illiona 2019 dec. 10. - 15:42:36
(237779/239047)
Igen, én is néztem annak idején a W-t, és talán tetszett is, a vége viszont jól meg lett kutyulva, már nem is igazán emlékszem, hogy egyáltalán tudtam-e követni, ki ,mikor, hol, és kivel is van. Ennek ellenére néztem és miután nagyon tetszett az a piros KIA benne, amugy is autócsere volt aktuális, vettem egy pont ugyanolyat. De nem volt hozzá szerencsém, 3 év alatt 2 szer volt vele súlyos balesetem (nekem nem lett ugyan bajom) és igy kétszer tört össze, igy most vennem kellett egy másikat, vissza is tértem egy európai márkához, ami volt régen is (Skoda). Ehhez pandisi, biztosan szerencsém fog lenni!!!
Most ezt az uj sorozatot semmiképp nem akarom megnézni, ebből ez az egy jó volt, de elég is volt :))))
Caffe 2019 dec. 10. - 08:51:09 Előzmény edimir
(237778/239047)
Most visszaneztem, hogy kommenteltuk ezt a sorozatot, mert mar alig emlekeztem ra. Nekem nem tetszett, szerintem a forgatokonyv iroja is belezavarodott es vszinuleg a nezok nyomasara az egesz egy szerelmi tortenetbe torkollott, ahelyett, h kihasznalta volna az alaptortenetben rejlo lehetosegeket.
8/10
edimir 2019 dec. 10. - 00:03:28 8/10 Előzmény Caffe
(237777/239047)
Köszönöm. Épp az előbb beszélgettünk telefonon Illionával és ő is épp ezt a sorozatot említette. Hallottam már róla, de még nem láttam, vmiért kimaradt anno.

Hmm, érdekes, nekem a "színpadról" egy gyerekkönyv jutott az eszembe, az Elátkozott Ella (https://moly.hu/konyvek/gail-carson-levine-elatkozott-ella), aminek főhősnője ugyanúgy nem tud nemet mondani a parancsra, mint ahogy a színpadon lévő karakternek is hoznia kell, amit a képregény kioszt rá.
Caffe 2019 dec. 09. - 23:39:32 Előzmény edimir
(237776/239047)
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/W_(telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat)
Hasonlo alapotlet alapjan keszult a fenti sorozat is, keveredik a kepregeny es valos elet, ket ismert szinesz foszereplesevel.
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 22:14:24 8/10
(237775/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler
A sorozattól egy korjói jelenettel köszönök el...
KÉP: ilyen szép estét mindenkinek!:)))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 22:11:04 8/10
(237774/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

Ha hozzám hasonlóan nem különösebben szeretted a 13-as számot, akkor ez garantáltan változni fog, mint ahogy a Haru nevet is meg fogod jegyezni... Hát igen, ez a sorozat még erre is képes!:)))))))))))))

KÉP: háton mindketten, immár másként!:))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 21:57:47 8/10
(237773/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

Nagyon szerethető sorozat. A színpad/árnyék snittek számos vidám percet okoznak, remek lehetőség a fiatal színészek számára tehetségük megcsillantására... ugyanakkor zseniális, ahogy a klisé és a valódi élet is ütközik egyben, ahogy a képregény karakter hirtelen átvált a szerepből kibújt valódi önmagára.

A sorozatban játszó fiatal színészek mind nagyon jók, tehetségesek, sikerül nekik megteremteniük a sorozathoz egy különleges kis sajátos világot.

S ahogy említettem, ha kikacagtuk, kikönnyeztük magunk ezen a különleges történeten, akkor közben rengeteg gondolatunk támad arról, hogy színpad/árnyék, főszereplő/mellékszereplő, kőbevésett/változás, szeretet/önzés, Író/Sors... s vajon számunkra kis is az "Extraordinary You", mire lennénk képesek érte....

KÉP: - felirat - nem törődve az elmúlással óvni....
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 21:38:31 8/10
(237772/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

A sorozat címét egy angol "nyelvleckéből" érthetjük meg. A képregény mellékszereplője az "extra".
Az ordinary szó jelentése "átlagos", de ha a két szót összerakod: extraordinary, akkor "különleges" jelentést kapsz. Mert lehet, hogy a képregényben vki csak egy mellékszereplő "extra", ám a másik mellékszereplő számára lehet a különleges te. Legalábbis így érez Eun Dan-O és Mr Hát a másik iránt...

KÉP: a nyelvlecke
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 21:30:23 8/10
(237771/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

Aztán persze megtudjuk a trombitafolyondár virág jelentését is... egy gyönyörű fogadalom...
KÉP : - felirat - "Ez a virág azt jelenti: Még ha a világ szétesik is... és a föld feloszlik, csak rád várok!"

Várni... mit számít a több száz év...
Hmm, hogy kegyetlen az Író, mert a korábbi képregény karaktereket az újban is összehozza, mégpedig furcsa leosztásban?
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 21:20:00 8/10
(237770/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

KÉP: hát már megint a hát!:)))))))))))))))))))))) A múltban is, a régebbi képregényben!
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 21:16:25 8/10
(237769/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

Mi van, ha az Írónak volt már egy korábbi képregénye is, és abban is szereplők voltunk? Mi van, ha esetleg a többiek közül másik is? Vajon ki és miért emlékezik, vagy nem emlékezik arra a másik, korábbi képregény karakterére?

KÉP: a régebbi képregény - "Trombita kúszónövény" a címe, de mi trombitafolyondárként ismerjük.
A történet Korjóban játszódó szerelem/politika kombináció.
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 21:09:14 8/10
(237768/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

Aztán felbukkan egy titokzatos vki... egy HÁT, talán nem csak az eséstől menthet meg? De persze ha változik a képregény, annak következményei is lesznek, mégpedig súlyosak. A változás valódi, vagy később mégis bekövetkezik, amit ki akartunk cselezni?

KÉP: az a bizonyos hát!:) Hmm, mi szeretjük a hátat, sok szép jelenet idéződhet fel bennünk, de ilyet még nem láttunk garantáltan, ahogy Eun Dan-O keresi az embert a háthoz!:)))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 21:01:44 8/10
(237767/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

S ha még azt is megtudod, hogy a szívbetegséged súlyosbodása miatt hamarosan meghalsz, akkor végképp szeretnéd, ha a maradék idődben nem kellene a képregény szerint élned.

KÉP: felirat- a kívánság kövön már a saját kívánság és nem a "karakteré"... "Élni akarok!" Talán megváltozhat a képregény, talán megváltoztatható a karakter? Soha, az Író akarata érvényesül mindenkor!
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 20:49:51 8/10
(237766/239047)
off
Extraordinary You
Spoiler

Sohasem vezettem nyilvántartást arról, hány koreai sorozatot láttam már eddig, elég sokat, de ilyet még nem.:) Egy webtoon adta a forgatókönyv alapját és vmi zseniálisan friss, játékos, ötletes... s ha kikacagtuk magunkat, a papírzsepiket is felhasználtuk a könnyfolyam megállítására, akkor még talán el is gondolkodhatunk kicsit.

Eun Dan-O egy elit művészeti középiskolába jár. Amellett, hogy gyermekkora óta súlyos szívbeteg, újabban elég idegesítő módon azt tapasztalja, hogy egyik pillanatról a másikra új és új helyszíneken, helyzetekben találja magát, közben kiesett számára az idő. Mivel nekünk is elég idegesítő ez a felvezetés, várjuk, hogy mire is jön rá az okostelefonján vagy a könyvtári könyveket böngészve....

Nem amnézia, nem is kezdődő Alzheimer kór, ennél jóval szokatlanabb a megoldás. Egy író beleírta egy képregénybe, hirtelen helyzetekben való felbukkanásai a "színpad", amikor a képregény karaktereként kell az adott karakternek megfelelően viselkednie, megszólalnia. Hogy még kicsit bonyolítsák a dolgot, létezik az "árnyék". Az az állapot, amikor két "színpad" között végre önmaga lehet, nem pedig a beszabályozott képregény karakter.

Mi van, ha cseppet sem tetszik az, ami a képregény szerint rád van erőszakolva? Tehetetlen vagy, a "színpadon" képtelen vagy kibújni a szerepedből.

A képregény egy romantikus történet, amiben ráadásul nem is te vagy a főszereplő, csupán egy támogató karakter, akit az Író még egy 10 éve tartó viszonzatlan szerelemmel is 'sújtott".
Hogy ez a fizikai szívbetegség mellé már sok? Hogy eleged van abból az arrogáns, téged számtalanszor megalázó fiúból, de a karaktered szerint továbbra is körül kell ajnároznod?
Milyen kívülről nézni a többieket, akik mit sem tudva a "színpadról" a képregény szerint viselkednek?
Vagy talán akad közöttük olyan, aki maga is rájön a dologra?

KÉP : Eun Dan-O a róla készült rajzon.... ő a betegsége ellenére egy igazi energiabomba, aki addig pörög, amíg a betegszobában nem köt ki.....

A sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Extraordinary_You
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 20:04:38 8/10
(237765/239047)
Off

Leverage
Spoiler

Amerikai sorozat remake-je, de ott a sajátos koreai íz, meg egy kicsit a napi politikai is.... Az elnökségre aspiráló politikus kampánypénz szerzésének forrásait igyekeznek felderíteni..... ott hangzik el egy ilyen megállapítás..
KÉP: - felirat - hát igen, a japán turistákból már nem igazán lehet nagy pénzt szakítani az adott helyzetben, amiről már Illiona oly sokszor beszámolt....
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 19:58:29 8/10
(237764/239047)
Off

Leverage
Spoiler
A 15. rész az igazi nagy "sakkparti", briliáns a megoldás, a tét sem akármi. Vajon ki tud jobban a másik fejével gondolkodni, kikövetkeztetni annak lépéseit, megtéveszteni? Vajon a "gyalog" képes meglepetést okozni?

A sorozat végét szándékoltan nyitva hagyták egy lehetséges 2. évad számára. A kis csapatot megkedveltük, én nem bánnám, tőlem jöhet.:)

KÉP: az ötös fogat az új kalandra készen:)
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 19:48:12 8/10 Előzmény edimir
(237763/239047)
Off

Leverage
Spoiler

Mielőtt kedvenc csapatunk vállon veregethetné magát azért, mert sikerült néhány bűnös nagykutyát lebuktatnia, elég kiábrándító, ha rá kell jönniük, az ő sikeres akcióik vki más nagyobb tervének részei voltak, s az igazi hasznot az fölözte le.
Amikor játékmesterből kiderül, hogy csak egyszerű gyalog volt a táblán....

KÉP: - felirat - hasznos, de akkor is csak egy gyalog....
Illiona 2019 dec. 07. - 21:15:42 Előzmény edimir
(237762/239047)
Sziasztok!
Az összes bosszúállós sorozatok tekintetében az egyetlen mérce az a bosszú jogossága.
Volt olyan sorozat amit amiatt hagytam abba, mert nem volt benne tartalom, nem volt igazi konfliktus benne. Ha van egy igazi bosszú, ahol tétje is van a bekövetkező eseményeknek, az már eleve jó pont.

Itt a bosszú mindenképp jogos. De azok, akik annak idején a gaztetteket, gyilkosságot elkövették, az érinthetetlenek csoportjába tartoznak. Nincs rendőr, ügyész aki felvállalná, persze bizonyitékok hiányában ezt az ügyet.
Igy viszont a csőbe húzáshoz sok pénz kell, azt elő kell teremteni, és ehhez idő kell, közben pedig felnő egy uj nemzedék. És végre elkészül a terv, az elkövetők gyerekeit kell megcélozni, őket tönkretenni, igy ha másodlagosan, rajtuk keresztül sérülnek a szülők is.
Talán a cim azért "Kegyes Bosszú" mert közben esetleg felismeri a bosszúálló anya, hogy a gyerekek csak sajár elkövetett tetteikért felelősek. A szülő bűnét nem örökli a gyermek, és az ahogy túltolja ezt a nagy bosszút, az rá is visszaüt: szinte biztos az elmagányosodása, hiszen akik most mellette állnak, az egy sem szeretetből, hanem érdekből van mellette.
Az akit ő is imád, az ellopott gyermek amikor meg fogja tudni, hogy kik az igazi szülei, vajon továbbra is mellette marad? Megtapasztalni azt, hogy van egy szerető lánya, utána pedig egy gyülölködő nő nem lehet egyszerű. De ez még előttünk van, talán majd megkapjuk a címre is a magyarázatot.

Most annyi történt, hogy a doktornő anya, és agressziv kisebb lánya megpróbálta megölni, de legalább agykárosodott létre kárhoztatni a lányt, akiről nem tudják, hogy a saját lánya illetve testvére.
Persze ez nem sikerül, hamarabb megtalálják a liftben a lányt.
Na persze, hiszen még a részek egy negyedénél járunk..... :))))

Kép: részlet a sorozatból.
Megfigyeltem, hogy ugyanez a barna irodai szék több sorozatban is megfigyelhető, sőt van ugyanilyen csak fekete változatban is. Ez eppen a KBS2 csatorna sorozata, de már más csatornák soroztataiban is megvan ugyanez a szék. Lehet hogy valaki külsős csinálja ezeket több csatornénak is???
8/10
edimir 2019 dec. 06. - 00:55:56 8/10 Előzmény edimir
(237761/239047)
Off

Leverage
Spoiler

Nagyon tetszik a sorozat. Azt kell mondanom, hogy fantasztikusan jók a színészi alakítások, a csapat tagjainak karakterei, az alakító színészek játéka egyaránt erős, tényleg csapat, nem egyre van kihegyezve kizárólag, nem egy viszi a hátán a sorozatot.

Viszonylag korán (10. rész) megtudjuk, hogy a negatív oldalon ki mozgatja a szálakat, igazi drámai fordulat minden szempontból, akár a személyét tekintve, akár azt, ami módon kiderül, szóval a forgatókönyv nagyon egyben van. Tudom, amerikai sorozat remake-je, de magát a sorozatot sikerült "koreainak" megcsinálni, nem lóg ki a lóláb.

KÉP: az immár lelepleződött vki... természetesen sakkal ábrázolva irányító szerepe:)
8/10
edimir 2019 dec. 06. - 00:40:56 8/10 Előzmény Illiona
(237760/239047)
Gracious Revenge - Kegyes Bosszú

Az ismertetőd alapján jó kis sorozatnak ígérkezik igazolásaként annak, hogy "Vigyázz, mit kívánsz!". Hiszen itt is úgy kuszálták össze a szálakat (kicsi a világ), hogy a negatív érzelmek/célok pont a számukra legdrágább emberre irányulnak a Sors szeszélye folytán.

Hmm, már csak a "kegyes" jelző indokoltságára leszek kíváncsi, az eddigiek alapján minden, csak nem az.
Illiona 2019 dec. 04. - 20:19:36
(237759/239047)
Gracious Revenge
és a főszereplőnő: nagyon jó a szinésznő, nagyon érzéki tud lenni.
3 évvel ezelőtt Koreában megismerkedik egy fiúval, azt sem tudja ki ő, (igaz a fiú sem) egymásba is szeretnek. De váratlanul el kell utaznia, a telefonszámot elvesziti, és különben is rájön, hogy a fiú az ő családjuk ellenségének a fia, akit be kellene keriteni, elcsábitani.
No ezt nem, inkább visszautazik Kanadába.
Amikor ujra eljönnek Koreában ott helyezkedik el, az ellenség cégénél.
A fiúval ujra megszeretik egymást, hiszen a régi szerelem sem mult még el.
De a lánynak meg kell azzal küzdeni, hogy a fiút kell tönkretenni ahhoz hogy az apán bosszút álhassanak. Nem is sejti, hogy ő nem annak a családnak a gyereke, hanem az a nővér, akit a doktornő annyira keres. Hogy a saját testvérétől veszi el a vőlegényét.

Hogy mi lesz ebből?
egy ismertető:
http://asianwiki.com/Gracious_Revenge
Illiona 2019 dec. 04. - 20:09:57
(237758/239047)
Gracious Revenge - Kegyes Bosszú
a doktornő:
arrogáns, magabiztos, célratörő nő. Nem számit neki senki és semmi.
Az orvoslás csak hobbi neki, inkább törődik a vagyonával, mint a betegeivel.
Tökéletes életében egyetlen negativum: egyéves kislányát ellopják egy áruházból.
Hiába telt el 30 év még mindig nem felejtette el, keresteti folyamatosan, és szenved a hiányátol.Meggyőződése, ha találkoznának azonnal felismerné (ha ha ha, találkoztak, és nem ismerte fel, sőt....) Most éppen megtámadja a vállalt alkalmazottját, mert az szemet vetett a kisebbik lánya vőlegényére. A gyilkosságtól sem riadna vissza. Nem is sejti, hogy akit éppen kicsinálni akar, az a saját eltünt lánya...
a doktornő kisebb lánya: a film tulajdonképpen az ő eljegyzésével kezdődik: a másik gazdag család egyszem fia eljegyzi őt. Egy hisztérika. A szülei kizárólag az eltünt testvérrel foglalkoztak, elhanyagolták, emiatt kapaszkodik olyan nagyon a vőlegényébe. mint egy fuldokló. De nehogy megsajnáljuk, abban a pillanatban hogy valami nem ugy van, ahogy szeretné, egy fúria válik belőle, arrogáns, énközpontú.
Nem tudja, hogy aki ellen éppen fordul, az a saját eltünt nővére, a szülei lánya.

És végül a 30 éve megözvegyült nő: az elmult évek alatt eltünt belőle minden emberi, csak egyetlen célja van: a bosszú. Közben Kanadában meggazdagodott (vajon miből) és a sajátjaként nevelte fel a doktornő ellopott gyerekét. Elég kettős érzései vannak vele kapcsolatban: már megszerette a kedves, szófogadó kislányt, de mégis a legszörnyűbbet hajtatja végre vele: bosszújába bevonva a saját vér szerinti szülei ellen dolgoztatja!A másik szörnyűség amit elkövet a lány ellen, hogy a saját volt férjét hazudja apjának, és gyászoltatja vele!
Nem tudja, hogy a saját fia él, és éppen azon küzd, hogy tönkretegye őt is a családjával együtt.
Illiona 2019 dec. 04. - 19:49:51
(237757/239047)
Gracious Revenge - Kegyes bosszú
a szereplőkről:
A főszereplő Kim Heung Soo, őt most látom ebben a sorozatban először.
Jó termetű, szép arcú, mozgékony, tökéletes a szerepre. (ez mindegyik szereplőről elmondható)
Egy gazdag család gyermekeként nő fel, egy szerető anyával, és tanulmányait Amerikában végzi. Nem a szokásos csebol fiú, hanem tisztességes, gondolkodó, vitatkozni is tudó jól felkészült fiatal. A háttere ad neki egy tartást, nem fél senkitől, és semmitől.
Semmit nem is sejt a multjáról, hogy ő egy elcserélt gyerek.
A fiú anyja: egy gazdag nő, aki mindig a gyereke mellett van, bár látszólag akarja erre arra kényszeriteni, de mindig győz az anyai szive. Igazi mély anya-fiu kapcsolatot ápolnak ők ketten. Nem is sejti, hogy a fia egy másik anyához tartozik, neki magának nincs is saját gyereke!
A fiú apja: az a tipikus gazdag férfi, kicsit erőszakos, de ha jó az üzlet, tud nyájas is lenni. A feleségát szereti, a fiát nagyon kemény kézzel fogja és irányitja. Nem riad vissza a gyilkosságtól sem, a másik ember élete számára értéktelen, ha nincs haszna belőle. Találmányokat lop, igy gyarapitja amugy is tekintélyes vagyonát.
Nem is sejti, hogy egyetlen fia, akiben minden reménye van, azt egy másik nő szülte, akinek a férjét ő maga ölte meg...
Képen a főszereplő Kim Heung Soo
Illiona 2019 dec. 04. - 19:36:31
(237756/239047)
Gracious Revenge Kegyes Bosszú

Ez egy 100 részes koreai sorozat, minden hétköznap van egy 35 perces epizód.
Most tartanak a 23. résznél.
Jó történet, és nagyon izgalmas, mindennap várom a 4 órát, hogy letölthessem, és az este 9-10 órát, hogy googlézott magyar felirattal is megnézhessem.
Csak azok szombat vasárnapok ne lennének!
A történetről:
30 évvel ezelőtt két terhes nő szó szerint összeütközik a piacon (maradhattak volna akár otthon is...) és mindkettőnél beindul a szülés, akkoriban a koraszülött gyerekeknek éppen 50 % esély volt a túlélésre. Itt is egyik kisgyerek meghal, a másik életben marad.
Van egy doktornő, egy nagy hatalommal rendelkező gazdag család lánya, aki szegény, de koraszülést is túlélő gyermeket összecseréli megrendelésre a másik gazdagabb család elhalt gyerekével.
A szegény feleség és anya összetörik, akkor hal meg a férje is balesetben, és a gyermeke is.
Nyomoz, és megtudja, a gyermek a doktornő miatt halt meg (ügyeletben ellóg a szeretőjéhez, és ott rengeteg alkoholt is fogyaszt) , a férje sem balesetben halt meg, hanem belesegitették.
Bosszút esküszik, és egy év mulva ellopja a doktornő akkor 1 éves gyerekét, Kanadába távozik vele, és sajátjaként neveli fel.
25 évvel később ez a gyönyörűre felnövő lány titokban Koreába utazik, és összeismerkedik, majd szerelembe is esik egy fiúval, aki nem más mint az elcserélt gyerek.
De hazahivják, és ujabb 3 év elteltével Kanadából Koreába jön a régi megözvegyült feleség, az ellpott lány és 2 segitőjük.
Tulajdonképpen itt kezdődik a történet, ez a 6. epizódban van, és begyorsulnak az események.
Illiona 2019 dec. 04. - 19:16:10
(237755/239047)
Sziasztok!
Igen ez nagy elismerés neki, gratulálok!
Én az az igazság, hogy nem is ismertem ezt a szinésznőt, de majd ezután...
8/10
edimir 2019 dec. 03. - 22:16:51 8/10
(237754/239047)
Gratuláljunk Gera Marinának!:)

A Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat az Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért.
Díjátadó: https://www.youtube.com/watch?v=ya-b8yXiBOc
"Ma együtt emlékezünk minden magyar áldozatra akik szenvedtek szenvedtek a Szovjetunióban, és szeretném ezt a díjat az ő emléküknek szentelni."

Az Örök tél egy 2017-ben készült magyar történelmi filmdráma, amely a második világháború végén a Magyarországot megszálló szovjetek által “málenkij robotra” hurcolt több százezer némaságra ítélt áldozatnak állít emléket. A rendszerváltás után huszonnyolc évvel ez az első játékfilm, amely hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar történetét.
8/10
edimir 2019 dec. 03. - 00:01:37 8/10
(237753/239047)
Off

Leverage
Spoiler
KÉP: s egy rejtélyes vki, aki a szálakat mozgatja a háttérből. Hmm, talán a freskó azt a hitet kelti benne, hogy az ő ujjában is ott lakozik a mindenható erő, mint a Teremtőében....
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 23:56:53 8/10
(237752/239047)
Off

Leverage
Spoiler

A csapatnak akad elég dolga a 16 részre (most tart a sorozat a 14. résznél). Hogy mi a céljuk? Leleplezni és megbüntetni a társadalom csúcsán álló gazembereket.

KÉP: Nem Róma és nem is a Sixtus-kápolna... Ádám teremtése a mennyezeten a különleges tanácsteremben... s egy másik csoport...
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 23:49:49 8/10
(237751/239047)
Off

Leverage
Spoiler

Vajon te mit tennél meg a halálosan beteg gyermeked megmentéséért? Vszínűleg szinte bármit.
Főhősünk is így van ezzel, az emberölésen kívül mindent megtenne.....

KÉP: apa és beteg fia... s titkos jel..."kicsit fáj"...
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 23:45:04 8/10
(237750/239047)
Off

Leverage
Spoiler

Alig több mint 1 évvel Song Seung-Heon The Player sorozata után most is kapunk egy kis "svindlis" csapatot. A Leverage egy amerikai sorozat remake-je. Bevallom, az eredetit nem láttam, így összevetni se tudom a kettőt, de tetszik ez a koreai változat.

Nem véletlenül említettem a The Playert, a csapat karakterei kicsit hasonlóak.
KÉP: a csapat

A sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Leverage_(Korean_Drama)
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 01:02:46 8/10 Előzmény edimir
(237749/239047)
off
The Lies Within - 16. rész

Spoiler

Véget ért a sorozat, mégpedig nem is akár hogyan. Maradt egy hatalmas csavar a végére és egy rejtély megoldatlanul a múltból. Igen, a forgatókönyvírónak sikerül átvernie bizonyára többeket, így engem is.
Véltem, amit véltem, gondoltam, amit gondoltam... aztán egész más lett a végkifejlet.

KÉP: a két főszereplő... köszönet és

búcsú

Illiona 2019 dec. 01. - 14:57:36 Előzmény edimir
(237748/239047)
Psychopath Diary
megnéztem a 3-4 epizódot, bennem nincs semmi ellenérzés.
Gondolom, hogy kicsit felnagyitva hozza a munkahelyi főnök- beosztott helyzetét, ami tudjuk, hogy Koreában egész másképp van, mint itt nálunk. Az az alázat, amivel egy munkavállalónak rendelkeznie kell, nos, miért is ne válthatna ki gyilkos gondolatokat, amiket azután soha nem követnek tettek.
Legalábbis a való életben nem, de egy sorozatiró fantáziájában miért is ne?!

Nekem nagyon tetszik a sorozat, de sajnos itt is megint van egy bökkenő!
A legszimpatikusabb már megint a bérgyilkos!!! Illetve az egyetlen szereplő, aki szimpatikus!!!
Na persze a Gab Dong- Lee Joon megformálásához nagyon messze van...