Illiona 2019 szept. 05. - 19:38:16
(237447/239047)
One Spring Night

SPOILER

Már két sorozat kapcsán, a Class of Lies, Hazugságok oszálya, és itt, ebben a sorozatban is, hogy a fiú az apja áldozata. ő , mármint az apa felelős a felelősségtelen viselkedésért.
Ez messze nem igy van. Senki nem születik egy elvtelen korcsnak, és gyilkosnak sem. Persze a szülői minta az fontos! de müködhet az elutasitás is, hogy pont olyan nem akar lenni a gyermek mint az apja.
Másrészt ez lehetne a felmentés az alapja is. :)))) Hogyan mondanád egy gyönyörű. most született csecsemőnek, hogy az apja miatt gyilkos lesz belőle??????
más:
A lány apja, az iskolaigazgató egy régi kor itt ragadt képviselője. Amikor még a házasság üzlet volt, az érzelmek egy eldobható marhaság, a szülő pedig ugy rendelkezett a gyermekével, ahogy akart. Ez a legutóbbi időkig igy volt arrafelé, ez adja az általunk nézett sorozatok gerincét.
Ennek azért már Koreában is vége, most már szerelemből házasodnak, és persze egy ujabb nagy szerelem miatt a nagy többség el is válik gyorsan. Ez a régi generáció sem kötött szerelemből házasságot, viszont lett 3 lány! és azt fel is nevelték, és diplomát adtak nekik. Az anya (na az is borzasztó fazon) azonkivül, hogy anya, meg sem próbált "önmegvalósitani".
De ez nem volt annyira régen, hiszen az idősebbik nővér is még igy házasodott, és ha nem veri a férje, meg nem ekkora lúzer, akkor soha nem válnak el.

Hogy az iskolaigazgató milyen volt igazgatónak, azt nem tudom, de nem is érdekel. Én a szakmaiságát nem kérdőjelezném meg, ugy került abba székbe, ahogy ott mindenki. De valahol abban a szakmában öregedett meg, és az alázat, a felsőbbrangú mindenképp való tisztelete arrafelé még most is mindent felülir. Ez adja a társadalmuk erejét! Az hogy a gyereklétszám csökken, az esetleg nem lehet az a számokkal is alátámasztott realitás, hogy a népességszám csökken??? Egyszerűen kevesebb a gyerek????.
A fenntartó alapitvány elnöke viszont számomra igazi undormány, minimum 80 éves, és annak van egy 30-33 éves korú fia.
Vagyis igaz az, hogy az időskorban vállalt gyermeknek már nem lesz apja, sem anyja, csak 2 aggastyán, akik már nem nevelnek, hanem őket kell eltartani.
Ennek ellenére én nem tartom őt hibásnak, egy kis erővel való rávezetésnek biztosan lett volna alapja, az hogy a lányt fogadták el a fiú családja, abban a fiu volt, aki gyenge volt, bemutathatta volna sokkal korábban. Csodálkozom azon egyébként, hogy 4 év alatt nem volt se esküvő, se semmi, ahol a lány találkozhatott volna az apával.
Nekem egyébként tetszett az az iv, ahogy az apát ez az erős önérzettel rendelkező lány rávezeti egy másik lehetséges, elfogadóbb viselkedésre, amivel az összes eddigi elvét fel kell adnia.
Meg is kezdődött nála ez, bár a sorozat már nem tért ki rá, de a két aggastyán fizikai összeverekedése nagyon jó alapot ad erre. (és nagyon humoros jelenet is volt!)

Kép: a negativ főszereplő. A szerepétől függetlenül nagyon jól hozta a figurát, eddig minden sorozatában negativ szerepet kapott, de végül is jól áll neki!
8/10
edimir 2019 szept. 05. - 17:01:18 8/10
(237446/239047)
One Spring Night
Spoiler

Akitől mélyen undorodtam, az a lány apja volt, az iskolaigazgató.
A lányai számára tényleg csak kiárusítandó portékák, akiknek a révén társadalmi felemelkedést, presztízs növekedést, új munkahelyet remél nyugdíjas éveire.

A családján zsarnokoskodik, igazi akarnok. Brrrrrrr... felfelé nyal, lefelé rugdos tipikus figurája. Gazsulál az alapítvány elnökének, családja tagjait pedig akaratuk/meggyőződésük ellenére kényszeríteni akarja.

Igazgató. Nem annyira szakmai rátermettségének, mint szolgai alázatának köszönheti a pozícióját. A szavaiból kiderül, hogy sem a diákok, sem a szülők kérésével nem törődik, kizárólag az alapítványnak akar megfelelni, ezért minden megszorítást elfogad harc és kritika nélkül. Nem véletlen, hogy folyamatosan csökken az iskolába jelentkező diákok száma. Fejétől bűzlik a hal!!!!!

Felnevettem, amikor az oktatásban szerzett tapasztalataira hivatkozik, amiket az alapítványban szeretne nyugdíjazása után kamatoztatni.... Mit is? Az ő áldásos közreműködésével épült le az iskola!!!!
Persze csak a saját kis nyugdíj mellé való további vajacskáját szeretné biztosítani a kenyérre.
Ez az elvtelen ember akarja tovább mételyezni a már egyébként is erkölcstelen vezetés alatt álló alapítványt.
8/10
edimir 2019 szept. 05. - 16:41:38 8/10 Előzmény Illiona
(237445/239047)
One Spring Night
Spoiler

Nem tudom, én az itt szereplő exbarátot nem éreztem annyira gonosznak, egyszerűen egy beképzelt vki, akinek nagy a családi hátszele, nem szerelemből ragaszkodik a lányhoz, sokkal inkább az egoját sérti, hogy egy olyan alak, mint a gyógyszerészfiú képes lecsapni a kezéről. Ez az, ami igazán fáj neki.

Fura egy figura, ő kifejezetten az erős apa "áldozata". A zenészi álmait adja fel apai nyomásra és lesz belőle bankár. Az egyetlen "lázadása" a lány, de ez sem igazi lázadás, csupán egy semmire se kötelező párkapcsolat, aminek jövőjébe nem szerepelt a házasság. Ő maga fogalmaz úgy, hogy a "mézeshetek" elteltével már csak vannak egymás mellett. A lánnyal a négy év alatt, amíg együtt jártak, nem igazán törődött, nem kereste a kedvét, nem kényeztette, gyakran mondta le közös programjaikat vmi/vki más miatt, sőt a szakítást is a férfi emlegette korábban.

Jó volt felvágni a barátok előtt, hogy lám, neki milyen szép barátnője van, kicsit amolyan trófea is így a lány. No meg egy "olcsó" állandó szexpartner is, hiszen önérzetes barátnője se drága divatcikkeket, se ékszereket nem követel ki magának. Roppant kényelmes párkapcsolat a férfinak.

Hogy a szakítást nem akarja elfogadni? Talán könnyebben megemészti az egészet, ha nem sértené az önérzetét. A lány társadalmilag lejjebb áll, az, hogy ő kezdeményezi a szakítást, ez a saját önképét sérti. Hiszen ő jó partnak számít, mi az, hogy a szép, de társadalmi hátterében szerényebb lány kiadja az útját?!

Amikor pedig az is kiderül, hogy van egy harmadik fél is a háttérben, aki az ő szemében egy senki... kész, onnantól már felborul az ő kis világának a rendje, leégni a baráti kör előtt, ezt nem bírja elviselni.

A Before We Get Married exvőlegénye lentről felkapaszkodó figura, pont fordított előjelű. Számára Wei Wei elvesztését nem a külvilág reakciója miatt fontos, hanem a közös álmuk/tervük befuccsolását jelenti.

Nem tudom, de nekem egyik figura sem volt szimpatikus. Hogy melyik az erőszakosabb, melyikben van igazán gonoszság? Mindkettő levakarhatatlan, mindkettőjükben megvan az, hogy a kapcsolatot a "szeretett" nővel elhanyagolják. A nő szakítását képtelenek elfogadni, a saját hibájukat/mulasztásukat belátni. Fogadkozásaik semmit se érnek, mert továbbra is visszaélnek a társuk jóindulatával. Később pedig minden eszközt megengedhetőnek tartanak a nő visszaszerzése érdekében. Nem éreztem egyiket se gonoszabbnak a másiknál. Talán a One Spring Night bankárját még elfuseráltabbnak, szánalmasabbnak, mint a Before We Get Married programozóját, mert a programozó tényleg szerette vmikor a menyasszonyát, a kezdetektől komolyan gondolta vele a kapcsolatot, míg ez a bankár csak viszonylag "jól elvolt" a barátnőjével.
Illiona 2019 szept. 05. - 07:55:56 Előzmény edimir
(237444/239047)
One Spring Night

Nekem nagyon tetszett, azóta már 3 szor ujranéztem. Volt ugy, hogy csak elinditottam, és a háttérben ment, nagyon jó akár csak hallgatni is, nagyon kellemes benne mindegyik szereplő hangja, és annyira kifejező is.
Amikor először néztem, akkor néztük a Before We Get Married cimű sorozatot is. Emlékszel mennyiszer emlitettem, hogy a tajvani sorozat volt vőlegénye nem olyan gonosz, csak kicsinyes és szüklátókörű, főleg ha ennek a sorozatnak a volt vőlegényéhez hasonlitjuk. Azért itt a végén már történnek keményebb ügyek is: durva beleavatkozás egy másik ember személyes életébe.
És igen elhangzik az is: addig nincs vége, amig meg nem látod a másik legnegativabb énjét!!!
És ez itt is volt, sőt a Before.... ban is!
Kép: a kedvenc gyógyszerészem...

8/10
edimir 2019 szept. 05. - 06:56:35 8/10 Előzmény Illiona
(237443/239047)
One Spring Night
Spoiler

Tegnap befejeztem a sorozatot. Talán az a titka, hogy olyan természetesen történik benne minden, nincs benne erőltetettség, se gumicsont. A dalok szövege nagyon jó, igazi költészet.
10/10
kimbin01 2019 szept. 04. - 08:12:53 10/10
(237442/239047)
Sziasztok!
Ugyebár, mint megrögzött KNG rajongó követem hetente a papnak öltözött kedvencet, de Ji Sung egy régebbi sorozatát is nézem, amit még nem láttam, lemezről a Royal familyt. Még csak az első részeken vagyok túl, de libabőrös vagyok attól az embertelen világtól, ha van ennyire ilyen, ami ebben a sorozatban átszövi ezt a családot. Ha van ilyen, az szerintem tragédia minden szempontból. Márpedig biztos vannak hasonló dolgok, mert sokszor az élet írja a legjobb forgatókönyvet, még ha szubjektív is a vélemény.
http://asianwiki.com/Royal_Family
8/10
edimir 2019 szept. 03. - 00:57:31 8/10 Előzmény kimbin01
(237441/239047)
Szia!:)
Majd megpróbálom letölteni, a téma érdekelne.
8/10
edimir 2019 szept. 03. - 00:55:50 8/10 Előzmény Illiona
(237440/239047)
Köszi!:)))))))))) Tényleg jó.....
10/10
kimbin01 2019 szept. 02. - 23:45:17 10/10
(237439/239047)
Egy tavalyi film Hyun Bin rajongóknak. Túsztárgyalás a címe.
A film, mint a címe is jelzi, túsztárgyalás köré épül, előkerül azonban a korrupció is. Azután ebben a filmben is láthatjuk, hogy a koreai társadalom mennyire erőteljesen fejezi ki az alá-fölérendeltséget, esetenként mélyen megalázó helyzeteket produkálva.Végül a sokkoló igazság elkezdődik.
Rendező:
Lee Jong-suk

Színészek:
Son Ye-jin
Hyun Bin
Kim Sang-ho
Jang Young-nam
Jang Gwang
Jo Young-jin
Kim Min-sang
Han Gi-joong
Yoo Yeon-soo
Park Su-young
Choi Byung-mo
Lee Hak-joo
Lee Joo-young
E Xi-a
Lee Mun-sik
Illiona 2019 szept. 02. - 18:33:03 Előzmény edimir
(237438/239047)
Az One Spring Night sorozat fenn van magyar forditással a videa nevezetű megosztón, a linkjét nem teszem ide mert kimoderálják. :)))), de a googlee a barátunk.

más.
már többször irtam itt a mongol rockzenekarról,a The Hu együttesről. Először amikor valamit kerestem a Wolf Totem c filmről, akkor találtam rá, hiszen van egy ilyen cimű daluk is. Akkor először még azt is gondoltam, hogy ők magyarok, de belehallgatva rögtön láttam, hogy ezek igazi mongolok,
Azóta rendszeresen hallgatom a dalaikat, olyan erő árad belőlük, igazi férfias energia.
Azóta több ismerősömnek is ez lett a kedvenc zenekara.
Ez a daluk különösen szőkimondó: Különös, különös....
Maga dal az ugy másfél perctől kezdődik, vagyis a türelmeseknek jut csak ez a gyönyörűség :)))
https://www.youtube.com/watch?v=v4xZUr0BEfE
a videó magyarul is feliratozva van, szerintem be is jön, nem kell állitgatni semmit.

Illiona 2019 szept. 02. - 08:04:09 Előzmény Illiona
(237437/239047)
A Tune in for Love: Szerelemre hangolva magyarul.
egy trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=ULnauLw4LDU

Jung Hae In nagy kedvencem lett, most 2019-ben 2 sorozatot is forgatott, az One Spring Night cimű 16-részest épp most néztem ujra, annyira jó, annyira egyben van, és annyira jó a zenéje, hogy csak ugy elinditottam, és egész nap néztem.
Most ez a mozifilm is kiváncsivá tesz!

Kép: Jung Hae In

Illiona 2019 szept. 02. - 07:46:32
(237436/239047)
Sziasztok!

hétfő lévén ránéztem a koreai Box Officera, megint jön egy sikerfilm gyanús mozi: a Tune in for Love.
még csak 08 28-án mutatták be de máris van 684 553 jegyvásárlója.
Az Exit- movie cimű mozit eddig látták 8 917 883-an. ebből egy igen jó hangulatú, -de akár nevezhetjük fergetegesnek is- sajtóbemutatóról egy kis videó:
https://www.facebook.com/hancinema/videos/450693905527721/

https://www.hancinema.net/hancinema-s-film-review-exit--movie-132453.html

kép: a Tune in for Love plakátja
8/10
edimir 2019 szept. 02. - 00:34:19 8/10 Előzmény edimir
(237435/239047)
Off
Mother of Mine - 94. rész
Spoiler

És igen, ennek a sorozatnak a népszerűsége még mindig azt mutatja, hogy a Love Affairs in the Afternoon-ban ugyan a házasságtörés volt a központi téma, de bizony a nézők többsége másfajta nőkre kíváncsi. A két sorozat női szereplői bizony nagyon mások.

Hogy mi felett járt el az idő, az nem igazán érdekli sem a sorozat készítőit, sem a nézőit... bizony még mindig a hagyományos családi értékek mellett teszik le a voksot. Próbálnak a változó világban választ keresni a családokban adódó problémákra. Ez szinte a sorozat egyetlen erénye. Sajnos igényesebb forgatókönyv, karakterek, színészi játék sem ártott volna, de úgy tűnik, ezt csak én hiányolom.....

8/10
edimir 2019 szept. 02. - 00:23:51 8/10
(237434/239047)
Off
Mother of Mine - 94. rész
Spoiler

Még vmikor március táján írhattam először erről a sorozatról ( http://asianwiki.com/Mother_of_Mine) az indulásakor. Azóta se sűrűn.

Anno azért vágtam bele, mert Koreában borzasztó népszerű, szinte mindig az 1-2. helyen áll a nézettségben 30% feletti eredménnyel. Az eredetileg 100 részt most a népszerűségre hivatkozva 8 új további résszel bővítették ki.

Pedig a karakterek egysíkúak, a színészi alakítások csapnivalóak, ennyi kimódoltságot, túljátszást én még egyrakáson nem láttam. Igazán egyik szereplő sem nőtt a szívemhez, viszont több is kellően cincálta az idegeim.

Mi a titka a népszerűségének? Talán az, amit Illiona fogalmazott meg a Before We Get Married tajvani sorozat kapcsán, amikor arról írt, hogy a saját környezetében talál megfeleléseket. Nos, a tajvani sorozat erényei nélkül vmi hasonló érzetük lehet a koreai nézőknek is, amikor a Mother of Mine-t nézik.

Hiszen ez a koreai hétköznapok számukra ismerős életképeinek, szereplőinek bemutatása. Azok a problémák, helyzetek köszönnek vissza, amivel ők is találkoznak nap mint nap.

Az anya, aki 3 lányt nevelt fel férje korai halála után egyedül, erős. dolgos, szeretetteljes, segítő. Igazi egyszerű asszony, aki iskolai végzettség nélkül csak a főzőtudományával, kis éttermével tartotta el családját, taníttatta lányait, hogy azoknak már könnyebb legyen.
Az őt alakító Kim Hae-Sook színésznő nem a kedvencem. A Babel nagyasszonyaként kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott az erőltetett maszkjával. Itt talán még az ő alakítása elviselhető egyedül. Főleg az utóbbi részekben tudott mélységet vinni a karakterbe a kibontakozó tragédiájával.
Szerintem most egy ország imádkozik vmi csodáért, hogy mégse haljon meg.

A 32 éves legkisebb lány, aki első sikerkönyve megjelenése után 9 évvel végre újra képes írni... Nos, sem a karaktert, sem a színésznőt nem sikerült megkedvelnem, a legidegesítőbb figura, akit koreai sorozatban láttam, egy igazi hisztis éretlen förmedvény. S ezen a két "szerelme" sem igazán segít.

A középső lány karaktere és titka lenne az anya alakja mellett az igazi húzó ebben a sorozatban. Az alakító színésznő szép, de vmi mégis hiányzik a játékából. Szerelmi kettőse pedig az ifjú cégörökössel minden, csak nem hiteles. Vhogy átjön a két színész tényleges korkülönbsége is... egy csipet távolságtartás ott, ahol igazi szenvedélynek kéne lenni. Jaj, hol van a Before We Get Married Chu Kehuan/ We Wei kettősének képernyőt lángra lobbantó kettőse? Itt ha nem is jégvirágos a képernyő, de nyugodtan leállíthatnám a számítógép hűtőjét a kettősük alatt.....

A legidősebb lány férjezett, ő már egy kislány édesanyja egyben. Dolgozó nő, aki nem boldogul a munka mellett a háztartással és a gyermekneveléssel. Mégsem tudok vele rokonszenvezni. Sem a karakter, sem az őt alakító színésznő nem tud szimpátiát kiváltani belőlem. Folyamatos siránkozása, következetlensége vhogy kiöl minden együttérzést belőlem. A férje igazi Peter Pan, aki még mindig nem nőtt fel, a játék érdekli egyedül. Apósa-anyósa is különös páros. Akik 40 év házasság után jutnak el oda, hogy már beszélgetni sem tudnak, szöges ellentétben áll az, ahogy a világot látják.

KÉP: Az Anya felügyelete alatt készül a 100 káposztából a kimchi....nyáron, mivel az Anya tudja, hogy a telet már nem fogja megélni, amikor hagyományosan a kimchi készülne. Lányai mit sem tudnak a betegségéről, az ő számára ez a közös kimchi készítés amolyan utolsó közös családi program... elköszönés....
8/10
edimir 2019 szept. 01. - 23:35:45 8/10 Előzmény Illiona
(237433/239047)
The Great Show
Spoiler

Tökéletesen megértem az aggályaidat, én sem szeretném, ha ebbe az irányba menne el a sorozat, nem vagyok a "cukiság" híve.
Talán biztató a négy gyerek kiválasztása is egy kicsit.

A Nagyfiú cseppet sem az a virágfiú, sötét arcbőr, nem túl előnyös vonások. A karaktere is egy elsőre nehezen kedvelhető, zárkózott kamasz, aki folyton az okostelefonját bújja, játszik rajta, ide menekül a hétköznapok gondjai elől.

Az ikrek. A kisfiú dagi, az orrát törli folyton az ujjával, szóval ő sem az a kimondott cukiság így első pillantásra. A kishúga sem egy édes kis csöppség, érezzük benne a szomorúságot, ő a vicc-felelős, de vhogy nem tudok a "viccein" igazán nevetni, koravén kis realista.

A Nagylány. Róla már írtam. Ő igazából amolyan anya-pótlék a többiek számára, ő fogja össze a gyerekeket, irányít, tervez, szervez. Nála tettek egyedül kedvezmény, ő tényleg egy szép nagylány.
8/10
edimir 2019 szept. 01. - 23:24:55 8/10 Előzmény Illiona
(237432/239047)
Class of Lies

Nagyon jó ez a kép!:)))))))))))))))))))))))))
Bizony kell az a maradék két rész... és bár várható a "jó" befejezés, de valóban ennyi szörnyűség után nem lehet rózsaszín happy end, nem is illene a sorozathoz.
Nagyon ígéretesnek tűnik az ügyvéd új húzása, amivel a Yoo Beom-Jin-t igyekszik majd manipulálni.
Tetszett már a 14. rész végén, ahogy apát és fiát "összehozza" a képtárban egy kis szembesítésre.

Vhol a Képviselő tehet arról, hogy az egyébként tehetséges fia mivé is vált, mire "használta" a tehetségét. Elvégre ő az, aki mindig a tökélyt várja el a fiától, ugyanakkor megfertőzi a látszat és integritás megfeleltetésével.
Illiona 2019 aug. 31. - 09:25:32
(237431/239047)
Sziasztok!

Kim Dong Wook augusztus 28.-án átvette a Szöulban megrendezett nemzetközi dráma dijátadón a legjobb férfi szinész diját, amelyért számos nemzetközi sztár is versenyzett.
A dijat a "különleges Munkaügyi felúgyelő: Mr Jo" cimű sorozatáért kapta.

Megérdemelten!!!!!!
Illiona 2019 aug. 30. - 21:39:31 Előzmény edimir
(237430/239047)
The Great Show

amikor emlitettem a nőket és gyerekeket, mert itt azért a sorozatban dömping várható belőlük, én arra gondoltam, amikor azért szerepeltetnek egy tucat cuki gyerekecskét, hogy a néző elaléljon, és a sikert, a nézettséget igy már boritékolni is lehet. (mármint szerintük) Nem egy sorozatban eddig láthattunk ilyen hatásvadász vonásokat, én csak ettől az egytől félek. A 2. részt csak elkezdtem, de még nem néztem meg, de már lelkileg felkészültem erre a gyerkőc cunamira. És csak azért, mert gyerekek, nem fogom ugy nézni, hogy hű de cuki - ez nem én lennék.
Volt egy foto a neten, (de nem mentettem le,) ahol a két generáció egymás mellett : a nagylány16-18 év, , és a 35 éves szomszédasszony. Ugyanugy, ugyannyi évesnek néznek ki, a hajuk is ugyanolyanra van fésülve???
Ez nem 2 külön generáció! De persze inkább nézzen ki fiatalabbnak, mint öregebbnek, azokból már elegem lett.
Illiona 2019 aug. 30. - 21:27:41 Előzmény edimir
(237429/239047)
Class of Lies
én már a mai részt is megnéztem felirat nélkül, azt hiszem ez egy csúcs, 10 pontos sorozat lesz, hacsak nem elrontják a végét, de nem hiszem. Az egy gyilkosság felgöngyölése hozott annyi uj fejleményt, hogy kitartott az izgalom 14 részig.
Ezek a koreai sorozatok olyan kiszámithatók lettek, mondhatnánk, hogy jó vége lesz valószinűleg, de ennyi értelmetlen halál után ez már nem is lehet jó vég.
8/10
edimir 2019 aug. 30. - 21:11:54 8/10
(237428/239047)
Off

Class of Lies - 13-14. rész

Spoiler

Jövő héten befejeződik a sorozat. Talán nem kiabálom el, de eddig nekem tetszik. Egyre félelmetesebb Yoo Beom-Jin, az, ahogy képes manipulálni a diáktársait, ahogy hidegvérrel tette/teszi, amit célja elérésében elkerülhetetlennek gondol.

Az, hogy egy bűn fedezése elindít egy lavinát, egy tragédiasorozatot, ilyet már láttunk más sorozatban is. Amitől talán mégis különbözik a többitől az a szemben álló felek.
8/10
edimir 2019 aug. 30. - 20:28:39 8/10 Előzmény Illiona
(237427/239047)
The Great Show - 2. rész

spoiler

Bekomorodott a 2. rész jócskán. Szerintem sem a női szereplők, se a gyerekek nem fogják "lerontani" a sorozatot. Nekem kifejezetten tetszik az apját kereső "Bátor lány", igazi kis küzdő.

Az első részben azt hittem, hogy a hányós jelenetnél már nem érheti megalázóbb egykori képviselőnket, de ebben a részben a képviselőfi taxisának lenni úgy, hogy a volt barátnője is ott van.... nos, jól vette az akadályt, ezt a békát nehéz volt lenyelni.

Azt hittem, hogy könnyed vígjáték lesz ez a sorozat, de úgy tűnik, hogy a borítékolható fejleményeket azért igyekeznek kevésbé átlátszó köntösbe öltöztetni.
8/10
edimir 2019 aug. 30. - 20:18:08 8/10 Előzmény kimbin01
(237426/239047)
...
10/10
kimbin01 2019 aug. 29. - 07:45:56 10/10
(237425/239047)
Sziasztok! Most már itthon, de rögtön rossz hír, temetés. Egy családtag. Majd jelentkezem.
hanguktaekwondoo 2019 aug. 28. - 18:27:25 Előzmény Caffe
(237424/239047)
nocsak :-) Elég volt egyet szusszannom, máris az van, amit akartam.
ehhez kevés energia kellett. elég volt csak billentettem egy kicsit, s lám..
de vajon hol vannak a többiek? a nagy összetartó barátosok? :-)
a szeretettől duzzadó érdeklődők, kik virágos szavaikkal átölelik nagytiszta érzelmeikben az egész csincsillát
Illiona 2019 aug. 28. - 17:00:36
(237423/239047)
most hogy nézegettem a sorozat lapját, és megnéztem a férj, Kosuke Suzuki ( a fiatalabb asszonynak, aki az áruházban dolgozott, annak a férje) lapját, hát nem semmi! 55 sorozatban vállalt eddig szerepet!!! Ez nagyon nagy szám, még ha 45 éves, akkor is. (és még vagy 20 filmben és tv filmben)

http://asianwiki.com/Kosuke_Suzuki_(1974)
Illiona 2019 aug. 28. - 13:31:25 Előzmény Caffe
(237422/239047)
Szia!
:)))))))))))))))))))))
bizony hogy nem ugyanazt látjuk szépnek illetve csunyának! Pont igy a jó ! :))))))))))))))))))))

nos a japán szerető:
http://asianwiki.com/Yasushi_Fuchikami
most nézem, hogy 35 éves, a sorozatban fiatalabbnak néz ki.
sajnos csunyábbnak is, itt az ázsiawikire feltett fotón.

Spoiler

Róla a külsőségeken kivül az is zavart, hogy nem hagyta abba a játékait, miután a nő elküldte, többször még olyan rámenős, kullancs módon bepróbálkozott, nem vette figyelembe mások jóindulatú figyelmeztetését sem. Végül a festőművésznek maradandó sérülést okoz - elvágván a kezében az idegszálakat, mindezt csak a maga önzősége, illetve a beteges EGOja miatt. Semmilyen felelősségrevonás nincs utána!!!

A koreai változatban a "szerető" egy jóképű fiatal fickó. akár szépnek is lehetne mondani, csak az a fránya kisugárzás, ami hiányzik belőle. Ha az meglenne benne, akkor lenne tökéletes. Persze csak szerintem!!! Őt nem ismertem fel az ázsiawikin a táblázatban, vagy nincs is rajta :)))

Én megnéztem mindkét változatot, és merem állitani, hogy a japán az igazi.
A 11 db 45 perces részben pont kellően pörög a történet, nincsenek üresjáratok.
A szereplők is mind jól teljesitenek, de ebben benne van az, hogy először láttam őket, ujszerűek voltak.

a történetben benne van a drámaiság is, ugy szépen epizódról epizódra komolyodik a történet.
Először bántotta a fülemet a japán nyelv, de a sorozat közepétől már nem is hallottam!

a koreai változatban nagyon elnyujtották a történetet, sok semmitmondó kis epizóddal egészitették ki, hogy meglegyen a 16 rész, és a végét is megváltoztatták. Ott egyedül csak a főszereplő férfit emelném ki, ő nagyon jó volt.
Ha elszánod magad, akkor mindenképpen a japán verziót javaslom, a 2 órás mozifilmmel együtt, ugy kerek a történet. Rendes magyar forditással is rendelkezik!

Kép: Yasushi Fuchikami

Caffe 2019 aug. 28. - 12:48:55 Előzmény Illiona
(237421/239047)
Hat, izlesek es pofonok ugye, de a japan szeretot, nem neveznem csunyanak, sot, meg csunyanak sem, ferfiasabb, mint a koreai sorozat szeretoje.:) nem lattam egyik sorozatot sem, csak meglepodtem a pasi kepe lattan, akit nagyon csunyanak latsz.
Illiona 2019 aug. 27. - 23:25:54
(237420/239047)
a kép!!!!
Song Seung Hun tanul...
Illiona 2019 aug. 27. - 23:19:31 Előzmény edimir
(237419/239047)
The Great Show

spoiler

nagyon nagy reményeket füzök ehhez a sorozathoz, hiszen minden benne van, ami miatt sikeres lehet.
Ha persze a "nők " el nem rontják.
A h ü l y e nagy gyerek: a nagylány, meg az "érett" nő, aki nem látszik többnek egy középiskolásnál, meg sorolhatnám, de hát valakit utálni is kell, vagyis elférnek a sorozatban.
Azt hiszem ez a nagyon fital nő szerepeltetése a kompenzáció a hozzá képest sokkal idősebb festőnős sorozat miatt.

Az eleve tetszik, hogy a jelenben kezdődik, és csak később részletekben megy vissza a régmultba.
Viszont aki nagyon nagyon ott van, az Song Seung Hun.

Viszont vigjátéki elemeket nem találtam. Hiszen itt az események bizony nem mások, mint amiről beszéltünk már, hogy más életébe való durva beavatkozás, és rákényszerités olyanra, amit nem akar.
A Before We GEt Married kapcsán ebben meg is egyeztünk, hogy igy van ( még jó legalább 2 hétig eltartott). :))))))

Viszont ami nagyon nem tetszett az a kötelezően, minden részletében alaposan bemutatott hányás.
Hogy ők szivesen nézik, azt megértem, de arra nem gondolnak, hogy vannak más országokból is nézők?
8/10
edimir 2019 aug. 27. - 03:52:15 8/10
(237418/239047)
off

The Great Show

Megnéztem az első részt, jó kis vígjátéknak ígérkezik!:)))))))))))))
Egyszerre négy gyerek.... szegény kijelölt SSHofőr!:)))))))))))))
hanguktaekwondoo 2019 aug. 26. - 17:21:18
(237417/239047)
fantasztikus párbeszédek
ragyogó eszmecserék
a hiperkommunikáció legjava .-)))
8/10
edimir 2019 aug. 25. - 20:50:59 8/10 Előzmény Illiona
(237416/239047)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Azt mondtam, hogy a szülő-gyermek kapcsolat egy folyamat! Én korábban arról írtam, amit én gondolok arról, mit jelent szülőnek lenni. Szerencsére gyerekként ilyen családban nőttem fel... és a fiaimat is így próbáltam felnevelni. Tudom, hogy az életben ez sajnos nem mindig alakul így. És nincsenek bennem előítéletek gyerekekkel szemben, jöjjenek bármilyen közegből.

Itt a gyerekek egyik pillanatról a másikra kerülnek teljesen megváltozott viszonyok közé. Korábban a Before We Gwt Married-nél te figyelmeztettél arra, hogy 3 ill. 10 éves kapcsolatok esetében milyen nehéz a másik félnek tudomásul venni a szakítást. Pedig ott felnőtt emberekről van szó!

Ebben a sorozatban, ha jól emlékszem, akkor 6 és 16 éves a két lány. Az gazdag anya korábban igazi házi rabszolga volt, a gyerekeit is úgy nevelte, hogy azok ahhoz szoktak hozzá, hogy az anyjuk házi finomságokkal indítja el őket reggel... és azzal várja őket haza, mindig a rendelkezésükre áll.
Azért itt egy teljes váltás, amikor elköltözik. Ez a gyerekek számára igenis törés. A nagylányból kiváltja a dacot, az elutasítást, hiszen úgy éli meg az egészet, hogy ő már nem fontos az anyának. A kicsi meg fel sem fogja. Szerintem a gyerekek reakciója tök természetes.
A Nagylány. Előtte az anya nem vonta be igazán semmibe, se a házimunkába, se a testvére gondozásába. Tehát kapásból a mélyvízbe landol, nincs önállósodási folyamat! Próbál a kistestvérével törődni, látjuk, ahogy viszi magával, ott van a betegágya mellett.
Hmm, ezeknek a gyerekeknek nem jár türelmi idő a részedről, hogy feldolgozzák a drasztikus változást a saját kis életükben?

A gazdag férj... természetesen kihasználja a gyerekeit abban, hogy büntesse a feleségét. Hogy ez undorító? Igen, az. Főként azért, mert egy kelletlen festőművészt kényszerít arra, hogy gondoskodjon a háztartásról és a gyerekekről. Pedig egy kis idő és energia ráfordítással találhatna jó pénzért igazi házvezetőnőt és gyermekgondozót, azaz szakembert... még több utánjárással olyat is, aki a gyerekeket szereti. Igen, ez az ő felelőssége lett volna, hogy legalább csökkentse vmennyire a gyerekek traumáját.

Sértett büszkeség helyett le kellett volna ülnie a feleségével megbeszélni, hogy miként oldják meg a gyerekek problémáját, nem kirekeszteni belőle teljesen a feleséget. De ugyebár ennyi megértés hiányzik egy férfiból, aki mindent pénzen vett meg eddig, még a feleségét is anno!

Lám, 3 év elteltével már tudnak viszonylag normálisan, egymást tolerálva létezni. A gyerekek is elfogadták, hogy nem él velük az anyjuk, de tudják, hogy számíthatnak rá.

Amikor a gazdag feleség egy szál bőrönddel kisétált a közös otthonból.... Ez kifejezetten az ő döntése volt, ezzel akarta jelezni a férjének, hogy lehet, hogy korábban a pénzéért ment hozzá, de most a szerelemért képes a gazdagságról lemondani. Másrészt a művész szeretőt biztosan sértette volna, ha nő bármit elhoz a közös vagyonból, hiszen ő csak a nőt akarta. Érzelmek kontra pénz, ezt ki is sarkítja a sorozat szándékosan.
Illiona 2019 aug. 25. - 20:12:18
(237415/239047)

hogy van-e a gyereknek felelőssége?
Hát ebben ellentmondanék, igen ! Van!

A kicsinek ugyan még nem, de az apa mit is csinál: eltiltja a feleséget a lányoktól, magyarul undoritó módon vértyogatja a kisebbet, hogy hadd fájjon az anyja szive, és jöjjön csak vissza a családi börtönbe!
Ez nem éppen az apa felelőssége lenne??? csak kérdezem!
Ő sértett hiuságában mindent megengedhet, ha a gyerekei kárára, akkor ugy! mert ez jó? szerintem nem! Neki nincs a gyermekei felé felelőssége, hiszem őt csalták meg!!! ???

Mi az, hogy a nőt a hatalmas vagyon ellenére egyetlen kis pénzecske nélkül utcára tesszük? és a közös vagyon fele? Vagyis nem lehet csak a mi mércénkkel mérni! legalább 17-20 éve kell házasoknak már lenni, ennyi év után jár a vagyonból is. Vagy aházimunka az csak cselédbér? ez azért nagy igazságtalanság!

A nagyobb gyerek viszont már 15-17 éves lehet. Neki is szüksége van az anyjára, de ezt ugy oldja meg, hogy követel, durcáskodik, vagdalkozik. Egyet nem csinál: nem probál meg a kicsinek anyja lenni, a z apjának egy kicsit társ, magának meg önmagát jobbá alakitó felnőtt.
Ő már közelebb van a felnőtt korhoz, mint a gyerekkorhoz. Miért csak kizárólag ugy viselkedik mint egy rossz kamasz (nagyon nagyon rossz kamasz)
Számos sorozatban láttuk, hogy az anyja nélkül felnővő lány (és persze fiú) lehet akár intelligens, küzdő, jó lelkű is. De akkor ezt meg minek! kötelessége lenne egy anyának életben maradni, vagy a gyermeke mellett lenni? és nem kellene egy anya nélküli gyereknek jó személyiséggel megáldva lenni? miért vesszük el az árváktól a jó személyiség lehetőségét, ha eleve azt mondjuk, hogy anya nélkül rossz vagy - ez már kőkemény előitélet!!!!! Ilyen előitélettel is számos sorozatban találkozhatunk.

Az ember magáért tartozik elsősorban felelősséggel, amit gyerekként a szülei magukra vállalnak. De azt is kizárólag 21 éves korig. De nem mindenkinek.
Kép: a Hirugao cimű sorozatból
Illiona 2019 aug. 25. - 19:49:52
(237414/239047)

Spoiler

Spoiler

Megprobálom összehasonlitani a kér sorozatot, a japánt és a koreait:
Japán: A gazdag nő szeretője nagyon csunya de ugyanilyen fiatal
Korea: a gazdag nő szeretője nagyon jóképű

Japán: a gazdag nő művész pasija és a fiatal szeretője összeverekszik, a férfi kezén az idegszál megsérül, ÖRÖKRE elvesziti a rajzolás képességét.
Korea: semmi ilyesmi

Japán: a gazdag nő lánykája nem is ismeri a középiskolás fiút, aki megrongálja az autót
Korea: a két fiatal folyton együtt lóg

japán: a gazdag nő visszamegy a családjához, és cselédként éli az életét, a gyerekei nagy örömére (litermelvén a következő generációban is egy gazdag professzornőt!)
koreai: a gazdag nő berendez egy lakást és odaköltözik. A művész festményét odaküldi, tehát tud festeni ???
Japán: A szegényebb nő, miután kiderül a csalás, a férje a tűz után elküldi, soha többé nem találkoznak.
A férj egyszer lefeküdt ugyan a kávés lánnyal, de soha többé, utálkozva öt is kidobja.
Az anyós sirva köszön el a menyétől, soha többé öt sem látjuk. A férj a japán sorozatban visszataszitó.
Koreai: a férj összeházasodik a lánnyal, és gyerekük is születik, az anyós meg … borzasztó! Itt a férj elég konszolidált.
Japán: a továbbiakban a gazdag nőről, és a családjáról, valamint a szegény nő volt férjéről nincs információ, de nem is lényegesek.

Korea később: a gazdag nő él mint „Marci hevesen”, a biológia tanár találkozik az egykori tanitvánnyal, aki mindig gonoszkodott vele. A profeszor feleség ujra férjhez ment, gyereke van mégpedig egy fehér emberhez (valószinűleg Amerikában egy amerikaihoz).

Japán: 3 év mulva az áruházi dolgozó volt szegény feleség egy vidéki kis étteremben dolgozik, mint mindenes. Nagyon tetszene a tulajdonosnak, de az vivódik a nő multja miatt.
Egyszer csak megjelenik ott a biológia tanár, aki még mindig a feleségével él, de gyerek persze nincs. Ujrakezdik a kapcsolatot, majd a férfi oda is költözik a nőhöz, van néhány igazán boldog hetük. Közben a férfi beszerzi a válási papirokat, beszerzi a nő szüleinek a beleegyezését. Kozben a professzor feleség balesetet szenved, és tolószékbe kényszerül, a férfi titokban odajár gondozni. Azon a végzetes napon is elmegy hozzá, de a nő már kiszáll a tolószékből, ráerőszakolja, hogy elviszi, és autó balesetet kreálva megöli a férfit. Neki persze csak lábtörés. Utána csak mosolyog, még csak nem is sajnálja.
Emez a lány persze összeomlik, a férfi jegygyürüjét sem találja, csak a számlát a pénztárcába, azt hiszi a volt feleség azt is ellopta tőle..
Vonattal hazamegy a temetésről, és lefekszik a vágányra. Szivszoritó pillanatok következnek, én tényleg itt ugy gondoltam, hogy minek is éljen tovább. Végül nagy nehezen az UTOLSÓ MÁSODPERCBEN kimászva az élet mellett dönt. Mert a férfi szive ott dobog az övé mellett: ekkor tudjuk meg, hogy terhes.

Vidám képek következnek: 6-7 éves gyerekek a biológia tanár kedvenc helyén fogocskáznak.
Az egyik nagyon szép kisfiú talál egy szépen becsomagolt gyürüt a kutatóknak felállitott szekrényben, és a kis barátnője ujjára huzza.
Vagyis előkerült az eljegyzési gyürű, és remélhetőleg ezek a gyerekek már olyan világban nőnek fel, ahol szabad a szerelem (is).

Kép: a japán sorozat két főszereplője
8/10
edimir 2019 aug. 25. - 19:32:55 8/10 Előzmény Illiona
(237413/239047)
Off
Spoiler

Bocs, de a gyermeknek nincs ebben felelőssége... és nem is börtönőr!!!! Nők döntenek arról, hogy világra hozzák a gyermeket, nem pedig a gyerekek választanak anyát/szülőt! Nem ők akartak megszületni!
A gyereknek igenis joga van a szüleihez, ha azok anno a vállalása mellett döntöttek. Meddig? Örökre.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs közben egy természetes leválás a szülőkről, önállósodás, felnőtté válás.
Ez egy folyamat. De még ha felnő, még ha már akár több száz kilométerre tőled családot is alapított a gyereked, attól még tudja, hogy az anya/szülő az a szikla az életében, amiben biztos lehet, bármi is történjék vele élete során. Vki, aki úgy szereti és fogadja el, amilyen.... és ez az életben az egyik legfontosabb.
8/10
edimir 2019 aug. 25. - 19:07:15 8/10 Előzmény Illiona
(237412/239047)
Off
Love Affairs in the Afternoon - 16. rész - vége
Spoiler

Miután 15 részig sulykolták a bűntudatot, a" jaj, belehalunk"-at, a végére nyakon öntenek limonádéval.

Számomra az egyik legszimpatikusabb karakter az Anyós volt az unoka utáni őszinte vágyával, aki nem volt elfogult a kicsi h@lye fiával, sőt. Aki lányaként volt képes szeretni a menyét. DE...

DE könyörgöm, mi szükség volt arra a kórházi jelenetre a végén, ahol a volt férj elhívja az exét, hogy látogassa meg egykori anyósát a kórházban, mert annyira hiányzik neki. Még ha így is lett volna, a jelenet roppant tapintatlan. Szerintem az Anyósnak valóban hiányzik a volt menye, de sohasem rángatná oda magához, főként nem úgy, hogy a kicsi fiacskája vállán ott az unoka, az új menye asszisztál a jelenethez. Ízléstelen!!!! Ez a szerencsétlen nő 3 éven át feküdt a neki csak a hátát mutató férje mellett, aki minden közeledést, gyermek utáni vágyat lerázott magáról, mint kutya a vizet. Most pedig szembesíteni ezt a nőt azzal, hogy a Kávés Lány még vmi szikrát is i tudott csiholni a pasas hideg kohójából? Hátttttttttttttttt..... És lám, ennek a volt férjnek lett gyereke!!!!! Miért? Sosem vágyott rá! Elég volt neki, hogy a papagájok apja! Ja, hogy a Kávés Lány nem az a kis beletörődő, mindent eltűrő kedves nő? Nem bizony! Rámenős. Szerintem otthon is ő viseli a nadrágot, ő irányít. Az Anyós ugyan megkapta a vágyott unokát, de már nem toppanhat be a fia lakásába, amikor kedve szottyan, szinte naponta. A Kávés Lány tuti, hogy nem engedi beleszólni a dolgokba, nincs az Anyós iránt annyi türelemmel, megértéssel, mint az első feleség volt.

hanguktaekwondoo 2019 aug. 25. - 18:37:15 Előzmény Illiona
(237411/239047)
ugyan, ilcsi, micsoda marhaság ez már megint. Miféle japán hűségről bezélsz? A érdekházasságok nagy részében a férfiak lázasan látogatják a bordélyokat és ahhoz hasonló -sok esetben igen mocskosul rafinált szolgáltató- műintézményeket, a nők egy része pedig leszbikus kapcsolatokban kompenzál. hűség. Mihez? a kimonóhoz maximum. azt is akkor, ha mindneki látja.
A koreaiaknál is melléfogtál.
A házasság nélkül együtt örömködő párocskákat a mai napig nem igazán fogadja el a társadalom. Meg is vetik azt a nőt, aki ezt megteszi, akár kifejezik szóban rosszallásukat szülők -rokonok, akár nem.
Tusok olyan magyar hölgyről, aki dobra verte saját kapcsolatát egy koreai macisajttal, jól össze is bútoroztak, aztán jött a koppanás, mert idő teltével épp, hogy ki tudta rángatni belőlük a polgárit, azt is csendben és halkan tették meg.
Mert hagyományos esküvőt az ilyen koedukciónak nem szívesen szerveznek.ez a külvilág tiszteletének hiányát is jelenti a kapcsolat felé.
természetesen, Szöulban is vannak vadházasságban élő hetero párok, akik pénzüknél, beosztásuknál, mindenfajta függetlenségüknél fogva tojnak rá, hogy van -e papír vagy sem -de még ők is meggondolják, fittyet hányjanak -e végleg a tradíciókra, mert a mikro -és makroközösség bizony jó eséllyel megbélyegzi őket.
Arról már nem is beszélek, hogy a sok hülyén kötött házasság miatt mennyi a válás és apu hányszor karaokizik munka után, mert, ugye, nincs idő hazamenni ivászat előtt, után és közben. Anyuék sem tétlenkednek, persze.
Amiről írtál, az a filmekben van, a háromdimenziós valóság ettől azért jóval árnyaltabb
Illiona 2019 aug. 25. - 18:26:14 Előzmény edimir
(237410/239047)
A japán verzió korábbi, még 2014-es. Azt hiszem a japán társadalom is kicsit konzervativabb, ott is csak a fiatalabb korosztály nyitott a változásokra, mig az idősebb generáció még a tradicionális házasság megszállottja (tudjuk, hogy elszenvedője is) ahol nincs válás, nincs félrelépés, nincs közös vagyon.
Egy dolog viszont még tradicionálisan bennük van, a lelkükbe égetve: a hűség!!!

Koreában is megvolt ez a fajta szemlélet, de sokkal nyitottabbak
az uj kor támasztott lehetőségre. A fiatalok felköltöznek Szöulba, de mindenképp a nagyvárosokba, ahol kis lakásokban együtt élnek, össze sem házasodnak, és a család helyett az első a karrier. Nem lepődik meg senki, ha elválnak, vagy egyszerűen szétköltöznek. Az idősek meg maradnak vidéken, és csámcsognak ha van kin - miután ez az egyetlen szórakozásuk, hát legyen, elmagányosodva élnek.

Ebben az öt évben is, amig a koreai változat elkészült is sokat modernizálódott mindkét ország. Ha a japán változat az utolsó konzervativ órában keletkezett, akkor a modernebb Koreában ez már idejétmult. Közben volt ugye, amikor a Koreában eltörülték a házasságtörés tilalmárol szóló törvényt.

Na jó, ettől függetlenül a téma maga az örök, amig egyáltalán van házasság, legalább addig: a házastársi hűség, az egyén szabadsága, a szerelem mindenek fölöttisége,( avagy nem ?) a család prioritása, és az meddig? a felelősség a családért, a tágabb környezetért ( tűzeskedés).
A gyermek felelőssége ha egyáltalán van ilyen: meddig zsarolhatja, zárhatja be a lakásuk börtönébe a saját érdekei miatt az anyját? A gyereknek nem kell felelősnek lenni semmiért?

Vagyis lett volna értelme a koreaiaknak is csinálni egy sorozatot a témában, ha nem lettek volna gyávák a témához nyulni. De igy legalább elmondhatják, ez csak Japánban van igy!
Illiona 2019 aug. 25. - 18:06:42 Előzmény edimir
(237409/239047)

SPOILER

Örülök, hogy a végére értél. Én egyáltalán nem bánom, hogy ugy a 8. rész környékén megnéztem a japán verziót, először a történet végét jelentő mozifilmet, miután azt lehetett először leszedni, majd 2 nap mulva: 1 nap intenziv sirás, és még egy nap már kevésbé intenziv sirás után a japán sorozat 9-10-11 es részét, majd előlről az egészet.
Amit azóta sem értek (talán mert nincs is válasz erre a kérdésre: hogyan mutathatták be ezt a japán ötletből készitett sorozatot a gazdasági embargó ellenére? ??
Nem -e ezt jelenti az alacsony nézettség, hiszen a koreai egyszerű emberek mindent elutasitanak, ami japán???
(Koreai ismerősöm ajándékba vásárolt nekem szójaszószt a budapesti koreai boltban (nem tudom melyikben) és mikozben válogatott megszólitotta egy koreában élő, de épp itt lévő koreai nő, és mondta neki, hogy ami a kosarában van szójaszósz, az japán, Ismerősöm megköszönte a figyelmeztetést, azonnal visszatette, és hozott egy eredeti koreait. Vagyis a hétkoznapokban, minden apró tettben is benne van a japánellenesség, sokkal inkább mint gondoljuk, szerte a Földön, hát akkor miért néznének japánból vett forgatókönyv alapján sorozatot, amikor annyi a sorozat, mint égen a csillag, lehet választani!
Azonkivül talán törvényben van, hogy csak 16 részes lehet egy sorozat?
Akkor minek vettek meg egy 11 részes japánt?
Azt hittem, majd a filmet dolgozzák fel 3 részben, még akkor is marad 2 rész üresjárat. De hogy a filmből szinte semmit, csak maradt a szenvedés elnyujtása még 5 részen keresztül!
Nem is értem!
Nem akartam spoilerezni minaddig amig nézted, de emlékszel amikor azt a megjegyzést odairtam: hogy az a fránya Hoolivúd. :)))
én akkor teljesen az ellenkezőjére gondoltam, és lám a koreaiak meghallgattak, és csináltak belőle valami hasonlót.
Nekem sem tetszik ez a befejezés, semmiképp sem. Még akkor sem, ha igy mindenki megtalálja a párját. Még a két főszereplő is.
8/10
edimir 2019 aug. 25. - 17:14:54 8/10 Előzmény edimir
(237408/239047)
Off
Love Affairs in the Afternoon - 16. rész - vége
Spoiler

Rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok sem olyan elfogadó, sem olyan megbocsátó, mint ahogy eddig hittem magamról. Még éjjel megnéztem felirat nélkül a befejező részt, most már hiába letölthető a felirat, nem érdekel. Nem fogom letölteni, mert egyszerűen nem érdekel.

Nem láttam a japán verziót, de a koreaiaknak sikerült úgy elsimogatni a végét, ami számomra túl édeskésre sikeredett.

Igen, nem vagyok sem olyan elfogadó, sem olyan megbocsátó, hogy ez a fajta édeskés összemosás ne feküdné meg a gyomrom és az igazságérzetem. Tudom, más a távol-keleti mérce, de ebben nem tudok nem "nyugati" lenni, és nem tudok nem én lenni.

Mi borzolta fel az idegeim? Az, hogy a sorozat végső kicsengése az, légy rámenős, a rendeseket és kedveseket csak kihasználják.

Ha belegondolunk, akkor a két "megcsalt" házasfél jár igazán jól. Miután kizsarolják a megalázó szerződés aláírását a házastársuktól, zsarnokoskodnak felettük, ki nem engednék őket a markukból merő önzésből. Aztán mégis kegyeskednek elválni, majd ripsz-ropsz új házasságot kötnek, gyerekük is születik. A "bűnös" házasságtörőknek a sorozat végén szabad egymásra találniuk. Óh, nem az Exeik jóvoltából, akik még törődnének velük annyira, hogy közöljék, már szabad szeretniük egymást! Óh, az egykori "megcsalt" házasfelek, akik anno annyira ragaszkodtak hozzájuk "szerelemből", ennyire nem nagyvonalúak.

Az igazi érdekérvényesítők ebben a sorozatban a Professzornő és a Kávés Lány, rámenősségükkel megszerzik a férfit, akit kiszemeltek, vígan élik világukat, miközben a rendes, kedves "bűnösök" még javában azon tipródnak, hogy megérdemlik-e a boldogságot?

8/10
edimir 2019 aug. 25. - 15:51:35 8/10 Előzmény Illiona
(237407/239047)
Off
At Eighteen
Spoiler

Miközben néztem ezt a 18 évesekről szóló sorozatot Chu Kehuan/Jasper Liu-ról írt elismerő szavaid csengtek a fülembe...
Hmm, milyen furcsa. Jasper Liu épp a Before We Get Married vetítése közben ünnepelte a 33. születésnapját, ő már sztár, ott a névjegye az asztalon, amit írtál róla, azt bizonyította.

Számomra, aki nem követi a KPOP világát, teljesen ismeretlen volt az At Eighteen-ben színészként először bemutatkozó Ong Seong-Wu. Az általa megformált Choi Joon-Woo olyan karakter, akiben a Chu Kehuan férfias erényeinek csírái ott találhatóak egy zárkózott, sokak által félreértett, nehezen megnyíló ifjú emberben. Engem az ő karaktere hatott meg, ez pedig a színész rendkívül visszafogott, mégis annyira kifejező játékának volt köszönhető.

Ong Seong-Wu épp ma ünnepli a 24. születésnapját!:) Isten éltesse, kívánom, hogy az első szerepet kövesse számos olyan, amiben a tehetségét bizonyíthatja!

A sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/At_Eighteen
Ong Seong-Wu: http://asianwiki.com/Ong_Seong-Wu

Illiona 2019 aug. 24. - 14:18:18 Előzmény edimir
(237406/239047)
Before We Get Married

spoiler

Hogy mitől lett ilyen népszerű ez a sorozat?
mert a hétköznapi emberekről szólt, hétköznapi gondokkal, hétköznapi álmokkal. Mindenki megtalálta benne azt a kis momentumot, vagy akár többet is, ami itt a sorozatban felvetődött, de ezt már a saját életében (vagy barátai, ismerősei életében) már túlélte, megtapasztalta, megoldotta - emiatt tudta teljesen átérezni a szereplők cselekményeit.

Én is találtam itt a saját életemre vonatkozóan ismerős szituációt, és ugyanugy más is gondolom.
Emiatt könnyebb volt megitélni a szereplők viselkedését, vagy nem viselkedését.

Ezt ennyire direkten még egyetlen sorozatban sem hozták össze.

Közben itt jót beszélgettünk edimirrel, akit ha megbántottam, akkor elnézést kérek tőle.
Persze csak a véleményem fenntartásával, mert ugye abból egyetlen jottányit sem engedek :)))))))))))) (de Ő sem )

Végül egy Jasper Liu képpel bucsuzom a sorozattól: ahol igazán elegáns - (a sorozatban is az volt, soha nem jelent meg szakadtam) laza, és az a gyönyörű mosolya!!!!
Illiona 2019 aug. 24. - 14:00:57
(237405/239047)
Sziasztok!

Before We Get Married

spoiler

hát véget ért ez a tajvani sorozat, 13 rész, ami 8 héten keresztül tartott izgalomba, folyton ujranézve, ujragondolva, minden szereplő a végletekig kitárgyalva.
(Az első 4-5 epizódot egybe tették fel az avistazra, emiatt a 8 hét.)
Azt azért nem mondom, hogy ez volt az utolsó, hogy folyamatában nézek sorozatot, erre az izgalomra azért szükségünk van, mindenkinek, az adrenalinszint mindenkinél fontos, hogy néha kiugorjon!

Most, hogy vége, olyan ürességet érzek, ilyen talán nem is volt még, mióta sorozatokat nézek.
Sikerült szépen befejezni, nem ugy ahogy vártam, de igy is jó, igy is volt meglepetés, én mondjuk másképp rendeztem volna el a dolgokat, de hát nem vagyunk abban a helyzetben hogy beleszóljunk.
A sorozatirói mindig élnek némi túlzással, a filmben kell a hatás, hogy mindenkit megdöbbentsen, hogy felfogja, megértse, még a leggyengébb képességű néző is.
Igy nekem legalábbis túlzás volt Han Kefei fehérmájuséga, közönségeskedése, a belepofázásása más dolgába, a munkához való hozzá(nem)állása. De biztosan ezt szánták humorosnak, feszültségoldónak, és lehet hogy ez náluk éppenséggel az is.Számomra túlzás volt a női főszereplő ridegtartása, az hogy soha nem mosolygott, (legalábbis 95 %ban nem). Végig, szinte az utolsó percig ezt a vonalat meg is tartotta, néhány kiingás volt, amiket utána gyorsan törült is a memoriából.

A sorozat szupersztárja mindenképp Jasper Liu volt, a " Mr. Tökéletes" .
Ő mindenben példát mutatott: férfiasságból, törődésből, bátorságból, tehetségből, empátiából, megjelenésből, romantikából, ötletességből, türelemből, és nem tudom még milyen pozitiv szavak vannak a szótárban, de mindből!!! Ha ezt az egy sorozatot csinálta volna, akkor már megérte élni, megcsinálni, eljátszani és nekünk pedig megnézni.
8/10
edimir 2019 aug. 24. - 12:35:30 8/10
(237404/239047)
Off
Love Alarm - 1-8. rész
Spoiler

Augusztus 22-én egyszerre 190 országban vált elérhetővé a Netflixen ez a minisorozat, mely 8 részből áll.
A sorozat címe - Love Alarm - egy okostelefon-alkalmazás.
Ismertető a sorozatról itt: http://asianwiki.com/Love_Alarm

A sorozat alapjául egy közkedvelt webtoon szolgált, de azért a rendező igyekezett bemutatni azt is, hogy milyen következménnyel járna, ha valóban lenne ilyen telefon-alkalmazás és ez azért komolyabb kérdéseket vett fel, mit az elsőre gondolnánk, nem csak rózsaszín vattacukor....

Mielőtt legyintenénk, hogy a két fiú szeret egy lányt, a rideg családi hátterű gazdag srác, a lelkierővel bíró szegény lány történetekkel már tele a padlás... Igen, tényleg tele, DE...

DE azért sikerült ebből olyat kihozni, amitől mégis szerethetővé, élvezetessé válik.

A rendező a második évadot a nézők reakcióitól tette függővé. Szerintem erre van reális esély.
Hogy ki lehet-e tölteni az újabb 8 részt? Igazából innen lenne érdekes, nem csak azért, mert az 1. évad nyitott vége zárást kapna. Sokkal inkább azért, mert kíváncsivá az tesz igazán, hogy a három fiatal milyen felnőtté válik. mit kezd magával, mivé tudnak fejlődni? Arra lennék kíváncsi, hogy egyes életszakaszokban mire vágyunk igazán, mennyivel leszünk érettebbek, akár érzelmeinkben, akár vágyaink felismerésében, mi alapján döntünk?

Tehát potenciál lenne a sztoriban. Számomra a szereplők váltak olyan szimpatikussá, hogy érdekeljen a sorsuk további alakulása. Nekem is jöhet a 2. évad!:))))))))))))))))))))))

KÉP: az alkalmazás

8/10
edimir 2019 aug. 24. - 04:52:22 8/10 Előzmény Illiona
(237403/239047)
Érdemes volt rá várni!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2019 aug. 23. - 20:50:55
(237402/239047)
mondjuk azt nem tudom, hogy szerte a Földön mennyien ülünk ugy a számitógép előtt, hogy várjuk a Before we Get Married utolsó befejező részét, szinte percenként az F5-re bökve!
Nagyon sokan nézik a sorozatot, igazi nagy siker lett, és még nem találkoztam, nem olvastam olyat, akinek ne tetszett volna.
Eddig mindig fél 8-kor már feltették az aktuális részt, de most az utolsót nem.
Kép: egy mai facés fotó. Ő és a mosoly összetartoznak!
8/10
edimir 2019 aug. 23. - 18:25:30 8/10 Előzmény Illiona
(237401/239047)
Off
Class of Lies - 11. rész

Spoiler

Én szeretem a középiskolások problémáit bemutató sorozatokat. Az iskolai erőszak témájában is többet láttam már. Az iskolában folyó "nevelés" és az iskolai erőszak közé nem tennék egyenlőségjelet, bár vhol közük van egymáshoz. Mert az iskola vagy nem tud az erőszakról, vagy ha tud is, de vagy nem kíván beavatkozni, inkább eltusol a jó hírneve megőrzése érdekében. Vagy ha tud, és próbál is ellene fellépni, az általában hatástalan. Épp a Beautiful Wold sorozatban szerepelt olyan központi kiadvány, melynek alapján az ilyen ügyekben a fegyelmi eljárást le kell folytatni, forma szórólapok, amiket az iskola épületében ki kell plakátolni. Érdekes volt ezeknek a szórólapoknak a szövegezése, melyek inkább az áldozatokat szólították fel önvizsgálatra, mintha bennük lenne a hiba, nem pedig az elkövetőket!
Szintén a Beautiful World-ben hangzik el a szülő szájából, hogy Koreában olyan demokrácia van, ahol az 1 % elit irányít, a 99% százalék pedig csak amolyan "autó, mely megy a célja felé", vagyis az országra vezetésére nincs hatással, csak éli a maga kis életét, küszködik a saját kis problémáival és abban el is vész.... A szülő így plántálja a saját fensőbb rendűségét a csemetéjébe, így próbálja belesulykolni, hogy rá a szabályok, erkölcsi normák nem vonatkoznak, felettük áll.

Nos, lehet, hogy a munkáltatók számára üdvös az iskolai "nevelés", hiszen alázatos és szorgalmas munkaerőt kapnak általa, amely tudja a helyét. Úgy tűnhet, hogy az elért eredmények őket igazolják.
Számomra vhol mégsem szimpatikus.

Hogy egy felnőtt kívülálló "belülről" próbál az iskolai problémák mélyére hatolni, mint ebben a sorozatban az ügyvéd, már láttunk ilyet.
Az Angry Mom sorozatban az anya bújik az iskoláslány szerepébe, hogy felderítse az iskolában folyó visszásságokat.

Tény, hogy Yoon Gyun-Sang kettős szerepe rendkívül hálás, és valóban élvezetes az alakítása. Nekem a Rebel-ben volt nagy csalódás, ott kifejezetten az idegeimre ment. Itt viszont sikerült megnyernie.
Illiona 2019 aug. 23. - 15:38:00
(237400/239047)
Class of Lies

spoiler

Iskolai erőszak témában nekem ez majdhogynem az első sorozatom, és nem is emiatt nézem, nem szeretek lubickolni abban, hogy embereket (hiszen a gyerekek is azok) akaratuk ellenére bárkik bármire is kényszeritenének.
Tudjuk, hogy Koreában ennek szinte hagyománya van, már az iskolában a fiatal megtanulhatja az alázatot, az elfogadást, elfojtani az igazságérzetét, nem visszaszólni, ezek a tulajdonságok majd megtérülnek, amikor majd be kell állni dolgozni, és visszaszólás lehetősége nélkül, és a főnöknek mindig igaza van- és ez nem vicc!!!

Az azért biztosan nem igy van, hogy egy iskolából, -ahol gyerekekről van szó,- százból száz gonosz, rosszindulatú, empátia nulla. Valahogy ez nekem nem elfogadható, hihetetlen. A sorozat él a túlzás eszközeivel - ezt igy kell elfogadni.
Ez egy OCN gyártású sorozat, vagyis eleve nélkülözi a rózsaszin szirupot és a romantikát, nagyon helyesen.
Őszintén szólva én kizárólag a főszereplő miatt nézem, tetszik, ahogy a nagy showman ügyvédből át tudott váltani a megszeppenő, az iskolavezetés száméra alázatos, szemüveges kis jog és német tanárrá.
Ez a kétszeres személyiség izgalma még most is tart, hiszen miközben félszegen tanit, szépen titokban göngyölgeti a korábbi gyilkosság szálait.
Nem tudom, hogy ez a lendület kitart-e végig, hiszen (én már megnéztem a 12,-et is felirat nélkül) még 4 epizód van hátra.
Kép: az igazgató: hát nem sok könnyet hullattunk, amikor meghalt.
8/10
edimir 2019 aug. 22. - 23:38:31 8/10
(237399/239047)
Off
Class of Lies - 11. rész

Spoiler

Szerintem a Class of Lies cím jobban passzol a sorozathoz, mint a Mr. Temporary. Igaz, hogy az Ügyvédből lett kisegítő tanár a főszereplő, mégis az igazán sokkoló az iskola és annak diákjai. A belső hierarchia, amelynek csúcsán az igazán sötét ló, Yoo Beom-Jin áll. A képviselő fia, aki a háttérből mozgatja a diákokat és tanárokat egyaránt. Nagyon jól felépített karakter. A látszólag tökéletes diák. intelligens, jó modorú., mindig ura a helyzetnek.

Az iskolai erőszak témában már láttunk több sorozatot is. Mitől más ez? Mert talán még sosem láttuk ennyire összetettségében az egészet. Itt nem csak arról van szó, hogy vmiért kiszúrnak vkit, aztán ellehetetlenítik a diáktársai a megalázásán kiélvezkedve. Ez az iskola mintha a társadalmat képezné le. Itt is vannak az érinthetetlenek a csúcson, a 4 diák, akik leosztanak maguk között mindent, még a meg nem rendezett versenyek díjait is. Ők az elit. A következő szint az erőszaké, ők a pénzkölcsönzők és tetőtéri harc megrendezői. Eszközük a megfélemlítés.
... és persze a többiek... akik bármikor eladósodhatnak, bármikor lehetnek a tetőtéri harc kipécézett fellépői, de mindaddig, amíg nem ők az áldozatok, addig bizony maguk is benne vannak a dolgokban... igen, ezúttal igaz, a hallgatás belegyezés, sőt...

A nyomozás egyre mocskosabb dolgokat tár fel, egyre veszélyesebbé válik...

Illiona 2019 aug. 20. - 09:32:51
(237398/239047)
A PARASITE cimű nagy sikerű mozifilm rendes magyar forditása letölthető ezoritu oldaláról, milli készitette el a forditását, hatalmas köszönet érte.
8/10
edimir 2019 aug. 20. - 05:40:33 8/10 Előzmény edimir
(237397/239047)
Off
Love Affairs in the Afternoon - 11-14. rész
Spoiler

Tudom, egy "negatív" szereplőről felesleges bizonygatni, hogy mennyire negatív, nem túl elegáns dolog, illene együttéreznem vele, hiszen őt érte sérelem. DE...

De.. vmiért nem szeretem a biológiatanár feleségét. Igen, megcsalja a férje, igen, biztosan ragaszkodik a férjéhez, talán még szereti is a maga módján, de gyűlölöm az erőszakosságát, a rámenősségét.

Az a bizonyos könyvtári pofozós jelenet... A sértett mártír!:( És persze van hozzá közönség is!:((((
Végre szabadjára engedheti az elfojtott dühét, féltékenységét.
Miért ez a vad indulat? Mert korábban a férje őszintén megvallotta neki, hogy csak együttérzésből vette feleségül az Államokban anno. Miért sajnálta akkoriban a nőt? Mert annak egy nős férfivel volt viszonya, amiért az egyetemen kiközösítették. Még a kegyes hazugságra se hajlandó a férj... nem szerette sosem a feleségét, nem is tetszett neki.

Pufffffffff Hát persze, hogy forr benne az indulat az iránt a nő iránt, aki képes volt arra, hogy a férje szívét életében először igazán megdobogtassa, aki miatt az válni akar most.
Jön a fegyver... öngyilkossággal való fenyegetőzés... aztán a nő családjának tönkretételével való riogatás... mert neki természetesen mindent szabad, elvégre ő a sértett fél... tudjuk, a mártír.

Ő bezzeg elfogadta anno a férfi nagyvonalúságát, ahogy az amerikai tanulmányait megszakította és munkába állt csak azért, hogy az együttérzésből elvett neje befejezhesse kint az egyetemet. Koreában a feleség egyedül megy el és intézi el a kint kötött házasságuk regisztrálását... Milyen kapóra is jön most mindez, hogy megtette, hogy egyedül is elintézhette! Lám, kész a béklyó, bolond lenne elengedni belőle a férjét.

Most a 14. rész végén is ez a hazugság... mert hogy terhes, az csak hazugság lehet. Korábbi részben láttuk, hogy terhességi tesztet vett és dühödten csapta a földhöz... De most jó ezt a kártyát is kijátszani.
Mindent, csak megtarthassa, ami az övé. Hogy nem szereti, hogy csak kizsarolja? Az nem számít.
8/10
edimir 2019 aug. 20. - 01:24:04 8/10
(237396/239047)
Off
Love Affairs in the Afternoon - 11-14. rész
Spoiler

Még mindig nem hagy nyugodni a sorozatban szereplő egyik jelenet és annak folyamodványa.
A jelenet egy könyvtárban játszódik, ahol a feleség rajtakapja a férjét a szeretőjével, hogy itt találkoztak.
A feleség a szertető haját tépi, kiabálva mocskolja.... és a jelenetet a könyvtárban tartózkodók felveszik az okostelefonjukkal, és felteszik az internetre....

Ennek következményei lesznek. A felvételen szereplők jól beazonosíthatóak, ezért környezetük, munkahelyük is tudomást szerez az esetről. A férjet elbocsátják a munkahelyéről, a szeretőt is felelősségre vonják.

És itt vhol elgondolkodtam. Vajon ezt is lehet? Fogalmam sincs, hogy Koreában miként szabályozza a jog a személyiségi jogot és az internetet, de bizonyára ott is van vmilyen korlátozás.

Magyarországon így szabályozza a jog: https://jogaszvilag.hu/napi/milyen-szabalyok-vonatkoznak-a-kep-es-hangfelvetel-keszitesere/

Félelmetes belegondolni abba, hogy a szerető, aki egy nagy áruházban részmunkaidős árufeltöltő, tehát gyakorlatilag az utolsó senki, mégis nyilvánosan (kollégák és vásárlók előtt!!!) a főnöke megalázhat a videó és az azon felháborodott vásárlók panaszai miatt.

Az, hogy képmutató világban élünk, mondhatjuk rá, hogy ez van. Az, hogy az embereket a pletyka élteti, mert míg másokon köszörülhetik a nyelvük, közben többnek, jobbnak érzik magukat annál, mint akin épp köszörülik, erre is mondhatjuk, sajnos ez is van. DE...

DE vajon az, hogy van egy okostelefonod és WIFI elérhetőséged, attól még jogod is van bármire???????

Hmm, lehet, hogy csak számomra elkeserítő és félelmetes az egész???????
8/10
edimir 2019 aug. 19. - 13:14:54 8/10 Előzmény edimir
(237395/239047)
JAVÍTÁS: Rozsban a fogó
Jaj, a régi beidegződés!:(((((((((((((((((((((((((( Ez a fránya zab!:((((((((((((((((((((((((((( Természetesen rozs!!!!

KÉP: felirat - a könyv eredeti címe
A könyv többször is felbukkan... itt épp a fiú kórházi ágyán, de korábban ezt ajándékozza az iskolai erőszak egyik áldozatának, egy lány osztálytársának, akit mindenki csak Szellemnek titulál, jelezve, hogy nem olyan észrevétlen és jelentéktelen, hogy már nem is ember.
A sorozat végén pedig a fiú szülei olvassák....
8/10
edimir 2019 aug. 19. - 12:54:46 8/10 Előzmény edimir
(237394/239047)
Off
Beautiful World
Spoiler

A lemaradt kép: "Fogó a zabban"

A sorozat végén látjuk a fiút előbb a rozsföldön, majd az iskolai folyosón, a megfeleltetés elég egyértelmű így képileg.
8/10
edimir 2019 aug. 19. - 12:50:52 8/10 Előzmény edimir
(237393/239047)
Off
Beautiful World
Spoiler

KÉP: "Rozsban a fogó"

Láttunk már példát, hogy egy közismert könyv adja egy sorozat alapötletét, aztán azt járják körül amolyan "koreai módra". Így volt ez a SKY Castle-ben Richard Dawkins Az önző gén c. könyvével.

Ebben a sorozatban a kulcsot Salinger Zabhegyezője jelenti. Bevallom, régen olvastam a könyvet, nem is maradt meg belőle sok, de a sorozatot nem is érteném meg ennek alapján. Miért? Mert én még a régi fordítással olvastam. A koreai forgatókönyvíró viszont egy jobb fordításból, esetleg az eredetiből vette az ötletet.

Miért fontos mindez?
Ehhez ajánlanám az új magyar fordítást bemutató írás utolsó előtti bekezdését a cím magyarázatával.
https://www.origo.hu/kultura/20150506-megmondjuk-miert-hulyeseg-a-zabhegyezo.html
Ebben szerepel Holden víziója: "A vízió, amivel azt az egyetlen dolgot írja le, amit szívesen csinálna az életben: ha gyerekek rohangálnak a rozsföldeken (zab sehol), ő szeretné elkapni azt, aki a szakadékhoz túl közel kerül. Ő szeretne lenni a rozsban a fogó."

A sorozat mihez kezd a könyv nyomán? Ezt a víziót próbálja meg átültetni koreai környezetbe. A "zabföld" az iskola. A "szakadékhoz túl közel kerülő gyerekek" pedig az ottani diákok. Mi a szakadék? Az iskolai erőszak. Kit akar megmenteni? Az iskolai erőszak áldozatait és elkövetőit egyaránt! A koreai Holden egy kedves fiú, őt látjuk a sorozat elején lezuhanni a tetőről. Bár a sorozat 90%-ban kómában fekszik, mégis az ő korábbi tettei, a vele történtek hozzák a változást.

Az iskolai erőszak gyökere ott van a hazug társadalomban, amiről egy nagyon reális (és elég kiábrándító) képet fest a sorozat. Az orrunk alá dörgöli kímélet nélkül.
Egy kis zene hozzá az OST-ból: https://www.youtube.com/watch?v=Qmf_3wp-9GA
Ja, hogy nem is a világ, hanem a hazugság a "szép"?!

Hogy nem csak Holden-Sun-Ho az egyedüli fogó a zabföldön? A sorozat pont ettől válik széppé, hogy aktivizál másokat is, szülőt, testvért, tanárt, zsarut... és a korábbi hibáikat próbálják kijavítani....
Hogy innentől már kicsit idealizál? Igen, talán. De ennyi kell, hogy hinni tudjunk, hogy ne fásuljunk bele.

A sorozatnak, amely az emberben ott rejtőző szörnyet oly sokféle módon mutatja meg, pozitív az üzenete...
Megint egy kis zene az OST-ból: https://www.youtube.com/watch?v=IL2dAXXNjvQ

Hmm, hát tényleg szebb lenne a világ, ha akadna "Rozsban a fogó"... minél több...
Illiona 2019 aug. 19. - 11:56:26
(237392/239047)
The Great Show
augusztus 26.-án mához egy hétre kezdődik ez a 16 részes filmsorozat, Song Seung Hun főszereplésével.
Végre nem valamiféle fantasztikus ( = ötlettelenség a köbön) történet, hanem egy elég jónak igérkező, mai korban játszódó történet.
Song Seung Hun egy volt képviselő, aki az ujraválasztáson gondolkodik. Egyszer csak megjelenik egy lány, 4-ed magával, és közli hogy ő az apa (mármint csak neki, a többi gyereket csak ugy összeszedte az anya,).
Legalább nem klisés a történet, nagyon kiváncsi vagyok rá.
http://asianwiki.com/The_Great_Show
8/10
edimir 2019 aug. 19. - 02:52:39 8/10
(237391/239047)
Off
Beautiful World
Spoiler

Tartottam egy kicsit a címtől, nekem vhogy "nyálas". Aztán már az első percektől rá kellett jönnöm, hogy minden, csak nem az. Kemény? Néha az. Léleksimogató? Az is.

Miért érdemes megnézni? Mert rólunk szól, felnőttekről. Arról, hogyan tesszük tönkre a gyerekeinket, mennyire vagyunk önzők... És arról is, hogyan mentjük meg más gyerekét, pont azért, mert tudjuk, mi az szülőnek lenni... S arról, hogy mennyire fontos a hibáink/bűneink megvallása, a bocsánatkérés... és a bűnhődés elfogadása.... és a megbocsátás....

Egy fiú öngyilkosságával indul a sorozat.... Öngyilkosság volt? Talán ennél sokkal fontosabb, ahogy a környezet reagál rá.
A diákok? .... A Legyek Ura kismiska.... Az iskola? Tussoljuk el... A diákok szülei? Hogyan úszhatja meg a gyerekük a felelősségrevonást? .... A rendőrség? Zárjuk le az ügyet minél gyorsabban, van fontosabb dolgunk is! .... A szomszédok? ... De jó, hogy az iskolában ugrott le a tetőről, ha otthon teszi, akkor a lakásárak lezuhantak volna, nem csak a fiú.

A családja? Végre jó egy szerető családot látni! Értetlenül áll, hiszen a fiúk egy kedves gyerek, nem volt oka.... S mivel sem az iskola, sem a rendőrség nem segít nekik, így maguk kezdenek nyomokat gyűjteni, feltárni, hogy mi is történhetett.

Gyönyörű történet.
Jöjjön az OST 1. dala:
https://www.youtube.com/watch?v=jEbT3o6H9Qs

A sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Beautiful_World_(Korean_Drama)
KÉP: a sorozat plakátja
Forrás: http://asianwiki.com/File:Beautiful_World_(Korean_Drama)-P1.jpg
10/10
Cilia 2019 aug. 18. - 22:34:53 10/10 Előzmény Maryu
(237390/239047)
Szia! Köszi az újabb epizódot, mindjárt le is töltöm! Nagyon szuper, hogy a Megára teszed a videókat is! Amiket korábban levettem online oldalakról, azok duplák. Nem torrentezek, nem is regisztráltam az AV-ra. Nekem mindig KNG marad a No1, igen örvendek ennek a sorozatnak, reméltem, hogy valaki lefordítja. Bár valamennyire elboldogulok az angollal is, azért így sokkal jobb, hogy fordítod! Köszi még egyszer, jó éjszakát neked és az esetleg még benéző éji baglyoknak! :-)
10/10
Maryu 2019 aug. 18. - 22:23:46 10/10 Előzmény Cilia
(237389/239047)
Szia, Sajnos mindenhol dupla részekkel van fent és én még az AV-ről szedtem le, ahol egyenként vannak hozzá a feliratok is. Ezért lett a Megára felrakva a videó hozzá., hogy aki nem tud az AV-ről tölteni, az is megnézhesse. Elkészültem a 21. résszel, már az is leszedhető. Ezen a részen is nagyon jókat nevettem.
http://www.doramaforever.hu/viewtopic.php?f=44&t=283&sid=10ca3c8595f2ec93568927143f1895a5
10/10
Cilia 2019 aug. 18. - 17:12:31 10/10 Előzmény Maryu
(237388/239047)
Szia Maryu! Köszönöm én is a fordítást, töltögetem is, a videókkal együtt, mert amiket korábban leszedtem beégetett angollal, ahhoz nem passzolnak a felirataid. Még csak bele-bele nézegettem, majd akkor nézem végig, amikor teljesen készen leszel vele.

Üdv minden betérőnek! Szép vasárnap délutánt és estét, kellemes hosszú hétvégét!
9/10
Ezüstliliom 2019 aug. 17. - 10:07:48 9/10
(237387/239047)
Egy év eltelt, és semmi változás. Ez a fórum ugyanolyan szar, mint lett akkor. Gratulálok hozzá a tulajnak!

Javaslatom: cseréljétek le az üzemeltetőket és a tulajt!

Ha valaki szeretné felvenni velem a kapcsolatot a régi ismerőseim közül (hiányoztok!), a mélcímem a nicknevem kisbetűkkel, ékezetek nélkül a gmailen.
Illiona 2019 aug. 17. - 09:03:52 Előzmény edimir
(237386/239047)
Before We Get Married

és a 12. epizód 91 % kész az angolból a vikin.

És nekem pont ma lesz koreaiakkal programom!!!!!!
"halálvonat" mondja koreai ismerősöm, aki már a vomaton van,(Budapest-Szeged)
- milyen nevetséges - kávét is akart inni a vonaton!!! irtam neki: ez nem a KTX! :)))
Tiszta szerencse, hogy a vonat karbantartás miatt 50 percet késni fog, ugyanis fél vonalon vonatpótlók üzemelnek. Igy van időm a 12. epizódba belenézni!!!
8/10
edimir 2019 aug. 17. - 04:43:12 8/10 Előzmény edimir
(237385/239047)
Off

When the Devil Calls Your Name - 5-6. rész
Spoiler

Kifejezetten jólesett már vmi más... ezek a házassági válságok a Love Afternoon sorozatban túl töménynek bizonyultak, elég lehangoló. Nos, az "ördögi" sorozat pont alkalmas volt számomra a váltáshoz.
Úgy tűnik, hogy sikerül fenntartania az eredetiségét, a furcsa, szokatlan hangvételét. Még mindig felnevetünk, de már ritkábban... aztán egyszer csak azon vesszük észre magunk ez a kis mese egy ponton megérint.

Azt már tudjuk, hogy mi emberek nem vagyunk egyformák. De hogy a lelkeink is nagyon különbözők?
Igen, a lelkeink kilenc osztályra oszthatók. Van olyan lélek, ami oly értéktelen, hogy még az ördögnek se kell... S van olyan, amiről az ördög sem hiszi, hogy létezhet még ebben a mostani, nagyon megváltozott időnkben... Hogy is lehetne első osztályú lélek?

Hogy miért fontos mindez? Mert csak egy ilyen - első osztályú lélek - árán mentheted meg a tiédet. Valakit el kell árulnod, meg kell tévesztened, rá kell venned, hogy elbukjon ahhoz, hogy te kibújhass az ördöggel kötött szerződésből.

Ronda üzlet, de nincs más. Ezúttal az ember kísérti meg a másik embert....

Milyen unalmas tanmese!!!! Az is lehetne, de mégsem.... A történet kezdi a szereplőket összerendezni, talán már volt egymáshoz közük 10 évvel korábban is? Mi van, ha őket a régi, szerencsétlen éned, zenéd érintette meg?

Ragasztószalag a gitáron, a Sors játéka, vagy a titokzatos halárusé?

8/10
edimir 2019 aug. 17. - 00:16:49 8/10 Előzmény Illiona
(237384/239047)
Robotbarátnő, ez jóóóóóóóóóóó..
Erről jut eszembe, hogy a Love Affairs in the Afternoon professzor felesége azzal érvel a biológiatanár férjének, hogy felesleges kivinni a tanítványait az erdei megfigyelésre, hiszen minden megtalálható az interneten...

Tényleg, minek is????????????????????????????????????

Ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni...:((((((((((((((((((((((((((((((((
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 22:13:02 8/10
(237383/239047)
Off
Spoiler

Szándékoltan nem írtam az egyik női főszereplőről, Son Ji-Eun-ről.

Nem bolti eladó, hanem egy nagy élelmiszeráruházban részmunkaidős árufeltöltő! Nem is egy karriertörténet az övé, csak egy olyan feleségé, aki részmunkaidős állásával besegít a családi kasszába.

Ő volt a tipikus "rendes lány", aki "kedves". Miért ment a férjhez, miért pont ehhez a férfihoz?
Ezt nem kötötték az orrunkra. Kész tényként kapjuk, mint ahogy azt is, hogy ez a házasság végtelen sivár. A férjet két papagája sokkal jobban érdekli, mint a felesége, vagy az, hogy ember gyerekei szülessenek, ne a két papagáját tekintse annak. A lakásfelújítás számára annyi, hogy új, díszes kalitkát vegyen a két papagájnak. S ha nem értenénk a helyzetet, akkor naponta betoppan a férj anyja, hogy terelgesse a fiatalokat a gyerekvállalás felé.

Son Ji-Eun-nak már annyi elég, hogy a leborult palackokat egy férfi vevő segíti visszarakni... ennyi elég, hogy innentől felfigyeljen a férfira, ha másutt összetalálkoznak véletlenül.... egy rendes, kedves nő egy rendes, kedves férfival..... és persze mindkettőjük magánya.. lásd a virág, ami kapcsolatuk jelképévé válik...

2 mondat utal a nő házasság előtti énjére. Szerette a könyveket, írói ambíciói voltak, de egy könyvkiadónál dolgozva felismerte, hogy jobb a könyvek olvasásában, mint írásában. Ez volt a házassága előtt. Ezt adja fel a házasságért.... hogy aztán tolja maga előtt az áruval megpakolt kézitargoncát... rakosgassa a termékeket a polcokra....Mehet haza a lakásba papagájt gondozni... fekhet az ágyba a férje mellé egy kedves szót, egy érintést se kapva.....
A beszáradt rúzs ő maga....
Illiona 2019 aug. 16. - 21:02:21
(237382/239047)
Spoiler
és még egyetlen gondolat (hisz itt a Before We Get Married uj része !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)):

Közben változnak az életkörülmények, változik a társadalom, és változunk mi magunk is! Gyorsabban, látványosabban, mint az előző században.
Akik elszenvedői az ilyen afféroknak, ők benne is ragadnak a régmultba, nem hajlandók tudomásul venni a változást.
A szerelem szabad, és nem tűr meg korlátokat.
( Pl csak Japánban tömegesen veszik a robotbarátnőt, viszik haza, mint a cukrot!
Hogy ezek mennyire engedelmesek!
Van aki hazaviszi a felesége mellé, van aki egyedülálló, és boldog a robotnőjével. Lehet érvelni ellene, mellette, de attól még vannak, és lesznek is, egyre nagyobb számban)
Illiona 2019 aug. 16. - 20:55:57 Előzmény edimir
(237381/239047)
Spoiler

Van ebben a sorozatban is jellemfejlődés, és megváltás is. -Még nincs vége.

Valahol minden cselekedetünkkel megbántunk másokat, ez elkerülhetetlen. Aki azt mondja, hogy nem, az nem is figyel a környezetére. Nincs ebben semmi, igy tudunk mi is egyre jobbak, elfogadóbbak és talán önzetlenebbek lenni (ez a legnehezebb)
Persze hogy vannak vesztesei is ennek a délutáni viszonyoknak, De kik is? a gyerekek? miért is?
Ugy nőnek fel, mint a szülők agyondédelgetett csemetéi, akik az életben nem tudnak sem lemondani, sem alkalmazkodni, sem harcolni semmiért? még harminc évesen is anyjuk köldökzsinórján élnek?? Vagy talpraesett, józan gondolkodású felnőttekké válnak, akik megértenek másokat?

Vagy a házassághoz ragaszkodó társak, akik semmit nem tettek a jó kapcsolatért, a párkapcsolatért még kevesebbet? Hú de nagy vesztesek! És tényleg azok!

Az, hogy mindenki a hozzá legjobban illő párral éljen - nos ilyen nincs, vagy csak ideig óráig.
Ezt kellene mindenkinek a tudomásul venni.
Akik jobbak az anyagiakban, akiknek van hatalmuk, azok figyelembe vesznek egyéb szempontokat is.
De akik szegények, csak élnek máról holnapra, azoknak fontosabb a szerelem, az érzelmi élet, mert nincs más!
Ez a sorozat igy jó, ahogy van.

8/10
edimir 2019 aug. 16. - 20:23:50 8/10
(237380/239047)
Off
Spoiler

Vhol azt érzem benne, hogy nincs igazi megváltás, csak a párok "átrendeződése", egyesek megtalálják a hozzájuk illőt, miközben akaratlanul is megbántanak másokat. Azok a bizonyos mások, házastárs, gyerek.... majd feldolgozza vhogy....

Van, aki nem szereti a diákokról szóló sorozatokat. Egyszerűen ez a korosztály nem érdekli őket.
Az Everything and Nothing minidrámáról már írtam. Ott éreztem a megváltást. Abban a 4 részben többet és őszintébbet kaptam, mint itt eddig a 12 részben.
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 19:57:35 8/10
(237379/239047)
Off
Spoiler

Az Amerikában tanult feleség.
A házassága előtt egy nős férfiba volt szerelmes. Most lám megkapja, hogy az ő férjét szereti el vki más.

Gazdag feleség, aki anno a pénzéért ment a férjéhez.... Most lám üres zsebbel távozik a szegény szeretőhöz, mert minden okos megfontolást felülírnak az érzelmek.

Szex 3-tól 5-ig. Csak a test élvezete, semmi különös. Senkinek se árt, segít, hogy közben feledhesse azt, amiben 5-től 3-ig él valójában. Tényleg csak ennyi lenne? Milyen fölényesen hazudik még a rendőrségen, amikor a diákot hazudtolja meg.... aztán eljutunk majd ahhoz, hogy ugyanez előtt a diák előtt térdelve könyörögjön, hogy a lányának egy szót se....

Látjuk a fiatalokat a tűzijáték alatt... mintha bimbózna köztük vmi.... a fiú 18 éves, a lány 16 (persze ott a kistesó is)... a fiú már megtapasztalta a szülei házasságának szétrobbanását, a lány épp előtte áll..
Még tiszták... még minden fekete-fehér a számukra, még tudják mi a helyes és mi nem az.... most még ítélkeznek a szülők felett....
Hmm, vajon ilyenek tudnak maradni? Persze, hogy változnak majd... Csak az a kérdés, milyenné?
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 19:36:00 8/10 Előzmény Illiona
(237378/239047)
Off
Spoiler

Talán épp ez zavar benne, hogy nincs is más az egész sorozatban, csak válságba jutott házasság. Már a sorozat egy lakástűzzel indul, amit a megcsalt és felháborodott férj gyújt fel.... ez a felütés. A biológus tanár kedvenc tanítványa épp elvált szülein igyekszik bosszút állni pocsékul megírt dolgozataival, magatartásával. Ott az autón széttört hatalmas virágcserép.... A könyvkiadó nagyot akar kaszálni A szürke ötven árnyalata c. könyv koreai fordításkötetének kiadásával, kimondottan a 30-40 közötti női olvasókat célozva meg.
A könyv: https://moly.hu/konyvek/e-l-james-a-szurke-otven-arnyalata
Hogy pedig a vhol a renoméját is mentse, kell a művészi borító Do-tól, a zseniális festőtől.
Pénzt keresni vele, azt igen, de közben az ő felesége legyen a hűség szobra, a tökéletes háziasszony és anya. Hát igen, a fagyi visszanyal! Megkapja a művészi borítót... amin saját felesége van!

Lehet, hogy ez a trend, lehet, hogy "ez már csak így van".... Igen, de azért van mellette más is. Jól működő házasságok/párkapcsolatok, abból nem kikacsingató párok.

Hogy ebben a sorozatban nincs karakterfejlődés? Hát bizony nincs. Ritka egysíkú karakterek vergődnek benne... meg abban, amit ők maguk "teremtettek" maguk körül.

Nem tudom, a maradék négy részben mi lesz majd, hogyan oldják fel/meg a párok problémáit. De itt még a nagy "szerelmek" sem lesznek igazán megváltók.
Illiona 2019 aug. 16. - 14:11:17
(237377/239047)
Spoiler

én is megnéztem a koreai változatból a 11-12-őt, hát ez tényleg szörnyű. Ennyire elhuzni!
A japán változatban nincs is ez a fényképezkedés, hanem találkoznak a bolt előtt, onnan férj elhivja a biológus-professzor házaspárt hozzájuk, ahol le is buknak, és ennyi.
Ezt fél epizód alatt megoldják.
Viszont a főszereplő férfi továbbra is remek, miatta érdemes nézni.
A két nő viszont pocsék, és akkor finom voltam.
Ha vissza akarok nézni benne valamit, akkor csakis a japánt veszem elő, semmiképp sem a koreait, azt egyszer elég végigszenvedni.
Ja és a két nő sem középiskolai barátnő, csak ott boltban ismerkednek, és barátkoznak össze. Na persze kár vót!!! :))))
Illiona 2019 aug. 16. - 08:13:48 Előzmény edimir
(237376/239047)
Spoiler
Az egész sorozat a házasságok válságáról szól, ugy tünik, hogy aTávol Keleten sincs ez másképp.
Talán, miután ott később kezdték magának a házasságnak a szabadabb értelmezését (magyarul: ha nem müködik tökéletesen, akkor el kell válni, és kész) igy amikor válságba kerül, a másik fél szabadon vissza tud még nyulni a korábbi tradiciókhoz. Eddig nem lehetett a nőnek félrelépni, most pedig a mi az hogy a férjnek sem lehet! Meg nem kellett a házasságban szex, mi az hogy most meg a nőnek az igényeit is figyelembe kellene venni.
Szerintem természetes volt, sőt elkerülhetelen, hogy a biólógus, és a bolti eladónő egymáshoz közel kerüljön, és azután egymásba is szeressen, hiszen az ember maga ugy van felépitve, hogy elemi szükséglete az érzelmi élet is.
Hiszen a házasságában egyik sem találta meg azt, amit egyszerűen párkapcsolatnak nevezünk: se a párt, se a kapcsolatot.
A biológus feleségéről már volt szó, karriert akart, mindenáron, a nő férje pedig többre becsülte a hörcsögöt, mint a saját feleségét, és ráadásul a feleséggel nem is volt hajlandó szexelni se.
Mind a két házasságban csak pótcselekvéseket csináltak mindannyian, mind a 4-en ahelyett hogy igazi, tartalmas párkapcsolatot épitettek volna fel, vagy váltak volna el.
De ez a szerelem megjelenéséig egyiknek sem volt fontos, a 4 ember közül.
És itt van az a pont ahol akár a tragédia lehetősége is elkezdődik.
Kép: pillanatkép a japán változatból
Illiona 2019 aug. 16. - 07:33:02 Előzmény edimir
(237375/239047)
Sziasztok!
Spoiler

Igen, ezen a ponton lehet akár nyomasztó is.
A japán változat mindössze 11 rész, + van egy 2 órás mozifilm.
Itt a koreai változatban eddig hűen követték az eredeti, japán verziót, de itt ezekben a részekben már nem jön ki ugye a 16 = 11+2. Miután Koreában nem lehet 16 résznél kevesebbet, mert akkor földrengés, földcsuszamlás, vulkánkitörés, tájfun, hurrikán, árviz lenne, vagy valami ilyesmi, igy csak huzzák, vonják. :))) Emiatt nyomasztó, mert nem pörögnek az események, hanem csak szenvednek órákon keresztül. :)))

Az a család, ahol a két kisgyerek van, hát semmiképp nem hasonlitható össze a másik, gyermektelen párral.
Részint mert a gyerek felelősséggel jár. Ezt nem lehet figyelmen kivül hagyni.
A nő eddig elég lazán kezelte ezeket a viszonyokat.
Azért itt szó sem volt érzelmekről, hiszen ezek az interneten való társkeresések kizárólag a szexről szóltak. Persze itt is sikerült neki összeszedni olyan fiatalembert, aki azt hitte hogy ez már szerelem, és ez fel is hatalmazza őt mindenre, - amire nem- , és figyelmen kivül hagyhatja a nő helyzetét.
Nekem ez a fiatalember volt iszonyúan irritáló, amikor belement ebbe, hogy a neten keres szexpartnert, akkor erre is tett kimondatlan igéretet, hogy betartja az iratlan szabályokat. Amit egyoldalúan fel is rugott. Hogy miért? mert ebben az álszent bigott társadalomban meg kell(ene) becsülni azt a kevés nőt, akik tudják is mi a szex, tudják "csinálni", és élvezik is.
Ebből a szempontból a nő egyedül van itt a sorozatban. Lehet elitélni, vagy nem elitélni, de tudomásul kell venni, hogy ilyen az európai (meg amerikai) nők egy része is. És ezek is mind a gyerekek rovására szórakoznak. Ez már annyira beivódott a "köz"tudatba, hogy fel sem kapjuk már a fejünket.

Tudomásul kell venni, hogy a nők szabadságának legnagyobb vesztesei a gyerekek, és nekik is alkalmazkodni kellene , és alkalmazkodnak is ehhez az uj életformához,
A házasságok már nem az égben köttetnek, hanem csak gyorsan összeadják őket, már házassági szerződésben rendezik a szerzett vagyont is előre, kié mi lesz.
Van-e joga, lehetősége egy gyereknek ezt megvétózni? NIncs, ezt be kellene látni.
Biztosan fájdalmas lehet gyerekként túlélni, hogy szülők mindkettője két irányba, nincs meg a védő család, de ez benne van a modern társadalomban, viszont most nem kell éhezni, tanulhat stb...

Vagyis nincs jó kor, amikor születnek gyerekek, csak más...

Na ez az amit még tanulni kell, ott is, itt is.
A japán sorozatban a biológus: Takumi Saito
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 00:24:32 8/10
(237374/239047)
Off
Spoiler

Eljutottam a 12. részig... Most így egyszerre kicsit nyomasztóvá vált számomra a sorozat. Itt már tényleg UTÁNA vagyunk.. és ennek vhol súlya is van... főként, ha a gyerekeket tekintjük... Itt már mindenképpen sérül vki, enélkül nem ússzák meg... lám, még akkor sem, ha próbálnak szakítani...

Hát igen, amikor hirtelen kiderül, hogy ki a szerető felesége, ha neve lesz, ha a fantomról kiderül, hogy a középiskolai barátnő...és igen, a megcsalt feleség/férj mindig egy másik ember, függetlenül attól, hogy ismerős v. sem... lehet egy ideig figyelmen kívül hagyni, de egyszer szembe kell nézni azzal, hogy igenis létezik.

A Before We Get Married-nél vhogy sokkal egyszerűbb, egyértelműbb minden... és tisztább is.... itt vhogy hozzáragad vmi nehezen szavakba önthető vmi, túl sok a hazugság, az elhallgatás, számomra fullasztó....
Illiona 2019 aug. 15. - 20:27:09 Előzmény edimir
(237373/239047)
Spoiler

A szülőket én ki is hagynám ebből a házasságból, a történetből, hogy a lányukat védik, hogy érte aggódnak, és az ő sikerét tartják mindenekelőtt valónak, ez valahol természetes.
Az amerikában kötött házasság csak akkor érvényes, ha azt a nagykövetségen bejelentették, ez Kinában is igy van, meg mindenhol máshol, legalábbis a Távol-Keleten.
Emiatt szükséges a regisztráció. Hogy a feleség kapkod, nem találja a helyét, ezt is természetesnek tartom, nem ez a fő baj.
Amerikában lehet hogy a férje nagymenőnek számitott, abban a közösségben, de itt a saját közegében , ebben a társadalomban ő csak olyan kismenő, persze a saját értékei mellett. De ezek az értékek nem a feleség számára értékek, igy ő megtartva a házasságot, saját kezébe veszi a saját sorsát, és küzd a saját sikeréért.
Ezzel szinte akaratlanul, de végzetesen taszitja a férfit a Sorsa felé, egy szenvedélyes szerelem irányába.
Azért majd amikor a feleség is megtapasztalja, hogy ez a férfi milyen szenvedélyre képes más nő iránt, akkor fog csak elgondolkodni!!!

Kép: az egyetlen szereplő, aki elfogadható, sőt nagyon is elfogadható ebben a sorozatban.
Iszonyúan hasonlit japán párjára, mind külsőségekben, mint a személyiség belső tulajdonságai tekintetében.
8/10
edimir 2019 aug. 15. - 19:06:39 8/10 Előzmény Illiona
(237372/239047)
Spoiler
Vhol a biológatanár felesége és Chu Kehuan Exbarátnője között érzek némi "rokon" vonást. Ez a feleség is épp csak hazatoppan. Csak a repülő érkezéséről tájékoztatja a férjét. Aztán már zúdít is mindent a nyakába. Egyértelműen ő akarja a kapcsolatukat irányítani, miként a másik sorozatban az Exbarátnő.
Emlékszünk, hogy az is milyen rámenősen akart házasságot, új, nagyobb lakást.

Itt a feleség mindjárt az Amerikában kötött házasságuk regisztrációjával jön, amikor a férfi rábólint, hogy akkor tegyék meg másnap, hirtelen mégsem jó neki az időpont a professzorok találkozója miatt, amin részt kell vennie.
Most csak formaság ez a regisztráció, vagy tényleg fontos a számára? Ha nem fontos, akkor minek a sietség, ha fontos, akkor miért is más programot részesít előnyben?
Olyan kapkodó. Egyszer felveti a férj tanulmányainak folytatását, legyen belőle is professzor, tervezi a Szöulba költözést. Ugyanakkor viszont teherbe akar esni rögvest! És ezeket vajon hogy képzeli együtt, egyszerre megvalósítani? Ő előbb terhesen, majd egy újszülöttel tanít Szöulban, míg a férje Amerikában tanul?
És közben bele sem gondol, hogy újra össze kéne csiszolódniuk 3 év különélés után?????!!!! Netán a férjét se ártana megkérdezni, hogy mit szeretne?????!!!!! Nem, mert ő már kitalálta, természetesen tudja, hogy mi a jó nekik. Pont mint a tajvani sorozat Exbarátnője. Az eltérés mindössze, hogy Chu Kehuan jóval karakánabb, mint szegény biológiatanár... ez utóbbi szerényebb, visszahúzódóbb, mint tajvani sorstársa.

És a szülők. Tudom, belemagyarázom, de van egy olyan érzésem, hogy a 3 év alatt nem igazán törődtek a vejükkel. Most, hogy a lányuk megjött, hirtelen lakást akarnak venni a fiataloknak, mondván, a férj legénylakása nem elég jó. Most hirtelen van pénz erre, a lányuk taníttatására nem akadt!!!! Most az anyós megfőzi a veje kedvenc ételét is, hogy 3 évig mit evett, az a kutyát se érdekelte.

Tudom, belemagyarázom, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a szülők... és talán a feleség is "kivártak". Ugyan volt Amerikában esküvő, a férj fel is vállalja a feleség eltartását, de a 3 év alatt a szülők szép csendben hátradőltek és megvárták, hogy a lányuk majd hogyan is dönt a tanulmányai befejezése után. A nő dönthetett volna úgy, hogy Amerikában marad, de úgy is, hogy hazatérve már nem kell neki a férje. Nem nagy ügy, Koreában nem regisztrált a házasság, tehát viszonylag könnyen el lehet simítani a válást. A reptéren és az autóban is olyan túlságosan is túláradó a feleség, az após jóval visszafogottabb, olyan faramucik ők így együtt. Olyan az egész, mintha a nő mindenki számára hirtelen döntött volna hazatérésről és a házasság felvállalásáról.

Szóval a feleség látszólag nagy felhajtása a 3 éve nem látott férje körül számomra cseppet sem a nagy szerelemmel magyarázható, mást érzek mögötte.
Illiona 2019 aug. 15. - 11:07:50
(237371/239047)
Spoiler
Örülök neki, hogy hozzáláttál, ez is egy érdekes sorozat lesz, illetve már az is.
Erről is lesz véleményünk, és gondolom eltérő is, de hát ez van, nem mindenki gondolhatja ugyanazt amit én :))))))))))
szeretne törleszteni annak az áldozatvállalásáért??? - írod.
Ugyaez a gondolat megjelenik a Before We Get Married c sorozatban is.
"áldozatot hozok érte! Talán baj? " mondja Wei Wei, miközben épp lefeküdni készül Kehuannal! Persze csak amiatt, hogy a vőlegénye, Li Haoyi jobban érezze magát !!!! (ezt ironikusan gondoltam, ha nem éreznék ki a sorok közül)
"azt hiszitek hatalmas áldozatot hoztok, valójában csak zsaroltok, és korlátoztok" mondja Kehuan.

Most ugyanez a gondolat előjött a Szerelmes délutáni légyottokban.
A biológus felesége valójában szeretne törleszteni, de közben semmilyen "áldozatot" nem hoz a férjéért, csak ugy tesz, mintha...
Valójában kinevezik professzorrá, emiatt el kell hagyniuk eddigi lakóhelyüket, a férfinak el kellene hagynia az iskolát ahol tanit, a feleség megtartja lánykori nevét, mert azt már mindenki ismeri.
A férfinak egyetlen dolga akad: rábolintani, és mindehhez jó képet vágni.

Akkor hol van itt áldozatvállalás a feleség részéről?
Vagy a másik sorozatban a 10 éves barátnő részéről?
Vagy Wei Wei részéről?
8/10
edimir 2019 aug. 15. - 10:20:10 8/10 Előzmény edimir
(237370/239047)
Off
Spoiler

Yoon Jung-Woo
Biológia tanár, akinek éppen visszatér a felesége Amerikából. Számomra kicsit furcsa pár. Anno mindketten kint tanultak, csoporttársak voltak. Megmenti a nő életét, így kerülnek közelebb egymáshoz, összeházasodnak, a közösen töltött 1 év után a férfi megszakítja amerikai tanulmányait, hazatér, hogy munkába állva tudja kint maradt felesége tanulmányait anyagilag támogatni, így telt el 3 év.
A kapcsolatuk?
Nekem azért volt benne egy kis gubanc. A nő szülei tehetősnek tűntek, tehát meg se kottyant volna a lányuk külföldi tanulmányainak finanszírozása, az ifjú férj lemondását csak a saját büszkeségével tudom magyarázni. A feleség? Amerikában egy nős pasasba volt szerelmes, jött a hős megmentő... aztán elfogadja a férje áldozatvállalását. A férfihez vajon elsősorban a hála köti, vagy a szerelem? Vagy talán egy kicsi ebből és egy kicsi abból?

Nos, a férfi jól érzi magát az iskolában, ahol tanít, már letett az amerikai tanulmányok folytatásáról. Nem feltétlenül akar professzor lenni. Viszont látjuk, hogy a feleség szeretné, ha férje folytatná tanulmányit és professzor lenne. Bűntudat áll mögötte, szeretne "törleszteni" a férje felé annak áldozatvállalásáért? Vagy esetleg a jövőképében kevés az egyszerű tanár és új státusához jobban illőnek érzi a professzort? Itt is egy kicsi ebből és egy kicsi abból.

A külön töltött 3 év sok idő, főként, háromszor annyi, mint amit ténylegesen együtt éltek. Persze egy mély kapcsolat talán kibír ennyit. De az övék az volt?
A férj három év különélés alatt kialakított egyfajta nyugodt, kiegyensúlyozott életvitelt. Nem úgy tűnik, mintha a felesége utáni sóvárgásba akarna belehalni, sőt... jól megvan nélküle...
De van, ami felkavarja az állóvizet... egy szerelem... milyen kár, hogy nem a saját felesége iránt.....
8/10
edimir 2019 aug. 15. - 09:38:06 8/10
(237369/239047)
Off
Spoiler

Illiona már több alkalommal is írt a sorozatról. Én még csak a 7. résznél járok, vagyis még a felénél sem. Viszont kezdem érteni, miért is volt olyan érdekes a Before We Get Married tajvani sorozattal párhuzamosan nézni.

Mert ennek a sorozatnak akár nyugodtan lehetne az alcíme AFTER we got married.... Mert vhol egy kicsit kapcsolódik a tajvanihoz. Ott arra teszik a hangsúlyt, hogy milyen fontos a házasság előtt a BEFORE, az önvizsgálat, ismerem a párom, ismerem önmagam, a saját vágyaim, szerelmet érzünk egymás iránt, ugyanazt várjuk a házasságtól? ... És persze még számos kérdés, ami a jó döntéshez szükséges, így van esélye a házasságnak.

Itt már a házasságkötés UTÁN vagyunk. A párok már döntöttek... és látjuk, hogy az "ELŐTTE" önvizsgálat kérdéseit vagy fel sem, vagy rosszul tették fel, vagy áltatták magukat, hogy ennyi is elég...
Három házasság... és egyikben sem igazán boldogok a párok.

Nem sokat tudunk a kezdetekről.
A legegyszerűbbnek talán Choi Soo-A esete tűnik, akinek anno elege volt a nincstelenségből, gazdag férjet akart. Látszólag mindene megvan, gyerekek, férj, kényelmes élet... hozzá pedig egy kis semmire se kötelező beiktatott program: szex 3-tól 5-ig. A szerelem eddig elkerülte. Látszólag ügyesen kezeli az életét, próbál belőle minél többet kihozni. Elég érett ahhoz, hogy a dolgokat a helyén kezelje. Ebbe robban be a Szerelem....
10/10
Maryu 2019 aug. 14. - 17:34:59 10/10
(237368/239047)
Örülök neki, hogy nektek is tetszik. Mert én nagyon élvezem. Talán azért is haladok vele ilyen gyorsan (magamhoz képest), mert alig várom, hogy mi lesz a következő részben. Nem szoktam előre megnézni a részeket.
Az ügyésznő tényleg egy kicsit túl játssza a szerepet, de én még rajta is jól szórakozom, hogy milyen ordenáré. közönségesen tud enni és inni.
8/10
edimir 2019 aug. 14. - 16:27:42 8/10 Előzmény Maryu
(237367/239047)
Szép napot!:)

Köszönet a fordításért, sokaknak szereztél vele örömet, és nem csak Kim Nam Gil rajongóinak.
A sillai Bidam óta érezhettük talán először igazán, hogy lubickol a szerepben.
Ahogy Illiona is említette, még a kisebb mellékszereplők is vhogy a szívünkhöz nőttek mindkét oldalon.
Valóban egy fordulatos, rendkívül szórakoztató sorozat, a magyar feliratoddal pedig már teljes az élvezet.
Illiona 2019 aug. 14. - 14:10:54 Előzmény Maryu
(237366/239047)
Szia Maryu!

igen, én nyomon követtem a forditást, és köszönet ezért a nagy munkáért.
Annak idején én néztem hétről hétre, és tényleg nagyon jó, izgalmas volt, jó karakterekkel.
Egyedül ezzel a Szépszakácsnővel nem voltam kibékülve, szerintem ő túljátszott, túl ripacs ehhez a szerephez (és ez már nem csak rendezői utasitás - ő ilyen - ) de ő annyira kis pont az egész sorozatban.

Még a negativ szereplők is tetszettek nagyon, mind a japán verőember, aki mindig megmosolyogtatott, de a gengszter Go Joon is, a Misty óta nagy kedvencem, ő igazi energia bomba, erős férfias kisugárzással- hogy a rossz oldalon áll, hát Istenem! ott is kell állni, különben nem lenne film.
10/10
Maryu 2019 aug. 14. - 13:23:42 10/10
(237365/239047)
Sziasztok, nem tudom, hogy láttátok-e már, de a 20. részig nézhető már a The Fiesry Priest magyar felirattal is.
http://www.doramaforever.hu/viewtopic.php?f=44&t=283&sid=5ffbe06eafa2bb09008f19f7f477f0a6
8/10
edimir 2019 aug. 14. - 12:17:44 8/10
(237364/239047)
Off

Little Forest - TV show - 2019 - 1-2. rész

Öt kisgyerek, 4-7 évesek lesznek a 4 sztárra bízva. Nem könnyű korosztály. Cru, szerintem neked tetszene!:)))))))))))
Persze lehetnek fenntartásaink, hogy vajon mennyi ebben a kimódoltság és mennyi a "valóság"?
Nos, az Élet és a Gyerek bizony itt sem a tervek szerint "működik".
Sztárjaink is felül kell, hogy bírálják előzetes elképzeléseiket, érik őket jócskán meglepetések. Ez a korosztály bizony igényli a gondozást, az orrkifújáson, fogmosáson át a popsitörlésig (ez utóbbinál én is ledermedtem, nem csak Seung Gi, egy 7 évesnek?!) . És természetesen le is kell őket kötni....
Nos, igazi emberpróbáló feladat, nem csoda, hogy már az 1. nap kipurcannak.

KÉP: fenn: szórakoztatás, gondoskodás - lenn: kipurcanás!:))))))))))))))))))))))))))

Tudom, gyerekkel és kutyával minden eladható... igen, bejön a régi PR fogás... nálam legalábbis biztos.
Helyesek ezek a kis tökmagok. Szerintem mindenkinek ajánlott, kezdő szülőkben oldja a görcsösséget, akiknek már felnőttek a csemetéik, azok nosztalgiáznak egyet... és persze mindenki jókat kacaghat a történéseken... főként, hogy csak nézőként veszünk benne részt!:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Ja... és kipróbálhatjuk a "tornádó tojás" elkészítést itthon, a konyhánkban, ha kedvünk tartja!:)
8/10
edimir 2019 aug. 14. - 11:59:31 8/10 Előzmény edimir
(237363/239047)
Off

Little Forest - TV show - 2019

Mindjárt helyesbítéssel kell kezdenem, ez nem sorozat, hanem show. Talán egy koreai show-ba néztem bele anno, nem vagyok a műfaj kedvelője. A címre kaptam fel igazán a fejem, a mozifilmet imádtam.

Lee Seung Gi mesélt az All the Butlers forgatásán a rendezőnek gyerekkori élményéről, amikor 5 évesként vidéken a szabadban játszhatott. Ebből született az ötlet, hogy gyerekek szerezzenek közvetlen élményt a természetről. Persze kell, aki vigyáz rájuk, segít nekik felfedezni a természetet, játszik velük, gondoskodik róluk. Erre négy egyedülálló színészt kértek fel, két férfit és két nőt. A gyerekeket gondozó színészcsapat: Lee Seung Gi, Lee Seo Jin, Park Na Rae, and Jung So Min.

KÉP: A helyszín csodálatos. Az erdő ölelésében egy lakóház, hozzá nyitott nyárikonyha, kert, háziállatok.

A színészek sem a házimunkában, sem a gyereknevelésben semmilyen gyakorlattal nem igazán rendelkeztek, kicsit félve fogadták a felkérést. Az 1 hónap felkészülési időt igyekeztek jól kihasználni, van, aki a főzés, van, aki a gyerekkel való foglalkozás terén szerzett gyorstalpaló "képesítést".:)))
8/10
edimir 2019 aug. 14. - 08:23:13 8/10
(237362/239047)
Off

Little Forest - sorozat - 2019

A Little Forrest egy nagyon is jól csengő cím, akik látták mozifilmként, azok számára feledhetetlen a természettel való harmóniában élés, a fantasztikus ételek, amik a kert az évszak ajándékai.

Nos, ilyen címmel indult egy 16 részesre tervezett sorozat tegnap.
Az előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=3PirbhfAdbo
8/10
edimir 2019 aug. 13. - 23:13:12 8/10 Előzmény Illiona
(237361/239047)
Before We Get Married - 11. rész
Spoiler

"Ugy tünik, az Exeket kizárólag egyetlen dologgal lehet lerázni, ha feladják, hogy a másikra - rájuk - kenik, hogy miattuk bomlott szét mindkét kapcsolat, és bevállalják, hogy megszerették egymást. Ez az egyetlen ut, ami járható lesz."

Szerintem sincs más út. És gyakorlatilag már tényleg felvállalták. Wei Wei hazugságát, hogy lefeküdt többször Chu Kehuannal már nem lehet, nem érdemes tisztázni. Igen, bevállalják és elviszik az egész sarat.

Persze azért ennek meglesz majd a maga ára. Ez az ár a szerelmük próbája egyben. Hiszen ott van a munkahely, a főnökök és kollégák... és az exek bosszúi... döntésekre kényszerülnek majd.... kellemetlen, nehéz döntésekre...
8/10
edimir 2019 aug. 13. - 22:54:31 8/10 Előzmény Illiona
(237360/239047)
Spoiler
"Nos azt hiszem ha megmondja Kehuannak, hogy egy nehéznek igérkező beszélgetés vár rá a lakásban, és azt szeretné, hogy ne vegyen ebben részt, akkor ezt a férfi megértette volna, és tiszteletben is tartja."

Rendben, de kivel is? Hiszen Chu Kehuan csak annyit tud, hogy a lakásban Ke Fei és Dawey várja őket.
Nem értené, hogy mi az a fontos dolog, miért zárja ki belőle Wei Wei, hiszen a projekt megbeszélésre jöttek össze. Megértette volna és tiszteletben is tartja, de mindenképp visszakíséri a lakásba Wei Wei-t, nem megy haza. Hanem megvárja, amíg az a bizonyos nehéznek ígérkező beszélgetés lezajlik külön, hogy aztán ott legyen kéznél, ha Wei Wei-nek támaszra van utána szüksége.
Ha pedig kiböki neki Wei Wei a volt vőlegény felbukkanását, akkor tuti, hogy Chu Kehuan nem megy egyből haza szép nyugodtan, ahogy azt Wei Wei szeretné. Biztos, hogy ott maradna a ház környékén, biztos, hogy aggódna a lányért, ezt akarja Wei Wei elkerülni.

Wei Wei pont arról beszélt korábban a parkban, hogy innentől úgy akar élni, hogy egyetlen férfira sem támaszkodik, bátor lesz és erős... és önálló. Most ezt az új énjét veti próbának alá. Mindkét férfit védeni akarja, az egyiket azzal, hogy hazaküldi, a másikat azzal, hogy kíméletesen, az önérzete minél kisebb megsértésével próbálja elfogadtatni vele a szakítást. Szeretné gyorsan és úgy lerendezni a dolgot, hogy a két férfi ne találkozzon, még véletlenül se fusson egymásba. Azért tudjuk, hogy Chu Kehuan eddig is beolvasott Hanoy-nak Wei Wei elhanyagolása miatt, várhatóan most is nehezen állná meg, hogy ne keljen a lány védelmére.

Hazugság, kicsi v. nagy, de attól még hazugság... És persze ott van a "kegyes hazugság", ami szintén nem mentség, próbáljuk elkerülni azzal, hogy inkább hallgatunk és azzal kerüljük ki, de néha nem lehet kikerülni, ez van...
Wei Wei kijelentése, hogy életében először hazudik... Nos, ezt magáról nem sok ember mondja el... én sem venném szó szerint, inkább úgy, mint hogy ő alapvetően egy őszinte ember. És ez azért így van.
Annak ellenére ha úgy vesszük, már többször is hazudott. Hazudott a barátnőnek és a barátjának, amikor Chu Kehuannal arra a 8 milliós éjszakára elmegy a luxus kempingbe, hiszen ők úgy tudják, az anyjához utazott haza.
Végső soron az is egy hazug magatartás, amikor hagyja, hogy Ke Fei-t pofozza fel az Exbarátnő és nem tisztázza a félreértést, hanem annyiban hagyja...
Hazudik saját magának és a vőlegényének is, amikor beleszeret Chu Kehuanba...

Női ciklus. A sorozatban végig kitárgyalja a két barátnő, hiszen többnyire csak ez gátolja meg Ke Fei-t az újabb "enjoy"-ban... A forgatókönyvíró ezt beleszövi... hogy aztán Chu Kehuannak erre hivatkozik Wei Wei... a forgatókönyvírónak belefér, hogy te vagy én mit gondolunk erről, az nem érdekli... ezt nem ragoznám.
Illiona 2019 aug. 13. - 21:56:53 Előzmény edimir
(237359/239047)
Before We Get Married

spoiler

Épp később, 2-3 jelenettel , mondja Wei Wei hogy eddig soha nem hazudott.
(Csak épp most, és mindenki füle hallatára egyet- ami nem is igaz - arról hogy együtt aludt Kehuannal.)
Gyorsan felejt.
Nos azt hiszem ha megmondja Kehuannak, hogy egy nehéznek igérkező beszélgetés vár rá a lakásban, és azt szeretné, hogy ne vegyen ebben részt, akkor ezt a férfi megértette volna, és tiszteletben is tartja.

Igy is, és ugy is ott maradt volna a ház körül, vagyis nem történt volna semmi másképp.
Csak egy hazugsággal kevesebb.

Amugy szerintem nincs megfelelő indok arra, hogy más menstruációs problémáit kiteregessünk senkinek! Csak gondolj bele, és legyél igazságos!

Azon is gondolkodtam, mi is lesz vajon a vége?
Ugy tünik, az Exeket kizárólag egyetlen dologgal lehet lerázni, ha feladják, hogy a másikra - rájuk - kenik, hogy miattuk bomlott szét mindkét kapcsolat, és bevállalják, hogy megszerették egymást. Ez az egyetlen ut, ami járható lesz.
Épp elhangzott az One Sping Night cimű soriban , ahol a menyasszon y szintén kifelé bujik a kapcsolatából, mert beleszeret egy másik férfiba, hogy ugy szeretne szakitani, hogy ne ő legyen a rossz nő mások szemében, mert az bántaná az önérzetét. De ez nem megy.
De végül ott sem tudják kivárni, és be kell vallani az uj kapcsolatot.
Kép: jasper Liu, egy komoly kép megyint.
8/10
edimir 2019 aug. 13. - 21:43:03 8/10 Előzmény Illiona
(237358/239047)
Spoiler

KÉP: vidám iddogálás a parkban, békés beszélgetés, nyugodt összhang... ebbe robban bele Ke Fei hívása..

Wei Wei telefonja kikapcsolva, Ke Fei így csak Chu Kehuan-t tudja hívni, aki át is adja a telefonját Wei Wei-nek.

Nézzük a párbeszédet!
C: "Kefei téged keres. Úgy tűnik, hogy van valami sürgős dolga, amiről veled beszélhet:"

KeFei gyorsan közli a telefonban Wei Wei-jel, hogy volt vőlegénye váratlanul betoppant a lakásába, őt keresi. Biztatja Wei Wei-t, hogy maradjon távol fél, egy óráig... azaz kerülje el a volt vőlegényt, térjen ki a találkozó elől egyelőre. A telefonhívás, Wei Wei hangulatának megváltozása felkelti Chu Kehuan érdeklődését.

C: "Mi a baj?"
W: "Kefei hirtelen nem érzi jól magát. Eljött az időszaka, és ivott, tudod, hogy sok fájdalom van."
C: "Akkor akarsz vásárolni fájdalomcsillapítókat neki?"
W:"Nincs szükség rá, van otthon valami. Először haza kell menned. Ne felejts el taxit hívni. Ne vezess, miután ittál. Elmegyek"

Ennyi.

Ez lenne Ke Fei ciklusának "részletes" kitaglalása? Szerintem nagyon bátor és korrekt Wei Wei, hogy a férfit hazaküldi és egyedül megy vissza, hogy a volt vőlegényével beszéljen.

Nem keverném ide azt a tényt, hogy 3 évig nem mesélt a barátnőjének Nyugdíjas Tervvel való kapcsolatáról. Egyrészt tudjuk, hogy a cégnél, ahol mindhárman akkor dolgoztak, tiltott volt a szerelmi kapcsolat kollégák között. Ismerve Ke Fei természetét, egyrészt nem maradt volna a dolog sokáig titokban, másrészt biztos, hogy bele ütötte volna az orrát a kapcsolatba... Wei Wei mindkettőt szerette volna elkerülni. Ez nem diszkréció kérdése, egyszerűen ismerte a barátnője természetét, a titkolózás bármennyire is nehezére esett, a Terv miatt rákényszerült. Hiszen sem neki, sem a barátjának nem jutott eszébe, hogy vmelyikük új munkahelyre menjen és így ne kelljen tovább titkolózniuk.

8/10
edimir 2019 aug. 13. - 20:46:07 8/10 Előzmény Illiona
(237357/239047)
Spoiler

Az általad említett "hazugság" a rész elején a parkban hangzik el. Miért? Hogy hazaküldhesse Chu Kehuant, hogy az még véletlenül se legyen ott, amikor tisztázza a szakítást a volt vőlegényével. Épp elég nehéznek ígérkezik a beszélgetés az Exével, az kettejük ügye, semmikép se akarja, hogy Chu Kehuan bármilyen módon belekeveredjen. Vmi olyat kell mondania, amivel hazaküldheti a férfit.

Igen, hazudik, de értjük, hogy miért. Az, hogy Ke Fei menstruációs lehangoltságával-rossz közérzetével indokolja a dolgot? Hirtelen ez látszik számára célravezetőnek. A gondoskodó Chu Kehuan minden más esetben segíteni akarna a barátnője ápolásában, de egy férfi számára a "női baj" tipikusan az a terület, amiről biológiailag ugyan van fogalma, de megérti, hogy ebbe még segítő szándékkal se avatkozhat be.
Ez a két barátnőre tartozik kizárólag.

Hogy ez az ürügy indiszkrét Wei Wei részéről? Rendben. Te mit mondtál volna Chu Kehuannak Ke Fei telefonjáról? Te milyen indokkal küldted volna haza Chu Kehuant? Hiszen épp visszatérőben voltak Ke Fei lakására a boltban vett itallal, hogy folytassák a projekt ünneplését, megbeszélését négyesben Ke Fei-jel és Dawey-jel.
Illiona 2019 aug. 13. - 16:11:49 Előzmény edimir
(237356/239047)
Before We Get Married

Azért itt a 11. részben nagyon csúnya volt, ahogy Wei Wei szemrebbenés nélkül hazudott Kehuannak.
Hogy miért? erre semmi indoka nem volt, hiszen kb 10 perc mulva az találkozott is Li Haoyival.
Ráadásul, - ez ugy már a tetves tetű esete- mit hazudott? Han Kefei mentruációs ciklusát, meg arról a részletes ismertetést.
??????
Azért ez már intim téma! nem neki! Másnak intim! Nem beszéljük ki 3. félnek, főleg nem egy ivarérett férfinak!
ráadásul ugy, hogy 3 évig ugy volt a pasija Li Haoyi, hogy még a barátnője sem tudta!!!

Kép: egy szomorú Jasper Liu. ezt irta:
今天聽 《有一種悲傷》 了嗎? 趕快與我一起聽吧!????
állitolag ezt jelenti:
Van olyan szomorúság, amit ma meg kell hallgatni? Gyere és figyelj rám gyorsan! ????
8/10
edimir 2019 aug. 13. - 13:39:50 8/10
(237355/239047)
Off

When the Devil Calls Your Name - 1-4. rész
Spoiler

A sorozat a negyedénél tart, a nem túl magas nézettség is lefelé tendál. A Faust alapötlet, amire épül közismert, DE...

Nagyon izgalmas, kissé bizarr, amit és ahogy kihoznak belőle.

Hogy te miért is adnád el a lelked az Ördögnek? Nos, a főhős két dolgot kérhet... a pénzt/gazdagságot és a sikert választja.... aztán a szerződésen észreveszi, hogy van 3. rubrika is, mivel 60 éves, így a fiatalságot írja be, mint amit cserébe kér. Három kívánság! Eddig rendben, semmi meglepő.

Mint ahogy az sem, hogy az Ördöggel kötött szerződés lejárta előtt szeretne főhősünk a szerződésből kibújni....

De milyen is ez az Ördög, akivel a Szerződés megköttetett? Az emberi kétségbeesés táplálja... az "én mindent megtennék érte, ha.." elkeseredett reménytelensége és hitehagyottsága.

Hogy az emberek között feltűnés nélkül jelenhessen meg, ehhez szüksége van egy "gazdatest"-re.
Igen ám, de a "gazdatest"-nek is volt anno magánélete. Mi van, ha a múltjából felbukkan vki, aki új, szokatlan dolgokkal ismerteti meg az Ördögöt?

Mivel az Ördög képtelen a teremtésre, ezért a vele szerződő fél kívánságait csak úgy teljesítheti, ha az ehhez szükségeset egy másik embertől veszi el. Mi van, ha főhősünk rádöbben, hogy 10 év sikere nem saját érdeme, hanem mások zsenijének meglopásán, plágiumon alapszik? Mi van, ha az egyiküket a Sors az útjába keveri?

Izgalmas elegyet kapunk, finom, remek humort, alkalmanként borzongást és nagyon jó színészi játékot.
Jung Kyoung-Ho-t a Life on Mars sorozatban kedveltem meg, ezúttal egy merőben más karaktert alakít, nagy váltás.... és nem csak külsőleg! A többiek is kitűnő választás. Lee Seol olyan természetes, ami ritka.

És a zene... gyönyörű...
Talking To Myself
https://www.youtube.com/watch?v=bUfuCXRzTaM

Where is my dream?
https://www.youtube.com/watch?v=Nvmtv2MGTbo ... s ezt a főszereplő színész, Jung Kyoung-Ho énekli....

A sorozat ismertetője:
http://asianwiki.com/When_the_Devil_Calls_Your_Name
https://en.wikipedia.org/wiki/When_the_Devil_Calls_Your_Name

8/10
edimir 2019 aug. 13. - 00:17:18 8/10 Előzmény Illiona
(237354/239047)
Tényleg érdemes volt elolvasni, jók az eredeti íráson belül hivatkozott más ismertetők is...
pl. a fotókiállításról szóló a Nikon Galériában...
http://tokyoreloaded.blogspot.com/2012/07/comfort-women.html

Az Arc mentése mint patt helyzet... ugyanakkor a saját házuk táján se ártana rendet tenni előtte...

akár azzal szembenézni, hogy ezek a bizony mára már idős koreai nők miért is Kínában élnek, vagy azzal, hogy a kollaboránsok miért is és hogyan tudták átmenteni vagyonukat a háború után?

Mint ahogy azt is, hogy a japán középiskolai tankönyvben miért csak másfél sornyi lábjegyzet a nankingi mészárlás "incidens"-ként?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nankingi_m%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s

De ez persze sokkal nehezebb, mint mutogatni a másikra.....
S hogy ez utóbbi nem csak ott dívik? Sajnos nem....

Illiona 2019 aug. 12. - 22:31:11
(237353/239047)
8/10
edimir 2019 aug. 12. - 20:25:46 8/10 Előzmény Illiona
(237352/239047)
Parasite

SPOILER

Most néztem meg.

Hogy mi a legjobb terv? "Nincs terv"... "Az élet soha nem követi a tervet."
Azt hiszem át kell alakítani a régi mondást... nem a ruha teszi az embert, hanem a szaga.....
Vmi, amit semmilyen ügyes csalás sem rejthet el... az alagsor szag, ami beleivódik ruhába, bőrbe, hajba.. és mélyebbre... a zsigerekbe is.... próbálhatsz kitörni belőle, de...

Világok, a szélsőség. Hát igen, a felhőszakadás mást jelent fent és lent...
Illiona 2019 aug. 12. - 18:44:30
(237351/239047)
Illiona 2019 aug. 12. - 18:33:29
(237350/239047)
Sziasztok!
Ma egy érdekes mozifilmet néztem meg Money cimmel.
A film 2019-es, friss mozi.
A tőzsde, a pénz világába visz el minket, egy fiatal kis tőzsdeügynök szemével (nem Kehuan!!!!!) láthatjuk, hogy cserél gazdát a részvények irdatlan tömege.
A kis tőzsdeügynöknek hiába megy a kezén keresztül akár több millió Won, amit hazavihet fizetésként, az csak alamizsna, amire egyébként túl sokan is még számitanak.
Hát ebből lesz elege, nagyon elege, és elkezd dolgozni némiképp saját zsebre is....
Izgalmas, érdekes, nem klisés, végig eseménydús, jó szereplőkkel.
Sajnos még nincs forditása, én is googlézott angollal néztem meg, és bizony a tőzsde szavai némileg furcsán hangzottak, vagyis a szöveg az csak ugy 65 %-ban volt érthető.
Viszont ellensúlyozta a sok egyértelmű jelenet.
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 17:27:09 8/10
(237349/239047)

KÉP: - felirat - Hmm, tényleg, ki is lehet olyan rosszindulatú, kicsinyes és bosszúálló, hogy az irodai botrányról csevegő szobát nyisson?
Nem Dawei, csakis Nyugdíjas Terv lehet szerintem... a fene nagy sértett egojával!!!! Hát ezért kell tőle hánynom....

Nem csak az minősít, ahogy vki a kapcsolatban él, hanem az is, ahogy szakít. Nyugdíjas Terv mindkettőben kicsinyes, önző és sunyi...

Detto, mint az Exbarátnő....

És még milyen aljas kis húzások várhatóak tőlük a 12. részben.....

Hát nem jobb ennél az a bizonyos cetli és aztán lelépni?
8/10
edimir 2019 aug. 11. - 17:01:27 8/10 Előzmény Illiona
(237348/239047)
Before We Get Married
Wei Wei

SZERINTEM is hozzáment volna Nyugdíjas Tervhez Chu Kehuan felbukkanása nélkül.... és igen, tuti, hogy idővel boldogtalan lett volna a kapcsolat ridegségétől, a férjének csak az anyagi javak megszerzésére való törekvésétől.

Még abban se vagyok biztos, hogy elvált volna tőle minden elégedetlensége és boldogtalansága ellenére. Túlságosan figyelemmel volt a párjára, annak apjára, a kollégák véleményére... főként, ha a Terv szerint a 2 gyereket is megszüli, akkor aztán meg végleg beleragad...

A férje szépen lassan kiölt volna belőle mindent... vágyat, saját elképzelést, önállóságot, egyéniséget... Wei Wei beleszürkül, belekopik abba a szerepbe, amibe a férje és a Terv egyre jobban belekényszerítik.

A változtatáshoz kevés lett volna a barátnő, Ke Fei... igen, ehhez kellett Chu Kehuan elementáris hatása... mert valljuk be, egy másik "Akárki" pasas sem lett volna elég.