8/10
edimir 2019 aug. 17. - 04:43:12 8/10 Előzmény edimir
(237385/239045)
Off

When the Devil Calls Your Name - 5-6. rész
Spoiler

Kifejezetten jólesett már vmi más... ezek a házassági válságok a Love Afternoon sorozatban túl töménynek bizonyultak, elég lehangoló. Nos, az "ördögi" sorozat pont alkalmas volt számomra a váltáshoz.
Úgy tűnik, hogy sikerül fenntartania az eredetiségét, a furcsa, szokatlan hangvételét. Még mindig felnevetünk, de már ritkábban... aztán egyszer csak azon vesszük észre magunk ez a kis mese egy ponton megérint.

Azt már tudjuk, hogy mi emberek nem vagyunk egyformák. De hogy a lelkeink is nagyon különbözők?
Igen, a lelkeink kilenc osztályra oszthatók. Van olyan lélek, ami oly értéktelen, hogy még az ördögnek se kell... S van olyan, amiről az ördög sem hiszi, hogy létezhet még ebben a mostani, nagyon megváltozott időnkben... Hogy is lehetne első osztályú lélek?

Hogy miért fontos mindez? Mert csak egy ilyen - első osztályú lélek - árán mentheted meg a tiédet. Valakit el kell árulnod, meg kell tévesztened, rá kell venned, hogy elbukjon ahhoz, hogy te kibújhass az ördöggel kötött szerződésből.

Ronda üzlet, de nincs más. Ezúttal az ember kísérti meg a másik embert....

Milyen unalmas tanmese!!!! Az is lehetne, de mégsem.... A történet kezdi a szereplőket összerendezni, talán már volt egymáshoz közük 10 évvel korábban is? Mi van, ha őket a régi, szerencsétlen éned, zenéd érintette meg?

Ragasztószalag a gitáron, a Sors játéka, vagy a titokzatos halárusé?




8/10
edimir 2019 aug. 17. - 00:16:49 8/10 Előzmény Illiona
(237384/239045)
Robotbarátnő, ez jóóóóóóóóóóó..
Erről jut eszembe, hogy a Love Affairs in the Afternoon professzor felesége azzal érvel a biológiatanár férjének, hogy felesleges kivinni a tanítványait az erdei megfigyelésre, hiszen minden megtalálható az interneten...

Tényleg, minek is????????????????????????????????????

Ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni...:((((((((((((((((((((((((((((((((
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 22:13:02 8/10
(237383/239045)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Szándékoltan nem írtam az egyik női főszereplőről, Son Ji-Eun-ről.

Nem bolti eladó, hanem egy nagy élelmiszeráruházban részmunkaidős árufeltöltő! Nem is egy karriertörténet az övé, csak egy olyan feleségé, aki részmunkaidős állásával besegít a családi kasszába.

Ő volt a tipikus "rendes lány", aki "kedves". Miért ment a férjhez, miért pont ehhez a férfihoz?
Ezt nem kötötték az orrunkra. Kész tényként kapjuk, mint ahogy azt is, hogy ez a házasság végtelen sivár. A férjet két papagája sokkal jobban érdekli, mint a felesége, vagy az, hogy ember gyerekei szülessenek, ne a két papagáját tekintse annak. A lakásfelújítás számára annyi, hogy új, díszes kalitkát vegyen a két papagájnak. S ha nem értenénk a helyzetet, akkor naponta betoppan a férj anyja, hogy terelgesse a fiatalokat a gyerekvállalás felé.

Son Ji-Eun-nak már annyi elég, hogy a leborult palackokat egy férfi vevő segíti visszarakni... ennyi elég, hogy innentől felfigyeljen a férfira, ha másutt összetalálkoznak véletlenül.... egy rendes, kedves nő egy rendes, kedves férfival..... és persze mindkettőjük magánya.. lásd a virág, ami kapcsolatuk jelképévé válik...

2 mondat utal a nő házasság előtti énjére. Szerette a könyveket, írói ambíciói voltak, de egy könyvkiadónál dolgozva felismerte, hogy jobb a könyvek olvasásában, mint írásában. Ez volt a házassága előtt. Ezt adja fel a házasságért.... hogy aztán tolja maga előtt az áruval megpakolt kézitargoncát... rakosgassa a termékeket a polcokra....Mehet haza a lakásba papagájt gondozni... fekhet az ágyba a férje mellé egy kedves szót, egy érintést se kapva.....
A beszáradt rúzs ő maga....
Illiona 2019 aug. 16. - 21:02:21
(237382/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler
és még egyetlen gondolat (hisz itt a Before We Get Married uj része !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)):

Közben változnak az életkörülmények, változik a társadalom, és változunk mi magunk is! Gyorsabban, látványosabban, mint az előző században.
Akik elszenvedői az ilyen afféroknak, ők benne is ragadnak a régmultba, nem hajlandók tudomásul venni a változást.
A szerelem szabad, és nem tűr meg korlátokat.
( Pl csak Japánban tömegesen veszik a robotbarátnőt, viszik haza, mint a cukrot!
Hogy ezek mennyire engedelmesek!
Van aki hazaviszi a felesége mellé, van aki egyedülálló, és boldog a robotnőjével. Lehet érvelni ellene, mellette, de attól még vannak, és lesznek is, egyre nagyobb számban)
Illiona 2019 aug. 16. - 20:55:57 Előzmény edimir
(237381/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Van ebben a sorozatban is jellemfejlődés, és megváltás is. -Még nincs vége.

Valahol minden cselekedetünkkel megbántunk másokat, ez elkerülhetetlen. Aki azt mondja, hogy nem, az nem is figyel a környezetére. Nincs ebben semmi, igy tudunk mi is egyre jobbak, elfogadóbbak és talán önzetlenebbek lenni (ez a legnehezebb)
Persze hogy vannak vesztesei is ennek a délutáni viszonyoknak, De kik is? a gyerekek? miért is?
Ugy nőnek fel, mint a szülők agyondédelgetett csemetéi, akik az életben nem tudnak sem lemondani, sem alkalmazkodni, sem harcolni semmiért? még harminc évesen is anyjuk köldökzsinórján élnek?? Vagy talpraesett, józan gondolkodású felnőttekké válnak, akik megértenek másokat?

Vagy a házassághoz ragaszkodó társak, akik semmit nem tettek a jó kapcsolatért, a párkapcsolatért még kevesebbet? Hú de nagy vesztesek! És tényleg azok!

Az, hogy mindenki a hozzá legjobban illő párral éljen - nos ilyen nincs, vagy csak ideig óráig.
Ezt kellene mindenkinek a tudomásul venni.
Akik jobbak az anyagiakban, akiknek van hatalmuk, azok figyelembe vesznek egyéb szempontokat is.
De akik szegények, csak élnek máról holnapra, azoknak fontosabb a szerelem, az érzelmi élet, mert nincs más!
Ez a sorozat igy jó, ahogy van.

8/10
edimir 2019 aug. 16. - 20:23:50 8/10
(237380/239045)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Vhol azt érzem benne, hogy nincs igazi megváltás, csak a párok "átrendeződése", egyesek megtalálják a hozzájuk illőt, miközben akaratlanul is megbántanak másokat. Azok a bizonyos mások, házastárs, gyerek.... majd feldolgozza vhogy....

Van, aki nem szereti a diákokról szóló sorozatokat. Egyszerűen ez a korosztály nem érdekli őket.
Az Everything and Nothing minidrámáról már írtam. Ott éreztem a megváltást. Abban a 4 részben többet és őszintébbet kaptam, mint itt eddig a 12 részben.
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 19:57:35 8/10
(237379/239045)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Az Amerikában tanult feleség.
A házassága előtt egy nős férfiba volt szerelmes. Most lám megkapja, hogy az ő férjét szereti el vki más.

Gazdag feleség, aki anno a pénzéért ment a férjéhez.... Most lám üres zsebbel távozik a szegény szeretőhöz, mert minden okos megfontolást felülírnak az érzelmek.

Szex 3-tól 5-ig. Csak a test élvezete, semmi különös. Senkinek se árt, segít, hogy közben feledhesse azt, amiben 5-től 3-ig él valójában. Tényleg csak ennyi lenne? Milyen fölényesen hazudik még a rendőrségen, amikor a diákot hazudtolja meg.... aztán eljutunk majd ahhoz, hogy ugyanez előtt a diák előtt térdelve könyörögjön, hogy a lányának egy szót se....

Látjuk a fiatalokat a tűzijáték alatt... mintha bimbózna köztük vmi.... a fiú 18 éves, a lány 16 (persze ott a kistesó is)... a fiú már megtapasztalta a szülei házasságának szétrobbanását, a lány épp előtte áll..
Még tiszták... még minden fekete-fehér a számukra, még tudják mi a helyes és mi nem az.... most még ítélkeznek a szülők felett....
Hmm, vajon ilyenek tudnak maradni? Persze, hogy változnak majd... Csak az a kérdés, milyenné?
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 19:36:00 8/10 Előzmény Illiona
(237378/239045)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Talán épp ez zavar benne, hogy nincs is más az egész sorozatban, csak válságba jutott házasság. Már a sorozat egy lakástűzzel indul, amit a megcsalt és felháborodott férj gyújt fel.... ez a felütés. A biológus tanár kedvenc tanítványa épp elvált szülein igyekszik bosszút állni pocsékul megírt dolgozataival, magatartásával. Ott az autón széttört hatalmas virágcserép.... A könyvkiadó nagyot akar kaszálni A szürke ötven árnyalata c. könyv koreai fordításkötetének kiadásával, kimondottan a 30-40 közötti női olvasókat célozva meg.
A könyv: https://moly.hu/konyvek/e-l-james-a-szurke-otven-arnyalata
Hogy pedig a vhol a renoméját is mentse, kell a művészi borító Do-tól, a zseniális festőtől.
Pénzt keresni vele, azt igen, de közben az ő felesége legyen a hűség szobra, a tökéletes háziasszony és anya. Hát igen, a fagyi visszanyal! Megkapja a művészi borítót... amin saját felesége van!

Lehet, hogy ez a trend, lehet, hogy "ez már csak így van".... Igen, de azért van mellette más is. Jól működő házasságok/párkapcsolatok, abból nem kikacsingató párok.

Hogy ebben a sorozatban nincs karakterfejlődés? Hát bizony nincs. Ritka egysíkú karakterek vergődnek benne... meg abban, amit ők maguk "teremtettek" maguk körül.

Nem tudom, a maradék négy részben mi lesz majd, hogyan oldják fel/meg a párok problémáit. De itt még a nagy "szerelmek" sem lesznek igazán megváltók.
Illiona 2019 aug. 16. - 14:11:17
(237377/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

én is megnéztem a koreai változatból a 11-12-őt, hát ez tényleg szörnyű. Ennyire elhuzni!
A japán változatban nincs is ez a fényképezkedés, hanem találkoznak a bolt előtt, onnan férj elhivja a biológus-professzor házaspárt hozzájuk, ahol le is buknak, és ennyi.
Ezt fél epizód alatt megoldják.
Viszont a főszereplő férfi továbbra is remek, miatta érdemes nézni.
A két nő viszont pocsék, és akkor finom voltam.
Ha vissza akarok nézni benne valamit, akkor csakis a japánt veszem elő, semmiképp sem a koreait, azt egyszer elég végigszenvedni.
Ja és a két nő sem középiskolai barátnő, csak ott boltban ismerkednek, és barátkoznak össze. Na persze kár vót!!! :))))
Illiona 2019 aug. 16. - 08:13:48 Előzmény edimir
(237376/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler
Az egész sorozat a házasságok válságáról szól, ugy tünik, hogy aTávol Keleten sincs ez másképp.
Talán, miután ott később kezdték magának a házasságnak a szabadabb értelmezését (magyarul: ha nem müködik tökéletesen, akkor el kell válni, és kész) igy amikor válságba kerül, a másik fél szabadon vissza tud még nyulni a korábbi tradiciókhoz. Eddig nem lehetett a nőnek félrelépni, most pedig a mi az hogy a férjnek sem lehet! Meg nem kellett a házasságban szex, mi az hogy most meg a nőnek az igényeit is figyelembe kellene venni.
Szerintem természetes volt, sőt elkerülhetelen, hogy a biólógus, és a bolti eladónő egymáshoz közel kerüljön, és azután egymásba is szeressen, hiszen az ember maga ugy van felépitve, hogy elemi szükséglete az érzelmi élet is.
Hiszen a házasságában egyik sem találta meg azt, amit egyszerűen párkapcsolatnak nevezünk: se a párt, se a kapcsolatot.
A biológus feleségéről már volt szó, karriert akart, mindenáron, a nő férje pedig többre becsülte a hörcsögöt, mint a saját feleségét, és ráadásul a feleséggel nem is volt hajlandó szexelni se.
Mind a két házasságban csak pótcselekvéseket csináltak mindannyian, mind a 4-en ahelyett hogy igazi, tartalmas párkapcsolatot épitettek volna fel, vagy váltak volna el.
De ez a szerelem megjelenéséig egyiknek sem volt fontos, a 4 ember közül.
És itt van az a pont ahol akár a tragédia lehetősége is elkezdődik.
Kép: pillanatkép a japán változatból
Illiona 2019 aug. 16. - 07:33:02 Előzmény edimir
(237375/239045)
Sziasztok!
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Igen, ezen a ponton lehet akár nyomasztó is.
A japán változat mindössze 11 rész, + van egy 2 órás mozifilm.
Itt a koreai változatban eddig hűen követték az eredeti, japán verziót, de itt ezekben a részekben már nem jön ki ugye a 16 = 11+2. Miután Koreában nem lehet 16 résznél kevesebbet, mert akkor földrengés, földcsuszamlás, vulkánkitörés, tájfun, hurrikán, árviz lenne, vagy valami ilyesmi, igy csak huzzák, vonják. :))) Emiatt nyomasztó, mert nem pörögnek az események, hanem csak szenvednek órákon keresztül. :)))

Az a család, ahol a két kisgyerek van, hát semmiképp nem hasonlitható össze a másik, gyermektelen párral.
Részint mert a gyerek felelősséggel jár. Ezt nem lehet figyelmen kivül hagyni.
A nő eddig elég lazán kezelte ezeket a viszonyokat.
Azért itt szó sem volt érzelmekről, hiszen ezek az interneten való társkeresések kizárólag a szexről szóltak. Persze itt is sikerült neki összeszedni olyan fiatalembert, aki azt hitte hogy ez már szerelem, és ez fel is hatalmazza őt mindenre, - amire nem- , és figyelmen kivül hagyhatja a nő helyzetét.
Nekem ez a fiatalember volt iszonyúan irritáló, amikor belement ebbe, hogy a neten keres szexpartnert, akkor erre is tett kimondatlan igéretet, hogy betartja az iratlan szabályokat. Amit egyoldalúan fel is rugott. Hogy miért? mert ebben az álszent bigott társadalomban meg kell(ene) becsülni azt a kevés nőt, akik tudják is mi a szex, tudják "csinálni", és élvezik is.
Ebből a szempontból a nő egyedül van itt a sorozatban. Lehet elitélni, vagy nem elitélni, de tudomásul kell venni, hogy ilyen az európai (meg amerikai) nők egy része is. És ezek is mind a gyerekek rovására szórakoznak. Ez már annyira beivódott a "köz"tudatba, hogy fel sem kapjuk már a fejünket.

Tudomásul kell venni, hogy a nők szabadságának legnagyobb vesztesei a gyerekek, és nekik is alkalmazkodni kellene , és alkalmazkodnak is ehhez az uj életformához,
A házasságok már nem az égben köttetnek, hanem csak gyorsan összeadják őket, már házassági szerződésben rendezik a szerzett vagyont is előre, kié mi lesz.
Van-e joga, lehetősége egy gyereknek ezt megvétózni? NIncs, ezt be kellene látni.
Biztosan fájdalmas lehet gyerekként túlélni, hogy szülők mindkettője két irányba, nincs meg a védő család, de ez benne van a modern társadalomban, viszont most nem kell éhezni, tanulhat stb...

Vagyis nincs jó kor, amikor születnek gyerekek, csak más...

Na ez az amit még tanulni kell, ott is, itt is.
A japán sorozatban a biológus: Takumi Saito
8/10
edimir 2019 aug. 16. - 00:24:32 8/10
(237374/239045)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Eljutottam a 12. részig... Most így egyszerre kicsit nyomasztóvá vált számomra a sorozat. Itt már tényleg UTÁNA vagyunk.. és ennek vhol súlya is van... főként, ha a gyerekeket tekintjük... Itt már mindenképpen sérül vki, enélkül nem ússzák meg... lám, még akkor sem, ha próbálnak szakítani...

Hát igen, amikor hirtelen kiderül, hogy ki a szerető felesége, ha neve lesz, ha a fantomról kiderül, hogy a középiskolai barátnő...és igen, a megcsalt feleség/férj mindig egy másik ember, függetlenül attól, hogy ismerős v. sem... lehet egy ideig figyelmen kívül hagyni, de egyszer szembe kell nézni azzal, hogy igenis létezik.

A Before We Get Married-nél vhogy sokkal egyszerűbb, egyértelműbb minden... és tisztább is.... itt vhogy hozzáragad vmi nehezen szavakba önthető vmi, túl sok a hazugság, az elhallgatás, számomra fullasztó....
Illiona 2019 aug. 15. - 20:27:09 Előzmény edimir
(237373/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

A szülőket én ki is hagynám ebből a házasságból, a történetből, hogy a lányukat védik, hogy érte aggódnak, és az ő sikerét tartják mindenekelőtt valónak, ez valahol természetes.
Az amerikában kötött házasság csak akkor érvényes, ha azt a nagykövetségen bejelentették, ez Kinában is igy van, meg mindenhol máshol, legalábbis a Távol-Keleten.
Emiatt szükséges a regisztráció. Hogy a feleség kapkod, nem találja a helyét, ezt is természetesnek tartom, nem ez a fő baj.
Amerikában lehet hogy a férje nagymenőnek számitott, abban a közösségben, de itt a saját közegében , ebben a társadalomban ő csak olyan kismenő, persze a saját értékei mellett. De ezek az értékek nem a feleség számára értékek, igy ő megtartva a házasságot, saját kezébe veszi a saját sorsát, és küzd a saját sikeréért.
Ezzel szinte akaratlanul, de végzetesen taszitja a férfit a Sorsa felé, egy szenvedélyes szerelem irányába.
Azért majd amikor a feleség is megtapasztalja, hogy ez a férfi milyen szenvedélyre képes más nő iránt, akkor fog csak elgondolkodni!!!

Kép: az egyetlen szereplő, aki elfogadható, sőt nagyon is elfogadható ebben a sorozatban.
Iszonyúan hasonlit japán párjára, mind külsőségekben, mint a személyiség belső tulajdonságai tekintetében.
8/10
edimir 2019 aug. 15. - 19:06:39 8/10 Előzmény Illiona
(237372/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler
Vhol a biológatanár felesége és Chu Kehuan Exbarátnője között érzek némi "rokon" vonást. Ez a feleség is épp csak hazatoppan. Csak a repülő érkezéséről tájékoztatja a férjét. Aztán már zúdít is mindent a nyakába. Egyértelműen ő akarja a kapcsolatukat irányítani, miként a másik sorozatban az Exbarátnő.
Emlékszünk, hogy az is milyen rámenősen akart házasságot, új, nagyobb lakást.

Itt a feleség mindjárt az Amerikában kötött házasságuk regisztrációjával jön, amikor a férfi rábólint, hogy akkor tegyék meg másnap, hirtelen mégsem jó neki az időpont a professzorok találkozója miatt, amin részt kell vennie.
Most csak formaság ez a regisztráció, vagy tényleg fontos a számára? Ha nem fontos, akkor minek a sietség, ha fontos, akkor miért is más programot részesít előnyben?
Olyan kapkodó. Egyszer felveti a férj tanulmányainak folytatását, legyen belőle is professzor, tervezi a Szöulba költözést. Ugyanakkor viszont teherbe akar esni rögvest! És ezeket vajon hogy képzeli együtt, egyszerre megvalósítani? Ő előbb terhesen, majd egy újszülöttel tanít Szöulban, míg a férje Amerikában tanul?
És közben bele sem gondol, hogy újra össze kéne csiszolódniuk 3 év különélés után?????!!!! Netán a férjét se ártana megkérdezni, hogy mit szeretne?????!!!!! Nem, mert ő már kitalálta, természetesen tudja, hogy mi a jó nekik. Pont mint a tajvani sorozat Exbarátnője. Az eltérés mindössze, hogy Chu Kehuan jóval karakánabb, mint szegény biológiatanár... ez utóbbi szerényebb, visszahúzódóbb, mint tajvani sorstársa.

És a szülők. Tudom, belemagyarázom, de van egy olyan érzésem, hogy a 3 év alatt nem igazán törődtek a vejükkel. Most, hogy a lányuk megjött, hirtelen lakást akarnak venni a fiataloknak, mondván, a férj legénylakása nem elég jó. Most hirtelen van pénz erre, a lányuk taníttatására nem akadt!!!! Most az anyós megfőzi a veje kedvenc ételét is, hogy 3 évig mit evett, az a kutyát se érdekelte.

Tudom, belemagyarázom, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a szülők... és talán a feleség is "kivártak". Ugyan volt Amerikában esküvő, a férj fel is vállalja a feleség eltartását, de a 3 év alatt a szülők szép csendben hátradőltek és megvárták, hogy a lányuk majd hogyan is dönt a tanulmányai befejezése után. A nő dönthetett volna úgy, hogy Amerikában marad, de úgy is, hogy hazatérve már nem kell neki a férje. Nem nagy ügy, Koreában nem regisztrált a házasság, tehát viszonylag könnyen el lehet simítani a válást. A reptéren és az autóban is olyan túlságosan is túláradó a feleség, az após jóval visszafogottabb, olyan faramucik ők így együtt. Olyan az egész, mintha a nő mindenki számára hirtelen döntött volna hazatérésről és a házasság felvállalásáról.

Szóval a feleség látszólag nagy felhajtása a 3 éve nem látott férje körül számomra cseppet sem a nagy szerelemmel magyarázható, mást érzek mögötte.
Illiona 2019 aug. 15. - 11:07:50
(237371/239045)
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler
Örülök neki, hogy hozzáláttál, ez is egy érdekes sorozat lesz, illetve már az is.
Erről is lesz véleményünk, és gondolom eltérő is, de hát ez van, nem mindenki gondolhatja ugyanazt amit én :))))))))))
szeretne törleszteni annak az áldozatvállalásáért??? - írod.
Ugyaez a gondolat megjelenik a Before We Get Married c sorozatban is.
"áldozatot hozok érte! Talán baj? " mondja Wei Wei, miközben épp lefeküdni készül Kehuannal! Persze csak amiatt, hogy a vőlegénye, Li Haoyi jobban érezze magát !!!! (ezt ironikusan gondoltam, ha nem éreznék ki a sorok közül)
"azt hiszitek hatalmas áldozatot hoztok, valójában csak zsaroltok, és korlátoztok" mondja Kehuan.

Most ugyanez a gondolat előjött a Szerelmes délutáni légyottokban.
A biológus felesége valójában szeretne törleszteni, de közben semmilyen "áldozatot" nem hoz a férjéért, csak ugy tesz, mintha...
Valójában kinevezik professzorrá, emiatt el kell hagyniuk eddigi lakóhelyüket, a férfinak el kellene hagynia az iskolát ahol tanit, a feleség megtartja lánykori nevét, mert azt már mindenki ismeri.
A férfinak egyetlen dolga akad: rábolintani, és mindehhez jó képet vágni.

Akkor hol van itt áldozatvállalás a feleség részéről?
Vagy a másik sorozatban a 10 éves barátnő részéről?
Vagy Wei Wei részéről?
8/10
edimir 2019 aug. 15. - 10:20:10 8/10 Előzmény edimir
(237370/239045)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Yoon Jung-Woo
Biológia tanár, akinek éppen visszatér a felesége Amerikából. Számomra kicsit furcsa pár. Anno mindketten kint tanultak, csoporttársak voltak. Megmenti a nő életét, így kerülnek közelebb egymáshoz, összeházasodnak, a közösen töltött 1 év után a férfi megszakítja amerikai tanulmányait, hazatér, hogy munkába állva tudja kint maradt felesége tanulmányait anyagilag támogatni, így telt el 3 év.
A kapcsolatuk?
Nekem azért volt benne egy kis gubanc. A nő szülei tehetősnek tűntek, tehát meg se kottyant volna a lányuk külföldi tanulmányainak finanszírozása, az ifjú férj lemondását csak a saját büszkeségével tudom magyarázni. A feleség? Amerikában egy nős pasasba volt szerelmes, jött a hős megmentő... aztán elfogadja a férje áldozatvállalását. A férfihez vajon elsősorban a hála köti, vagy a szerelem? Vagy talán egy kicsi ebből és egy kicsi abból?

Nos, a férfi jól érzi magát az iskolában, ahol tanít, már letett az amerikai tanulmányok folytatásáról. Nem feltétlenül akar professzor lenni. Viszont látjuk, hogy a feleség szeretné, ha férje folytatná tanulmányit és professzor lenne. Bűntudat áll mögötte, szeretne "törleszteni" a férje felé annak áldozatvállalásáért? Vagy esetleg a jövőképében kevés az egyszerű tanár és új státusához jobban illőnek érzi a professzort? Itt is egy kicsi ebből és egy kicsi abból.

A külön töltött 3 év sok idő, főként, háromszor annyi, mint amit ténylegesen együtt éltek. Persze egy mély kapcsolat talán kibír ennyit. De az övék az volt?
A férj három év különélés alatt kialakított egyfajta nyugodt, kiegyensúlyozott életvitelt. Nem úgy tűnik, mintha a felesége utáni sóvárgásba akarna belehalni, sőt... jól megvan nélküle...
De van, ami felkavarja az állóvizet... egy szerelem... milyen kár, hogy nem a saját felesége iránt.....
8/10
edimir 2019 aug. 15. - 09:38:06 8/10
(237369/239045)
Off
Love Affairs in the Afternoon
Spoiler

Illiona már több alkalommal is írt a sorozatról. Én még csak a 7. résznél járok, vagyis még a felénél sem. Viszont kezdem érteni, miért is volt olyan érdekes a Before We Get Married tajvani sorozattal párhuzamosan nézni.

Mert ennek a sorozatnak akár nyugodtan lehetne az alcíme AFTER we got married.... Mert vhol egy kicsit kapcsolódik a tajvanihoz. Ott arra teszik a hangsúlyt, hogy milyen fontos a házasság előtt a BEFORE, az önvizsgálat, ismerem a párom, ismerem önmagam, a saját vágyaim, szerelmet érzünk egymás iránt, ugyanazt várjuk a házasságtól? ... És persze még számos kérdés, ami a jó döntéshez szükséges, így van esélye a házasságnak.

Itt már a házasságkötés UTÁN vagyunk. A párok már döntöttek... és látjuk, hogy az "ELŐTTE" önvizsgálat kérdéseit vagy fel sem, vagy rosszul tették fel, vagy áltatták magukat, hogy ennyi is elég...
Három házasság... és egyikben sem igazán boldogok a párok.

Nem sokat tudunk a kezdetekről.
A legegyszerűbbnek talán Choi Soo-A esete tűnik, akinek anno elege volt a nincstelenségből, gazdag férjet akart. Látszólag mindene megvan, gyerekek, férj, kényelmes élet... hozzá pedig egy kis semmire se kötelező beiktatott program: szex 3-tól 5-ig. A szerelem eddig elkerülte. Látszólag ügyesen kezeli az életét, próbál belőle minél többet kihozni. Elég érett ahhoz, hogy a dolgokat a helyén kezelje. Ebbe robban be a Szerelem....
10/10
Maryu 2019 aug. 14. - 17:34:59 10/10
(237368/239045)
Örülök neki, hogy nektek is tetszik. Mert én nagyon élvezem. Talán azért is haladok vele ilyen gyorsan (magamhoz képest), mert alig várom, hogy mi lesz a következő részben. Nem szoktam előre megnézni a részeket.
Az ügyésznő tényleg egy kicsit túl játssza a szerepet, de én még rajta is jól szórakozom, hogy milyen ordenáré. közönségesen tud enni és inni.
8/10
edimir 2019 aug. 14. - 16:27:42 8/10 Előzmény Maryu
(237367/239045)
Szép napot!:)

Köszönet a fordításért, sokaknak szereztél vele örömet, és nem csak Kim Nam Gil rajongóinak.
A sillai Bidam óta érezhettük talán először igazán, hogy lubickol a szerepben.
Ahogy Illiona is említette, még a kisebb mellékszereplők is vhogy a szívünkhöz nőttek mindkét oldalon.
Valóban egy fordulatos, rendkívül szórakoztató sorozat, a magyar feliratoddal pedig már teljes az élvezet.
Illiona 2019 aug. 14. - 14:10:54 Előzmény Maryu
(237366/239045)
Szia Maryu!

igen, én nyomon követtem a forditást, és köszönet ezért a nagy munkáért.
Annak idején én néztem hétről hétre, és tényleg nagyon jó, izgalmas volt, jó karakterekkel.
Egyedül ezzel a Szépszakácsnővel nem voltam kibékülve, szerintem ő túljátszott, túl ripacs ehhez a szerephez (és ez már nem csak rendezői utasitás - ő ilyen - ) de ő annyira kis pont az egész sorozatban.

Még a negativ szereplők is tetszettek nagyon, mind a japán verőember, aki mindig megmosolyogtatott, de a gengszter Go Joon is, a Misty óta nagy kedvencem, ő igazi energia bomba, erős férfias kisugárzással- hogy a rossz oldalon áll, hát Istenem! ott is kell állni, különben nem lenne film.