8/10
edimir 2019 máj. 04. - 09:42:58 8/10
(236847/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

KÉP: - felirat - hát igen, ez a másik kulcsmondata a filmnek.... Vajon mennyire jó az őszinteség és mennyire jó a "diplomatikusság" a kapcsolatainkban???? Mi a jó "arány"? Szükséges-e a kegyes hazugság, avagy a hallgatás, elhallgatás? Mennyire mélyek a kapcsolataink, vagy elég, ha csak felszínesek? Igazi telitalálat az olasz film.... sajnos számomra semmit nem tett hozzá a koreai, ezúttal még a színészi játékot sem tudom kiemelni., az is gyengébb. Különösen Lee Seo-Jin "macsója" okozott nekem csalódást, mert hiányzott belőle számomra az olasz színész által belevitt spiritusz és férfiasság... a koreai egy szimpla félrelépegetős fazon igazi kisugárzás nélkül.... inkább csak egy jóképű svihák, akinél nem éreztem, hogy nem csak a csalás, de a szenvedély is a vérében van.... Az olasz zseniális volt, ott egyszerűen éreztük, hogy nála ez a macsóság a lételeme, nem vmi kis kilengés....
8/10
edimir 2019 máj. 04. - 09:28:45 8/10
(236846/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

KÉP: - felirat - nekem is bejön... ezt én is elfogadnám!:)))))))))))))))))) A Love in Sadness virágos lábfürdője is klassz, de ez már a kényeztetés csúcsa... vajon mit néz , miközben ejtőzik a vízben?:))))
8/10
edimir 2019 máj. 04. - 09:21:47 8/10 Előzmény edimir
(236845/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

KÉP: - felirat - természetesen egy libagoly mindig örül, ha felbukkan egy bagoly a filmben... ezúttal egy ajándékba adott kis olcsó Made in China szobrocska... persze nem illik a különleges dolgokkal berendezett luxuslakásba, de minket most jobban érdekel az ajándékhoz fűzött magyarázat... az európai jelentését, Pallasz Athéné szent madara, ismerjük... Én nem tudtam, hogy a japánoknál a bagolyhoz a vagyon és a tisztelet kapcsolódik.... Azon pedig végképp lehidaltam, hogy afrodiziákum lenne.
8/10
edimir 2019 máj. 04. - 09:15:40 8/10
(236844/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

KÉP: pohárfogás .. Illiona, ezt a Hogyan ne fogjunk borospoharat mappádba hoztam... Itt bizony funkciója van a helytelen pohárfogásnak... hiszen nem csak a pohárfogással van a gond... a nő az alkohollal is gondban van, látjuk, hogy titkon nyakal... ha a baleset előtt nem is volt esetleg alkoholproblémája, azóta viszont kialakulhatott, a boldogtalanságból az italba menekül...

Hmm, ha nem fogná rosszul a poharat, akkor összetörve az nem sebezné meg az ujjait... tehát igenis ezúttal funkciója van, hogy miért így fogja a poharat... Illiona, nézd el neki!:)
8/10
edimir 2019 máj. 04. - 09:09:33 8/10
(236843/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

KÉP: - felirat - hát igen, a generációk együttélése. Lám, ez a probléma itt is valós. Az olasz anyós és a koreai egyaránt igazi családi zsarnok. Ráadásul itt a filmben a feleség háztartásbeli, ergo a gyerekeket és a háztartást simán el tudná látni az anyós segedelme nélkül. Számára nem annyira segítséget, mint inkább terhet jelent, egy olyan vkit, akit el kell viselnie, aki mindenbe beleszól, akitől megszűnik az önállósága, a házaséletük meghittsége.

Bár azzal is tisztában vagyunk, hogy a házasságukat nem az anyós hozzájuk költözése tette tönkre, hanem az hogy a feleség ittasan vezetve balesetet okozott...

Hmm, miért is vezetett ittasan anno? Erre nem kapunk választ, az esetleges magyarázatot magunk gondoljuk hozzá.... vajon azért ivott, mert már akkor is problémái voltak? Egyáltalán hogy ülhetett a volánhoz ittasan, a férj miért engedte. Számtalanszor látjuk a sorozatokban, amikor sofőrt hívnak, de mehettek volna taxival is...
8/10
edimir 2019 máj. 04. - 08:56:21 8/10
(236842/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

KÉP: - felirat - tényleg zseniális az olaszoktól az ötlet... és valóban minden országban az okostelefonok elterjedésével igazolja, hogy ez már globálisan így van.... Ha jól emlékszem, akkor itt szó szerinti a párbeszéd átvétele... Kulcsmondatok!

Hmm, de ha továbbgondoljuk, akkor nem csak a mobilunk "fekete doboz", hanem a digitális világban minden, a számítógépünk, a különböző internetes oldalakon való részvételünk... miközben élünk velük, ott hagyjuk mindenütt a rólunk árulkodó nyomokat.... és bizony e téren túl naivak és vigyázatlanok vagyunk.
8/10
edimir 2019 máj. 04. - 08:47:49 8/10
(236841/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

KÉP: - felirat - A holdfogyatkozás után.... a nagy csavar a történetben...

Azon gondolkoztam, hogy attól, hogy a titkok nem kerülnek végül is napvilágra, minden marad látszólag a régiben... de ezek a titkok egyben olyan problémák is, amelyek viszont ott maradnak lappangva megoldatlanul, hogy szétrohasszanak mindent. Mert ugyan most elmarad a robbanás, de elmarad a tisztulás is. Nem sokáig jönnek ők már össze, talán ez a lakásavató az utolsó. Már egy baráti pár így is hiányzik, ott kiderült a férj félrelépése, válnak, nem jöttek. Van egy olyan érzése az embernek, hogy a széthullás csak elodázódott., de be fog következni

S feltesszük magunknak a kérdést, hogy ők tényleg barátok, vagy csak a gyerekkori közös élményekből táplálkozó haverság igazi mélység, a másik mellett való kiállás, elfogadás és őszinteség nélkül. Miközben igyekeznek a látszatot fenntartani, elveszítik egymást és önmagukat.

Ilyen szempontból azt hiszem a koreaiak is a magukénak érezhetik a filmet, a látszat ott talán még inkább fontos.

8/10
edimir 2019 máj. 04. - 08:30:51 8/10 Előzmény edimir
(236840/239047)
Intimate Strangers
Spoiler
KÉP: - felirat -

Hmm, azért egy kis következetlenség becsúszott.

Hiszen a 34 évvel korábbi vízparti veszekedés megtörtént, nincs kétféle verzió róla, és a jelenben is mindenki egyformán emlékszik rá. A vörös hold átka csak az ellentétet erősíti fel közöttük. Felnőttként a vörös hold átka jóval furcsább, összetettebb. Itt a házavatónál viszont a "játék" törlődik a memóriájukból, mintha csak a holdfogyatkozás idejére korlátozódna, majd annak végén mindenki úgy emlékszik vissza, mintha nem is mentek volna bele a "játékba", ergo a titkok nem kerültek napvilágra.

8/10
edimir 2019 máj. 02. - 07:42:59 8/10 Előzmény Illiona
(236839/239047)
Intimate Strangers
Spoiler

A koreai változat sem lett jobb, mint az eredeti olasz. Nagyon másolta, egyetlen eredeti elemet tettek bele, az első 5 percet, ami 34 évvel korábban, a gyerekkorban játszódik a film elején... ott is holdfogyatkozás van. Akkor hangzik el, hogy a teljesen eltűnt hold a "vörös hold", ami átkot hoz.

Ez a magyarázat a különleges éjszakára, ami a házavatón történik.
Illiona 2019 máj. 01. - 19:20:58
(236838/239047)
Intimate Strangers

a mozifilm magyar felirata letölthető az Ázsia Ékkövei oldalról.

A forditó KACS, köszönet érte.

Az intimate Strangers cimű olasz film forgatókönyvét tucatnyi országba adták el, sőt még Magyarországra is. (BUÉK).
Szerintem az eredeti olasz változat a legjobb, mint minden másolat csak másolat.
Persze, ez a film még ezt felülirhatja, kiváncsi leszek rá. Ma vagy holnap mindenképp megnézem...
Illiona 2019 ápr. 30. - 21:32:28
(236837/239047)
Mother of Mine

a sorozat két különböző nézőpontra van épitve, pont ugy ahogy irtad is.
A modern életvitel, ahol mindkét szülő dolgozik keményen, és csak egyetlen gyermeket vállalnak, de viszonylagos jólétben élhetnek,
vagy a hagyományos családmodell, ahol 3-4 gyerek van, a feleségnek nincs munkahelye, a nagyszülőkkel élnek, akik besegitenek a gyereknevelésbe, de bele is szólnak kegyetlenül a fiatalok életébe, a létszükséglet peremén tengetik az életüket. Viszont soha nincsenek egyedül, nem magányosak.

Nekem az a fő problémám a sorozatokkal, hogy csak felvetik a problémát, olyan szépen be is mutatják, de választ a felvetett kérdésekre nem adnak, még csak meg sem kisérelnek.
A végén megpróbálnak mindenre jó választ találni, hadd örüljön az a sok idősödő nő, aki nézi. A valódi válaszokat pedig elkenik, vagy nincsenek is jó válaszok ezekre?

A koreai társadalom nagy gondokkal küzd: nincs nyugdij, nincs szociális háló, a népességfogyás világelső, stb...
Na persze ráadásul mi itt Európában sem mutatunk jó példát!

A második mondat amit az első órán asztrológiából a tanár úr megtanitott nekünk: vágyj arra, amid van, és akkor boldog lehetsz.
Milyen igaz itt, ebben a sorozatban is: mindenki vágyik valami nagyobbra, magasabb hivatalra, házra, autóra, és a hajszolásban elfáradnak, kiégnek, senkinek nincs már egy tisztességes szava sem senkihez.Pedig nem beteg senki, nem éhezik senki, nem hajléktalan senki.
8/10
edimir 2019 ápr. 30. - 20:52:43 8/10 Előzmény Illiona
(236836/239047)
Mother of Mine

Spoiler

Nem mondok akkor semmit, megvárlak, én a következő hétvégéig úgysem tudok új részt nézni belőle, te meg addig simán megnézed a maradék 10 dupla részt.....

Számomra a legidősebb lány/nővér elég idegesítő, mert addig rendben, hogy dolgozó anya, de ez a nagy felhajtás körülötte, hogy munka mellett képtelen a gyerekét ellátni és a háztartást... hát egy kicsit el van túlozva, hogy felszínre hozza a szélesebben vett nagycsalád problémáját, a nagyszülőket, a férjet, aki maga is olyan, mint egy nyűgös gyerek.... egyik részről a hagyományos szerepek és elvárások, a másik oldalról a modern rohanó élet.... egyén magánélete/vágyai és a családban adódó kötöttség/kötelezettség.... Néhol kicsit erőltetett, néhol telitalálat .... és persze a szokásos kicsit végletes ábrázolás....

Munkája a bankban... pénzzel, ügyfelekkel dolgozik, tehát felelősségteljes elviekben, amit csinál... tényleg lehet fárasztó egy hosszú munkanap, ezt senki nem vitatja... de ő nem visz haza munkát, mint tesszük többen is, vagy, mint te is, aki az ügyfeleid érdekében hajlandó vagy extrát is bevállalni, mert muszáj.. ő a kötött munkaidő után szabad, néha egy túlóra, nagy ritkán közös evészet/ivászat a munkatársakkal... és slussz.... fárasztó, de azért 36 évesen illene neki bírni a gyűrődést!:))))))))))))))))

Telefon. Nálunk mindenki tudja, hogy a másikat csak este hívjuk fel, kivéve a vészhelyzetet... ezért is kapok enyhe szívrohamot, ha megcsörren napközben a telefonom. A két nagymamánál már a telefonálgatásból is tudjuk, hogy sohasem voltak alkalmazottak... képtelenek megérteni, hogy nincs hosszas locsi-fecsi a telefonban.... ibolyájuk sincs az egészről....
Illiona 2019 ápr. 30. - 19:27:45 Előzmény edimir
(236835/239047)
Mother...

spoiler

igen, és ráadásul 2 gyerekkel oldottuk meg.
Vagyis a feleség dolgozik - de csak ugy dolgozgat, fáradtan, hiszen egész nap lóg a telefonján.
Egy bankban még itt Mo-gon sincs ez megengedve.
Nálam pedig itt az irodában sem. Pont.
A rumli a lakésban: azt is egy gyerek csinálja?
itt nem egy nagy családról van szó, hanem egy egykéről.
Olvasni pedig igen, már az óvodában megtanulnak.
Ez a koreai oktatás sajátsága, hogy előre túltömik a gyerekeket tanulnivalóval, szinte 2 évvel azelőtt hogy korban érettek lennének hozzá.
Ezen én is kiakadtam, amikor 2014-ben Suwonban ilyen okos óvodás csoportokat láttam.
De mégis, a tanulási eredmények őket igazolják, hiszen a fiatalok 70 %-a végez felsőfokú intézményben.
DE most tartok a 3-4 rész végénél. Csak nem ez a középkorú (de többnek látszó, és fiatalkorú (de kevesebbnek látszó) párt akarják összeboronálni?? Ugye nem???
A azsiawikin a szinészek életkora között pont 10 év van....

8/10
edimir 2019 ápr. 30. - 18:31:46 8/10 Előzmény Illiona
(236834/239047)
Mother of Mine

Spoiler

Én észre sem vettem. Engem sokkal jobban zavart a látszat ajnározás, hogy mindenki felveszi, cipeli, pedig egy 6 évest már igazán nem kéne... ez a szájon puszilom is ilyen "jaj, de szeretlek" látszat, de a valódi törődés, hogy az ő valós igényeinek (nem a nyafkaságának!) megfelelően foglalkozzanak vele, no, ez az, ami hibádzik.... A sok bába közt elveszik a gyerek - tartja a mondás... hát itt is vmi hasonló van... állandóan ajnározva van, de nagymama este azzal küldi haza a felvigyázás után éhesen, hogy majd eszik otthon! Éhesen hazaküldeni gyereket!!!! Miközben tudja jól a nagymama, hogy az anyja épp csak hazaesett a munkából, most áll neki a "második műszaknak".....ergo vacsorát készíteni csak eztán fog...

Mivel a kutya se foglalkozik vele otthon érdemben, ebből arra következtetek, hogy az óvodában tanult meg olvasni. Tehát az óvodában komolyan foglalkoznak a gyerekekkel. Tehát nem célszerű, ha onnan hiányzik, mert lemarad a társaitól..... Én már kínomban majd a falat vakartam, amikor reggel nem tudnak pontosan odaérni az óvodai külön buszhoz, ami a háztömbjüktől nem messze venné fel a kislányt... ez azért már tényleg nevetséges.. mindannyiunknak van emléke abból a időszakból, amikor a saját csemetéivel bumlizott anno oviba és iskolába... és megoldottuk ilyen felhajtás nélkül....
Illiona 2019 ápr. 30. - 17:47:31 Előzmény edimir
(236833/239047)
Mother of Mine

Spoiler

Amivel viszont elvileg nem értek egyet, az a gyerekekkel kapcsolatosan szájra adott csók.
Már másik sorozatban is megfigyeltem ezt, gondoltam is, hogy irok róla, de akkor ugy véltem ez egyedi eset, minek mindig csak hőbörögni,
De itt is előjött, és nagyon fel is húztam magam.
Az sem szép, amikor a vér szerinti anya szájon csókolja agyermekét, ezt valamiféle beteges dolognak tartom, de itt ráadásul valakinak a szinészféle gyerekéről van szó, és egy szinésznőről, vagyis semmi vérségi kötelék.
ezt csak ugy megemlitettem.
Illiona 2019 ápr. 30. - 17:36:19
(236832/239047)
Mother of Mine

elkezdtem én is, hogy legalább legyen miről beszélgetnünk, egyébként is az én szokásom ezeket a hétvégi hosszú sorozatokat nézni. :)))
A főszereplőnőt már ismerjük tucatnyi (sőt nagyon nagy tucatnyi) sorozatából, ahol eddig nem alkotott semmi maradandót, csak mint mint egy "jómunkásember" végzi a dolgát, igazából nem zavar, de jó véleményem sincs róla.
A 3 lány is bemutatkozott.
A legsikeresebb a munkában a Two Weeks ügyésznője, uj frizurával, erősen kifestve magát, hát számomra maradt ugyanolyan férfias, mint eddig, erőfeszitései ellenére.
Épp most a hétvégén néztem meg vele a Beating Again vagy más néven Fall in Love with Soon-Jung cimű sorozatot, és meg kellett állapitanom, hogy ennek a nőnek semmi érzelem nem látszik meg az arcán, olyan mint egy robot. Pedig ott nagyon jó társat kapott mindehhez. Azt hiszem, Te irtál már erről a sorozatról, és megemlitetted Te is hogy mennyire képtelen jól eljátszani a szerepét.Én amiatt nem is akartam róla irni, mert jót nem igen lehetett, rosszat meg minek?
Hát most külön figyelni fogom!!!
8/10
edimir 2019 ápr. 29. - 23:23:57 8/10
(236831/239047)
Off

Mother of Mine - 21-24. rész

Spoiler

és természetesen ugyanilyen motor lesz a romantikus szál is alaposan meggabalyítva további titokkal... két nő... mindkettőhöz kötődni, de másként, ugyanakkor a két nő kapcsolata is szövevényes egymással.... van benne jó pár részre elegendő muníció!:))))

KÉP: legalább egyikük tudja, mit akar a másiktól!:)))))))))))))))))))))) A másik még nem.... vagy nem is gondolt rá.... nem jött rá, hogy ez bizony más, mint aminek hitte...
8/10
edimir 2019 ápr. 29. - 23:17:29 8/10
(236830/239047)
Off

Spoiler

Az igazi motorja a sorozatnak a középső lány titka...

KÉP: bonyolult és egyre elmérgesedő kapcsolata a vállalt új vezérigazgatójával.....

Nekem eddig is roppant szimpatikus volt a középső lány karaktere, de most, amikor jönnek a megaláztatások... és mindezt emelt fővel képes elviselni... nincs rinnyogás, se szentségelés, csak továbbra is tökéletes munka, profi hozzáállással.... és a méltóság megőrzése, s olyan kiút választása, ami őt építi tovább.... szóval le a kalappal!:)
8/10
edimir 2019 ápr. 29. - 23:05:15 8/10
(236829/239047)
Off

Spoiler

Végre egy sorozat, ahol bepillanthatunk a gyereknevelésbe is. Az egy szem unoka 6 éves, óvodás még. Ugyan mindenki nagyon szereti, csak éppen mindenki másképp neveli. Az anyja ráhagy mindent, persze aztán jöhet a mártírkodás, hogy mindenütt az ő játékaiba lehet botlani... Mert 6 éves koráig senkinek se jut eszébe, hogy megtanítsa arra, hogy elpakolhatna maga után ő maga is....

Tutujgatás van, de minden széteső és rendszertelen... Igazán senki se figyel oda rá... Az egyik Nagymamánál rajzol folyton a vendéglő sarkában.... a másik nagymamánál..

KÉP: ... könyvet olvas óvodásként!!!!! Úgy tűnik, ez nem vmi különleges attrakció, természetes elvárás egy óvodástól.... De még nem láttam, hogy bárki játszott volna vele, vagy igazán beszélgetne vele...sehol egy fejlesztő játék, egy lego, építőkocka... bármi... Az egyik nagymami sorozatot néz vele a TV-ben... a másik komolyzenét hallgattat vele.... sehol egy mesefilm, gyerekdalok, mondókák....

Persze a legidősebb lány családi viszonyai kicsit eltúlozva jelennek meg a sorozatban, hiszen ezek adják az egyik alapkonfliktust....
8/10
edimir 2019 ápr. 29. - 22:33:19 8/10 Előzmény edimir
(236828/239047)
Off

Spoiler

Bevallom, egyre inkább magával ragad ez a sorozat. Csak egyetlen hibája van, mindössze heti 2 dupla részt adnak belőle, pedig úgy elnéznék belőle többet is....

Napszemüveg... számunkra csak egy használati tárgy az erős napfény ellen, de az örökké csak dolgozó Nagymama számára a szabadság kifejezésének válik eszközévé... vele együtt élvezzük a lázadását, ahogy otthagy csapot-papot, a hálátlan idősebbik lányát és annak folyton szurkálódó anyósát.... végre felveszi a kesztyűt, kiáll saját magáért... és szépen beolvas mindenkinek... aztán veszi a napszemüvegét... és egyszerűen lelép.:)))))))))))))))))))))))))))))

KÉP: a két nagymama... fordulnak a szerepek!:)))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 29. - 00:36:51 8/10 Előzmény Illiona
(236827/239047)
Nem féltelek, megoldod!:))))))))))))))))) Ahogy máskor is.... A bor és a zene is "nemzetközi", ha jó... eladja magát!:))))
Illiona 2019 ápr. 28. - 15:38:19 Előzmény edimir
(236826/239047)
Igen a Szegedi Borfesztivál ilyen csodálatos és misztikus esemény!!! Idén is lesz, május 17-én kezdődik, mi is felvonulunk a megnyitón.

Idén a libaglyos találkozón megismert koreai-magyar házaspár, és a multkori, utolsó előtti találkozón megismert koreai férfi is mellém szegődik, és próbálok majd jó vendéglátó lenni.

Az idén Quimby koncert lesz, ingyenesen, belépők nélkül, aki arra jár, annak.
Azt nem tudom hogy a dalszövegeket googléval átforditva milyen katyvasz lesz abból!!!
Mindenesetre csak a koreai hölgy beszél angolul, magyarul nem, a koreai férfi pedig csak koreaiul, angolul sem, mondjuk a lánya majd talán átforditja neki, de csak angolból.

Hát ilyen nehézségeim vannak a magyar kultúra terjesztésében!!!
8/10
edimir 2019 ápr. 28. - 03:30:59 8/10 Előzmény edimir
(236825/239047)
és levezetésként nagyon kellett a sorozat megszállottsága után vmi hitelesebb, őszintébb... "hétköznapi"!:))))))))))))))))))))))))

https://www.youtube.com/watch?v=nhO0mz5NF2Q
8/10
edimir 2019 ápr. 28. - 03:15:34 8/10 Előzmény edimir
(236824/239047)
off

Love in Sadness - 37-40. rész - END

Spoiler

Az utolsó négy részhez kéretik a mentőmellény felvétele.... ha eddig a műkönnyek árjáról és a történet egy helyben való topogásáról írtam, akkor ez a befejező részekre hatványozottan igaz....

És igen, a kevesebb néha több.... hát hogy ezt miért nyújtották el 40 részre, az talány a számomra... az utolsó 4 rész 2 órája igazi vergődés... a szereplőknek és a nézőknek egyaránt....

Öngyilkossággal zsarolni a másikat... szánalmas....mert ez érzelmi zsarolás, lehet rajta könnyezni - már aki még bírja - , de számomra már csak betelt pohár... telítődtem a szenvelgéssel, az unalomig szajkózott frázisokkal.... Könyörgöm, húzd már meg azt a ravaszt... és legyen végre vége!!!!
Mert sajnos eddig jutottam a sorozatot nézve.... Sajnálom, lehetett volna sűrítéssel, vágással egy drámaibb sorozat, de így csak egy végtelenített tipródás volt az egész....

Soha, senkinek nincs joga egy másik emberre hárítani a felelősséget a saját érzelmeiért, döntéseiért. Most pedig egy beteg elme zsarnoki önmentegetését, a másik érzelmi gúzsbakötését tuszkolták le folyamatos adagokban a torkomon... hát bizony meg is akadt rajta... és bevallom, nem ízlett.

Anno a Let Me Introduce Her utolsó 5 percére mondtuk, hogy kicsit túl édeskésre sikeredett, de előtte szinte tökéletes volt, a végén is tisztességgel varrták el a szálakat, volt történet, ami építkezett, a kapcsolatok jóval bonyolultabbak, a karakterek összetettebbek voltak....

Számomra a Love in Sadness vége nagy csalódás, kár érte.... és sajnos számomra kicsit megkopott már a Doki kedves mosolya is így a végére... a színészi játékok, a mimikák és gesztusok olyan kiszámíthatóvá váltak az egyébként elég szegényes repertoárból... kivéve a bántalmazó férjet... na őt aztán megkaptuk, ha akartuk, ha nem... hosszan elnyújtott lelki agóniája bőséges lére eresztve (könnyzápor) került kimerítő bemutatásra...

Már csak egy dolog maradt számomra hátra, hogy a letöltött videókat és feliratokat tartalmazó mappát a DELETE jótékony gondjaira bízzam... mert tuti biztos, hogy még egyszer meg nem nézem....

KÉP: az egyik kedvenc képemmel búcsúzom a sorozattól...kényeztető lábfürdő... szerencsére nem a rengeteg műkönnyből... csak virágokból!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 22:57:36 8/10 Előzmény Illiona
(236823/239047)
Gondolom, te is szívesen vele áztál volna.....:)))))))))))))))))

Azért érdekes volt, hogy a színpad mennyezete beázott, minden letakarva... és az eső nem kicsit esett, hanem szakadt....

Megjegyzem nem együtt ázott a hallgatósággal, hanem csak ő egyedül... A rajongók esőkabátban és ernyővel... értük annyira nem aggódnék. Viszont Dimash összeszedhetett egy alapos meghűlést is akár.... nem tudom, hány dalt énekelt így ázva-fázva, de egy is soknak bizonyulhat....

Hmm, vajon nem készültek fel rendesen egy esetleges esőre a színpadot építők... Úgy látszik, a rajongók vagy jobban értesültek voltak meteorológiailag, vagy csak előrelátóbbak, mint a szervezők.
Persze a gesztus emlékezetes lesz Dimash legendájában....

....és most jöjjön egy másik dal és egy másik esős koncert...
https://www.youtube.com/watch?v=PcPmokVbz3A

Itt pedig a dalhoz kapcsolódó egy régi hozzászólás:

A Mindenséggel egységben - 5 éve
"Részlet egy szeptember végi levélből (a koncertről): Szegeden voltunk a Dóm téren. Már maga a tér is varázzsal bír, főképpen, ha estvélledik és körbe-körbe kicsi fa pavilonok világlanak és csendes, hol hangosabb embertömeg áramlik köztük. Borfesztivál volt, az egyik legrangosabb hazai bormustrával. Kézzel fogható volt a könnyed szertelenség, gondtalanság, amivel az emberek kint voltak a téren és borospoharaikban szép borokat kortyolgattak. Felszabadultság és olyan érzés uralkodott, amilyenek az emberek, valójában. Mert itt lekerülnek a hétköznapi szerepek, felöltött álarcok, eluralkodó gyengélkedések. Ebben a hangulatban kezdődött egyszer csak egy koncert, aminek a végére én is kijöttem a mi pavilonunkból (kilógtam) kicsit pihenni, megenni egy szendvicset.
Odamentem a színpadhoz, ahol ez a Banda játszott. Épp az utolsó szám következett. Előrébb mentem a szellős sorokban, hogy láthassam a srácot, mert korábban sok jót hallottam felőle és néhány számát is, de a hatás eddig váratott magára. Felkonferálta az utolsó dalát, aminek vezénymondata ennyi volt:
"- És most jöjjön Radnóti" - s a tömeg lelkes kiabálással, sikollyal fogadta.
A négy vonós elkezdte és játszottak. Egyre szebb volt, vagy csak én hallottam meg végre egyre inkább... Van egy sora, amikor az van benne:
"-Már esik is kint"...és képzeld, Maca, ebben a pillanatban elkezdett esni az eső!!! Első megdöbbenésemben körbenéztem és mindenki látta, érezte, hogy itt most valami történik. 
Balázs a színpadon is elmosolyodott
(a technikus kolléga már szaladt is ráhúzni a neylont a hangfalakra). Az emberek felnéztek az Égre, feltették kezüket, összenéztek és ismételgették a szöveget:
"-Már esik is kint, már esik is kint!"
Annyira gyönyörű volt és olyan, mintha a Feljebbvaló jelzett volna:
-Jól van gyermekeim, rendben vagytok!
Mintha jelelt volna, hogy ez itt és most, így ahogyan van, tetszik Neki!
Valami földöntúli volt, ünnepi. Mosolyogtak a színpadon, ők is átélték nagyon.
A fiatal és bohó közönség csak ingott - ringott a zenére, kezét feltéve, s a refrénhez érkezve hangosan skandálták ismét:
"-Már esik is kint - már esik is kint"
És én ott álltam a közepén, fogva a szendvicsemet és csak néztem az előadókat, s az emberek arcát és gyönyörködtem szótlanul, úsztam a jóban.
S a legnagyobb csoda - mely eközben még mindig hátra volt és szinte félelmetesen hatott - a végére megmutatta magát. Mert mi történt a zene és a szöveg végeztével???
Igen...
Mindenki döbbenetére abban a pillanatban elállt az eső."

Illiona 2019 ápr. 27. - 22:27:28
(236822/239047)
és még egy ázott videó:
https://m.weibo.cn/status/4365795016468839?fbclid=IwAR2KhUwWuLBh6KwOL8oJIl24YbKIDSuREp0vTb6GXHVnhmalgPn9N-fDT_k#&video
és a fellépés vége:
https://m.weibo.cn/status/4365796447164602?fbclid=IwAR19RYgFlQYSLnqEg6WA5LJLach1ictFHBU1cNaSH9Ngn-vl06KmpaJ981k#&video
Ez egyébként a Mount Emei Music Festival volt, ahol fellépett.
A gyakran elhangzó Wo áj ni az azt jelenti, hogy szeretlek!
Illiona 2019 ápr. 27. - 22:18:04
(236821/239047)
Ma volt Dimash előadása Chengduban.

Szakadó esőben ugy döntött osztozik rajongói sorsában, bőrig ázva énekelt.
https://m.weibo.cn/status/4365832207522416?fbclid=IwAR2QBzzIbzLbapGkxHlQNpQPcCUAwBoY90-EdT1zhNOal7019KfHukst2FM#&video
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 22:10:33 8/10 Előzmény Illiona
(236820/239047)
Off

Confession - 9-10. rész

Spoiler

Melyik részre gondoltál? Én most néztem meg a 9-10. részt. Igen, a "Szupertitkárnő" visszafogott, mind hangban, mind játékban. Biztos vagyok benne, hogy ez szándékolt. Hogy affektálna? szerintem nem erről van szó. Igen, van a lényében egy csipet enerváltság, mintha kilopták volna belőle a dinamizmust , az erőt és a temperamentumot..... Természetesen megtörte az egyetlen fia halála, még ha 10 év is telt el azóta. Miért? Mert TUDTA!!!!!

Igen, ő volt az Ügyvédet megműtő szívsebész... és igen, tudta, hogy a szív, amit beültetett, az agyhalott fiáé... Megcsinálta, de ez volt számára az utolsó műtét. Hogy miért nem tudta folytatni az orvosi pályát? Nem tudom, ki mekkora lelkierővel rendelkezik, de számomra teljesen elfogadható, hogy megtette a kötelességét sebészként, aztán összeomlott tőle anyaként... és aztán a megtört anya már többé nem akart sebész lenni, mert ott kísértett a tudata mélyén az utolsó műtétje a maga tragédiájával....

Azért gondolj bele, neki magának kellett döntenie egyetlen hozzátartozójaként arról, hogy az agyhalott fiát nem tartja gépeken, hanem csak addig, míg a szerveit kiveszik, hogy donorrá váljon. A sebész dönt, de belül az anya szenved! S gondolom, ezt a döntést gyorsan kellett meghoznia, nem volt sok idő a mérlegelésre.....

Még nem tudjuk, miért lett az ügyvéd "tltkárnője". Mikor alkalmazásába állt, akkor még úgy tudta, hogy a fia közlekedési baleset következtében lett agyhalott. 10 év után végre összeszedi annyira magát, hogy kíváncsi lesz a fia "szívére", azaz az ügyvédre, aki ezt a legnagyobb ajándékot megkapta....Milyen ez az ember, megérdemli? Vajon a "szív" befolyásolja bármiben is, vmiképp felfedezem benne a meghalt fiam "hatását"?

Hmm, talán a Sors akarata, hogy nem tudta még elengedni a fiát, a gyászt.... Ha elengedte volna, akkor sosem tudja meg, hogy megölték... hogy miért és hogyan halt meg...

Biztos, hogy nem ugyanaz az ember, mint 10 éve. A tragédia megváltoztatta, de azért nem forgatta ki teljesen magából. Személyiségének az alapjait nem radírozta ki. Továbbra is rendelkezik a készségeivel, az értékrendje sem ingott meg. Csak mintha nem merné az érzelmeit szabadjára engedni... talán fél kiengedni őket, nehogy maguk alá temessék. Próbál visszailleszkedni a "normál" életbe, uralkodni a gyászán, ezért tűnik visszafogottnak.

Ez a visszafogottság nem gyengeség, hanem fegyelmezettség a részéről. Nagyon erős morálisan, a 10. rész utolsó jelenete pont ezt igazolja, a fegyelmezettséget és a morális erőt. Az a beszélgetés az ügyvéddel, hogy vállalja-e a védelmet?... az briliáns, az egyik érzelmi csúcspontja a sorozatnak, ha nem lenne ilyen visszafogott a hangja és a játéka, akkor nem ütve akkorát a kérdése: "Mit mond a szíve?

igen, a sebész sem válogathatja meg a páciensét, a gyilkosnak is jár a műtét, ahogy a jogi védelem is.....
KÉP: - felirat - .....még akkor is, ha!!!!!!!
Illiona 2019 ápr. 27. - 18:52:41
(236819/239047)
A multkor már részletesen volt szó Jane Zhang kinai énekesnő karrierjéről.
Most (ma ) megjelent uj albuma.
https://www.youtube.com/watch?v=OIX8vbzM59M

nekem tetszik!
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 18:23:55 8/10 Előzmény Illiona
(236818/239047)
Off

The Nokdu Flower

Hogy mennyi lesz benne a romantika? Valamennyit biztosan belecsempésznek a "fogyaszthatóság" végett, elvégre azért nézőre is szükség van. :) De már az első képsorok alapján érezhető, hogy inkább "realisztikus" lesz az ábrázolás.

Főként a két fivérre lesz kihegyezve a dolog, két oldal, két álláspont...

....persze ott harmadik főszereplőnek a Kereskedőlány.... ő azért más, mint a Mr Sunshine Ae-shin-je, nem él kettős életet, nincs titkos "forradalmár" oldal.... de ő sem az a szokványos Kisasszony, hiszen kereskedőcéget alapított és vezet... tehát egy nagyon is racionális, önálló életvitelű nő... ő sem arra vár virágként, hogy férjhez menjen, hanem a maga ura kíván maradni.....

Érdekes lesz, hogy mennyit változik majd. Hiszen kezdetben vérbeli kereskedő, aki a japánoknak ad el rizst, csak az üzlet érdekli.... hiszen ez a "sorsa"...

KÉP: - felirat - ... mégis, vhol az az érzésem, hogy ez a nagyon is racionalista nő a sorozat végére ott lesz a lázadók oldalán, mégpedig az érzelmei miatt.... már most sem hagyja teljesen hidegen a látott nyomor... és a frissen beiktatott főtisztviselő dőzsölése közötti ellentét... a felháborodás, a düh már kezd benne fortyogni..... Hogy mindkét fivér, vagy csak az egyik szerelme lesz-e.... majd meglátjuk, mint ahogy a japánokkal való kapcsolatának változását is szerintem.....

Illiona 2019 ápr. 27. - 18:21:05 Előzmény edimir
(236817/239047)
Most viszont gyorsan belekukkantottam a Confession most leadott részébe.

Spoiler

Ismét egy körrel közelebb kerültek a gyilkosokhoz, de még mindig nem üthető rés rajtuk.

Ez a "gondatlan" "szupertitkárnő" egy kicsit unalmas nekem már ezzel a Szomszédokbeli halk , szevedélymentes affektálással.
Mintmár irtam, egy másik 100 részes sorozatban volt 2. körös szereplő, ahol megmutathatta a szinészi képességeinek a javát. Oké, hogy itt 10 éve meghalt a fia, de ennek már 10 éve, tessék már tisztességesen beszélni. Affektálásra ott van a temető, ott tessék.
Amikor a Love To The End cimű sorozatban egy gazdag, gondtalan anyát alakitott, akinek azután egy pillanat alatt mindene elveszett, a lánya kivételével: a társadalmi pozició, a pénz, a férje meghal, a fiát külföldön behálózza egy pénzéhes nőcske. De az elkényeztetett asszony ezt mind elviseli, és harcol minden érintettel az igazáért. Közben ugy olvas be , mint aki erre született, annyira nyersen, közönségesen. Én eleinte utáltam őt, mármint a karaktert, de később megszerettem, és végül már szurkoltam neki.
Innen tudom, hogy tud akár játszani is a hangjával.
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 18:00:55 8/10 Előzmény Illiona
(236816/239047)
KÉP: - felirat - tessék, kivágtam a kedvedért!:))))))))))))))

A KOCCA a The Korea Creative Content Agency - https://www.kocca.kr/en/main.do
Ráadásul a székhelye Jeolla tartományban található, ahonnan a lázadás kiindult!:)
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 17:53:49 8/10 Előzmény edimir
(236815/239047)
Off

The Nokdu Flower - 1-2. rész

Spoiler

Mosolyognom kellett, amikor megláttam a Mr Sunshine -ból a "Vadász" itt is lázadót alakít!:)))
KÉP: - felirat -tehát ő Jeon Bong Jun, a valós személy életrajza: https://en.wikipedia.org/wiki/Jeon_Bongjun

Az életrajzból pedig megértjük a sorozat címét. Hiszen Jeon Bong Jun-t nevezték a kis termete miatt "Bab Vezér"-nek. Lám, ott is a kicsire a babszem kifejezést használják, mint nálunk a mesékben.. Babszem Jankó!:)))))

Egyébként a mung babot nevezik nokdu-nak, tehát a sorozat címe: A babvirág.... Utalva ezzel egyrészt a lázadás egyik fő alakjának a becenevére.... általa indult az egész...... az ő "virága".......
és talán arra is átvitt értelemben, hogy kicsinek indult a mozgalom, aztán egy hatalmas lázadássá nőtte ki magát.....

A Mr Sunshine-ban Lángvirág szerepel... itt babvirág!:))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 17:41:57 8/10 Előzmény Illiona
(236814/239047)
Igen, a sorozat elején van is egy felirat a szponzorálásról, eszembe is jutottál, amikor megláttam:)
Illiona 2019 ápr. 27. - 17:12:56
(236813/239047)
épp ma olvastam a koreai hirekben, hogy ezt a sorozatot megszponzorálta az állam, illetve valamelyik minisztérium.
Vagyis kevésbé romantikus, inkább realisztikus sorozatról lehet szó,
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 15:59:53 8/10 Előzmény Illiona
(236812/239047)
Off

The Nokdu Flower

Spoiler

Érdekes ez a plakát...hiszen a két fivért és a kereskedőlányt helyezi egy háromszög csúcsaiba, a kör, amiben állnak...
KÉP: ... a sorozat összeesküvőinek iratából származik, amelyen egy kör köré írták fel a a résztvevők a nevüket... a kör tehát a lázadás jelképe itt a plakáton....

Három főszereplőnk a lázadás idején vajon melyik oldalt választja?

A Donghakról itt is olvashattok: https://en.wikipedia.org/wiki/Donghak
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 15:45:07 8/10
(236811/239047)
Off

Spoiler

A 2. rész végére eljutunk a lázadás kitöréséig....
KÉP: - felirat -
A lázadásról itt olvashattok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Tonghak-l%C3%A1zad%C3%A1s
Tehát a sorozat bizony valós eseményeket/szereplőket igyekszik bemutatni, amely Csoszon történetének egyik igen fontos állomása volt....
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 15:39:37 8/10
(236810/239047)
Off

Spoiler

A törvénytelen származású Baek Yi-Kang féltestvére már törvényes házasságból született. Baek Yi-Hyun Japánban tanult (mint anno Hae-sung), szeretné az elmaradott Csoszont felzárkóztatni a haladás terén Japánhoz, a köztisztviselői vizsgára készülve bízik abban, hogy maga mögött hagyhatja ezt a vidéket....

KÉP: a gyufa, amit Japánban ismert meg.... egy kis miniforradalom a háztartásban... már nem kell többé a tüzet őrizni, hiszen ilyen egyszerű a meggyújtása.... és ez csak egy a találmányok sorában, amit az elmaradott Csoszon nem ismer, nem használ...

Vajon most is nyújtanak be miatta petíciót, mint a Mr Sunshine idején, amikor sérelmezték az elmaradott Csoszonról festett képet a tiltakozók?
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 15:29:09 8/10
(236809/239047)
Off

Spoiler

Úgy tűnik , az erőszak hatásosan leszereli az elégedetlenséget..... De hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az elégedetlenkedők jóval többen vannak és szervezettebbek, mint azt hitték....

KÉP: az ellenfelek... Jeon Bong-Joon, a szervezkedés egyik vezéralakja... és Baek Yi-Kang, egy megerőszakolt szolgálólány és egy nemes úr gyereke, akit apja a verőlegények vezetőjévé tett.....
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 15:21:21 8/10
(236808/239047)
Off

Spoiler
KÉP: - felirat - ... tehát 1893 novemberében indul a sorozat, Jeolla tartományban. Ahol elhúzódó válságot okoz, hogy hónapok óta nincs a tartomány élén kinevezett vezető, mert bár többeket is próbáltak hivatalba helyezni, de azok lemondtak... Így aztán a helyi tisztviselők a helyzetet kihasználva saját zsebükre többszörösen beszedik az adót, a terheket növeli a közmunkában épülő víztározó....
Természetesen jól jön az elégedetlenkedők leszerelésére egy kis önkény, meg a verőlegény banda megfélemlítő ereje...
8/10
edimir 2019 ápr. 27. - 15:11:25 8/10 Előzmény Illiona
(236807/239047)
Off

Spoiler

Igen, az egyik ebben az időben (is )játszódó sorozat épp a Mr Sunshine volt.
Sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Nokdu_Flower

Ez a sorozat talán inkább a belső problémákra koncentrál.... a japánok még csak mint a csoszon rizs felvásárlói jelentek meg eddig a színen.... csak hallunk róluk, de maradnak egyelőre a háttérben.

Valóban nyomasztó a sorozat... éhínség, korrupció sújtja az embereket, az ország helyzete a mélypont felé halad....
KÉP: önmagában is beszédes a sorozat nyitó képe az éhező anyával, karjában a gyerekével...és a varjakkal....

Úgy tűnik, Csoszonban csak a korrupt hivatalnok+ sleppje és a varjak laknak jól.....
Illiona 2019 ápr. 26. - 21:28:23
(236806/239047)
és a sorozat plakátja
Illiona 2019 ápr. 26. - 21:27:48
(236805/239047)
Uj történelmi sorozat kezdődött ma, The Nokdu Flower cimmel.
48 részes lesz, 35 perces epizódokkal, vagyis a klasszikus 24 részes sorozat.
A koreai történelem egy már ismert időszakába visz minket, az 1800-as évek végére, ahol is belviszályok, és a megjelenő japánok okoznak konfliktusokat.
Az első részt megnézve nagyon jónak tünik, bár kicsit - nagyon - nyomasztó, de hát ez a történelmi időszak is nyomasztó volt.
Viszont még kevés sorozat szól erről az időről, ha jól emlékszem kettő, igy lehet még egy bőrt lehuzni róla. :)))
Illiona 2019 ápr. 25. - 19:21:15
(236804/239047)
A multkor hoztam hirt Kim Dzsong Un oroszországi látogatásának furcsaságairól:

nos megérkezése sem volt kevésbé látványos:
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kim-dzsongun-pancelozott-vonaton-erkezett-putyinhoz-de-nem-akarhogy-lepett-orosz-foldre/
A cikk végén van két videó, mindkettőt érdemes megnézni, már csak a tanulság véget!!!
Illiona 2019 ápr. 25. - 19:03:02
(236803/239047)
Vakáción a The Fiery Priest csapata!

Még egy kép:

Illiona 2019 ápr. 25. - 19:02:06
(236802/239047)
Vakáción a The Fiery Priest csapata!

képek Malajziából:
Illiona 2019 ápr. 25. - 19:00:58
(236801/239047)
Rain magyarországi legnagyobb rajongója által müködtetett Claud Hungary YT oldalán jelent meg:
Itt a magyar forditás a Scetsh cimű filmsorozat betétdalához.

ha rákatintasz, akkor mind a 3 dal elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=fkj3-xEQzSQ&list=PLFEA9St1oMT5NH8A0phIYzcTxHwqwi8tq&fbclid=IwAR1RmCIRrqx0ZO1tguwjMVe2iL8QmDFEIz1KichningD1uf7uv2QhpAn-4o

Nekem mindenképpen az 1. dal lesz a kedvencem: kim Maater: Mint a lepke
8/10
edimir 2019 ápr. 25. - 00:33:53 8/10
(236800/239047)
Off

Haechi - 41-44. rész

Spoiler

Az e heti 2 dupla rész a lázadással foglalkozott. S milyen igazam volt, amikor azt írtam, hogy minden rosszban van vmi jó... Egy országos méretű lázadás, ami gyakorlatilag egy polgárháborúnak felel meg, ennél szörnyűbb kevés képzelhető el.

Nagyon jó, ahogy a sorozat hatásában mutatja be több oldalról is.

Látjuk a lázadás kitervelőjét, a Királyi Rokont, aki remekül használja fel a bekattant Yi Tan Herceget... őt tolja az előtérbe, mint a trón jogos várományosát, az "igazi" királyt... Yi Tan pedig nem veszi észre, hogy csak báb, királyságról szőtt álmai beteljesülését látja bekövetkezni....
Politikusaink nem ígérgetnek oly felelőtlenül, mint a helyzettől megmámorosodott Yi Tan... Hát igen, az ő alattvalóinak bizony kolbászból lesz még a kerítés is....

A királyi udvar és maga a király is olyan helyzetben találja magát, ami Csoszon történetében még sohasem volt, hatalmas tömegeket, több tartományt is érintő oly mértékű lázadással, ami példátlan. Mi is lehetne ennél rosszabb? Ám a helyzet megoldása Csoszon politikai életének rendezését is megkívánja, nem lehet csak erőből, katonai úton megoldani.

S amire az "öregmotoros" politikusok csak a fejüket rázzák, hogy szép álom csupán.... azt bizony át kell ültetni a gyakorlatba, mert egyszerűen nincs más út.... És itt jön be a jó a bajban.... Mert a lázadás leveréséhez belső változások is szükségesek... S szerencsére az udvar vezető politikusai valóban törődnek az országgal, valóban van lelkiismeretük... és láss csodát, képesek önkritikára és áldozat meghozására is....

Nem csak izgalmas, de elgondolkodtatóak is voltak ezek a részek...

KÉP: - felirat - Yi Tan herceg és az őt királyként éltető emberek, akik belesodródtak a felkelésbe,,,,
Illiona 2019 ápr. 24. - 12:56:41
(236799/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Kim Dzsong Un megy Putyinnal tárgyalni. Épp most.

ez a hir nem is akkora hir, csak a körülmények miatt teszem ide: roppant tanulságos!

"....amelyhez hozzá kellett igazítani a vlagyivosztoki pályaudvar felhajtóját – már a helyszínen várja ...."

http://www.blikk.hu/aktualis/politika/kim-dzsong-un-oroszorszag-hatar-csucstalalkozo-putyin-eszak-korea/dzhnvyl?fbclid=IwAR2gmCG2YesErlh9oQJvRHXvFdtTFh5GuBYx-zKZaWaoONpEOsaxZXsj350
8/10
edimir 2019 ápr. 24. - 00:47:31 8/10
(236798/239047)
Off

Mother of Mine - 1 - 20. rész

Spoiler

Illiona szokott morgolódni, ha a sorozatban egymáshoz nem passzoló párokat boronálnak össze. Természetesen a két hajadon lánytestvér számára is már szövődik a romantikus szál.... Írói válságban szenvedő legkisebb húgocskának a szokásos két férfi egy nő felállás néz ki.... Egyik oldalról a régi barát, a kissé túlsúlyos ámde időközben befutott forgatókönyvíró, akinek irodalmi babérból talán kevesebb, de piszkos anyagiakból annál több adatik... Csak a jó ég tudja, hogy mit lát a hisztis hölgyeményben, de pincsikutyaként lohol a nyomában....

KÉP: remélem, hogy nem a könyvkiadóval hozzák össze, mert szegény fiú tényleg nem ezt érdemelné.... Jaj, Illiona, kezdelek megérteni!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 23. - 18:52:30 8/10
(236797/239047)
Off

A He Is Psychometric-nél is feltettem egy érdekes órát, ott a sportágakat lehetett rajta beállítani a méréshez...

KÉP: - felirat - ezúttal az elégetett kalóriát jelzi ki!:))
8/10
edimir 2019 ápr. 23. - 18:49:52 8/10
(236796/239047)
Off

Spoiler

KÉP: ezt a képet a folyosó mennyezeti megoldása miatt vágtam ki, milyen stílusos és ötletes megoldás egy könyvesboltnál!:))))
8/10
edimir 2019 ápr. 23. - 18:48:19 8/10
(236795/239047)
Off

Spoiler

Mi-Ri cégének elnöke és családja - nagykutyáék - mellett akad egy roppant ismerős

KÉP: kutyus... a Romance is a Bonus Book-ból... s ezúttal is a gazdinak köze van a könyvekhez!:))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 23. - 18:43:26 8/10
(236794/239047)
Off

Spoiler

Ha már a Babelt emlegettem az egyik főszereplőkapcsán....
KÉP: ugye, milyen ismerős a folyosó? Hát persze, most is egy nagykutya dolgozószobájához vezet, de ezúttal nem a cégnél, hanem a rezidencián....
8/10
edimir 2019 ápr. 23. - 18:36:39 8/10
(236793/239047)
Off

Spoiler

Kíváncsi volta, hogy vajon ilyen sorozatért rajong az átlag koreai mostanság..... és alaposan meglepődtem... az egyik legmagasabb nézettségű sorozat a Mother of Mine az átlagember hétköznapi problémáiról szól, de persze azért akad ebben is némi csavar....
Ismertető itt: http://asianwiki.com/Mother_of_Mine

Semmi extra képesség, a főszereplő egy nagymami, aki imádja a lányait és az egy szem unokáját, és persze ott segít ahol tud, rengeteget dolgozik. Egyszerű lélek hatalmas szívvel és két dolgos kézzel.
Az alakító színésznőt (Kim Hae-Sook) a Babel nagyasszonyaként ki nem állhattam, ebben a szerepében azért lényegesen jobb. Nem lett a szívem csücske, de legalább már nem taszít.... ez is valami!:)

A három lánya:
Mi-Sun - 36 éves, férjezett, neki van egy óvodás korú kislánya, mivel bankban dolgozik, így a nagyi segítsége nélkül nem lenne étel, rendezett lakás, vasalt ing és gyerekfelügyelet.... Mert bizony az anyósára nem igen számíthat, csak áskálódni és kritizálni tud... szóval igazi isten áldása anyós!:)
A dolgozó városi anya helyzete ott sem egyszerű, forog a mókuskerék rendesen.... kezdjük érteni, miért lettek egykézősek a modern városi családok Koreában.

Mi-Ri - 34 éves, egy vállalatnál az egyetlen női aligazgató rendkívül kompetens, szakmailag a toppon van, szép és intelligens. Beosztottjai rettegnek tőle, mert magasak az elvárásai, másoktól is megköveteli a profizmust. Párkapcsolata még nincs... de vmi már alakul!:))))

Mi-Hye - 31 éves - 20-as éveiben nagy reményeket űztek az irodalmi munkásságához, egyetlen megjelent regényét azonban azóta is tartó írói válság törte meg.... Azóta az anyja nyakán él, alkalmanként kisegít annak éttermében. Nekem az agyamra megy a hisztijével és az önsajnálatával, az életkora ellenére egy éretlen liba a szentem.

A sorozatot elnézve rá kell jönnünk, hogy az élet alapszinten nagyon is hasonló problémák elé állítja a családokat, az embereket. mindegy, hogy hol laksz.... A hektikus reggeli indulás a munkahelyre, a mindig mindent jobban tudó kedves rokon, a munkahelyi hát mögötti kibeszélés... és hosszan folytathatnánk a sort....

A sorozat 100 részes, dupla félórás részekkel, tehát egy normál 50 részes sorozatnak felel meg. Szórakoztató, "eteti magát".... Van, akit tudunk kedvelni... és akad olyan is, akit nem.... Kellően szerteágazó, de mégsem áttekinthetetlen sem a szereplők, sem a helyszínek tekintetében.... egyelőre pont annyi, amennyit követni tudunk, ugyanakkor mégis elég változatos és színes.

KÉP: nagymami és unokája
Illiona 2019 ápr. 23. - 01:12:53
(236792/239047)
edimir,
emlitetted a Maids cimű sorozatot nem találod Kang Dong Wook lapján, először ugyan én sem, de végűl More Than a Maid cimmel megtalálható :)))))

http://asianwiki.com/More_Than_a_Maid
Illiona 2019 ápr. 23. - 00:58:43
(236791/239047)
Special Labor Inspector Jo

Megnéztem ennek az uj sorozatnak 1-10 részét, és nagyon tetszett.
Ez a főhős inkább számomra olyan szupermen féle csodalény, hogy ne szenvedjek Feri Atya hiányától.
A főszereplőt is ismerem régről, ő volt az őrülté váló trónörökös a The Concubine c tv-filmben. Ott nagyon megrázó volt az alakitása. Azután láttam őt a Maids cimű sorozatban, ahol a tragikus sorsú Eun Gi-t személyesitette meg, oly módon, hogy én érte szurkoltam, és érte sirtam, amikor sorozat végén meghalt, és semmiképp sem a főszereplőkért.
a Like on Dandeilon cimű 50 részes hétvégi sorozatban már pozitiv , kedves, vicces karaktere volt, egy fotós fiatalember, akit az apja nősülésre kényszerit, és elvesz egy lányt, akit a főnöke szégyenbe hagy, neki ez a menekülési út. Igy érdekházasságot kötnek, és a sorozat végére már feleősséget vállaló szülőkké válnak, na persze sok sok buktatóval kell megharcolni.

Ugy hogy megérett már egy 16-részesre, épp ideje.
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 23:12:05 8/10 Előzmény Illiona
(236790/239047)
Néha az ünnepeket is ki kell pihenni!:))))))))))))))) Kellemes húsvét utáni napokat!:))))))))))))
Illiona 2019 ápr. 22. - 16:11:24
(236789/239047)
Meg is érdemli a szabadságot, van mit kipihenni: azért ez egy "munkás" sorozat volt, sok bunyóval, és mind jól megcsinált verekedések voltak.
De magában a 20 epizód is sok.
Végre, végre hogy olyannak mutathatta meg magát, amilyen volt, amikor megismertük!!!

Annál is inkább, mert már nem sok ilyen szerep vár rá, azért közben ő is idősödik! :))))
Illiona 2019 ápr. 22. - 16:07:50
(236788/239047)
Kim Nam Gil

2019 április 22-én, vagyis MA az Inchon reptéren, indulás Malayziába!

"Haliday for The Fiery Priest!"
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 11:56:50 8/10
(236787/239047)
Off
Special Labor Inspector - Szexbotrány

Spoiler

Igen, az éremnek két oldala van. Az egyiken a pénzért /juttatásért/kedvezményért a dologba belemenő, utána pedig magát áldozatként beállító nőcske, ezt sérelemként felnagyítva tálaló sajtó, és a csámcsogni vágyó népség..... a másik oldalon azon munkavállaló nők, akik a megélhetésüket jelentő munkahelyen feletteseiknek kiszolgáltatottak, akiknek kihasználása zsigerileg ott van a társadalomban... a hétköznapok természetes velejárója, nincs belőle ügy... csak elhallgatás...
KÉP: - felirat - persze tudjuk, hogy létezik, de nem beszélünk róla...
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 11:45:42 8/10
(236786/239047)
Off

Spoiler

Aztán a Jogásztól hallhatjuk, hogy bizony minden munkahelyen felbukkanhat egy "őrült srác"..
Hogy mi a teendő?
KÉP: - felirat - hát igen, kerüljük el.... már ha sikerül!... Ha nem, akkor vegyük tudomásul, hogy a mi hibánk, ami történik..... ez a társadalmi megítélés
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 11:39:21 8/10 Előzmény edimir
(236785/239047)
Off

Spoiler

Egyikük feláll és távozni szeretne, amivel magára zúdítja csebolcsemete haragját és agresszivitását... a titkárnőt bántalmazza....
Majd természetesen megérkezik a jogász "takarítani"

KÉP: -felirat - fórum ugyan lenne elvileg a panasznak, de az összefonódások miatt reménytelen az ügy... a titkárnő nem is él vele
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 11:33:44 8/10 Előzmény Illiona
(236784/239047)
Off

Spoiler

A sorozatban van egy jelenet, ami kapcsolódik az általad felvetett kérdéshez, annak másik oldalához, a nők kiszolgáltatottságához. Csebolcsemete a cég titkárnőit egy bárba parancsolja, hogy szórakoztassák őt. Kiszeng-bárhölgy-titkárnő, mintha a múlt köszönne vissza, vagy egy archaikus szemlélet....
Ha meg akarod tartani a munkád, akkor némán tűrsz és reméled, hogy egy kis fogdosással megúszod....

KÉP: a bárban
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 11:19:37 8/10
(236783/239047)
Off
Special Labor Inspector - 1-8. rész

Spoiler

Sajnos az elért siker még csak megnyert csata, a háború hosszabbnak és nehezebbnek ígérkezik. Főhősünkre szinte egy lehetetlennek tűnő vállalkozás vár...

KÉP: a két oldal találkozik... érdekesnek ígérkezik a folytatás a 9. részben
Mivel hétfőn és kedden adják a dupla részeket, így már nem kell sokat várni rá....
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 11:13:54 8/10
(236782/239047)
Off

Spoiler

Másik két tanítványa egészen más utat járt be. Egyikük "örökös", aki elkényeztetett, szórakoztatja az emberek megalázása és bántalmazása a múltban és a jelenben egyaránt. A másik készséges segítője, az utána "tisztogató", aki csebolcsemete piszkos dolgai után takarítja fel a mocskot, immár a cég jogi vezetőjeként. Van elszámolni való velük a múltból is, de a jelemben is akad majd....

KÉP: fenn a csebolcsemete, lent a jogász
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 11:00:28 8/10
(236781/239047)
Off

Spoiler

Egykori tanítványai felbukkannak a jelenben is... egyikük elbocsájtott buszsofőr, akinek megpróbál segíteni, a másik pénzbehajtó, de aztán embereivel együtt inkább csatlakozik volt tanárához....
Szóval alakul a "jó oldal"....

KÉP: a segítők
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 10:55:31 8/10
(236780/239047)
Off

Spoiler

KÉP: és egy kis túlerőtől sem riad vissza.....
8/10
edimir 2019 ápr. 22. - 10:51:52 8/10 Előzmény Illiona
(236779/239047)
Off

Spoiler

A jövő sorozatairól szerintem sem lehet előre véleményt alkotni, esetleg kinézhetünk vmit magunknak, aztán vagy bejön, vagy nem.

Nehéz lesz Feri atyához és a Gyónáshoz hasonlóan jó sorozatot találni. Én tettem egy próbát a Special Labor Inspector sorozattal, de nem bántam meg.
Ismertetője itt: http://asianwiki.com/Special_Labor_Inspector_Jo_Jang-Poong

Egy kicsit emlékeztet a The Fiery Priest-re annyiban, hogy itt is egy vki rázza fel a többieket a tespedésből, vonzza át őket a jó oldalra... és persze némi verekedés is akad.:)))))))))))))))))

Főhősünk nem egykori ügynök, hanem volt sportoló és edző, akit erős igazságérzete sodort mindig bajba. Immár 5 éve köztisztviselő, speciális munkaügyi ellenőr, az tuti havi fix+nyugdíj, s ezért csak a bajukkal, problémájukkal hozzáforduló kisemberek előtt szét kell tárnia tehetetlenül a kezét... és máshová továbbküldeni őket a megoldásért....

A kisember pedig kiszolgáltatott, a ki nem fizetett bére után futva tovább hajszolja magát a munkahelyén, remélve, hogy egyszer mégis kifizetik, miközben Damoklész kardjaként lebeg felette a legkisebb hibáért, mondvacsinált ürüggyel való felmondás.....

Hát ez így elég nyomasztónak tűnik, de szerencsére főhősünk, akár csak Feri atya, egyszer csak bekattan.... és elhatározza, hogy megpróbálja a lehetetlent.....

KÉP: a főszereplőt alakító Kim Dong-Wook, akit én legutóbb az Along With the Gods-ban láttam... az általa megformált karaktert nem lengi körül semmilyen titokzatosság, inkább egyfajta egyszerűség és derű, nem olyan elegáns sem öltözékben, sem verekedésben, mint Kim/Feri atya, de bátor és hatékony, nem zseni, de értelmes és kitartó.... számomra nagyon is szerethető karakter...
Illiona 2019 ápr. 22. - 00:08:47 Előzmény edimir
(236778/239047)
nos, én nem nevezném meg mit várok a jövő sorozataitól, majd akkor gondolkodom rajta, amikor elkezdik vetiteni őket.
Mert annyi mindentől függ, hogy mi tetszik és mi nem, hogy ki a főszereplő, a főszereplőnő, mennyire izgalmas a forgatókönyv, az hogy a forgatókönyv tartalmaz-e fantasztikus, földöntúli elemeket, vannak-e benne vámpirok, meg zombik, meg nem tudom még mik!
Szóval várok.
Ha ilyenek lesznek, mint Feri Atya, és a gyónás, akkor jöhetnek!!!
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 17:53:55 8/10
(236777/239047)
VÁRHATÓ SOROZATOK

Az alábbi írásban hónapokra lebontva találjátok. hogy milyen sorozatokra számíthatunk a következő hónapokban: https://dramacurrent.com/drama-air-dates/

Sajnos a Haechi-ből már csak az utolsó két dupla rész van hátra... így aztán örülök a májusi Aseudal /Asadal krónikáknak, már korábban írtam róla... jöhet az újabb történelmi/kosztümös sorozat. Bár sokkal ellentétben nem ugrom ki a bőrömből örömömben, hogy a főszerepet Song Joong-Ki játssza majd, de meglátjuk.... egy esélyt kap...
Az Ázsiawiki csak júniusra teszi a vetítés kezdetét. a lényeg, hogy legyen... és jó legyen!:)))))
http://asianwiki.com/Arthdal_Chronicles
A trailerét elnézve egy kicsit emlékeztet a Legendre... ennek is olyan "meseszerű" a kezdete..
https://www.youtube.com/watch?v=DRzFfF-5YQ8

Miss Granny remake - a 2014-es eredeti: http://asianwiki.com/Miss_Granny
Nos, az ismertető szerint vmikor 2019-ben, ez így eléggé homályos... nem tudom, hogy örüljek-e annak, hogy egy csodálatos mozifilmből sorozatot csinálnak.. kicsit tartok tőle, mint a Masqurade esetében.....

Kingdom 2. évad - sajnos csak 2020-ra teszi, pedig bíztam benne, hogy esetleg az idei nyár végén, ősz elején adják... de úgy látszik, sokkal többet kell majd rá várnunk....

Aztán persze vannak az ötletként felvetett, de bizonytalan jövőjű felvetések, ahol nem lehet megjósolni, megvalósulnak-e egyáltalán a velük kapcsolatos tervek...

A z egyik ilyen a Something Happened in Bali
http://asianwiki.com/Something_Happened_In_Bali
Hiába 2004-es, de örök klasszikus szenzációs szereposztással, emlékezetes alakítással.... talán nem is baj, ha ez a remake nem készül el....

ugyanígy vagyok a Winter Sonata 2. évadjával... minek? Jó volt az úgy önmagában, nem igényel folytatást szerintem.

Szemezgessetek kedvetekre!:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 17:03:18 8/10 Előzmény edimir
(236776/239047)
JÁTÉK

hmmm, talán a 30. Libagoly találkozóra nem is lenne rossz ajándék!:)))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 16:55:02 8/10 Előzmény edimir
(236775/239047)
JÁTÉK

Az én ajándék telefontokom magginak!:))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 16:18:32 8/10
(236774/239047)
JÁTÉK

Ha még nem egyeztetted a nyuszival, hogy mit tojjon neked húsvétra, hát íme 20 ajándékötlet, amit a koreai sorozatok kedvelőinek ajánlanak: https://dramacurrent.com/2018/12/11/20-gift-ideas-for-korean-drama-fans/

Játékunk ehhez a cikkhez kapcsolódik. Szerintem ti sokkal ütősebb feliratot tudnátok kitalálni az ajándék pólóra, amit szívesen kapnátok vagy adnátok koreai sorozatrajongóként.
Tehát írd meg a te pólófelirat ötleted!:))))))))))))))))))

A telefontokra tett képeknél szerintem ti sokkal hangulatosabbat, egyedibbet tudnátok kikeresni a képes mappátokból.... Hát rajta!

Tedd ide a kedvenc képed, amit szívesen látnál a telefonod tokján... esetleg amit a barátodnak ajándékoznál....

Jöhetnek a jobbnál jobb pólófeliratok és képek a telefontokokra!:)))))))))))))))))))))))

Csak ne fogd vissza a kreativitásod!:)))))))))))))))))))))))

8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 15:39:28 8/10 Előzmény edimir
(236773/239047)
off

Love in Sadness - Beauty 1999 - japán sorozat

SPOILER

Nos, találtam egy írást, amiben kicsivel több szerepel arról a bizonyos japán alap sorozatról.
https://dramacurrent.com/2018/10/22/ji-hyun-signs-kdrama-remake-of-japanese-drama/
Tehát a betérő fiatal nő a bántalmazója elől menekült. A plasztikai sebész pedig a meghalt felesége arcára műti át......
Hmm, a japánban szenvedélyes viszony szövődik orvos és betege között.... ez természetesen csakis lightosan adaptálható Koreában, amolyan egymást gyógyító plátói szerelemként... semmi kedélyborzolás... egy apró csókocska némi engedmény... váll átkarolható, kéz szorongatható... és természetesen annyiszor adhatod rá a zakódat és kabátodat, ahányszor csak bele tudjuk a történetbe szuszakolni... és az esernyő fölé tartása sem tiltott....

Bevallom, minden gonoszkodó megjegyzésem ellenére is van, amit nagyon szeretek a Love in Sadness-ben... ez pedig a Dokiháza a rengeteg virággal... a virágokkal meghintett lábfürdője pedig engem is levesz a lábamról... ilyen kényeztető megvesztegetésnek bizony nehéz ellenállni....:)))))

Közben az jutott eszembe, hogy a Férj vajon milyenné vált volna, ha egy másik nőt vesz feleségül, nem olyat, aki megszólalásig hasonlít a meghalt anyjára. Hiszen, ha nem találkozik a nővel, egy adott életkorban mégis csak meg kellett volna nősülnie, az erőszakosan irányító apja legalábbis rákényszerítette volna. Egy igazgatónak is jól jön egy helyzetét erősítő feleség, Vajon abban a házasságában is ilyen betegesen viselkedett volna, vagy ott pusztán a hűvös egymás mellett éléssel beérte volna?

KÉP: a verés után... milyen jellemző... a megvert feleség némán szenved... a bántalmazó férj zokog.... ennél már csak az a természetesebb, hogy a verés csakis a nő hibájából következett be... ő változtatja ilyen szörnnyé az őt féltve imádó férjét... hát igen, egy beteges megszállottnak a logikája is beteges, de ne engedjük, hogy megtévesszen... ez tényleg beteges!!!!
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 14:47:46 8/10
(236772/239047)
Én sem torrentezek. A letöltő oldalon, amit küldtem, nem is kell.
Megnéztem, Brigi a fordításban a Haechi-nél a 13. résznél jár. Nem használom a fordítását, így nem tudom, hogy megy nála a számozás, hiszen dupla részekkel megy a sorozat. Ergo nincs 13-as szóló rész, csak 13-14. rész.... vagy ha a dupla részeket 1 résznek veszem, akkor a 13-as a 25-26. résznek felel meg.

Mindenesetre a sorozatból lement már a 40. rész is. Kéred ezeket is, vagy vársz inkább a fordításra?
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 14:28:44 8/10 Előzmény edimir
(236771/239047)
off

Love in Sadness - 33-36. rész

Spoiler

Tudom, sokan a szívükbe zártuk a szerencsétlen bántalmazott feleséget, a Doki szentté avatása szerintem már folyamatban... s mivel olyan lágyszívűek vagyunk, még a bántalmazó férjnek is jut az együttérzésünkből.....

Tudom, a Let Me Introduce Her kapcsán megvádoltam a Love in Sadness-t a plágiummal. Nos, a történet jóval kacifántosabb, mint azt elsőre gondoltam. Nekem csak a hasonlóság tűnt fel... és az, hogy a Let Me Introduce Her vetítették előbb Koreában.

Ám a történet nem vele és nem ekkor kezdődött, hanem egy japán sorozattal 1999-ben, ez volt a Beauty.
Ismertető róla itt: http://asianwiki.com/Beauty_(1999-Japan-TBS)
Sajnos az ismertető elég szűkszavú, a plasztikai sebészhez beállít egy fiatal nő. Hogy milyen orvosi dilemmája támad így a Dokinak, sajnos nem tudjuk. Itt a Dokinak meghalt a felesége és van egy tini lánya.

Ennek a japán sorozatnak a remake-jéről tárgyalt a Love in Sadness gyártója a DK E&M a japán készítőkkel., hogy adaptációt készítsenek belőle 2019-ben. .... ekkor robbant be a Let Me Introduce Her , amit a SBS Plus készített, aki viszont a japánoktól nem kért engedélyt, mondván, hogy teljesen más a történet, igaz, van benne egy plasztikai sebész és romantika, azonban minden másban eltér.

Szerencsére nem nekem kell ebben a plágiumos vádban/perben igazságot tennem... ráadásul ehhez túl kevés is az információ.

Viszont tény, hogy a Love inSadness viszonylag magas nézettségből indult, ismert sztárokkal, míg a Let Me Introduce Her alig foglalkoztatott színészeket választott a főszerepekre... és milyen jól tették. Csodálatos, szinte eszköztelen játékkal is képesek voltak megteremteni egy hihetetlenül erős összetartozást, a hétköznapok meghittségét. Míg a Love in Sadness sztárjai egyre csak úsznak a műkönnyek árjában... a történet ugyanabban toporog... a férj megszállottságában és egyre szélesebb körre kiterjedő agresszivitásában.... Nem azt mondom, hogy rossz sorozat, de túl hosszú... a kevesebb néha több itt is érvényes... és vannak olyan pontjai a sorozatnak, amikor úgy éreztem... elég...
Ha már a nézettség kezdetéről ejtette szót, nézzük, hogy alakult később... A Let Me Introduce Her fokozatosan araszolt felfelé a nézettségben, míg a Love in Sadness az ellenkező irányba mozdult el, mindig egy kicsivel kevesebb lett a nézője....

KÉP: a pisztollyal orosz rulettet játszva vajon hogyan is bizonyítom a szerelmemet?????? És a Dokinak vajon miért kell ebbe az őrültségbe belemennie, hogy egy elmebeteget csak akkor vagyunk képesek meggyőzni, ha belemegyünk az elmebeteg játékába? Nos, nekem ez itt ár sokK volt.
10/10
Cilia 2019 ápr. 21. - 14:10:45 10/10 Előzmény edimir
(236770/239047)
Köszönöm szépen, nézem is! Nem torrentezek, így nem tudok felirat nélküli videókat leszedni, de a Haechi-t is így töltöm le, azt viszont fordítják, és nem túl zavaró az angol felirat, fölé kerül a magyar. :-)
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 13:37:35 8/10 Előzmény Cilia
(236769/239047)
Már el is küldtem a feliratokat!:)

Jó szórakozást!:)))))))))))))

Kíváncsi vagyok a véleményedre, majd mesélj róla, hogy tetszik!:)))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 13:21:29 8/10 Előzmény Cilia
(236768/239047)
Elküldöm e-mailben neked a google fordítós feliratokat, csak rossz lesz a beégetett angollal, az roppant zavaró.
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 13:15:23 8/10 Előzmény Cilia
(236767/239047)
Igen, google fordítóval nézzük. Ha vmi falsnak tűnik, még ott az angol felirat ellenőrizni, de néha a fül se rossz, néhány szófordulatot még az eredetiből is megérteni. Örök hálám Illionának, hogy megtanított kezelni a programot, így nem kell várnom a fordításra, ami hatalmas szabadságot jelent a választásban.
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 13:10:49 8/10 Előzmény Illiona
(236766/239047)
MÉRCÉK

És ne felejtsük el a közeget sem, hiszen a vendéged a találkozón elmesélte, hogy bizony az átlag koreai férfinak is a felesége mellett ott a szeretője, ami ott teljesen természetes, ő lógott ki, akinek "csak" felesége volt!

A szent látszat és a szemforgatás... ez az egyik oldal, a másik oldal egy "tradíció" a nőről való gondolkodásban... hiszen a vendéged is említette, hogy a férfi az első Koreában (nem mintha nem sejtettük volna magunktól is), aztán jön a nő (sokkal lejjebb), és az idiótákkal egy szinten a külföldi férfi, a külföldi nő pedig.... hát az max. a bányászbéka ülepét csodálhatja mélyen lentről....

Egy ilyen társadalomban a szexbotrány nevetséges... egy szelep, amit meg-megnyitnak, hogy levezessék a társadalmi indulatokat, hogy eltereljenek... és igen, koncot dobjanak oda "népnek"... egy kis panem et circenses koreai módra...
10/10
Cilia 2019 ápr. 21. - 12:58:35 10/10 Előzmény edimir
(236765/239047)
Letöltögettem a részeket beégetett angol felirattal - még nem néztem meg, de valamennyire azért angolul is értem. Honnan veszitek a magyar szöveget, tudomásom szerint nem fordítják, vagy mégis? Vagy google-os fordítással nézitek?
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 12:47:54 8/10 Előzmény Illiona
(236764/239047)
off
The Fiery Priest - Feri atya - Nyomozó

Spoiler

A lezülléséről már beszéltem, arra nem térnék vissza.... a jövője? Azért most egy más közegben dolgozik, olyan társakkal, akikben hasonlóan ott a bizonyítási vágy a jó oldalon, kiköszörülni a csorbát... a Rendőrlány is állandó motiváló tényező.... hogy nyuszi maradt-e? Talán, nem lehet mindenki oroszlán, a lényeg, hogy a megfelelő helyzetben és megfelelő időben képes légy legyőzni a nyusziságod és azt tenni, ami helyes.....
Azért van benne makacsság és kitartás is, ez segíti a sikerhez, amikor bénázik... lásd kedvenc gengszterünk letartóztatása... a bokszolásban gyengébb, de a feje kőkemény... sosem lesz belőle sztárnyomozó, de egy rendes "iparos" talán....
Nem fényes páncélú Grál lovag, csak egy esendő ember, aki megpróbál visszakeveredni a jó útra....

Számomra színészként semleges volt....
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 12:29:13 8/10 Előzmény Cilia
(236763/239047)
Szia!:))) Csatlakozom az előttem szólóhoz!:)))))))))))))))
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!:)
Illiona 2019 ápr. 21. - 12:24:31
(236762/239047)
The Fiery Priest Feri Atya

Spoiler

Az ügyésznő az más! ő eleve negativ indulatot váltott ki, már amikor megjelent. A szinésznő is, meg a karaktere is. Ez végig párhuzamban volt egymással. Mert nézzük csak a jó utra térését!
Semmi nem mozditotta volna meg, kizárólag a saját létbiztonsága!! és eddig? hogy ilyen magasra felhúzott, az csak azért lehetett mert engedte magát korrumpálni, igy lett benne bizalma a főügyésznek, emiatt jutott kb 15 év alatt, ahová eljutott az ügyészségen.
És az eddigi kb. 15 év? hány esetben hozott ő döntést a bünözők érdekében?
És ezt bevallotta?
Vezekelt érte?
a 15 évér minimum 15 év ami kijárt volna neki?!!

mit is üzen ez a film a társadalomnak?
hát azt, hogy csak élj ugy ahogy tetszik, lophatsz, csalhatsz, fogadhatsz el jogosulatlan pénzeket, amikor majd észhez térsz, akkor mind ujjongani fogunk, és minden meg lesz bocsájtva, irány a főügyészi szék!!!

És valójában mi is történik Koreában?
Itt volt az elmult télen a nagy szex botrány, mindenkit meghurcoltak, a filmkészitéstől eltiltottak aki csak rá mert nézni egy kolléganőre 20 évvel ezelőtt! nem kellett bizonyiték! semmi! csak egy lotyóféle vallomása, és szinészek, rendezők egész pályafutása lett lenullázva. A sajtónak meg hir kell csak, és az sem baj, ha nem igaz hir!! mert túlnyomás van, mert verseny van, mert kell bármiféle hir, minél szaftosabb annál jobb.
Vagy itt van a legujabb Y. kábitószer botránya. Engem a részletek nem is érdekelnek, de szörnyű, hogy mennyire mélyen, mélyre lemennek. Mert a hiréhes sajtót ki kell szolgálni! Mert túl sok idol van már, kell egy kicsit ritkitani. Mert elegük van már a cselolok mindent megengedő világából, és ott ütnek, ahol csak birnak, mert ezek az idolokhoz csak dől a lé, irigység, meg nem értés van mindenütt.
Nem néznek senkit és semmit. Egyetlen kis félrelépés, amit én pl nem tekintek bűnnek, és felnagyitják, odadobják koncként a sajtónak, és akit az megtalál, annak nincs visszatérés.
Ez mind Igazságtalanság, és következetlenség!!!!!!

Mert ha ez igy igazságos lenne, akkor miért is kell néznünk PSH képét egy egész sorozatban? talán mert nem lehetett rábizonyitani a nőverést? Ki volt ott? De ha őt visszaengedték, akkor Y. -t is akarom egy egész 16 részzesben főszerepben!!!

Természetesen ezek a szinészek csak két kiragadott példa, több is volna.

Nos, ilyen társadalmi napi politikai incidensek között ez a Feri Atya féle sorozat vége azért ujra csak végiggondolandó.
Illiona 2019 ápr. 21. - 12:01:59
(236761/239047)

Spoiler

a végéről, a 4-es fogatról:
a nyomozó, aki mint egy kis nyuszi (húsvéti persze) éldegélt, s végül az események hatására felbuzdulva tett néhány jó cselekedetet. De valójában megváltozott ő? A lelke legmélyebb bugyraiban vajon megmarad nyuszinak, vagy rendes nyomozó válik belőle? én nem kezeskednék érte, hogy egy kolléga halála, és néhány kudarc után nem lenne ujra csak nyuszi. Maga a szinész, hát engem nagyon hidegen hagyott, abszolut érdektelen, vagyis ha később szerepel valamiben, vagy ha nem , nem is érdekel. Olyan semmilyen.

10/10
Cilia 2019 ápr. 21. - 11:50:58 10/10
(236760/239047)
Sziasztok! Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 11:41:39 8/10 Előzmény Illiona
(236759/239047)

Spoiler

A 37-38. részt én is felirat nélkül néztem meg, aztán már nem volt kedvem felirattal is,így vágtam az utolsó két résznek. Engem is megtévesztett az orvos arca, meg hogy utána nem mutatták a kispapot. Vártam a temetést, de gondoltam, elteszik a végére. Így aztán számomra is kellemes meglepetés volt, hogy másként alakult a dolog.

Márpedig, ha csinálnak netán 2.évadot, akkor....
KÉP: csak ez a négyes jöhet szóba.... Ügyésznőnk - Kim /Feri atya - a Nyomozó - Rendőrlány

Hacsak néhány évvel később nem játszódik a folytatás, akkor bizony kedvenceid kimaradnak belőle, mert még a börtönben csücsülnek.... a kis Migránsban és a folyton evő csillagászban már nincs több, nekem kicsit már így is túltengtek...

A végén vannak olyan beépített elemek, amikre a folytatás épülhetne akár.... Az Ügyésznő "büntetése", a "csapat", amit kér maga mellé a vezekléshez... és Kim/Feri atya szavai a "dühéről"... ez amolyan sorozatot lezáró jövőkép is lehet, de akár egy 2. évad csírája is....

Hmm, szerintem is nehéz lesz olyan jó kis karaktereket találni kedvenc gengszterünk, a Színes Öltönyös, de akár a Polgármesterasszony helyett, akik lendületet tudnak adni az új évadnak....

Nekem úgy rémlik, hogy a lekapcsolt és börtönbe küldött rosszfiúk között nem volt ott, akitől maga a főügyész is tartott, felette is állt vki, akinek a pártkasszájába a választási hadjárathoz kellett volna a pénz... őt mintha nem kapcsolták volna le, de lehet, hogy csak nem figyeltem eléggé.

Nem tudom, hogy a "négyes fogat" elég lenne-e a 2. évad szekerét elhúzni.... újabb 40 részen keresztül már nem biztos, hogy érdekelne a verekedős pap.... és hát a tűz se mindegy, Parázs Pap, Aligpislákoló Atya ... mert azért ez a magas fokon égek nem mehet a végtelenségig....

Tudom, te nem kedvelted az elején meggyilkolt Lee atyát. De talán a végén a pápa szelfi helyett lehetett volna egy mise az emlékére. Mert rendben, hogy a hírekben bemondták a tisztázását, de szerencsétlen még rendes temetést se kaphatott anno, mivel "öngyilkosságot" követett el....
Illiona 2019 ápr. 21. - 09:40:20
(236758/239047)

Spoiler

Hát én pont ugyanezt vártam, illetve reménykedtem benne, hogy ilyen lesz. A kispap felgyógyulása nekem ujszerű volt, felirat nélkül néztem meg az utolsó előtti epizódot, és ott egyértelműnek tünt az orvos arcából itélve, hogy meghalt. Hogy mégsem, az csak jó!
Nekem még a felirattal való ujranézés hátravan. Meg is értem, hogy népszerű a sorozat, minden megvolt hozzá. A koreaiaknak tetszhet is a befejezés, ők mindennek nagyon tudnak örülni, ami "cuki".
Nem kellene viszont a folytatásról ábrándozni sem!
Ki kiváncsi ennek a romlott szakácsnőnek a vihogására, az egész személyisége túl volt tolva, ennyi is sokK volt belőle. És ő nem tiszta, becsületes! Ezt csak elkenték!
Akkor ott volt a dagadt gyerek, aki mindenhol ott volt, az is humoros volt, jót lehetett rajta mosolyogni, de elég volt belőle, ha soha többé nem látnám, nem hiányozna. Sőt, végül már az ürbe is kilőtték! :))) A Thaiföldi migráns pedig üditő volt, a kis mootorjával, meg a vékonyka kis hangjával, de ennyi elég is volt belőle,
Egydül Kim Nam Gilt, és Joon Go volt az, akit tovább is elnéznék.
És még sok karakter van akiről irnék, de majd ha megnéztem a feliratos verziót.

8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 08:52:10 8/10 Előzmény edimir
(236757/239047)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 39-40. rész - helyesbítés

A legmagasabb nézettséget a záró - 40. - rész érte el.
A nézettségi adatok alakulását itt követhetitek nyomon: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fiery_Priest

Sokan vártuk, hogy miként zárul többek közt a volt parancsnok és Kim/Feri atya közötti ellentét...
KÉP: -felirat - valóban így van? Vagy mégis mások? A parancsnok sorsának alakulását jól oldotta meg a sorozat.....
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 04:50:11 8/10
(236756/239047)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 39-40. rész

Spoiler

KÉP - felirat _ Bevallom, amikor megláttam a "visszatérünk" feliratot, átvillant rajtam a 2. évad lehetősége... egyelőre csak egy talk show van csütörtökre beígérve a rajongóknak.... mert bizony rajongó akad bőven.... hiszen a 24. rész nézettsége 24,7 % volt Szöulban, ezzel az első helyre ugrottak...

elviekben lehetne folytatni... hiszen rosszfiúk még maradtak Dél-Koreában,a nézőknek "bejött", de szerintem egy újabb évadra már kifulladna a dolog.... persze lehet rám cáfolni!:))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 04:30:35 8/10
(236755/239047)
off

Spoiler

KÉP:... nos, én ennél a "szelfinél" éreztem, hogy túllőttek a célon... korábban a levelének tudtak gyermekien örülni, de ez a bratyizás kicsit sok a jóból... Ő csak legyen ott a Szent Péter térre nyíló erkélynél és mondja el az áldást a különböző népek nyelvein....
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 04:16:11 8/10 Előzmény Illiona
(236754/239047)
off

Spoiler

Nem tudom, milyen befejezést vártál, szerinted mi lett volna az ideális"end"... tény, hogy elsimogatták a végét szép lightosan, hogy ne fájjon senkinek.... hogy "paródiaszerű"? Talán, de sokszor éltek azzal, hogy "kikacsintottak" a nézőre már korábban is.... alapvetően ez a sorozat vígjáték, amit színeztek egy kis nyomozással és sok bunyóval. Ennyi. Ezt túlragozni szerintem felesleges, mint ahogy mélyebb mondanivalót, üzenetet is felesleges benne keresni. Szórakoztatni akart és slussz.

KÉP: a 37. rész vége óta vártam erre a képre, megadatott!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 21. - 02:34:22 8/10
(236753/239047)
Off

Wu császárnő

Korábban már Illiona tett felismertetőt Kína egyetlen császárnőjéről. Elnézést, de ezt most nem kerestem vissza. Történelmi sorozatba kívánkozó a története, mint ahogy ezt le is forgatták anno. Természetesen jól kiaknázható elem a könyörtelensége a hatalom megszerzése és megtartása érdekében, melynek során a saját családját, rokonait sem kímélte.

Most ehelyett inkább egy ismeretterjesztő filmet ajánlanék: https://port.hu/adatlap/film/tv/kina-elfeledett-uralkodonoje-chinas-forgotten-emperor/event-tv-417605093-9/movie-203568
Életrajza: http://wiki.konfuciuszintezet.hu/index.php/Wu_Zetian

Bevallom, engem az érdekelt,hogy a régészeti leletek alapján mivel egészül ki a császárnő portréja.
Csak néhány dolog, ami megdöbbentett....
1. Tehetséges embereket alkalmazott magas pozícióban a származástól függetlenül. Női miniszterelnöke volt!!!

2. A korabeli sírokban található szobrocskák női ábrázolása igazolja, hogy nők lovagoltak/utaztak, viseltek férfi öltözéket. ... A nők több szabadsággal és joggal rendelkeztek, mint korábban. Egyébként Wu császárnő megengedte a nők számára a válást is.

3. A külpolitikát és a külkereskedelmet egyaránt szolgálta, hogy a selyemutat azzal tette biztonságossá, hogy a mentén helyőrségeket állított fel, így már nem kellett tartani a fosztogató bandáktól, mint korábban.... egy sírból előkerült női fejdísz alapanyagai három olyan területről származtak, melyek 5 ezer km távolságra voltak a korabeli kínai fővárostól, a fejdísz magas szintű mesterségbeli tudásról is árulkodik és persze a korabeli jólétről is....

4. Fővárosában olyan hatalmas új palotakomplexumot építtetett,mely méreteiben a későbbi dinasztiák tiltott városainak 4-5 szöröse, több, mint húsz Akropolisz is elfért volna területén..Nem csoda, ha a külföldi követeknek tátva maradt a szájuk a lenyűgöző méretek láttán.

5. A nép jólétéről is gondoskodott. Hatalmas gabonaraktárakat építtetett, melyeknek speciális falazata biztosította, hogy akár 10 éven át se dohosodjon meg a bennük tárolt gabona!!! Az uralkodása alatt többször is sújtotta birodalma területét az aszály, így ezek a raktárak és bennük a gabona életmentő volt az éhínségek idején.

6. A köznép körében népszerű buddhizmust támogatta. A földrengésben megrongálódott Nagy Vadlúd pagodát újjáépítette úgy, hogy a korabeli Ázsia legmagasabb építménye lett. A Lomgmen/Sárkánykapu legnagyobb (18 méteres) Buddhájára állítólag a saját arcvonásait faragtatta.
A barlangtemplomról a leírás itt: http://gepeskonyv.btk.elte.hu/adatok/Okor-kelet/Okori.es.keleti.muveszet/index.asp_id=434.html
Bűneit megvallotta és egy aranylemezre vésette, melyet aztán ledobatott az egyik szent hegyről, az aranylemezt évszázadokkal később egy gazda találta meg.

Nos, lehet, hogy kegyetlen volt, de tény, hogy a birodalmat felvirágoztatta, népének jólétet hozott.

KÉP: Wu császárnő ( kép forrása lásd az életrajz)
Illiona 2019 ápr. 20. - 22:20:24
(236752/239047)

SPOILER

végetért ez a 20-40 részes sorozat, és bár mindenki élve maradt a kedvenceim közül, egyáltalán nem vagyok elégedett.
Nekem olyan paródiaszerű vigjáték lett a vége, amin egyáltalán nem lehet nevetni.
A koreai filmesek nem okoztak csalódást, pont olyan vége, mint szokott, hogy ugy összevágták , hogy én szégyellem miatta magamat. De mindegy, legalább láthattuk Kim Nam Gilt "felnőni", lett egy csomó kedvencünk (kivéve a szakácsnőt és nekem Jukbang is kevés volt) Joon Go is megmutatta, hogy negativ szerepben is lehet brillirozni, az ő verőlegényei szinte mind jó karakterek voltak.
Kár volt azért as hasmenésért, illetve naturisztikus bemutatásáért. Nagyon kár.
Illiona 2019 ápr. 20. - 09:47:18 Előzmény edimir
(236751/239047)
Ezek a zenei videók mind ilyen túlzásokba esők, pont ez a cél, ez számomra egyáltalán nem probléma. Ezeket emiatt is nevezik videóklippnek, amely szót én egyáltalán nem szoktam használni.
A túlnyomórészt piros szin mi mást is jelképezhetne, mint az állandó szüntelen harcot! (a gyengébbeknek: Mars)
én egy pillanatnyi jeleneten döbbentem meg, magán a teremtésen: amikor a föld porából gyurnak egy emberformát...... na ezen még nekem törpölnöm kell.
Mert ez maga a teremtés, de igy csak önmagukat reprodukálják ujra!
Ahhoz, hagy valami más is születhessen, valami "misztikum" ahhoz a Teremtő kell, aki "belelehelte a saját lelkét" is. )lásd Biblia)
Nem tudjuk milyen vallásúak (Dimash muzulmán szerintem) , a klip készitői között lehetnek keresztények, sőt, ortodox keresztények is, és lehetnek ateisták(Kina).

A zene viszont stúdiófelvétel, vagyis kiszürték az esetleges zavaró hangokat, ez tisztán csak Dimash.
Hogy egy koncert másként hangzik, az más, de más az elvárás is.
Ideteszem a magyar szöveget, ami c sak olyan gyorsforditás, az érthetőség kedvéért:

A kezemben akarlak tartani /ölelni akarlak/
Annyira fáradtak voltunk és Beletudsz nézni a szemembe? Bocsáss meg, annyira sajnálom
annyira nehéz volt. Most egyedül vagyok
Nagyon hiányzol, Szerelem nélkül semmi más nem számít
Egy hattyúpár sosem int búcsút egymásnak, várj, ne hagyj engem egyedül
Ne mondd nekem hogy a szerelmünknek vége, és soha nem jön vissza
egy hattyúpár sosem int búcsút egymásnak, várj, ne hagyj engem egyedül
Ölelj meg gyorsan és kezdjük ujra a szerelmünket még egyszer
A fáradt hattyúk szerelmét
Visszanézek az életünkre, és emlékszek, hogyan kezdtek bonyolódni a dolgok
A visszanézés /átgondolás/ Könnyeket hoz
Hallgass meg engem a szerelmed nélkül fáj minden
Bocsánatodat kérem a szívem minden nap kínlódik
Egy kis időbe telt de most már értem, téged Drágám, szeretlek , te vagy az életem! Tudom már, szükségem van hogy veled legyek
akarlak és nem akarok új szerelmet
Egy hattyúpár sosem int búcsút egymásnak, várj, ne hagyj engem egyedül
Várj, ne fuss el tőlem, ölelj meg
Kezdjük a fáradt hattyúk szerelmét ujból

https://www.youtube.com/watch?v=hPOYfYP4ISY
8/10
edimir 2019 ápr. 19. - 22:39:57 8/10 Előzmény Illiona
(236750/239047)
Dimash Kudaibergen

Nagyon profi videó, én sem láttam még csak hasonlót sem... borzasztó látványos és roppant hatásos... talán nekem egy kicsit túlságosan is, mintha a látvány kerülne előtérbe, nem a zene...
Értem én, hogy a szerelem színe a vörös, de vhogy nekem harsány a hattyúhoz és a "fáradt"-hoz...
Tudom, ebben sem fogunk egyetérteni, de te kérdezted a véleményem....
8/10
edimir 2019 ápr. 19. - 22:26:23 8/10 Előzmény Illiona
(236749/239047)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 37-38. rész

Spoiler

Felirat nélkül megnéztem. Sajnos, ami várható volt, az bekövetkezett... és igen, pont nagypéntekre időzítve.... ez a dupla rész amolyan ámokfutása Kim/Feri atyának.... azért végre megtudjuk, hogy hogyan is halt meg Lee atya a sorozat elején. Kedvenc gengszterünk azért nem egy szívtelen mocsok, nem kell benne csalódnunk...

Az öltöztetőnek biztos nem jár majd a túlórapénz, mert a befejező rész előzetesében ez

KÉP: ... a kép szerepel Kim/Feri atyáról... maradt a reverenda.... és ügyésznőnk hoppon....
Illiona 2019 ápr. 19. - 20:27:54
(236748/239047)
és most más: Dimash Kudaibergen

itt van az a videó, aminek a készitéséről korábban már hoztam ide fotókat:

https://www.youtube.com/watch?v=hPOYfYP4ISY

igy belső megtekintésre különleges, monumentális alkotás, más soha nem láttam hasonlót sem.

Vélemény?