5/10
Rojita 2023 dec. 04. - 22:57:01 5/10
(4/4)
Nem hiszem, h nálunk sok country zenét kedvelő filmnéző lenne, - továbbá, a történet másik fele is idegen kis Hazánkban, - ezért a film eleve hátránnyal indul, - de próbáljuk magyarítani a forgatókönyvet.

Mondjuk, egy szép, jó-hangú, tehetséges, még szövegírással is foglalkozó fiatal, még a pályája elején álló énekesnőnek van egy jó üzleti érzékkel rendelkező, de basáskodó managere. Egy ellenszenves pasi. Mondjuk, ez eddig félig elképzelhető. Bár, nálunk előbb szoktak a kezdő énekesek vmi versenyen média-ismertséget nyerni és csak ez után kapnak egy segítő szervezőt. De mondjuk, lehet. A forgatókönyv másik fele számomra teljesen hihetetlen. Egy vidéken élő, mg-i vállalkozásból, sőt, csak faiskolát üzemeltető, - azon belül csak fenyőket termelő és árusító család nyakig eladósodva, már a végső összeomlás, kilakoltatás előtt a csodára vár. A család tizenéves lánya imádja a vidéki életet, tele van üzleti ötlettel. ( Hát, ez már kicsit hihetetlen fordulat.) A másik gyerek, a huszonéves bátyja, - utálja a családi vállalkozást, színpadra vágyik, egész nap csak a gitárját pengeti. Ez elképzelhető nálunk is. Azonban, h ilyen csődközeli helyzetben, a szülők mégis minden nap csak küldik el otthonról a fiút, h ne törődjön a családdal, a bajokkal, csak menjen, próbáljon szerencsét a zenei világban! Ez képtelenség, - sztem még Amerikában is! Ilyenkor a szülők az egyetlen fiúktól állandó segítséget és természetesen otthoni jelenlétet várnak. A legmagyaridegenebb gondolat azonban a vállalkozás megmentésének amerikai ötlete. Lehet, h máshol segítenek egy vidéki családon a szomszédok, barátok, de ez nálunk mese-szerű. Városban, a nagyobb közösség inkább próbál segíteni, ha tud, - de a falusi, kisvárosi lakosság közönyös a szomszédja baja iránt, sőt!


Tehát, a számunkra idegen, hihetetlen történetű filmet inkább csak háttér-nézésre ajánlom. A rengeteg csillogó, karácsonyi túldíszítettség esetleg segíthet minket ünnepi hangulatba hozni. Az is egyfajta siker.
P@nni 2021 júl. 12. - 21:23:16
(3/4)
Hailey alakítója: https://www.imdb.com/name/nm4291539/?ref_=tt_cl_t_3 Innentől tovább nem nézem a stáblistát. :(
6/10
dandelion83 2020 márc. 28. - 18:18:32 6/10
(2/4)
Gyengére sikerült. Sablonos, unalmas, kiszámítható, még a karácsonyi hangulat sem tudta megmenteni a filmet. Felejthető alkotás.
6/10
kifo2 2020 márc. 19. - 09:41:54 6/10
(1/4)
Nem fogott meg a film. Kicsit gyenge, kicsit szürke, kicsit lapos. Egy csomó döntést voltak kénytelenek hozni a szereplők, és egy csomó tegnapi döntésüket megváltoztatni. Nem igazán látszott számomra, hogy miért gondolták meg magukat, nem volt semmi előjele, nem viselkedtek úgy stb.

Ilyen volt az is, amikor Adelaide úgy döntött, hogy otthagyja Prestont, és elmegy a beszélgetősműsorba, mert azzal alapozza meg a jövőjét – és utána mégis otthagyja a felkapott sztárok nyüzsgő életét. Ilyen volt az is, amikor Hailey szülei előbb 100%-osan ellenálltak Hailey újító ötleteinek, később meg 100%-osan támogatták „teljesen természetesen”, közben sehogyan sem indokolva vagy alátámasztva, mi változott meg közben.


Ugyanígy nem derült ki számomra az sem, hogy előbb miért álltak ellen annak, hogy Adelaide segítsen, utána pedig miért nem, vagy a változás folyamata nem látszott. Más filmekben nem szokott ilyen hiányérzetem lenni, az ezekre adott válaszok benne szoktak lenni egy filmben.
Nem volt érdekes a film.
A meleg családi légkör átjött, ez a film pozitívuma, ilyen kellett volna több is, amire visszagondolhatok.
Egy ilyen filmben, ahol az egész filmben egy dalt írnak, az szokott történni, hogy – ha az egész film tök unalmas is – a végén hallunk egy remek dalt, amiért esetleg érdemes volt az egész filmet elviselni. Hát nekem még a dal is épp csak elment.

A filmismertető azt írja, hogy a Lapp családnál kénytelen időzni, … ám ők tudják a valódi kilétét. Valójában helyesebb lenne ebbe a mondatba egy NEM: a Lapp családnál kénytelen időzni, … ám ők NEM tudják a valódi kilétét.

Dillon tudja, de ezt csak a néző tudja, Adelaide csak a végén tudja meg.