twillight 2010 nov. 24. - 15:51:58
(1987/2467)
A nemextra kiadás pont ugyanannyiba kerül mint az extra kiadás.

Ki volt az a nagyon barom...?
az utolso szamuráj 2010 nov. 24. - 12:40:24 Előzmény sawyerx
(1986/2467)
Annál lényegesen öregebb.És dehogynem.Túl azon,hogy ezzel a bejegyzéssel annyit lehet kezdeni,mint egy légyszarral.
4/10
sawyerx 2010 nov. 23. - 15:59:52 4/10 Előzmény az utolso szamuráj
(1985/2467)
nagyon leleményes egy kisfiú vagy, de most nincs igazad a címekkel kapcsolatban.
9/10
The Man Who Laughs 2010 nov. 22. - 17:51:30 9/10
(1984/2467)
A valaha készült legkomolyabb képregényfilm, ami nem tökéletes (és messze nem is a "világ legjobb filmje") és a bemutató idején kialakuló hype nagy része Heath Ledger tragikus halálának volt köszönhetõ, de így is egy remekül összerakott mainstream film alkotás. Az elõzõ részhez hasonlóan Nolan a lehetõ legközelebb szándékozza hozni a Denevérembert a valóélethez, ez pedig egy-két apró túlzástól eltekintve sikerül neki. A forgatókönyv intelligensen megírt és a karaktereket is jól sikerült az új környezetebe adaptálni, úgy hogy megtartsák lényegüket (pl.: Akármennyire is szeretem Két-Arc-ot SPOILER a bosszú hadjárat utáni halála, sokkal logikusabb mint, hogy véglegesen beálljon bûnözni mint az eddigi feldolgozásokban). A remek karaktereket, természetesen az elõzménybõl megismert színészek (Bale, Cain, Oldman) játéka tölt meg élettel. A két új gonosz pedig még náluk is jobb, Ledger játéka valóban olyan jó mint amilyen a híre (Nicholsonnal való összehasonlítás fölösleges mert a filmek hangulata teljesen más és így a karakternél sem ugyanazon van a hangsúly mindketten remekek). A Harvey Dentet játszó Aaron Eckhart viszont méltatlanul szorult a háttérbe, hiszen az õ karaktere rendelkezik a legnehezebb szereppel és még így is fantasztikusan játszik. Az akció jelenetek látványosak és dinamikusak, nagyszerûen megy hozzájuk Hans Zimmer zenéje. A legnagyobb bajom a filmmel az hogy ahhoz képest amilyen hosszú még is túl tömör, az jó, ha nincsenek üresjáratok, de itt egy percnyi pihenõ sincs. Ez pedig 140 percen keresztül kissé fárasztó. Ezért sem nézzem túl gyakran újra. A másik problémám a morális tanulsággal van, túl szájba rágós az, hogy mindent (többször) is elmondanak, meg lehetett volna írni sokkal árnyaltabban. Viszont ezek ellenére is az egyik legjobb képregényfilm, körülbelül azonos minõségû mint a Begins.
10/10
mr.nobody 2010 nov. 18. - 18:00:33 10/10
(1983/2467)
Király film!!!! Nolan jol megcsinálta ezt a filmet és persze heath ledger fantasztikus volt és persze a többiek is!!!!!! Ezt a filmet angolul kell megnézni mert szinkronosan elmegy a joker varázsa!!!! 10/10 nem kérdés!!!!!!!!4
10/10
LaciG 2010 nov. 08. - 22:43:24 10/10 Előzmény Voldemort
(1982/2467)
Hát..... A csehekénél jobb, az biztos. De nagyon nem passzol.
9/10
Voldemort 2010 nov. 08. - 13:32:14 9/10
(1981/2467)
Nekünk a Joker hang, tuti, hogy jobb, mint a többi országnak! Sthol András 100% Joker hang!
9/10
!!!666k 2010 nov. 07. - 19:13:42 9/10
(1980/2467)
Nagyon fasza, pörgõs akciófilm, minden a helyén van. 10/10 persze angolul, szinkronnal kb. 7/10.
9/10
Voldemort 2010 nov. 06. - 15:26:54 9/10
(1979/2467)
Amúgy neked ki a kedvenced ebben a részben?
az utolso szamuráj 2010 nov. 06. - 14:41:57
(1978/2467)
nem.
Amúgy:beszélgetés.Minek belelátni olyat a dolgokba,ami ott sincs.
Valamint nem hiszem,hogy valaki rádfogna egy luparát,hogy olvasd végig sorainkat.A fórum erre való.Ha meg nem tetszik,átugrik rajta a szemed,osztán szép napot.
9/10
Voldemort 2010 nov. 06. - 14:34:13 9/10
(1977/2467)
Én nem akarok összeveszni senkivel.
Hadjuk is az egészet. Nekem teszett a Sötét lovag, és kész.
De nem tökéletes film!
10/10
LaciG 2010 nov. 06. - 14:21:51 10/10
(1976/2467)
Na jólvan! Mostmár nem olvastam végig a civakodásotokat, de elmagyarázom, mit jelent az új mozi címe. Batmant szokták úgy nevezni, hogy sötét lovag... ennyi. Az is lehetett volna a film címe, hogy "a maszkos védelmezõ". És Mostmár álljatok le, vagy máshol folytassátok ezt a vitát!
az utolso szamuráj 2010 nov. 06. - 13:57:16
(1975/2467)
Nem.De minek tovább boncolgatni,amit nem értesz??
Mert otthon vagyok a görög mitológiában is,nem hinném,hogy okos lennék.Például a kovácsmesterségrõl fogalmam sincs,és így vagyok a szívmûtétekkel is,sõt,még kismillió dologgal.Szerintem,próbálj meg személyeskedés nélkül visszaírni.
Amit meg pár sorban alább leírtál,szintén hagynám.Mintha nem olvastad volna a másik tettestárs gondolatait,vagy az enyémet.Te úgy gondolod:az alkotók meg több millióan meg így.Slussz.
9/10
Voldemort 2010 nov. 06. - 13:46:26 9/10
(1974/2467)
De a Titánok Harca egy metafóra. Nem vagyok hülye! Ismerem a görög legendákat. Te, nagyon okosnak hiszed magad, már bocsánat. Egy hasonlat. Szerinted minek írtam, hogy Zesus, Hádész? Istenek... A cím, csak egy hasonlat! Istenek harca!
Meg Batman a sötét lovagot is értem, csak az volt az idegesítõ, hogy miért a Dentet kellett szerepelteni annyira, mikor nem is volt az elsõ részben, csak éppen betették a 2 részben. Mindenki a Jokert várta, azt azért mondjuk meg, Nem egy ügyészre vagyunk kíváncsiak. Bár lehet, hogy valaki azt szereti, ha pang a film, mert voltak benne olyan jelenetek, például a Dent miatt.
az utolso szamuráj 2010 nov. 06. - 12:34:58
(1973/2467)
Fikázta volna valaki a Star Warsot???Te tudsz szöveget értelmezni??vagy elolvasol valamit,és belelátsz oda nem illõ dolgokat??Amit agyad épp közvetít??
Nem:A Titánok Gaia és Uranosz gyermekei,12 voltak,.Néhol szó esik 13 "személyrõl" is,aki nõnemû.Lustaságom nem engedi,hogy kiírjam a nevüket,majd utánajársz.
A Titánokat amúgy Tartaroszba zárták aztán.Nem írom le,hogy és miért,majd utánajársz.
Néha nem árt némi ...alap,mûveltség,ha úgy tetszik.A Titánok harca,mégegyszer,hülyeség cím,egy titánt nem látsz.

Hadd döntsék már el az alkotók,hogy nevezik mozijukat.A Sötét lovag cím pedig végsõ tettére utal,ahol lovagi szolgálatot tett Dent hírnevének megörzése érdekében,hogy az megmaradjon tisztának,õt pedig úgy lássa a közvélemény,ahogy.Csak kevesen tudják az igazságot,az ebben rejlõ nemességet(lovagi erényt)
A Te nyelvedre lefordítva,elvitte a balhét.
9/10
Voldemort 2010 nov. 06. - 12:09:25 9/10 Előzmény az utolso szamuráj
(1972/2467)
A Star Warst ne szarozzd, azt jól meg csinálták!
A cím Csillagok Háborúja, azt jelenti, hogy ûrcsata, csillagrendszerek háborúznak, remélem láttad a filmet, mielõtt még hozzá szólnál a kultuszhoz.
A Titánok harca címe azt jelenti, hogy Istenek harca, ugye mert Perselus félisten, apja Zeus, ott van Hadész, mennyit mondjak még?
Minden címnek van jelentése.
Akkor ne Batman - A sötét lovag legyen a film címe,ha nem: Gotham City - A sötét lovag
10/10
LaciG 2010 nov. 06. - 09:32:56 10/10 Előzmény Voldemort
(1971/2467)
Ahogy azt Nolan is mondta az egyik interjújában: a film történetvonalának Dent a központi figurája. Az õ érzelmi változása osztja szakaszokra a filmet. És ezért tették õt a film végére. És azért kapták el Jokert olyan sehogy, azért nem helyeztek rá annyira hangsúlyt, mert az eredeti terv az volt, hogy lesz Joker a 3. rész fõgonosza is. Mondjuk egy gumiszobás jelenet tényleg jól mutatott volna a végén. Mondjuk a stáblista után.
És hiába csak pár éve ismerte Rachelt, ha szerelmes volt belé. Brucenak csak egy gyerekkori barátja/szerelme volt, és a denevérember különben is arra tette fel az egész életét, hogy védje Gothamet. Nagyobb volt az akaratereje, mint Dentnek, nem roskadt össze.
Ja, és azt se felejtsd el, hogy

SPOILER

Harvey Dent fél arca súlyosan megégett. Azért ez is egy fontos dolog. És ez az egész Batman miatt történt (legalább is szerinte).
az utolso szamuráj 2010 nov. 05. - 18:00:48
(1970/2467)
Amúgy,mint a siker is mutatja,nem mindenki van úgy,ahogy te.Pl még senkitõl ilyesmit nem hallottam,avagy olvastam.
Nomeghát...ne beszéljünk a "mindenki" nevében.
az utolso szamuráj 2010 nov. 05. - 17:57:28
(1969/2467)
A Csillagok háborúja:én egy csillagot nem láttam háborúzni.
Gyilkos számok:nem láttam ölni a számokat
Titánok harca:egy nyamvadt titán se ficcent benne
Éjszakai rohanás:ezek nappal is rohantak!

Akkor hát,ezen alapon...
És nem:amúgy lemérheted,ki mennyit szerepel benne,Batman megsugom,gyõz.De szemmel láthatóan nemigen értetted,amit írtam elõbb,hogy miért fontos Dent.
Ó,dehogynem.Az emberek kevesebbért is ölnek.Miért ne lehetne pár nap allatt valakit úgy megszeretni,hogy csülökre??Nem rendhagyó eset lenne,ne vicceljünk már.

Fényezni,bevallom,nem tudok.Egyik hiányosságom.
9/10
Voldemort 2010 nov. 05. - 17:29:31 9/10
(1968/2467)
A cím Batman - A sötét lovag, akkor ne Harvey Dent legy a középontabn, nem õ érte nézük a filmet, hanem batmanért, és Jokerért.

Spoiler

Pár éve ismerte a nõt, azért, nem fogok gyílkolni, mert meghalt. Fõleg, hogy ügyész volt, a rendért harcolt. Nem kell ki fényezni, ez a hibálya a filmnek szeríntem. A jokerért, és batmanért néztem, nem a Dentért, evel, szeríntem mindenki így van, az tuti.