flor85 2010 okt. 03. - 17:40:51
(12/32)
Minden fika ellenére, amit itt ez a film kapott, sztem, és láttam már egy pár filmet vámpír-témában, nem olyan borzasztó film ez...jó, nem egy überklasszis, de jó kis egyszernézhetõs mozi, annak, aki szereti a mûfajt..tetszetõs vámpírok,izgi táj, sete-suta szereplõk...:D pl.a daybraekerst én inkább mondanám pocséknak...
10/10
MeeÉn 2010 máj. 02. - 17:17:49 10/10
(11/32)
Joo film maradjunk ennyiben 8/10
5/10
beo71 2010 jan. 09. - 14:14:52 5/10
(10/32)
A hófehér környezetbe helyezett sztori jó ötletnek tûnt,aztán az ismert nevek szereplése mellett csalódás a film.5/10.Alig nézhetõ,mert idegesítõ(elõttem szóló zee994 tökéletesen kifejtette az okokat)jó véres és gondoltam száraz kenyérrel elmegy,de az ostoba befejezés az utolsó jó érzésemet is szétzúzta.
Mondjuk én többnyire történetre várok vagy minimum színészi játékra,akit a véres balhé lenyûgöz talán élvezi, néhány jelenet(gyerekgyilok,zúzdás jelenet)jól sikerült.Josh Hartnett a sokadik szépfiú,aki nagyszabású filmek után folyamatosan rombolja önmagát(teljesen hiteltelen a sherif szerepében,inkább még iskolás fiúnak látszik,Ben Foster szerepeltetése felesleges(ezt bárki hozta volna(Luis Guzmán vagy Danny Trejo még vitte volna is).Az ígéretes Danny Huston pedig:vegyük kisiklásnak.
Az talán az én hülyeségem,hogy egyszerûen nem tudom elfogadni ezt a vámpír-zombi összemosást,a vámpír méltóságteljes(szépen öl)a zombi otromba(csúnyán,gusztustalanul öl)ilyen nincs,hogy vámpírsztori,aztán zombik rohangálnak benne.Legalább humort csempésztek volna bele(Náci zombik 8/10)de túl komolyan vették magukat.5/10.
10/10
BLACK DYNAMITE 2009 nov. 30. - 03:57:03 10/10
(9/32)
Hát az elõttem hozzászóló kritikusoknak csak annyit,hogy fikázásból 5* érdemelnek!
Gondolom õk mind profik és sokkal de sokkal jobban csinálták volna meg az egészet!
Nekem a film kimondottan tetszett! Fõleg a végén déjà vu ,.... a jó kis PENGE II.-re emlékeztet :)
IntiR 2009 febr. 08. - 17:25:25
(8/32)
Nem igazán szeretem a szörnyes horror filmeket.A vámpír sztori is csak oylan szinten kelti fel az érdeklõdésemet,ami valamiféle legendára épül,pl: Van Helsing vagy az Underworld.Viszont maga a helyzín,az eldugott kisváros a hó biodalmában már adott egy nyomasztó érzést.Pláne,hogy 30 napig éjszaka van.És ide annyira nem illettek a vámpírok.És igen,rossz pont,hogy foggalma sincs az embernek hova tegye ezeket a lényeket.Honna jöttek,mit akarnak?Kicsit morbid az is,hogy egy padlásszobában húzták ki hetekig.Ez a sûrítés se igazán tetszett benne.A végérõl ne is beszéljünk.Az a romantikus ölemben meghalsz dolog nem kellett volna oda.De mindezek ellenére lekötött.ÉS a végén azt tudtam mondani,hogy jó-jó tele van hibával emg hülyeséggel,de élveztem.ÉS féltem is míg néztem.Szóval hibái ellenére is kellemes csalódás volt. 7/10
4/10
zee944 2008 okt. 13. - 16:54:36 4/10
(7/32)
Egy barátom kérésére néztem meg ezt a filmet. Arra jó volt, hogy emlékeztessen, hogy miért nem nézek én ilyeneket.

Még a horrormûfajon belül is az egyik legnevetségesebb és legósdibb dolog, amit ki lehet találni, hogy vámpírok támadnak. Egyrészt mert sokszorosan lerágott, mára komikus színezetû legendákon alapul. Ennél még a farkasembereket is komolyabban vesszük. Másrészt az olcsósága és fantáziátlansága miatt. Majdnem ugyanúgy néznek ki, mint az emberek... de nem emberek. De ötletes.

Ennél csak az rosszabb, amikor marha komolyan veszi magát egy vámpírfilm, és a valós világba helyezi magát, mint itt is történik. Képtelenség a fenygetést valódinak érezni. Sztori pedig nincs, csak sablonok: eldugott kisváros és folyamatosan fogyatkozó emberek. Aki megfertõzõdik, az maga is vámpírrá válik. Az emberek között a szokásos sematikus szerepek vannak leosztva: a rezzenéstelen arcú fõhõs, aki tudjuk, hogy bármikor kész lenne feláldozni magát; a vesztes figura, aki a film közepén fel is áldozza; a nõi kulcsszereplõ, aki a fõhõsért is teper; egy kislány a fajsúlyosabb döntésekért; egy önzõ hólyag, akibõl mindig, minden filmben mutatós áldozat lesz; a mantrázó elmebeteg. Persze vannak sémák, amiket az ember szeret újra és újra megnézni, amennyiben a körülmények, vagy a végkifejlet valami eredetiséget mutat. De itt semmi lényeges nem változik.

Néhány top hülyeség:
- Miután kiderült, hogy a hókotró bulldózer gyakorlatilag az egyetlen eszköz közel s távol, amivel sikeresen vehetik fel a harcot vámpírok ellen, mit csinál a sofõr? Szándékosan behajt vele egy vendéglõbe, majd ott felrobbantja magát épülettel és jármûvel együtt. (Mellesleg utána még feltápászkodik, de az már simogatás.)

- Nemcsak a bulldózer elõnyeire derül fény, hanem arra is, hogy talán a ultraibolya fényt sugárzó lámpák jók lehetnek. Mit csinál fõhõsünk? Elmegy A épületbe felkapcsolni a generátort, amirõl a vámpírok nagyon jól tudják, hogy micsoda. Átmegy B épületbe, ami az egyetlen hely, ahol ilyen lámpák vannak, ott viszont több is. Itt bevárja a vámpírokat, és az egyiket elszenesíti a lámpával. A vámpírok lekapcsolják a generátort, a fõhõs elmenekül. Soha többé nem hallunk a lámpákról a film során.

- Mikorra csapatunknak végre kezébe kerül a harmadik eszköz (fémzúzda), amit bevethetnének a gonoszok ellen, a fõhõs végzetes lépésre szánja el magát: fertõzött vért fecskendez az ereibe, hogy így küzdjön meg a vámpírokkal. Társai, közöttük az öccse, ezt egyetlen tiltakozó szó nélkül végignézik. Fickó kimegy a felbõszített vámpírokhoz, és megküzd a vezetõjükkel puszta kézzel, mint a férfi a férfi ellen. A többi vámpír, bár eddig csapatostul támadtak, ezúttal inkább szimplán végignézik a bunyót. Mikor a vezetõ meghal, õk szétszélednek, a túlélõk megmenekülnek. Csak dícsérni lehet Josh Hartnett elõrelátását.

Bár viszonylag igényesen meg van csinálva - már amennyire egy vámpírfilm igényes lehet -, tökéletes értelmetlen és sematikus az egész. Ki a franc akarja hatvanadszor is ugyanaz a cselekmény? Minden, ami jó, az az 1982-es "A dolog" c. joggal klasszikus Carpenter-mûbõl származik.

4/10
8/10
fbal 2008 febr. 19. - 17:55:36 8/10
(6/32)
Én meg viszont csak ajánlani tudom, sõt rég nem láttam ebben a mûfajban ilyen jó filmet. Izgalmas volt, és nekem kimondottan bejött a légi felvétel. A vége annyira nem tetszett, de ezt általában mindig elk****, így nem csalódtam. És végre nem 85 percbe próbáltak mindent belesûríteni hanem sikerült egy 2 órás filmet csinálni.
1/10
edding 2008 jan. 11. - 18:03:59 1/10
(5/32)
***SPOILER***

Titokzatosan akarták indítani, fenntartani a nézõ éredeklõdését, hogy mi/ki követi el a gyilkosságokat. Ehhez képest viszonylag az elején kilõték.
Realítása sem volt. B...ta a csõrömet hogy Wc-tek a padláson 8 napig?
Hiányozak a filbõl a költõi kérdések pl.: mik ezek, honnan jöttek, hogy lehet megölni õket(csak azt tudtu mivel nem lehet), mik a céljaik, ha már értelemmel ruházták fel õket nem lehetnek szimplán ösztönökre épülõ zombik színtjén(hogy csak az evés).
Mitad isten egyszer a fószer levágja az egyik fejét(ki tudja honnan ez az ösztönös reakció, biztos én is ezt tettem volna),de a többieknek nem mondja el erre a testvére híres gondolatolvasó hírében ál(csak mi nem tudjuk) õ is egy hasonló alkalommal ugyanezt teszi!(Voálá lehulta lepel teljesen véletlenül agyhollámokkal kommunikálva, lehet hogy õk ezek a fura lények és nem fordítva?!).
Következõ a csajszi a boltban azt mondja, hogy nem bírják a napfényt(ezt honnan szo...ta?), miért nem mondta inkább hogy meghalnak a elektromosáramütéstõl vagy a mobiltelefonok nagy frekvenciájú rádióhullámaitól?! Kb. ugyanakkora esélye lett volna mind a 3-nak.De ez még nem volt semmi!! Azt állította az ultraibolya fényben elégnek!(Mi van? Ez már tényleg sok(k) volt a számomra)Hiszen honnan tudta volna a szerencsétlen mit okoz a számukra a napfény ha még soha nem látta [ennyi erõvel:(kis égõ felizzik a fej felett) megfulladnak tõle!]
Szakálas úriember behajt a házba buldózerrel, felrobbantja magát de nem hal meg!!!(Na felejtsélel)
Kikapcs 1x-is sok lett volna!
1/10
davic 2008 jan. 08. - 23:10:54 1/10
(4/32)
Én nem akartam regelni, meg nem kenyerem a fórumozás, de ezért a filmért érdemes volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Tényleg az a film amit egy életre magába zár az ember. Beleivódik a lelkébe. Az érzés ami megnézésekor átjárt, nem felejtõdik el egyhamar. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha valaki akar látni egy ÛBER SZ*R filmet akkor ezt mindenképpen látnia kell. Innen már csak felfelé visz az út....
Karolka 2007 dec. 06. - 23:02:30
(3/32)
Szerintem nem volt rossz! én már rég láttam jó vámpíros filmet! Nekem "kellemes csalódás" volt!
Zsótti ecsém 2007 nov. 16. - 06:12:30 Előzmény k11zoltan
(2/32)
Jaa, en is tobbet vartam volna, de a szokasos-sztenderd-bevalt vamipos recepten kivul semmi extra. A film azert rendben van meg minden, persze ha szemet hunyok a felett, ahogy kimeletlenul nyuljak, a klasszikus szamba meno "dolog" c. film hangulatat, es annak elemeit. De azert horror rajongoknak egy DVD kolcsonzest mindenkepp meger. :)
k11zoltan 2007 nov. 04. - 22:50:27
(1/32)
Szeretem a vámpíros filmeket, de ez valahogy túl egyszerû, és semmitmondó volt...