8/10
offtopic
fourdogs 2021 szept. 10. - 01:28:33 8/10
(26/26)
Ez nem én vagyok, hanem egy mezei látogató, de ha arra járok, készíttetek egy pár felvételt.
5/10
offtopic
sexykex 2021 jún. 08. - 13:59:52 5/10 Előzmény fourdogs
(25/26)
Elég jól ismerem a kutyák tulajdonságait, de farkast szinte kizárólag állatkertben láttam. Mégsem értek most veled egyet. Mivel nem engedhetnek egy farkast ember közelébe, mindenképpen manipulálniuk kell a jelenetet. Ezért szerintem a képen látható állat nem valódi. De, ha mégis az, akkor sincs semmi baj. :)
8/10
fourdogs 2021 jún. 08. - 13:16:13 8/10 Előzmény sexykex
(24/26)
Kedves sexykex! Talán nem tévedek nagyot, ha azt gondolom, nem élsz (éltél) túl sokat ebek társaságában (az udvarra száműzött házőrző itt nem játszik). Úgyszintén feltételezem, az orrodat sem dugtad össze farkassal, mintegy ismerkedési rítusként. Ennyi előnyöm van veled szemben, és mit sem számít, hogy az illető négylábú fiatalon került társállati pozícióba, azaz úgy nőtt fel, mint egy kutya. Eképp joggal tételezhető fel, hogy felismerem a különbséget farkas (épp úgy nevelhető és betanítható, ha emberrel él együtt, mint egy nehezebben kezelhető eb) és "farkaskutya" között.
Ami a számítógépes animálást illeti (ez a nagyobb baki), annyira kezdetleges (ma még), hogy lehetetlen észre nem venni.
5/10
sexykex 2021 jún. 06. - 16:07:12 5/10 Előzmény fourdogs
(23/26)
„A szent és a farkas egy modern mese, amely a varázslatot arra használja, hogy a való világról fogalmazzon meg provokatív kérdéseket.” Sajnos kőkemény realista vagyok, nem sokra értékelem a meséket. Ráadásul hosszabb távon képtelen vagyok elviselni a buta embereket – a szellemi fogyatékosokat, az iskolakerülő retardáltakat, a viccek szőke nőit, a középkorból itt felejtett őskövületeket. Ezért ez nem az én filmem.
A forgatókönyvet is jegyző Alice Rohrwacher a nyolcvanas évek első felében olvasott egy cikket az egyik újságban, ami egy olasz dohányfarm lényegében éhbérért dolgoztatott, feudális körülmények között tartott lakóiról szólt. Ennyi volt a 35-40 évvel ezelőtti megtörtént esemény.
A farkas, akár valódi farkas is lehetett, amíg a pusztaságban rohangált. Az az állat, amelyik a halott – ekkora esést elég nehéz sérülés nélkül túlélni – Lazarrot szaglássza vagy kutya, vagy CGI farkas. Ez utóbbi a legvalószínűbb. (Az én farkasom viszont roppant dühös.)
8/10
fourdogs 2021 jún. 05. - 16:33:04 8/10 Előzmény sexykex
(22/26)
Te, sexykex, ez a"kutya" szürke farkas (Canis lupus lupus) és nem familiaris. Nem mondanám, ha nem néztem volna néhányszor farkasszemet centiméterekről egyik hazai példányával.
A filmmel egyébként nem volt semmi bajom, megtörtént esetet dolgozott fel.
Valaki (vargama) hiányolta a kiutat. Az a szerencse, hogy ezzel nem próbálkozott, elvesztette volna a valóságérzetet. Ez kérem egy eutópai film, nem tengerentúli.
6/10
vargama 2021 jún. 01. - 15:42:53 6/10
(21/26)
Nem régen láttam A gyűlölet című filmet. Ott is a társadalom perifériáján élőkről van szó, a helyzetük megváltoztatása reménytelennek tűnik. Az ilyen a filmeket látva felmerül a társadalmi felelősség kérdése. Pozitív változás csak akkor lesz, ha egy film segít felébreszteni az egyéni felelősségérzetet. Az a gond, hogy ez itt hiányzik. Úgyhogy maradok a 6 pontnál.
6/10
vargama 2021 jún. 01. - 10:00:59 6/10
(20/26)
Köszönöm a hozzászólásodat.
De én szeretnék abban hinni, hogy egy ember sorsa nem ott dől el, hogy milyen körülmények közé születik (bár kétségtelen, hogy ez fontos, a legfontosabb). Itt azt látjuk, hogy a közömbösség, a sorsukba való beletörődés, amikor a városba kerülnek, lelki sivárságuk miatt a rosszat hozza ki belőlük. A protogonista nyíltsága, jóra való törekvése is hiábavaló, bukásra van ítélve.
Ha ezzel a rendező a társadalomnak akart üzenni, akkor ez egy szomorú üzenet, és kiutat nem mutat.
Én ezt hiányoltam a filmből.
6/10
vargama 2021 máj. 31. - 21:42:59 6/10
(19/26)
Végignéztem a filmet, néha el-elgyönyörködtem a tájban, és most gondolkodok, hogy mit is láttam tulajdonképpen. Az lejött hogy a film a rabszolgává alacsonyított emberek drámája, akik nem tanulták meg a nagybetűs életet. Mert a film első részében nem is tanulhatták meg.
De azon csodálkozom, hogy nincs meg bennük az a természetes emberi tulajdonság, hogy a körülmények változásával kicsikarnának maguknak egy jobb életet. Ismétlem, ez ellentétes az emberi természettel. Plusz van a főszereplő, a megtestesült jóság, a fiú sorsa megtűzve egy mesébe illő csodával...
Sok a kérdőjel. Mit akar üzenni ez a film?
5/10
sexykex 2021 máj. 26. - 19:46:40 5/10 Előzmény -Vídia-
(18/26)
Na, végre! Már annyira hiányzott ez a kedves, bátorító hang. Tartalma ugyan szíven ütött kissé, de értem én, hogy egy ilyen kemény férfi nem fedheti fel lelkének agonizáló rezdüléseit. (Rittyentettem egy képet drágám. A te Öregapód!)
tirszin 2021 máj. 26. - 14:32:30 Előzmény -Vídia-
(17/26)
Több alázatot, kérlek, kedves -Vídia-!
-Vídia- 2021 máj. 24. - 20:21:05
(16/26)
nem ám, elég ha megnézem,h mit írnak róla..ha a filmet nem tudják értelmezni a primitívek, akkor az az én mozim..csak,h tanuljál :)
Vidal 2021 máj. 24. - 19:31:12 Előzmény -Vídia-
(15/26)
Sexykex a legszellemesebb, legintelligensebb kommentelő, aki miatt érdemes a kommenteket is elolvasni. A tény, hogy okos és intelligens, szellemes, olykor csípős, nehezen elviselhető az önmagát magasabbrendűnek tartó hímnemű egyedeknek.
-Vídia- 2021 máj. 24. - 17:12:59 Előzmény sexykex
(14/26)
már megint itt arcoskodik ez a beteg szexikex..nincs egy oldal ahol ne lehetne vele találkozni..mikor tiltanak már le végre? fogd már fel,h nem rád vagyunk kíváncsiak!!!
Azt gondolod,h azért mert te a foteledben élsz nyomorék, jogod van mindenhova írogatni?
Ez nem a pszichiátriai intézet fóruma, öregapó!
DUNAWÖLD 2021 máj. 24. - 13:14:41
(13/26)
Most, hogy így összevesznek egy filmen, ezt làtnom kell 😁
5/10
sexykex 2021 ápr. 08. - 21:53:06 5/10 Előzmény Romhányi Miklós
(12/26)
Nézze Miklós! Szeretném azt mondani, hogy legyünk barátok, de ebben megakadályoz az Ön viselkedése. Még most sem tűnt fel magának, hogy Kend kezdte az acsarkodást? Felvette a nagy mellényt és egyszerűen lehülyézett. Viszont gratulálok különleges műveltségéhez: rendkívüli örömmel tölt el, hogy Ön tisztában van a helyesírással. Sajnálatos módon azonban a számítógépét összekeveri egy kutyával. Azt hiszi, mivel Ausztriában vette csak németül ért. (És egy keveset angolul, mert a művelt osztrák komputerek ismerik az angolt, csak a magyart nem.) Kedves Miklós, Ön halmozza a butaságokat. Saját érdekében figyelmeztetném, hogy soha többé ne beszéljen számítógépekről. A sajátjáról se.

Ugyanakkor kedves nevének nívótlan emlegetése nem tekinthető szójátéknak. Tulajdonképpen, még az sem lett volna igazi szójáték, ha tegyük fel azt mondom: esze ugyan picsányi, büszke rá, mert romhányi. Na, de én ilyet nem mondok. Viszont, ha elsütöttem volna a következő versikét, akkor annak az első két sora már valódi szójáték lett volna:
Ruina hány, fáj a bele
Romhányi tette ezt vele.
Tele van a gyomra fele
Sovány tokány sem fér bele.

Azonban nem sütöttem el. Eddig! Mivel még most sem lehet tudni, hogy okoskodok, vagy hülyéskedek megírtam A szomszédos falvak dalát, ami szerintem vitathatatlanul nívósra sikeredett, nem tekinthető szimpla bökversnek. Íme:
Kétbodonyi Kisecset
Szente Szátok Becske
Romhányi nem szeretett
Le lettem így Csesztve.

Most, hogy ilyen szellemesen és szívélyesen elbeszélgettünk, de Ön ennek ellenére sem hajlandó elnézést kérni, komolyan figyelmeztetnem kell. Mivel: nincsen kedvem ma hányni, távozz innen Romhányi. Ez utóbbi durvaságot természetesen azonnal visszaszívom, ha a bocsánatkérés megérkezik. Addig is, ha megengedi kedves Miklós békejobbot, békepipát és békegalambot küldök Önnek. (Kitörheti a galamb nyakát és füstölgés közben megégetheti a kezemet, hogy máskor ne irkáljon zöldségeket.)
10/10
Romhányi Miklós 2021 ápr. 08. - 11:02:19 10/10 Előzmény sexykex
(11/26)
Kedves Zsenikém, egy gond van, hogy én Ausztriában élek és itt vettem a komputerem, ahol nincs lehetöségem hosszú ü-t és ö-t írni. Nem a gépemet hoztam szóba, hanem azt akartam jelezni, hogy tisztában vagyok a helyesírással. Mondjuk az is igaz, hogy nem foglalkozom sokat a komputerrel.
Ahogy olvasom a más kritikáját, nem csak nekem vagy egyszerü ( tudatosan nem használom a latin szót, nehogy nagyon megsértödj ).
Nagy nívót képviselsz amikor a nevemböl szójátékot csinálsz. Remélem nem elvetendö, hogy én a nevemmel jelenek meg. Szóval valami mással próbálkozzál mint ahogy itt teszed.
Nem mindegy, hogy a hülye okoskodik vagy az okos hülyéskedik.
5/10
offtopic
sexykex 2021 ápr. 06. - 09:44:06 5/10 Előzmény sexykex
(10/26)
Nemrég szóltak sexykém, hogy zöldségeket irkálsz és ebben sajnos van is valami. Például Alice Rohrwachert, ezt a német apától született olasz nőt férfinek tituláltad. Tudom, tudom! Valóban 100 férfi rendezőre jut 1-2 nő, de akkor is. Alice, az Alice, te barom.
Persze, persze! Meg akartad mondani a nagyérdeműnek, hogy ez nem közönségfilm. Akkor miért nem mondtad meg egyértelműen? Emberek, ez egy tipikus fesztivál-művészfilm. Azért barkácsolták, hogy legyen miről nyáladzani, szakérteni, áradozni. Mondhassanak róla ilyeneket: „Olyan ez, mint a hullámzás: a történetek mindig a valóságból indulnak a képzelet felé, de néha, amikor már elveszünk a fantáziában, vissza kell térni a valóságba, aztán ha a valóságban veszünk el, megint a képzelőerőnkre van szükség.” (Hú kislány, de még mekkorára!) Vagy: „Tudatlanságban tartják az embereket, és a tudatlanság ketrec.” Igen, a megállapítás helyes, de ki tartja tudatlanságban az embereket? Egy márkinő? És a valóságban? (Az emberek maguk választják a tudatlanságot kislány.)
Kop-kop! Te is tudod, hogy ezeket az író-rendező mondta. „A szent és a farkas, akárcsak egy Gilliam-film, végig homályban hagyja, hogy mi a valóság, és ha valami nem valós, arra mi a magyarázat.” – nos, ez már tiszta beszéd egy kritikustól. (Pont így éreztem én is.)
Így éreztem, így éreztem! Ha ekkora benned a homály öregem, akkor miért nem kérdezel? Itt lihegnek a nyakadba a szakértők, majd ők elmagyarázzák. Kérdezz bátran tesó: Ezekből a végtelenül tudatlan, szegény, ámde derűs parasztokból – felszabadításuk után – miért lesz bűnöző a nagyvárosban? Miért nem maradnak kiokosított derűs parasztok, akik egy másik vidéken immár pénzért dolgoznak?
Valami komolyabbat tesó. Ne legyél már ennyire primitív! Csak nehogy azt kérdezd, hogy a szentéletű bolond miért nem halhat meg és miért nem öregszik. Csak, bammeg! A katolikus egyház szentjei is örökké élnek, örökké köztünk vannak, örökké példát mutatnak és a jó még egy MARVEL filmben sem döglik meg, hiszen a Jó Mindig Győz. Ökölszabály te barom! Ej, menj a píbe!
5/10
sexykex 2021 ápr. 06. - 09:42:33 5/10 Előzmény Romhányi Miklós
(9/26)
Imádlak öcsém! Imádlak Miklóskám Romhányból! Írsz egy bődületes baromságot, amihez jogod van. Kiválasztod a „művészlélek, filmesztéta és sznob” készletből magadnak a sznobot, amihez szintén jogod van. Ha egyszer így érzed, biztosan így is van és elmeséled, hogy megpróbálsz „kicsit felnőni a filmművészethez”. Nem nagyon, csak egy kicsit – ehhez is jogod van. Utána viszont engem minősítgetsz, szintezel, együgyűnek és ostobának nevezel, amihez már nincs jogod. Én nem játszom a filmben Öcsi! Nekem is jogom van a véleményemhez és ahhoz is, hogy elvárjak egy bocsánatkérést.
(Tudomásom szerint a mai Linux, Mac OS X és Windows operációs rendszerek alapértelmezett Unicode támogatással rendelkeznek. Bal Alt + 139=ő; 138=Ő; 251=ű; 235=Ű. Egyébként a Google Playen is van Magyar Ékezetes Billentyűzet Androidra is – ha már a gépedet is szóba hoztad.)
10/10
Romhányi Miklós 2021 ápr. 05. - 10:30:15 10/10 Előzmény sexykex
(8/26)
Ez annyit jelent, hogy aki megpróbál egy kicsit felnöni a filmmüvészethez az sznob. Tehát az etalon te vagy, mert akinek más a gondolata az nincs a helyén. Csodálatosak a gondolataid amikor a filmet kritizálod, hogy a faluban az emberek ostobák és Lazzaro együgyü. Igen így van, de ez miért kritikája a filmnek ??? A farkas csak egy kutya...Szenzációs a megállapításod, de mit szimbolizál az már nem érdekes. Tehát, az a film amelyikben nem értelmes emberek a szereplök az nem film. Az már gond, ha az együgyü szelleme tiszta, hogy mer az lenni együgyü létére. A te szintedre együgyüségre nem tud süllyedni.
Nem az a baj, hogy ostoba vagy, hanem még büszke is vagy rá.
A gépemmel nem lehet hosszú ö-t és ü-t írni.
5/10
sexykex 2021 márc. 31. - 15:11:30 5/10
(7/26)
A rendező bácsit már ismerték és elismerték Cannesban, ezért úgy gondoltam ideje nekem is megismerkedni vele. Elhatározásomban persze közrejátszott, hogy az IMDb-n 15 ezer ember hét és felesre pontozta. Úgy véltem csak nem volt ennyi művészlélek, filmesztéta és sznob a film közelében, aki előbb elalélt a gyönyörtől, majd pontozott. De volt! Bevallom én is néztem Antonionit és Fellinit a mozikban – az előbbi kevésbé, az utóbbi jobban tetszett – mielőtt akkora paraszt lett belőlem, hogy az Amarcord már csak részegen tetszett, de akkor legalább nagyon.
Szóval értem én, hogy a Cannesban díjazott filmek zöme nem nekem készült, de becsülettel végigültem ezt a két órát és próbáltam elhinni, hogy a film egyre jobb lesz. De, nem lett! A falucska ronda, az emberek szegények és végtelenül ostobák, és Lazzarot nem véletlenül nézik együgyűnek. Felszabadításuk nyomán valamicskét javul a helyzet és a film. Igazán sajnálatos, hogy Lazzaro ezt már nem érhette meg. (Mivel a farkas – ami csak kutya – és a hegyek a távolban valóban szépek, legyen ez ötös. Legalább látják mások is, hogy egy árnyalatnyi sznobság mégiscsak szorult belém.)