9/10
Mari Kiss nov. 14. 16:02:03 9/10
(2/2)
Takács Katalin nagyon jó Blanche volt. Az összeszűkített színpad valahogy elnyelte a hangot, nehezen volt érthető sokszor. Az eredeti filmben az akkor atléta alkatú Marlon Brando játszotta Stanleyt. Először furcsa Rába Roland Stanleyként, de azonosult ő is a szereppel.
10/10
Tomaki okt. 04. 22:51:19 10/10
(1/2)
Jó 30 évvel ezelőtt láttam az "El nem küldött levelek" c darabot a Radnótiban Takács Kati és Cserhalmi György 2-szereplős játékával. Színről színre változott az életkoruk, hol fiatalt, hol középkörút, hol időset kellett játszaniuk. Takács Kati teljesen hiteles volt a darab végén a csitri megformálójaként, vagy korábban a már kerekesszékes nagymama-korú szerepben. Takács Kati mindent el tud játszani.
Nagy kedvencem a "Vágy villamosa". Évtizedekkel ezelőtt Takács Katit tudtam volna elképzelni Blanche-ként. Kiáltott érte a szerep, nem is értem, hogy korábban miért nem gondoltak rá így a rendezők. Aztán Budaörsön megvalósult korábbi álmom. Ma meg is néztem az előadást. Kicsit félve, mert hát Blanche a szerep szerint alig harmincas nő. (Igaz, szinte mindig ennél idősebb színésznőkre osztották a szerepet: Felkai Eszter, Eszenyi Enikő, Kováts Adél stb) Kár volt félnem: Takács Kati maga volt Blanche! Hogy hány éves is lehet a darab szerint Blanche? Hát pont annyi, amennyinek Takács Kati eljátszotta. Tökéletes volt! Nem találok rá szavakat!
Az előadás gyenge pontja a színpadkép és a világítás. (Ekkora baklövést...) A sok fehér szín, s a kékes neoncsövek hidegséget sugároztak, nem lehetett érezni azt a fülledt hőséget, amiben eredetileg játszódik a történet. De mindegy is! TAKÁCS KATI miatt sokszorosan 10 pontos az előadás! Köszönöm, hogy láthattam!