sataaa 2024 dec. 28. - 19:55:49
(3/3)
Karácsonyi ajándék volt a családnak. Nem jól sült el. Szerintem a téma nem elavult, sőt, soha sem avul el. Minden főnök a saját szája íze szerint alakítja a csapatát, és természetesen benne van a pakliban, ha jön egy új főnök, akkor ő lehet, egy másik csapattal dolgozik majd szívesen. Az átalakítások előtt pedig az emberek helyezkednek, helyezkedni próbálnak. Ki lehetett volna hozni az alapszituációból egy sokkal érdekesebb darabot. A műből viszont nem biztos. Vártam, vártam, vártuk, történjen már valami. Semmi. Igazából egy vontatott mű, mely laposan terjeng másfél órán keresztül. Első csalodásunk egy Örkényben előadott darabnál. 10-ből 2-est adnék rá. Azt is csak színészek teljesítményének köszönhetően. Egyébként egy nagy nulla.
kmrk989 2023 dec. 03. - 21:06:00
(2/3)
Az Örkény repertoárjából bántóan kilóg lefelé. Se nem elgondolkodtató, se nem szórakoztató, sajnáltam a szinészeket, hogy erre kell áldozzák a vasárnap estéjüket.
Edmond Dantes 2023 ápr. 24. - 07:53:57
(1/3)
Bántóan rossz és érdektelen darab és elavult is, bár keletkezése idején sem lehetett túl izgalmas, újszerű téma, hogy egy vidéki művházban összefonódások vannak és az új igazgatót nem demokratikus módon nevezik ki. Ascher Tamás rendezése is fájóan idejétmúlt, a parodisztikusra torzított karakterek idegesítőek, az ünnepség-jelenet monológjai és kivitelezésük kínosan csikorgó, feszengve várjuk, hogy ugorjunk már végre. A női vonal erősebb, Takács Nóra Diánát és Tenki Rékát említeném külön is. A meghajláskor feltűnt, milyen rosszkedvű 17 színész hajlong a tapsokra. Én is osztom rosszkedvüket.