Téma: Agymenõk

3/10
csizzz 2018 szept. 02. - 09:14:55 3/10 Előzmény dandelion83
(439/539)
Egyetértek. Az 5-el is.
Szerintem sok átfedés van a Jóbarátokkal amúgy.
Bár lehet, hogy a Jóbarátok előtti vígjátékok és a Jóbarátok között is sok az átfedés, csak régebbi vígjáték sorozatokat nem nézünk. Ezt az Agymenők mentségére mondtam.
5/10
egon_von_compact 2018 szept. 01. - 10:34:47 5/10
(438/539)
5 pont az erőlködés, és a lágy szívem miatt.
10/10
Sajtburesz 2018 júl. 18. - 15:24:56 10/10
(437/539)
Legjobb sorozat! Már mindegyik részt láttam legalább 3szor, de a legjobb hogy NEM UNOM! :DD
6/10
dandelion83 2018 jún. 30. - 12:00:07 6/10
(436/539)
Azért kezdtem el nézni a sorozatot, mert a környezetemben több ember is ódákat zengett róla, hogy milyen nagyon jó. Az első évadok még egészen viccesek voltak, de kb a 6. évadtól kezdve egyre jobban leül az egész, erőltetett, művi, ugyanazokkal az ismétlődő poénokkal, iszonyatosan fárasztóvá válik az egész, mosolyogni is alig lehet egy-egy részen. Nem gondolom, hogy akinek nem tetszik, az ne értené a poénokat, nem olyan magas röptű ez a sorozat, hogy ne lehetne felfogni a vicces részeket. Csak azt nem értem, hogy ennek ellenére, miért rendeltek be újabb és újabb évadokat, egészen a 12.-ig??? Közben meg jó sorozatoknál alig készül el pár évad, mert állításuk szerint nincs nézettség. Nekem az Így jártam anyátokkal sem jött be, az teljesen Jóbarátok koppintás, bár ennél a sorozatnál is van egy csekély átfedés. A Jóbarátok óta nem készült egy normális sitcom, régebben sokkal jobban voltak, pl Egy rém rendes család....
10/10
Cisco 2018 ápr. 28. - 10:54:48 10/10 Előzmény HarleyQuinn
(435/539)

Nem értem ...
... ha szerinted "elsõre, sõt, másodikra is egész vicces volt, de utólag visszanézve pont ugyanilyen erõltetett, túljátszott, gagyi poénokkal teletûzdelt förtelem, borzasztóan irritáló karakterekkel.",
akkor minek nézed meg sokadszorra is??? Minek ezen lovagolni? Főleg, hogy nem is igaz - szerintem. :)))
10/10
Cisco 2018 ápr. 28. - 10:49:09 10/10 Előzmény agarik
(434/539)
Na és akkor mi van, ha az vagy?
Magánügy.

Ennyi.
:)

7/10
Walaky83 2018 ápr. 10. - 22:33:41 7/10
(433/539)
Sokat röhögős, poénos, az első 7-8 évad valami tökéletes! Csak rövidek a részek! :(
Sajnos a 8. évadtól erős visszaesés tapasztalható mind a szinészek játékán mind a poénok felhozatalában. Sok az ismétlődés és nincs semmi új.
Kit Fisto 2018 márc. 26. - 10:07:24
(432/539)
Leonard egy álmát meséli el: Egy barlangban voltam, egy babát rimgattam és a babának Sheldon feje volt! :DDDD Ez ütős!
anonemde 2018 febr. 27. - 06:24:17 Előzmény vino-et-veritas
(431/539)
Tökéletes látlelet!
Kit Fisto 2018 febr. 22. - 20:57:09
(430/539)
Ez az egyetlen mûsor (mivel L'art pour L'art mûsorok mostanában nemigen vannak), ami meg tud nevettetni. Még az olyan poénokkal is, amit pedig láttam már. Ilyen pl. amikor Leonard és Priya a neten keresztül táverotikáznak. Megjelenik Priya képe Leonard kijelzõjén, mire Leonard elkezdi neki mondani, mit akar csinálni. Priya közbeszól:
- Leonard!
Mire Leonard:
- Igen, mondd ki a nevemet!
Majd folytatja mit tenne Priyával, mikor Priya újra közbeszól:
- Leonard, itt vannak a szüleim is..
A két szülõ benéz jobbról-balról a képbe. Megszólal Priya apja:
- Leonard, ha ezt mondhatom én is... :D

vino-et-veritas : A liberális régebbi neve az utópista.
vino-et-veritas 2017 nov. 27. - 19:52:15
(429/539)
OFF OFF OFF

Az, hogy valaki hogyan definiálja magát és mit tesz, miért is esne egybe ("politikai marketing")?

Elhitetni semmit sem kell, mert anélkül is jól látható, hogy egyik "oldalnak" sem volt és van megoldása a legtöbb problémára.
A gond leginkább a magyar társadalom alulfejlettsége, ami sohasem jutott el a szabadság fejlettebb szintjére, mert egyszerûen nem volt rá lehetõsége, nem tanulhatta meg, mi is az ("majd felülrõl megmondják"). Elsõsorban az elmúlt +100 évben az egymást váltó "elitek" ilyen irányú - ebben nagyon is hatékony - politikája miatt (teljesen mindegy ebben az "oldaliság").

Attól még, hogy lehet négyévente "választani" (a diktatúrák egy része is fenntart ilyen látszatot) vagy, hogy az elsõ reakció nem a gumibot, az még nem demokrácia.
Sokkal másabb (persze gyakran egyre durvább) eszközök látszódnak a gazdaság, a média, az információk megosztása/manipulálása, az oktatás, stb. területén (de ez nem egyedi magyar jelenség).

Autokrácia? Szûk hatalmi "elit" politikai és gazdasági hatalma? Á, ilyenrõl szó sincs sohasem...

Hogy is lehetne a szövegekben folyamatosan visszaköszönõ aktuális agitprop és brossúraszövegekkel (hamár szóba került a "zagyvaság", meg a "múlt rendszer" - eleget olvastuk azokat az "átkosban" is) polemizálni?
Ezekbõl úgyis világosan kiderül,, hogy „Az adott világ a lehetséges világok legjobbika,..."
Legalábbis mindig az éppen regnáló "elit" és persze szervilis követõi szerint...

Ugyan...
offtopic
Kit Fisto 2017 nov. 26. - 18:41:47 Előzmény jani-wan
(428/539)
Én nem beszéltem olyan szintû meghatározásokról, hogy milyen színû legyen az autód, vagy milyen frizurád legyen. De alapvetõ társadalmi szabályokra szükség van. Nem csinálhat bárki bármikor azt, amikor és amit csak akar. Ez nem szabadság lenne, hanem káosz. Ha együtt élsz másokkal egy közösségben, tekintettel kell lenned rájuk. Nem mászkálhatsz meztelenül, nem bömböltetheted éjjel a hifit, nem mehetsz tetszés szerinti sebességgel az autóddal. Törvényekre szükség van, és erkölcsi normákra is. Nem értem, ezen mit nem lehet érteni. Léteznek hagyományos értékek is, amiket a legtöbb ember sokra tart, pl. a házasság, vagy az anyanyelv, a nemzeti identitás, kultúra. Így ezeket sem lenne szerencsés megbolygatni. És itt jönnek be a képbe a liberálisok, akik bizony pont ezt teszik. A te liberálisaid franciaországban leszedik a keresztet a II. János Pál pápa tiszteletére emelt szoborról! A katolikus egyház legnépszerûbb pápájának szobráról leszedni a keresztet, amit õ olyan sokra tartott? És mindezt azért, hogy az ott lecsapódott migránsoknak ne zavarja a kis lelkét!? Egy általános iskolában a hülye liberális tanár megtiltaná a lánygyermekeknek a szoknya viselését, hogy az odajáró néhány migráns kölyöknek ne bántsa a látvány a szemét? Vagy az "összeházasodó" gay férfiak, akik örökbefogadhatnak fiúkat, szerinted ez rendben van? Nem kéne nekik normális családban felnõniük, a normális nõi és férfi szerepet látva? Szerintem ehhez joga van egy gyereknek. Joga van egészségesen fejlõdni testileg és lelkileg.
Én nem mondtam, hogy olyan rendre gondoltam volna, mint a fasisztáké, vagy a kommunistáké. Én egy demokráciában elvárható rendre gondoltam. Törvényekre, szabályokra, társadalmi szokásokra, hagyományos emberi értékekre és azok tiszteletére.
Hülyeséget írtál, miért ne lennének liberális bürokraták? Szerinted Brüsszelben kik ülnek, virágkötõk? Az EU bürokratái. És azt mindenki tudja, hogy az EU liberális vezetés alatt áll. Nekik köszönhetõ Európa migránsokkal való elárasztása, ami tehát az õ kívánságuk szerint zajlott, Merkel személyesen hívta õket, kijelentette, hogy nincs felsõ határ a szíriaiaknak, (ami ostoba dolog volt, mert így minden migráns szíriainak mondta magát) aztán mikor besokalltak, úgy téve, mintha ez valami tõlük független természeti katasztrófa lenne, a "szolidaritás"-ra hivatkozva szét akarják osztani a felesleget a többi tagállam között! Milyen szolidaritás? Abban, amit õk okoztak maguknak készakarva? És hogy gondolják azt a liberálisok, hogy embereket lehet csak úgy szétosztogatni? Ha befogadták õket, úniós állampolgárok, akiknek jogai vannak. Õk nem ide akarnak jönni. Hogy gondolják, hogy ha mégis idehozzák õket, itt maradnak? Talán õrizzük õket? Az egész kvóta dolog egy embertelenül nagy hülyeség, és teljesen jogtalan, hogy ránk akarják kényszeríteni. Ezek a te liberális barátaid. És igen, már a nyugat-európaiak között is egyre többen ellenzik az únió migráns politikáját, és a liberálisoknak is leáldozóban van.
Kit Fisto 2017 nov. 26. - 17:26:37 Előzmény vino-et-veritas
(427/539)
Nem a konzervatívizmus, a nemzeti jobboldal. A FIDESZ a republikánus eszmékhez áll a legközelebb, bár hivatalosan nem az. Szépen leírtad az elõzõ kormány néhány jellemzõjét, és azt, hogy veled is sikeresen elhitette a baloldal, hogy a mostani kormány az ilyen. Ez a módszerük. Minden bûnüket tagadják, illetve ráfogják(!) az ellenfélre.
Ha ez neked autokratikus rendszer, akkor milyen volt az elõzõ? Látom már, hogy fogalmad sincs róla, miket zagyválsz össze. Parlamentáris demokrácia van. Szavazhatsz pártokra, képviselõkre, a választott képviselõk pedig mindenrõl szavazhatnak a parlamentben. Ez más demokráciákban is így van, a politikus pedig sehol sem szent, azok nem politikusnak mennek, hanem valami jószolgálatnál osztogatják a kaját és pokrócot. Az megvan, hogy a mostani kormány alatt sosem volt rendõri agresszió tüntetõk ellen? Hát milyen önkény van itt? :D
10/10
tombenko 2017 okt. 08. - 18:37:12 10/10
(426/539)
Az alkotógárda változásáról nem tudok. Sheldon "humanizálódása" apróság, a többivel sokkal több gond van, nekem leginkább fájó Penny felokosodása, így az egyik legfontosabb részlet veszett ki a sorozatból, pedgi még bõven lehetett volna mit kihozni a szereplõkbõl.
vino-et-veritas 2017 okt. 08. - 09:13:01
(425/539)
Kifáradt, kész.
Amúgy sincs ebben a felállásban annyi, hogy évtizedekig bírja.
Pont a szereplõk erõsen meghatározott alapkaraktere miatt, amin nemigen lehet gyökeresen változtatni (na jó, azért Sheldon valamivel "emberibb" lett).

Amikor elindult, üdítõnek hatott, mert részben én is "tudósokkal" dolgozom és rengeteg dolog visszaköszönt a viselkedésükbõl, gondolkodásukból...

Annyira azért nem követtem a sorozatot, az alkotógárda is változott-e, mert lehet az is a háttérben?
10/10
tombenko 2017 okt. 07. - 20:28:13 10/10
(424/539)
Na ja. Az elsõ ~három évad nagyszerû, azok miatt szerettem meg a sorozatot. A legutóbbi részek viszont egy török szappanoperába oltott, magát kockának vélõ hülyegyerek erõlködésének tûnnek. Így már nincs ingerenciám hozzá. Kár volt a három nõ behozása a sorozatba, Penny tökéletes külsõ megfigyelõ volt, amíg pincérnõ volt. Bernadette egy erõszakos punci, Amy meg egy teljesen irreális, értelmetlen szereplõ. Pedig õ indult a legjobban, lehetett volna egy igazi kockanõ. Fáj a szívem a sorozatért.
vino-et-veritas 2017 okt. 07. - 19:10:11
(423/539)
A sorozat erõsen lejtõn van, a kezdeti "tudós-kocka" vonal szinte teljesen meghalt, önismétlõ nyavalygás uralja az egészet...

OFF

Végre! Már ide is be lehetett tolni egy kis "sorosozást". Gratula.
agarik 2017 okt. 07. - 15:48:58 Előzmény HarleyQuinn
(422/539)
Tökmindegy ki a célközönsége, Howard karaktere miatt ha nem nézed antiszemita vagy.
Ha nézed és (kinyilvánítod hogy) nem tetszik, antiszemita vagy.

Ennyi.
10/10
valleyresearchers101 2017 okt. 01. - 17:40:03 10/10
(421/539)
\"The Big Bang Theory\", óriási sikert Chuck Lorre számára.

\"BBT\" követi Leonard és Sheldon szellemes és szarkazmásan áztatott kalandjait, két szociálisan kínos tudós a teljes kényszerítõ erejõvé teszi a normál sitcom történetvonalakba - többek között az elutasítás, a barátság és a büszkeség témáit. A legfontosabb dolog az, hogy a hagyományos sitcom történeti vonalak évtizedek óta elõször érzik magukat újdonságnak, fõként azért, mert a mérföldes-perces párbeszéd mostantól dicsõségesen érthetetlen techno-babble és magas szintû zsargonnal érkezik, amely Kissinger-et kiabálhat egy szobából.

Ez lényegében leáll. A spot-on írók és rendezõk egy spot-on leadot adnak spot-on helyzetekben. Azok közül, akik kikapcsolják a közönség nevetését a mûsorokból, a valóságnak ez a rendkívül jelenlévõ tömeg-örömét egy nagyon szükséges szintet növeli.
1/10
Eddyboy 2017 szept. 16. - 14:47:38 1/10 Előzmény HarleyQuinn
(420/539)
"...A tévétörténelem egyik legtúlértékeltebb sorozata..."

Inkább fogalmazzunk úgy, nagyon enyhén szólva, hogy a tévétörténelem egyik legrosszabb sorozata.

10/0

Olyan, mintha a rendezõ megunta volna a filmet, és ez a 6 balfék meg csinál amit akar, vagy ami épp az eszébe jut.
Iszonyat erõltetett, nulla poén, mindenki csak szenved jobbra-balra.

Úgy viselkednek benne a "színészek" , mint valami 6 éves hülye gyerekek.