5/10
sexykex 2020 júl. 20. - 14:10:12 5/10
(5/5)
Almodóvar nevéről állandóan az „álmodó vár” fogalomra asszociálok, ami legalább annyira értelmetlen, mint az eredeti, de nekem jobban tetszik. Na, nézzük mit álmodott nekünk ez a vár 1983-ban. Talán a legfontosabb üzenet, hogy „Jézus nem a szentekért halt meg a keresztfán, hanem a bűnösökért... és értük is támadt fel.” Ez ugye felöleli a sok ezer éves emberi populáció 99,99 %-át. Nyugodt szívvel mondhatjuk tehát, hogy ha Jézus tudta mit csinál – márpedig Isten fia még sem lehet annyira kretén, hogy ne tudná –, akkor Vipera nővér, Patkány nővér, valamint Trágya nővér és Mi a Többiek egész életünkben kedvünkre bűnözhetünk. Remélhetőleg lesz halálunk előtt egyetlen egy értelmes és okos pillanatunk, amikor bevalljuk és megbánjuk azokat – megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek – és feltétlen odaadásunkról, szeretetünkről, továbbá soha nem lankadó hitünkről biztosítjuk a mi urunkat, Jézust. Ámen!
(A film olyan, mintha az apácarend szatírája lenne. Azaz, inkább a rendetlen apácák és rendetlenkedő kislányok mozija. Nem ájultam el tőle, de nem is ettől lettem: MÁS.)
10/10
Robo323 2012 ápr. 15. - 17:05:56 10/10
(4/5)
Megnéztem a filmet és meg kell hogy mondjam nagyon tetszett.Heroinfogyasztó,leszbikus apácák,musicalbetétek,tigris mint a zárda háziállata meghökkentõ és bizarr jelenetek egész sora tárulkozik elénk.Nem tudom hogy ki hogy van vele de Almodóvar nem igazán nyúl mellé.Nagyon jó film tényleg érdemes megnézni.10pont
morningrise 2012 márc. 01. - 21:48:51 Előzmény bourne
(3/5)
Spoiler!Spoiler!Spoiler!Spoiler!Spoiler!Spoiler!

Bocs, nem válaszként írom, de most már így írok:

Nekem nagyon tetszett a film kidolgozottsága. Az, hogy majdnem minden apácának van valami rejtegetnivalója, amit a másikkal nem akar megosztani. Persze vannak klikkek, akik tudnak egymásról, de akkor is. :)

A kedvenc jelenetem az a sejtetés, hogy az egyik apáca konkrétan a rendben folytatott leszbikus kapcsolatot. Amikor befogadták az egyik drogos nõt, akit késõbb elkaptak, akkor mondta neki, az apácának, hogy remélem nem felejtettél el, mert szeretlek, majd az egyik rá következõ jelenetben az apáca mondta, hogy korábban "befogadták", és "megváltották". Tehát egyértelmû, hogy a rendben szeretkeztek, mert a befogadás elõtt senki sem ismerte a szerencsétlen befogadni való nõket.

Ez a "megváltás" is annyira jelzi a megrendült hitet az egyházban meg az apácákban, ahogy illik! Milyen megváltás az, amikor ugyanúgy folytatják drogos életüket? :D

A zsarolás-ármány részek is nagyon tetszenek! A pénz hajt mindent, és ez gyönyörûen meglátszik ebben a filmben is!

Megint tabutémákat döngetett Almodóvar! A film nyugodt menete ellenére nagyon oda kell figyelni a részletekre!

Spoiler!Spoiler!Spoiler!Spoiler!Spoiler!Spoiler!


Nem tudom, sosem eldönteni, melyik filmje tetszik jobban és a legjobban!


Ez legyen 10/9.
bourne 2008 aug. 25. - 00:07:28
(2/5)
hát én mindennek mondanám csak nem csendes és nyugodt filmnek ... imádtam ... az egészet ahogya van, a sok defektes karaktert, akik olyan egyszerûen tárták fel titkaikat, h hihetetlen volt ...
spoiler
számomra az volt a legjobb rész, amikor az egyik nõvér elkezdte darabolni a húst totál bedrogozva ... aztán elmesélte a többieknek, h találkozott Jézussal :))))) nagyon jó volt :)))
SpongyaBob 2006 dec. 04. - 00:29:37
(1/5)
Szerintem ez egy csendes nyugodt film.