10/10
Medinilla11 szept. 13. 21:14:23 10/10
(97/97)

Ide írd a spoileres tartalmat


Látványos, jó film volt. Tetszett a történet. Hihetetlen látványvilág. Jó lett!
5/10
Terkos44 szept. 13. 20:43:09 5/10
(96/97)
Közepes , egyszer nezős iparos munka,semmi maradandó! A színészek egyáltalán nem karizmatikusak,nem tudtam értük izgulni! Darabszámnak pont jó!
-Feri szept. 11. 21:36:16
(95/97)
Ma megnéztem én is, különösebb elvárások nélkül. A film atmoszférája jól sikerült, jól dolgoztak a díszlettervezők és építők. A történet volt setesuta és ellentmondásos, ami nálam nem egy pozitívum, mert mégiscsak az adná az alapját mindennek. Fiatal - szinte tini - bányászgyerekeknek, akik elvileg bányákban sínylődnek, honnét van profi űrhajójuk? Ráadásul a cég sem engedi őket elvileg leszámolni, ahhoz képest tetszőlegesen elhagyhatják akár a bolygót is, persze légiforgalom irányításnak se híre se hamva. Kicsit olyan űrgammásra sikerült ez az oldala a filmnek, bár még abban is voltak felnőtt színészek. Visszagondolva, ezeket a tiniket Sörös Sándor simán lejátszotta volna a vászonról. A jeleneteket már írták mások is, hogy lényegében újraforgatott anyag egy jó részük, tele (nem is annyira) rejtett visszautalásokkal. Igaziból az nem tetszett főleg, hogy nem adott hozzá újat a sorozathoz, szinte minden részét láthattuk már valamelyik korábbi filmben. A percek alatt kifejlett méretűre növő alienek meg tényleg a 'hagyjuk inkább'-kategória, bár ez már a klasszikus filmeknél is zavart. Szerintem a film olyan 6/10 körüli, egy-két év múlva nem hinném, hogy túl sokan beszélnének még róla.
10/10
jmisi31 szept. 09. 09:46:14 10/10 Előzmény Zoli2024
(94/97)
Nem a véleményével van baj, hanem a fotelharcos kritikusokkal, akik nem tisztelik a másik ember véleményét! A film jó volt, már csak azért is igaz ez az állítás, mert megosztó lett. Megértem, hogy sokaknak nem tetszik és örülök, hogy még többünknek igen. Magyarországon forgatták, magyar készítők keze munkája és, ha csak azt nézem, hogy mennyire nevetséges volt az Alien franchise a Feltámad A Halál óta, akkor ez a film bizony minden tekintetben üde színfoltja ennek az univerzumnak. És mielőtt engem is "betalálnál", betéve fújom a Bolygó Neve Halált, mert az a kedvencem, ahogy az első rész is a mai napig a legjobb sci-fi horror. De hogy ez rosszabb lenne, mint a nem koherens Végső Megoldás vagy a Feltámad valamint a Prometheus és a Covenant... akkor ott már nálad van nagyon alacsonyan az ingerküszöb.
Zoli2024 szept. 03. 23:52:23 Előzmény Ildikó Nóra
(93/97)
sajnos gondolom te se láttad az alap műveket és, úgy teszel véleményt.... ez a baj manapság 😂
Zoli2024 szept. 03. 23:50:41
(92/97)
Semmi bajom Fede Álvarez-el, hisz megpróbálta, nem mondom azt, hogy rajta bukott el a film, hanem azon, hogy be engedték a producer székbe Ridley Scottot és, hozta magával a Prometheus és Covenant mocskát... az öreg nem tudja elengedni ezt a teremtés története maszlagot sajnos.
Az utolsó 15 perc.... hát az valami borzalmas volt meg kell hagyni. Ha nem lenne az utolsó 15 perc, akkor 10/6, így 10/3 jó indulattal.
6/10
huanmigel szept. 03. 23:35:33 6/10
(91/97)
Nekem a vége szétbaxta az egészet, annyira erőltetett volt és mű. Egy előttem kommentelő kiválóan megfogalmazta hogy mennyire jól működött az elképelés /és mellesleg a megvalósítása is /az egyik előző részben, ebben pedig mennyire nem. Olyan érzésem volt mintha ez lenne a nagy “átütő” a többi filmhez képest, de így hogy láttam az előzmény/eke/t inkább tűnt úgy mintha az a rész kimaradt volna a rendezőnek.
6/10
huanmigel szept. 03. 23:35:33 6/10
(90/97)
Nekem a vége szétbaxta az egészet, annyira erőltetett volt és mű. Egy előttem kommentelő kiválóan megfogalmazta hogy mennyire jól működött az elképelés /és mellesleg a megvalósítása is /az egyik előző részben, ebben pedig mennyire nem. Olyan érzésem volt mintha ez lenne a nagy “átütő” a többi filmhez képest, de így hogy láttam az előzmény/eke/t inkább tűnt úgy mintha az a rész kimaradt volna a rendezőnek.
9/10
Ildikó Nóra aug. 31. 20:08:10 9/10
(89/97)
A film kellemes meglepetés volt, érdemes megnézni, végig érdekes, izgalmas volt. A történet, a szereposztás, a filmzene, a film hangulata, az operatőri munka, a szinkron is tetszett. A főszereplőknek jól állt a szerep. Kár, hogy nem derült ki több minden a szereplőkről.
8/10
szimbol aug. 29. 23:03:32 8/10
(88/97)
Kellemes csalódás volt. Tényleg voltak megmosolyogtató újrahasznosított jelenetek a korábbi nagy klasszikusokból. Ugyanakkor sok jó eredeti ötletet is felsorakoztattak. Nagyobb hangsúlyt és szerepet kapott a facehugger. Cailee Spaeny szerintem egészen jól vette az akadályt. Normális, egyértelműen beazonosítható nemű, természetes lány, akinek még értelem is csillog a tekintetében. Ez manapság nem gyakori összetevője egy filmnek. Pedig működik. Szerény véleményem szerint óriási melléfogás volt, hogy huszonéves gyerekekről szólt. De legalább kedvelhetőek voltak, és lehetett azonosulni némelyikkel. A kopasz ázsiai csaj, gondolom csak a hülyeségkvóta miatt kellett bele. Nem is adott hozzá semmit. Pont ettől nem volt súlya az egésznek. Naná, hogy megijed, és fél egy tini egy szörnytől. Sokkal megrázóbb volt, amikor a képzett, harcedzett tengerészgyalogosoknak lett tele a gatyája vagy a börtönbolygó romlott, sokatlátott rabjainak. Ez, hogy néhány fiatal nem bír el egy ilyen durva idegen lénnyel, nem annyira sokkoló. Fede Alvarez tiszteletreméltó munkát végzett. Hangulatos, látványos lett a film. Alázattal és tisztelettel nyúlt a témához, és úgy, ahogy sikerült is értékelhető alkotást létrehoznia. De rettenetesen hiányzott a feszült, rémisztő, nyomasztó atmoszféra. Ahhoz James Cameron vagy Ridley Scott színvonalú rendező kell. Ez így, csak egy jó sci-fi horror volt. De nem egy nagyszabású Alien film. Vágónak is olyat kellett volna választani szerintem, aki sokkal gyakorlottabb feszes, izgalmas akciófilmekben. A kicsit buta kamerabeállítások, és a sokszor lomha vágás is megölte sokszor az izgalmas jeleneteket. Megnézni viszont mindenképpen érdemes. Azt hittem, hogy nagyon rossz lesz, de nem. Igazából jó volt, csak egy másodpercig nem féltem, pedig azt vártam a filmtől. Nem ér 8-at, csak azért kapott ennyit, mert 7,1-nél (ahol most az értékelés tart) többet ér.
3/10
ursusursus aug. 28. 20:15:40 3/10
(87/97)
Unalmas. Következetlen (sokszor röhejesen). Ezerszer elpuffogtatott frázisok. B kategóriás tini horrort csináltak belőle
8/10
tibby87 aug. 28. 15:22:38 8/10
(86/97)
Látom, igen megosztó a film. Én magam is a franchise nagy kedvelője vagyok (az első rész az abolszút kedvenc filmem, de a második is ott van a legjobbak között). Azok után, hogy Ridley Scott elvitte más irányba a franchise-t a Prometheus-szal és a fájdalmasan buta Covenant-tel, nem gondoltam volna, hogy valaha kapunk még "igazi" Alien-filmet. Nyilván nem hibátlan a film, de az én várakozásaimat felülmúlta. Amit reálisan még ki lehet hozni egy Alien-filmből, azt hozta. Bármennyire is szeretem a franchise-t, Ridley Scott-nak volt némi igaza abban, hogy más megközelítéssel kell hozzányúlni, mert a xenomorph-okkal sok újat nem lehet mutatni (más kérdés, hogy ő nagyon rosszul nyúlt hozzá). Ennek ellenére most kaptunk egy JÓ Alien-filmet, ami a Covenant után kész felüdülés volt.
5/10
20agh aug. 27. 21:41:38 5/10
(85/97)
No, akkor én jövök :) leírom, hogy minden részt láttam többször is, tehát ne az legyen hogy nincs viszonyítási alap. Az aliens olyan mint a T2, jobb lett mint az egy, szerintem ezt senki sem vitatja. A többi "futottak még" van amelyik jobb, van amelyik roszabb, ha nem veszem az AVP részeket ( amiből az egy egész korrekt lett amúgy )és a Prometheus vonalat, akkor valahol a sorrend nálam toronymagasan 2, aztán 1, 4, 3, és ez. Most akkor erről: sose érdekel más kritikája olyan szinten hogy amiatt hagynék ki filmet, így most is hiába olvastam ezt-azt, úgy voltam majd megnézem és eldöntöm. Azon már nem pocskondiázok hogy kötelező fekete, ázsiai, kreol stb, mert az már alap, nem fogom dühíteni magam ezen. Külön köszönet azért, hogy legalább meleg vonal nem volt benne (!). A szereplők névtelenségén felül tudok emelkedni, a korukon is. Nagy álmom viszont, és bilibe lóg a kezem amikor felébredek belőle, hogy készüljün egy olyan film, amiben keveredik a 70-90-es évek színészi tehetsége ( Pl. Marlon Brando, Bronson, Yul Brinner, Fonda, Gregory Peck sorolhatnám ), a 70-90-es évek sztorija, a 80-90-es évek magyar szinkronja, és a MAi látványvilág... de ez belátom álom marad...Nyilván maga az első rész, még ha utólag esetleg gyengébb is mint az aliens, olyat adott, amit soha semmi, már a címe is, a NYOLCADIK UTAS A HALÁL, amit gyerekfejjel rettegtem ( már a címet is, hogy 7 utas meg a halál hogy mivan??? ) nyilván nem űberelhető mint sztori. Nyilván maga a vonalvezetés ettől nem nagyon tud eltérni ( tojás, facegugger, kifejlett lény ) tehát már nincs új oké. A vége megint nem új, 4ikben láthattuk, szerintem amúgy az sokkal ütősebb volt. Tehát NEHÉZ újat adni, ezt aláírom. A látvány számomra jó, sokan emlegették itt a koszt, én meg annak örültem hogy az elhagyott állomás bizony elég ramaty volt, végre nem steril, bár az is igaz hogy pl. régen meg kellett nézni egy western filmet, és a szereplők körme alatt kosz volt ( már ahol adtak erre ) meg sárga fogak, szóval azért ehhez meg a szereplők valóban sterilek voltak bányászokhoz képest. Viszont az űrállomáson a fények amik kintről beszűrődtek igencsak erősek voltak és látványosak pl. A fő probléma az volt, hogy bár mindent elmeséltek, csak éppen karakter építés nem volt, így én személyszerint senkiért nem tudtam izgulni, pont nem érdekelt hogy milyen sorrendben hullanak el. A robot kérdés annyira nem volt rossz a Janus effektet jól hozta, de ott mintha a színész nem lett volna a helyzet magaslatán annyira mint kellett volna. A régi dolgok viszaköszönése jó volt, bár pl az inpulzuskarabélyt kár volt ennyire "automatizálni" arról nem is beszélve hogy mennyire volt látványos egy töltény számláló az aliens-ben rajta, itt meg vonalakra futotta...nyilván az ilyen viszaköszönések mint a csajon a rebook cípő stb jót tettek azok lelkének is mint én akik betéve ismerik a többi részt. Mindezek ellenére pár új dolog ( gravitációval való játék, röntgen lámpa stb ) sajnos nyomába se ért pl a Királynős rakodós jelenetnek az aliens végén. Számomra, és nem húzom le 2-es szintre meg elpocsékolt időre, azért ezek erős kijelentések, de ha mondjuk az alien 8, az aliens 9 a 10 pontból, akkor ez egy erős 5 pont sajnos, én biztos megfogom még nézni, de kb 10:1 arányban mint az aliens-t... Amúgy 4DX-ben néztem meg, sokat dobott rajta...
5/10
The Last Mohican aug. 27. 21:34:17 5/10
(84/97)
Elképzelem, hogy közben az alienek bolygóján is levetítik a filmet, de a xenomorfok unottan ásítanak: -Ááá, megint mi győzünk, ezek az emberek sosem tudnak előre lépni!
8/10
Zsolti-kun aug. 26. 15:40:39 8/10
(83/97)
Háh, mekkora hülyeségek vannak itt és a Facén is! Én azért adtam volna 9-est eredetileg mindegyik film ismeretével, mert a nagy káosz miatt egy próbafilmnek volt belengetve és ezután nálam még túl is tett a várakozáson! Az utolsó 20 percig... Azzal sem önmagában lenne bajom, de mintha költségcsökkentéssel elsiették volna vagy utólag találta volna ki valaki. De ezt már leírtam rövid kritikában. Hozta a kötelezőt vagy többet is hozott. Egyáltalán nem csak biztonsági játszma volt, de még úgy is tetszett volna. Én konkrétan arra készültem és nagyon jól izgultam rajta. Idejét nem tudom, hogy mikor izgultam így Alien-en. 9 éves koromtól ismerem és rajongó vagyok. Konkrétan sokkal kevesebbre lehetett volna számítani a filmtől vagy néhányan ezért értékeljük "magasabbra". Úgy kellett volna beülni rá vagy legalábbis úgy kéne értékelni, hogy a körülményeivel tisztában legyen a néző. Aki ilyen indokkal lefikázza, azt tényleg nem is lehet érteni 45 év után és a hírek fejleményében. Ha jön esetleg Ripley folytatás, akkor majd azzal lehetünk szigorúbbak tényleg. Pedig tényleg én sem tudom, hogy mit lehetne előkaparni. De ez már más téma lenne.
shoc aug. 26. 14:42:56
(82/97)
Sokat gondolkoztam, megnézzem-e. Volt aki jókat mondott róla, volt, aki nem. Végül elmentünk, megnéztük, moziban, ahogy illik. Előtte pár nappal megnéztük az első részt (ALIEN). Örülök, hogy elkészült és van egy Fede Alvarez verzió. Volt néhány hihetetlenül jó dinamikával megkomponált jelenet. Örülök, hogy készült új alien-film. Amit javítanék: 1. karakteresebb szereplők. Néha olyan érzésem volt, mintha "tini-nindzsa-teknőcök" hangulat lenne a színészek "kora" miatt. Valahol hallottam, hogy direkt fiatalokat akarta beletenni, hogy bevonzzák a közönséget. Na most, az első részben (ALIEN) sem voltak fiatalok a szereplők, és számomra (10 évesen) tökéletesen működött a film anno és még ma is. Ebben a Romulusban nagyon kilógott ez a sok gyermekarcú ember. Másrészről fura az is, hogy a bányában sinylődik, hogy lehet ennyire "jóllakott-fejű". Volt az a film, ah Éhezők Viadala, vagy mia a csuda.... ott is, ugyanez: egy kerekfejű, amerikai, jóllakott lány a főszereplő. Nos, nem kell nagyon borongósra venni a figurát, de szenvedő bányászlány irány nekem sokszor kilógott. 2. Jobb sztori. Szerettem volna szeretni a filmet, de alig találtam a sztoriban kapaszkodót, amit ne felejtettem volna el másnapra. Összességében örülök, hogy láttam, főleg a sok "easter egg" miatt kedves volt számomra a film. Megnéznék egy olyan filmet, ami olyan mint az első rész (ALIEN), vagy akár a második (ALIENS), ugyazon rendezőktől, stábtól (Scott, Cameron), viszont Fede Alverezék lehetnének az akciórendezők.
7/10
buncow aug. 26. 08:45:40 7/10 Előzmény Elzooo
(81/97)
:)
7/10
Elzooo aug. 26. 01:34:22 7/10 Előzmény buncow
(80/97)
Igazad van, az ötös túl lehúzó volt, adok most egy nyolcast, hogy az átlag meglegyen
Bár nem tudom működik-e a többszörös értékelés.
7/10
buncow aug. 25. 22:08:30 7/10 Előzmény Elzooo
(79/97)
Nekem a Resurrection-ben vannak a legjobb részek. Ripley kosárlabdás része, a víz alatti jelenet, ahogy lassan levadásszák őket, vagy amikor a lények megölik a társukat, hogy megszökjenek, illetve a hibrid nagy kedvenc, brutális volt, durván nézett ki, és a halála is kegyetlen volt. A karakterek is jók voltak benne. Nem is igazán értettem sose a lehúzó kritikát, nagyon a jövőben jatszódik, így az emberek is bizarrabbak voltak nyilván. Szerintem csak divatfikázás ment. A harmadik részt egyébként egyre többen dícsérik, szóval már nincs annyira alulértékelve, nekem az annyira nem jött be, főleg a lények miatt, nagyon béna volt a CGI, kb. Xena meg Herkules színvonal, illetve nekem egy Alien filmhez képest túl művész mozi lett valahogy. 7es értékelés részemről a film minőségére vonatkozik, mert igényes lett a kivitelezés, és hozta az eredetik atmoszféráját, a szereplők, karakterek, sztori gyengeségei ellenére. Az erős 6tal egyet tudok érteni még, de 5 az már Porton a bóvli kategória, mint a Sharknado, bár talán annak is nagyobb az értékelése, majd megnézem.
7/10
Elzooo aug. 25. 18:01:27 7/10 Előzmény buncow
(78/97)
Teljesen egyetértek. Ebben a formában egy buta film lett, nem tudok rá jobb kifejezést. Ezekkel a karakterekkel kicsit sem tudta hozni bármely korábbi rész misztikumát, démoni hangulatát. Még a lesajnált Resurrection vagy a szerintem méltatlanul alulértékelt 3. rész is sokkal de sokkal jobb volt. A 7+ -os értékelés sok. Gyenge 6, de inkább 5.