Téma: Áramlat

9/10
luci87 2022 febr. 21. - 18:40:10 9/10
(11/11)
Nekem tetszett, de vártam, hogy kiderul jön ki a gyilkos, és megtalaljak a holttestét is. A vége fura volt, hogy kerültek hirtelen elő a nagyszülők?
k11zoltan 2013 okt. 22. - 22:10:18
(10/11)
Közepes.
Kuttyánszki 2013 okt. 20. - 12:20:39 Előzmény pneklara
(9/11)
Nos, éppen ez az , amit nem szeretek! Ha a rendezõ rámbízza!..:)
hlaci59 2013 okt. 19. - 10:20:00
(8/11)
Akármit is jelent a vége, nyomasztó, nincs katarzis.
Edmond Dantes 2013 okt. 15. - 15:16:55
(7/11)
Kicsit nagyon alacsonykának tûnik a jelenlegi port-pontszám, már csak a stáblista alapján is. Kíváncsi lettem.
pneklara 2013 jún. 28. - 23:00:49 Előzmény Kuttyánszki
(6/11)
Szia!SPOILER!!!
Megnéztem ismét az elejét, és a végét.
Az elején a nagyapa arról beszél, hogy nem gondolta volna, hogy az unokái élete, amely oly szépen indult, ilyen tragédiába torkollik. "Ahogy nekem mesélTÉK" - mondja.
Kik mesélTÉK? Csakis az unokáI - más élõ tanúja nem volt az életüknek. Tehát szerintem a nagy felépült, erre utal az is, hogy a nagyapa bizakodó, a nagyanya fõztje meggyógyítja majd.
De a kicsi nem szeretettel, hanem irigykedve nézi õket. Negatív indulattal pukkantja a lufit. Hogy ki, mit érez bele a film végébe, azt a nézõre bízza a rendezõ... Érdekesek valóban a képi megoldások, ezek sem segítenek a megfejtésben.
Ki-ki, érzelme szerint képzeli el a befejezést.
Dr. Zaius 2013 jún. 26. - 22:31:13
(5/11)
Nekem is az az érzésem, hogy a film vége nem happy end, de azt hiszem ez így van jól.
Egy egyértelmûen boldog befejezéssel hazavágták volna az egész filmet.
Az ilyen gyerekek, emberek sorsa a való életben is ritkán fordul jóra.
A film valóban nagyon jó, bár elég nyomasztó hangulatú. Az érzelmeket is úgy ábrázolja,
hogy közben nem megy át ömlengésbe, pátoszba stb.
Külön tetszett a vágás ( helyenként a jelenet vége kimerevedett, majd áttetszõvé vállt,
és így jelent meg a következõ snitt. De lehet hogy csak a Dunatv vetítõgépével volt valami probléma :P ,
mindegy... hatásos volt.)
Kuttyánszki 2013 jún. 26. - 18:03:11
(4/11)
Elõzõ hozzászólásomhoz még: elõzõleg már a mezsgyén járt, akkor is a vízben, fekete-fehér kép,.de akkor visszafordult, a következõ kép a nagyszülõknél, a betegágyon ébredezik. És ekkor történik az, hogy lehanyatlik, megint a vízben . fekete -ferhér kép, ám most eltûnik, mintegy belevész az örökkévalóságba...
Szóval, szerintem meghalt és ez egyáltalán nem tetszik, ez a végkifejlet. :/
Kuttyánszki 2013 jún. 26. - 17:55:11
(3/11)
Régebben már láttam, most is megnéztem. A végét én egészen másképp értelmeztem. Az, hogy kiderült, az apja ez a bûnözõ, eddig nagybácsinak hitt férfi, szerintem semmit sem változtatott a kicsi fiúhoz való érzéseihez, hiszen õk eddig is csak ketten voltak egymásnak. Viszont a lufi pukkanást úgy értelmeztem, hogy a nagy fiú meghalt. Akkor hanyatlott le feje, és a fekete -fehér vetített képben pedig eltûnt...Az arany érmék most is öltek... :( Szerintetek? Meghalt? :(
pneklara 2013 jún. 26. - 09:20:52
(2/11)
Nagyon kemény film! Az embernek görcsbe rándul a gyomra, elszorul a torka, hogyan élhetnek jobb sorsra érdemes gyerekek ilyen sivár, szeretet nélküli, ingerszegény környezetben?
SPOILER! SPOILER!
Tény, hogy a két felnõtt utálta egymást - volt is okuk rá - és elõbb-utóbb bekövetkezhetett a tragédia.
Csoda, hogy a nagyobbik gyermek ilyen környezetben is olyan szeretettel, figyelemmel fordult öccse felé.
De a film vége sejteti, hogy ennek a kapcsolatnak is megpecsételõdik a sorsa. A nagy megtudta, hogy nem is édestestvérek, a kicsi pedig irigy lesz a nagyra. Szerintem erre utal, mikor a nagyapa-unoka bensõséges, boldog beszélgetésébe a kicsi a lufipukkantással belezavar.
Tehát ismételhetik majd õseik viszonyát?
Nagy film.
Coleman 2009 júl. 28. - 11:31:53
(1/11)
Éles váltás Green pályáján az elsõ két lírai húrokat pengetõ filmje után (bár a George Washington sem volt teljesen mentes az erõszaktól). A vidék megmaradt, a stílus nagyjából ugyanaz, de itt van némi magamutogatás, a nézõ képébe akarja tolni, hogy õ zseniális rendezõ, öncélú ez így, akkor is, ha sokszor tényleg zseniális rendezõ. Ezúttal színtiszta zsánerfilmet forgatott, persze azért még mindig a sajátos stílusában, jól építi fel a feszültséget, mikor kirobban, akkor az tényleg robban, utána azonban a film nem igazán tudja merre menjen, egyrészrõl izgalmas a kiszámíthatatlanság, de egy idõ után kiismerhetõvé válik és többször él közhelyes megoldásokkal, mind rendezõként, mind forgatókönyvíróként. A vége pedig kifejezetten nem tetszett. Alapvetõen azért ez egy jó film, Glass zenéje nagyon megfogott, itt mintha tényleg egy kicsit megújult volna.
Kíváncsi vagyok, hogy ez a tehetséges, eredeti alkotó merre megy tovább, a nagy sikerû füves vígjátéka viszonylag vicces és szórakoztató volt, de szinte bárki készíthette volna. Remélem visszatér majd a gyökereihez és nem áll be végleg a sorba.