Téma: Asztalizene

emmerssaon 2019 jún. 03. - 16:11:05
(11/11)
Ma hajnalban, 48 éves korában meghalt Térey János író, költő. Tragikusan hirtelen és tragikusan fiatalon, egy hirtelen egészségi probléma következtében. Felesége és két gyermeke gyászolja. És mindenki, aki a magyar irodalmat szereti.
zimzum1111 2010 dec. 03. - 11:14:34
(10/11)
Nagyon izgalmas darab...
Ismerem a közeget, sõt talán magam is tartoztam(zom?) ilyen brigádba.
Kicsit szorongtam is emiatt... :)
Volt ilyen is.
A darab nagyon jól van megszerkszetve és rendezve, a szereplõk remekül merítenek a karakterek közül, pedig egyiket sem láttam még a DokkVIP-ben vagy a MOM LR-ben... :)
Ilyen elegáns sivárságot ritkán látni színpadon...
Gratula!
9/10
cseppke 2010 okt. 16. - 22:56:52 9/10
(9/11)
Nagyon jó kis darab. Valódi karaktertípusokat mutat be, nagyon életszerûen. Többel közülük már találkoztam a valóságban is. Csak annyira egyszerûsít, épp csak annyi sztereotípiát használ, amennyi magukban a valódi karakterekben is van.
Szórakoztató.
Ja, és valaki hiányolta a mondanivalót. Szerintem annyi, hogy próbáljunk magunkra ismerni, vagy ismerõseinkre, mert kívülrõl nézve egy-egy helyzetet, jobban láthatjuk azokat, mint amikor éppen bennük vagyunk.
6/10
chamotox 2010 jan. 30. - 23:24:42 6/10
(8/11)
Nekem ez volt az elsõ Térey János által írd színmû, amit láttam, de hogy õszinte legyek nem nyerte meg a tetszésemet. Nem igazán lehetett érteni, hogy mi a célja a darabnak, mi a mondanivalója, volt benne szó katasztrofális augusztus 20-ról, lázongásról, csalárdságról, elszúrt életekrõl, de valahogy nem sikerült a komolyságot ötvözni a helyzetkomikummal, gegekkel (ami szerintem érthetõ) oly módon, hogy ez élvezhetõ is legyen.
Nem mondom, sok jó poén, beszólás volt benne, de ha ilyet akarok, akkor elmegyek a haverokkal sörözni. Sajnos a dialógusokon erõsen érezhetõ volt a manapság oly sikeres "junk-media" hatása, az értelmetlenül szofisztikált szóhasználat, amit ismerhetünk a különbözõ show-mûsorokból és az u.n. celebek szájából.
A színészi játék elviselhetõ volt, Csányi hozta a formáját, de annyira túljátszotta a poénokat, hogy amikor komolyabb témára tért át, nem hatott egyáltalán hitelesnek. Kovács Patrícia sablonszerepet kapott, talán õ és a homokos stylistot alakító Karalyos Gábor voltak jók Adorjáni Bálinttal és Marjai Virággal, akik a pincér/narrátor szerepet abszolválták, szerintem kimondottan jól. A többiekrõl inkább nem írnék.
Összességében egy közepes darabot láttunk, ami dramaturgiailag borzasztó volt szünet nélkül, de ha szünet lett volna az teljesen elvette volna, az egyébként is gyenge húzását.
Ha görbe tükröt tartunk valami elé, abból vicces dolgok jönnek ki, de ha csak egy simát, azzal nem érünk el semmi hatást. Egy hét múlva valószínûleg már nem fogok emlékezni a darab nevére.
Rylie 2009 nov. 30. - 17:57:34
(7/11)
Nekünk nagyon nem jött be ez a darab. Finoman szólva. Ha nem ezek a színészek játszanának benne, szerintem nem érne meg sok elõadást. Hozzáteszem én is a színészek miatt választottam ezt a darabot. A vége felé ki kellett mennem, de nagyon filóztam, hogy visszamenjek-e egyáltalán megnézni a végét..ilyen még nem volt velem.
A színészek szerintem szenvedtek a szerepeikben, ami nem az õ hibájuk, hanem egyszerûen a szöveg volt lehetetlen-zagyvaság.
Hogy írjak valami pozitívat: a díszlet jó volt, bár aki a földszinten ült a drága jegyével az jó sok asztallábat láthatott, mi az erkélyrõl meg tényleg a lényeget láttuk.
Elõször sajnáltam, hogy a legolcsóbb helyre kaptunk már csak jegyet, amikor kijöttünk akkor meg azt sajnáltam, hogy ennyit is kiadtunk érte.
Abszolút feledhetõ kategória.
Nagy Ervinnek jobbulást!!
Rylie
1/10
Andirea88 2009 nov. 29. - 21:50:52 1/10 Előzmény mulao
(6/11)
Nekem egyáltalán nem tetszett, mégpedig a mondanivalója miatt. Tökéletesen elítélte a család, a gyermek szerepét, a határon túliakat negatív színben tüntette fel, és helyeselte a megcsalást, az egymás átvágását.
Szerintem nagyon negatív mondanivalója van ennek a darabnak, sokan ki is mentek róla, pedig csak egy felvonásos.
mulao 2009 márc. 22. - 03:45:26
(5/11)
Kétségkívûl nagyon jó darab! Kovács Patrícia,Szávai Viktória,Nagy Ervin,a kedvenceim,nagyon jók is úgyemlékszem.Wéber Kata,s talán Karalyos Gábor nevét emelném még ki, nem csak,mert nem a legismertebbek,hanem mert úgy rémlik õk is nagyon jók.Csányival tarzózkodó vagyok.A díszlet nagyon jó.A poénok is nagyon jók,a mélysége is.Azt ajánlom,hogy aki a Radnótiba megy elõadásra,az az Asztalizenét válassza!Egyrészt azért is,mert megéri!És ezt még személyesen:Vidéki vagyok,s csak a kedvenceim miatt uataztam fel.Kovács Patrícától meg kaptam amutogrammot.:) És a páholy szerintem nem a legjobb,lent jobb szerintem.Azt hiszem ennyi.Ja,remélem nem mostanában veszik le mûsorról,megérné még nekik játszani,szerintem!
csuribuksi 2008 dec. 19. - 09:55:43 Előzmény Melchiades333
(4/11)
Kiváló darab, telt házas elõadás.Különösen Nagy Ervin volt jó, de mindenkit dicséret illet.
10/10
Melchiades333 2008 dec. 14. - 23:47:48 10/10
(3/11)
Hibátlan darab, hibátlan rendezés, hibátlan színészi játék. Mindenki nézze meg!
eugénia22 2008 ápr. 30. - 21:49:06
(2/11)
Láttam az elõadást.Jók voltak a színészek,a sztori,a díszlet,a poénnok,a jelezek,mondhatom,hogy az egész elõadás.Sajnos az elejérõl lemaradtam.Megkapták, a nagy tapsot,amit értek is.Csányi valahogy nagy volt,eddig csak egy közepes színésznek tartotam,de mintha színházban kezdene jobb lenni... Kár,hogy Szávai Viktória márcsak a végén jött fel a színpadra,kevés szerepe volt,de a nézõtérrõl nekem még szimpatikusabb volt.Kovács Patrícia,nagyon kedves volt velem az autogrammnál,de nem tudtam vele sokkat beszélni.És az elõadásson is jó volt.Nagy Ervinrõl eddig is az volt a véleményem,hogy jó színész.Wéber Kata meglepûen jó volt,bár láttam filmben is, és ott is jó volt.Marjai Virág pedig szimpatikussá vált nekem,így a színpadról.Jó elõadás volt,vicces,és mély is.És a színész választás is jó volt.Nagy élmény volt nekem,talán még egyszer valamikor megtudom nézni.
eugénia22 2008 ápr. 28. - 14:47:12
(1/11)
Nemsokára megnézem.Remélem jó lesz,bár csupa jót hallottam róla.És a színészek,mint Kovács Patrícia,Szávai Viktória,Nagy Ervin,sok jóval kecsegtet.Tervezem,hogy autogrammot is kérek tõlük.Majd megírom a véleményemet, miután láttam.Ha,látta már valaki, megírhatná nekem,hogy milyen volt.