10/10
Desire_ 2016 jún. 20. - 00:22:37 10/10
(64/84)
a vigszinházban ment Papp Verával, zseniális volt, ahogy Streep is az,nem véletlenül filmesitették meg a darabot, mély mondanivalóval remek darab
Caline 2015 ápr. 05. - 22:53:22
(63/84)
Szuper volt!

Sokan írták, hogy M.Streep túl sok -de szerintem nem - ha idegesítõ, gonoszkodó, hatalmaskodó karaktert akarunk ,hát megkaptuk tõle! Méghozzá felejthetetlenül!
Julia Roberts-et nem szeretem, ahogy játszik. Félreértés ne essék, szeretem sok filmben, de ebben nem. Mondjuk, a figurát pont ilyen nem-szerethetõnek szánták, valószínûleg. (...)
olahmiki1959 2015 márc. 17. - 15:07:02
(62/84)
Óvakodjatok tõlem!...
Váááá!...:)
tortura 2015 márc. 17. - 14:50:01 Előzmény Edmond Dantes
(61/84)
Kösz, nem kell. Egy másik filmnél már szintén megvillantotta éles elméjét. Annyi elég is volt belõle.
9/10
offtopic
Edmond Dantes 2015 febr. 18. - 11:25:58 9/10 Előzmény tortura
(60/84)
off
Jaaaj, hát!
Az elõzõ életébõl hozta õ maga:
http://forum.port.hu/profile.php?mode=viewprofile&user_id=545361
csak mire ideért, fiatalodott 6 évet...folytassam?
offtopic
tortura 2015 febr. 15. - 14:39:27
(59/84)
Atyaég, ezt a förtelmet hol olvastad? Csak kíváncsi lennék, ki adja a nevét egy ilyen íráshoz.
jetdrive 2015 febr. 07. - 17:40:50
(58/84)
Nem volt kedvem végignézni. Kiváló játék, remek színészek, de vontatott, kellemetlen hangulatú, és már nem érdekel a más nyomora. Ja, hogy ilyen az élet?! Akkor elég abból egy löket.
9/10
sanderb 2015 jan. 19. - 12:48:44 9/10
(57/84)
Számomra a legnagyobb erénye a filmnek, hogy minõségi szerepekkel ajándékozza meg a szereplõ színésznõket. A minõség alatt a karakterek összetettségét, mozgását, fejlõdését értem. Továbbá kiemelem a dialógusokat, monológokat is, mert ezek is kifejezetten élvezetesek, színvonalasak a mûben. Mint film ( mert hogy eredetileg színdarab), nekem kifejezetten tetszett, ha akarom, remek vasárnap délutáni kikapcsolódást nyújtott. Az értékelés nem teljes, lehet még sok mindent minõsíteni ebben a filmben. 10/9
tortura 2015 jan. 13. - 18:02:19 Előzmény Monte Cristo
(56/84)
Igen, mindenhol, ahol ezen a nicken jelenek meg, azt hiszik, hogy a film miatt van, pedig nem. Más a kútfõ...
Egyébként én is láttam, igaz már régebben, jó film volt.
Ez viszont nem tetszett, de nem baj.
tortura 2015 jan. 13. - 18:00:45 Előzmény kisbogáncs
(55/84)
OK. Nem is vettem zokon, csak megjegyeztem.
6/10
kisbogáncs 2015 jan. 09. - 17:18:51 6/10
(54/84)
jaja,véletlenül válaszoltam neked,szimplán akartam írni kommentet :)
Monte Cristo 2015 jan. 09. - 16:36:40 Előzmény tortura
(53/84)
OFF
Nem akarok más helyett válaszolni, csak tippelek: a nickedre célozhat, sztem te is láttad a filmet:
http://www.port.hu/tortura_misery/pls/w/films.film_page?i_film_id=41189
Príma film, szédületes alakítás...Oscar.

ON
Nem vagyok egy primer Vígszínház-fan, de itt két olyan filmrõl folyik az eszmecsere, amik a Vígben mennek és tényleg nagyszerû produkciók, mind2t láttam. (Születésnap = Az ünnep ott)
tortura 2015 jan. 09. - 15:40:26 Előzmény kisbogáncs
(52/84)
Nagyjából ugyanezt írtam én is....
6/10
kisbogáncs 2015 jan. 05. - 16:36:08 6/10 Előzmény Sadenal
(51/84)
Egyetértek, a Születésnap sokkal jobb és durvább is:)
6/10
kisbogáncs 2015 jan. 05. - 16:34:12 6/10 Előzmény tortura
(50/84)
hát..nekem sajnos nem jött be ez a film,pedig szeretem a drámákat. túl sok és mégis kevés..és ez tényleg igaz Meryl Streep játékára is,akit egyébként imádok,de itt valahogy nem hozta magát. Az általam kevésbé kedvelt Julia Roberts szerintem itt túlszárnyalta konkrétan. Lehet,hogy a forgatókönyvvel is volt bajom,a cselekmény vezetésével, de olyan összevisszaságot éreztem. Értettem a lényegét,és durva a sztori, a dráma mégsem jött át. Szerintem túl sok volt a szereplõ, feleslegesnek találtam ennyi családtagot:) Ráadásul mintha elfelejtették volna befejezni. Tudom,néha a fantáziára kell bízni,de itt nekem ez hiányzott. Pozitívum az operatõri munka,sok kép jó volt benne. Szóval nekem ez csak egy erõs 5-ös.
pihes 2015 jan. 05. - 16:01:24
(49/84)
Jó szereplõválogatás, hiteles alakítások. Egyik dologból, következik a másik. Nem volt rossz.
Túl van ez a film értékelve.
tortura 2014 dec. 30. - 15:52:32 Előzmény Nagy1A
(48/84)
Sajnálom, de nem értem a kérdést. Biztos bennem van a hiba.
7/10
Sadenal 2014 dec. 30. - 01:59:25 7/10
(47/84)
Nekem néhol kicsit soknak tûnt Streep játéka és emiatt maga a dráma is sok volt olykor, holott imádom az ilyen kamaradráma filmeket. A szereplõk remekek voltak, de ha családi perpatvar akkor a Titkok és hazugságok meg a Születésnap veri ezt a filmet. Nálam.

7/10
10/10
swadarshan 2014 dec. 27. - 10:58:59 10/10
(46/84)
nem tudom hogy korosztalyos lenne a film. talan. elhiszem hogy jo a szinhazi darab, de a film az egy teljesen mas kategoria. hihetetlenul ritka az olyan tokeletes film mint ez is. amiben minden rendben van es minden a helyen. a rendezes, a forgatokonyv, a kepek, a diszlet, a szineszek, a szinjatek es az osszes tobbi reszlet, minden.
amirol szol a film az a valo elet, es ugy velem van egy erdekes szal benne, amitol sokak szamara visszataszitova valik: ez az oszinteseg es a takargatas/hazudozas utkozesei.
ez pontosan az amivel az emberiseg ma kuzd a vilagban mindenhol, en legalabbis azt tapasztalom, hogy amikor az oszintesegre kerul sor, akkor az emberek leggyakrabban vedekezni, "vissza"tamadni, menekulni (stb) kezdenek.
az az oszinteseg, amiben felvallalom onmagamat, a gondolataimat es az erzeseimet, mindazt aki es ami vagyok, leplozetlenul - na ez manapsag nem eppen egy tarsadalmilag elfogadott viselkedes minta... ezert tudom megerteni hogy sokaknak nem tetszett az amirol a film szol.
en remekul szorakoztam, elhiszem hogy a szinhazi darabot meg viccesebbre csinaltak, de szamomra a film is tele volt mulatsaggal, jokat nevettem mikozben teljesen eletszeru jeleneteket lattam, egyaltalan nem talaltam elgondolkodtatonak (de talan megertem ha mas szamara az volt), nem volt vontatott sem a film, teljesen magaval ragadott, eszre sem vettem hogy eltelt tobb mint 2 ora, csak akkor dobbentem ra amiutan vege lett a filmnek...
hatarozottan felemelo volt.

elnezest hogy hosszura nyujtom, az elozo hozzaszolasok miatt van. erdekesnek talaltam hogy tobbek szerint a foszereplo anya karakter egyesek szerint el volt tulozva, szerintem ok meg nem talalkoztak eletukben drog fuggovel, aki raadasul harom felnott lany anyja, aki megprobalt mindent jobban csinalni mint ahogy azt a sajat szuleitol tanulta, de rajott hogy nem sikerult semmi es magaramaradt. szerintem semmi tulzas nem volt az alakitasban sem, es nekem maga a szerep is tetszett nagyon. az is furcsa volt meg, hogy akik elcseszettnek ertekeltek az anyat, mintha tudomast sem vettek volna arrol az apro momentumrol, amikor betekintest kaptunk az o hajdani gyerekkoraba...

hat az biztos hogy izlesek es pofonok. en egyaltalan nem ajanlanam ezt a filmet mindenkinek. mint a pelda is mutatja, sokakat messzire uldozne az ilyesmi, ettol meg nalam 10 pontos ritka film.
Nagy1A 2014 dec. 25. - 19:10:41 Előzmény tortura
(45/84)
Csak nem Kathy Bates inspiráció?