Téma: Az egyetlen

7/10
Rahar 2013 máj. 30. - 14:34:59 7/10
(60/80)
Én nem fogok vitatkozni és próbálni meggyõzni senkit, hogy léteznek-e vagy sem párhuzamos univerzumok, bár ismeretterjesztõ csatornákon nem egy tudományos vagy annak tûnõ mûsorban elhangozott, hogy léteznek és ez nem hipotetikus teória.
Alapvetõen nekem tetszik a film, bár lehet, hogy agyatlan akciófilm. Ám aki annak tartja az ajánljon nekem agyas akciófilmeket. Tetszik a történet, a cselekményvezetés is végig lekötött. A színészeket nem tartom hiteltelennek, szerintem megfelelõen játszották a szerepeiket.
SoloIcewind 2013 máj. 30. - 08:02:46 Előzmény vuist
(59/80)
Léteznek a szellemek, és az alternatív valóságok is, sõt még nagyon sok minden más is, amitõl égnek állna a hajad. Ha olvasmányos formában vagy erre kíváncsi, a MEK-ben találsz egy dark fantasy-nek álcázott valamit - valójában ez egy hipotézis, amit nem tudsz megdönteni. Kvantumfizikával teljes összhangban áll, mellesleg. Alexander Wolf "Vámpírkard" és "Solo Játékai", a harmadik rész nem publikus, talán nem minden ok nélkül.
offtopic
Kenshitora 2013 febr. 10. - 13:53:40 Előzmény ULTIMATE
(58/80)
Nikola Tesla, (1856-1943), horvát fizikus, feltaláló, villamosmérnök, filozófus
Életében 146 szabadalmat (ebbõl 112-t az USA-ban) jegyeztek be a neve alatt. Róla nevezték el a mágneses indukció SI-mértékegységét (lásd: tesla).
A világ egyik legjelentõsebb és leghíresebb tudósa és feltalálója, tevékenységét elsõsorban az elektromosság, mágnesesség és gépészet területén fejtette ki. Több fontos elméleti és gyakorlati részecskefizikai és gravitációs kutatáson kívül a nevéhez kötõdik a többfázisú villamos hálózat, a váltóáramú motor, az energia vezeték nélküli továbbítása, az energiatakarékos világítás, a távirányítás, a nagyfrekvenciás elektroterápiás készülékek, a napenergia-erõmû és más megújuló energiaforrással mûködõ berendezések, valamint a rádió feltalálása is.
Munkássága jelentõsen hozzájárult a második ipari forradalomhoz, és döntõ mértékben meghatározza jelenkori gazdasági és társadalmi életünket.
Nikola Tesla kísérletekre alapozott gravitációs elméletének (Dynamic Theory of Gravity) birtokában élesen kritizálta Einstein relativitáselméletét, annak is elsõsorban a szerinte logikailag hibás alapfeltevéseit.

CERN-intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/CERN

antianyag
http://hu.wikipedia.org/wiki/Antianyag

foton
http://hu.wikipedia.org/wiki/Foton

kvantummechanika
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kvantumelm%C3%A9let

kvantumgravitáció
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kvantumgravit%C3%A1ci%C3%B3

Mindezek a régmúltban is már jelen voltak, de akkor még nem intézetekben tanulmányozták, hanem magában a természetben, és a régen élt emberek is éppúgy megértették, mint a mai tudósok csak éppen máshogy nevezték el a dolgokat. Nem új dolgokat fedeztünk fel, hanem a régi elfelejtett dolgoknak adtunk új neveket. Amitõl persze maradtak azok amik csak a nevüket változtattuk meg. :-)
vuist 2013 febr. 10. - 12:27:46 Előzmény ULTIMATE
(57/80)
Jaja,a fizikusok aztán mindent tudnak :)
Rengeteg dolgok 'bizonyítottak' emberek már számtalanszor,többek közt azt is,hogy a szellemek léteznek,én mégis úgy gondolom,hogy ez is csak kitaláció.Majd ha látom a saját szememmel ezeket a dolgokat,akkor elhiszem,addig meg pár fizikus(aki valószínûleg sci-fin nõtt fel) szavát nem fogom komolyan venni.
ULTIMATE 2012 szept. 26. - 15:20:52 Előzmény pcujsag
(56/80)
A fizikusok épp napjainkban találják a legtöbb bizonyítékot, hogy valószínûleg tényleg léteznek alternatív valóságok :P Ami azt illeti, a legújabb kutatások egyre inkább azt mutatják, hogy azok az elméletek, amik nemrég még legfeljebb a sci-fik témájául szolgálhattak, nem is annyira alaptalanok. Ráadásul minden felfedezés kétszer annyi kérdést vet fel, így naiv dolog lenne azt képzelni, hogy a fizikusok mindent tudnak.
pcujsag 2012 jan. 23. - 21:45:09
(55/80)
Na ez egy egy hatalmas mellétrafálás, mert nincsenek semmilyen párhuzamos univerzumok alteregókkal és röhelyes hogy ilyeneken elmélkednek emberek, a fizikusok ezt tudják
Kenshitora 2011 júl. 25. - 15:12:18 Előzmény ULTIMATE
(54/80)
OFF
Szerintem te jársz eddig a legközelebb az igazsághoz, bár vannak hiányosságok, ill. félre értelmezések. :-)

Például a Nagy Univerzumban nincsen olyan, hogy véletlenek. Minden, ami történik annak célja van még akkor is ha jelen pillanatban ennek nem értjük az okát.
OFF

A film szerintem jó! 10/8
7/10
ariskerase 2011 jan. 09. - 14:06:04 7/10
(53/80)
Egyszer meg lehet nézni.
ULTIMATE 2010 szept. 26. - 22:24:01
(52/80)
Persze, a filmet nézésre találták ki. De van akinek extra-szórakozás, ha kicsit elmerül a film világának elméletében :)
10/10
KisCsako88 2010 aug. 18. - 16:48:34 10/10
(51/80)
Fárasztó ez a sok túlspilázott elmélet...inkább mindndenki csak nézze és élvezze a filmet, mivel nem rossz a film. Amúgy az elõttemszólók elméletei is jónéhányhelyt sántítanak de most nincs sok értelme ezt magyarázgatni...
ULTIMATE 2008 dec. 12. - 19:43:38
(50/80)
Én igazából úgy képzeltem, hogy van többmiliárd egymástól független univerzum, és néhány (véletlenül, vagy valami Isten miatt) tartalmaz hasonló, vagy megeggyezõ elemeket. Am a filmbõl kiderült hogy az alteregók gyökeresen eltérhetnek egymástól (szeméiség, élet, és néha kinézet) így szerintem az alteregókat igazából maga a közös energia-készlet köti össze. Az új alteregókat meg úgy értem, hogy mivel a filmben is a "rendszer" szót használták, biztos van valami természeti mehanizmus ami megakadályozza hogy túl kevés alteregó legyen, ha meg néha-néha mégis elõfordulna, akkor azokra ráfogják hogy parafenoménok:P Na, én valahogy így képzeltem. :)
offtopic
Danner 2008 dec. 09. - 22:29:53 Előzmény ULTIMATE
(49/80)
Igazából már ott elrontották, hogy ráerõltetik az alteregó témát a párhuzamos univerzumokra :) (ez a Sliders-re is igaz, de azért még jó sorozat)

Habár konkrétan elhangzani nem hallottam egyikben sem (vagy csak elfelejtettem), de számomra az egyetlen elképzelhetõ magyarázat a párhuzamos valóságok jelentõs hasonlóságaira az, hogy a párhuzamos univerzumok "egy tõrõl fakadnak", azaz valameddig egyek (vagy ugyanolyanok) voltak, aztán fokozatosan szétváltak, azaz elkezdtek más dolgok történni bennük, az események más-más irányokat vettek, alternatívákat létrehozva. Kezdeti apró különbségek késõbb jelentõs eltéréseket eredményeznek. Nem kell nagy képzelõerõ ahhoz, hogy belássuk, elõbb-utóbb ez kihat a párválasztásra is: nem (úgy) találkozik két személy, ezért nem jönnek össze, nem lesz közös gyerekük, hiába van családjuk egy másik valóságban. Azoknak a gyerekeknek hogy tudnánk megfeleltetni alteregót? És idõvel, ahogy egyre "eltávolodik" egymástól a két univerzum, már alig-alig tudunk alteregókat felmutatni. És itt még nem is számoltunk a (vitatott) véletlennel: ha két univerzumban két Yurrow gurít egy-egy kockával, ugyanannyit kell dobniuk? Ha már van némi különbség a két univerzum között, akkor igen valószínûnek tartom, hogy más jöhet ki. Az utódnemzésben is hatalmas szerepe van a véletlennek, tehát ha még össze is jön egy-egy pár két univerumban, lehet, hogy másmilyen gyermekük születik. Mindezzel azt akarom érzékeltetni, hogy két univerzum alteregóiról leginkább csak azok kapcsán beszélhetünk, akik még e két univerzum különválása elõtt születtek. A szétválás után egy idõvel valószínûleg nem tudunk megfeleltetéseket találni az emberek között, így a film erre épülõ életenergia-áramlós elmélete is megbukni látszik.

A Slidersben is voltak példák olyan világokra, melyekben a különbségek a régmúltba nyúltak, így az alteregók megléte kétségbe vonható - ám azok mégis felbukkantak.

De most már ideje, hogy reagáljak a te elképzelésedre, ha már neked válaszolok :)
Úgy érted az új alteregók születését, hogy valamely univerzum megkettõzödik, így a bennük élõ emberek is? De mindkettõben ugyanolyan idõs marad Joe bácsi (hogy egy másik példát tekintsünk :) ), így akárhogy osztódik, elõbb utóbb meghal az összes vénségükre. És az utolsók megtapasztalhatják az energiasûrûsödést. Vagy arra apellálsz, hogy az utolsó tucat Joe bácsi mindig épp egyszerre hal meg? :) Ez nem valószínû. Ahhoz pedig nem keletkeznek elég gyorsan új univerzumok, hogy mire észbe kapna a néhány megmaradt szuper-joe, addigra ismét túl sokan lennének, hiszen még csak százas nagyságrendet ért el az univerzumok száma az évmilliárdok alatt.
ULTIMATE 2008 dec. 08. - 13:41:11
(48/80)
Bocs, 124 :P
ULTIMATE 2008 dec. 08. - 13:37:56 Előzmény Danner
(47/80)
Ezen én is elgondolkodtam, de ezt is ki lehet magyarázni :) Ugye a filmben az van hogy folyamatosan születnek új univerzumok. Ezekben pedig új alteregók. Tehát mira feltûnne az energianövekedés születnek új alteregók és így visszaál. Például a filmben lévõ példát tekintve: Ha minden évben meg is hal egy Yurrow, akkor is 324 évbe telne mire egyedül marad, ez idõ alatt pedig könnyen vissazál a rend. Yurrow azért tudta felborítani az egyensúlyt, mert a multiverzum természeti törvényeibe nincs belekalkulálva a dimenzió-utazás, és hogy valaki ezáltal módszeresen legyilkolhatja ugyanazon személy alteregóit. Na, így már rögtön másként fest ugye? :)
Danner 2008 dec. 07. - 20:36:00
(46/80)
A sci-fi filmekben mindig láthatunk olyan elemeket, melyek a fizika jelenlegi állása szerint vitathatók, cáfolhatók. Ezeken nem kell fennakadni, a mûfaj sajátossága, hogy a saját törvényei érvényesülnek benne. Probléma akkor van, ha már ezeknek is ellentmond.
És ebben a filmben bizony van pár súlyos következetlenség. Ezeket már korábban kifejtettem, de kicsit érthetõbben leírom mégegyszer:

Ugyebár ha egy ember meghal, az energia szétoszlik a többi alteregója között.
A párhuzamos valóságokban másképp történnek a dolgok, így nem egyszerre dobják fel az alteregók a talpukat mindegyik dimenzióban, mert annak a valószínûsége gyakorlatilag 0.
Ezekbõl viszont az következik, hogy az "erõsödés", mit fõhõsünk és alteregói tapasztalnak, nem egyedi eset, hanem minden emberrel megesik, hiszen ahogy halad az idõ, és az emberek alteregóik lassanként meghalnak valamilyen módon, a megmaradtak egyre erõsebbek lesznek!
A filmbõl viszont az derül ki, hogy ez arrafele sem megszokott jelenség. (Asszem Jet Linek mondja valaki, hogy ahogy korosodunk, egyre gyengébbek leszünk, nem pedig erõsebbek)
Attól is rettegtek, hogy mi lesz, mikor már csak egy alteregó marad (ajjaj összeomlik a multiverzum jajj), pedig a fentiekbõl látható, hogy ez mindennapos.
1/10
inky 2008 dec. 07. - 19:03:20 1/10 Előzmény OsziZsolti
(45/80)
Azt nem mondtam, hogy nincsen más univerzum, csak azt hogy nem a mi univerzumunkat másolja, ez a párhuzamos univerzum csak egy fikció, semmi alapja nincsen, temészettudományos evidencia hogy nem léteznek. Az hogy minden pillanatban sokszorozódna a mi univerzumunk még az energiamegmaradásnak is ellentmondana, a relatívitás konkrét tényeken alapszik, ne keverjük õket
neurock 2008 dec. 06. - 22:40:59
(44/80)
Nézd meg a Tûzparancsot! Reklámok szerint fõszereplõ S.Stegal. Talán 20 percet él!
bodri_ 2008 dec. 06. - 22:26:40
(43/80)
Akkor nézzed meg a "12 majmot". Bár ott csak a végén bukik el értelemszerûen, de addig is szerencsétlenkedik.
OsziZsolti 2008 dec. 06. - 22:14:54
(42/80)
Lehetséges hogy van más univerzum.Nem is egy és az már multiverzum.Lássuk be senki sem tudja hogy van e vagy nincs.Én nem lennék olyan biztos abban hogy nincs.Álltalában mindennek van valami valóságalapja.Gondoljunk csak Einstein Relativitas elmeletére!!!!!
1/10
inky 2008 dec. 06. - 21:33:08 1/10
(41/80)
Valójában nincsenek is párhuzamos univerzumok, értelme nincsen a cselekménynek sem, nem is találkozhatnának egymással