Téma: Az egyezség

8/10
NaNaWe 2018 dec. 01. - 23:14:34 8/10
(18/18)
Sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Alapból utálom az ijesztgetős filmeket, ezt is csak a motoros csaj miatt néztem meg, illetve így szereztem egyáltalán tudomást róla.
A főszereplő nagyon dögös és a motorja is szép, szóval emiatt is megérte megnézni.
Az elején én is elvesztettem a fonalat, hogy melyik szőke nő kicsoda, de aztán kitisztult a kép.
Annak meg külön örülök, hogy a film végére a hajhosszabbítás is értelmet nyert, mert amúgy elég gagyin volt felrakva. (Nem vagyok fodrász...)
3/10
pihes 2016 febr. 05. - 14:52:45 3/10
(17/18)
Hmmm, 6,2-es átlag, egy próbát megér... hát, nem.
Rendkívül monoton, és már, ettõl kezdtem megijedni.
Nem is tetszett.
8/10
oimuka 2016 febr. 05. - 08:05:03 8/10
(16/18)
Nem egy hollywoodi szuperprodukció, az tény, de horror kedvelõknek kötelezõ darab. Nem szoktam félni horror filmeknél, de ennél bizony fo...m. Van jó néhány logikai hiba benne, de ezt nézzük már el a film készítõinek. 8/10
wer er 2014 okt. 05. - 19:31:06
(15/18)
Nagyon jó film . Jól megteremtették a hangulatát .Az effektek is tetszetek .Kicsit vontatott de elkapott a film hangulata .És a vége különösen jó volt .Megérte megnézni .
9/10
wheeler146 2014 okt. 04. - 10:22:32 9/10
(14/18)
Részemrõl teljesen jó volt a film! Megadta azt a kikapcsolódást amit vártam tõle. Pontosabban fogalmazva, többet is adott. Számomra teljesen ismeretlen volt a film, soha nem halottam róla, a színészek nem igazán ismertek benne. Ezért nem voltak nagy elvárásaim. Ennek ellenére tökéletesen kikapcsolt. Majdnem el is késtem miatta egy fontos találkozóról! Asszem ennél jobb bizonyíték nem kell arra, hogy érdemes megnézni.
Egy kellemes borzongás borítékolva van.

Az eleje egyébként tényleg egy picit kavar, tök hasonló nõi arcok és nevek, nehéz kibogozni, ki kicsoda. De 15-20 perc után már okés.

Spoiler:

Szerintem a végén nem éled fel a gyilkos (nem marad életben). Egyszerûen csak álmodja a csaj, hogy még mindig figyelik. Nehéz is lenne egy ilyen eseménysorozat után lazán aludni!
gladiolus 2014 ápr. 22. - 22:48:34 Előzmény frenchbullie
(13/18)
Áhá, szóval megbírkóztál vele azért. Hehe. Gratulálok. :-)
Na igen, hát pontosan ez az, hogy elsõ nézéskor elaludtam én is, aztán mérges lettem,és beletekertem, mert youtube-on néztem, mondván, hogy nem igaz, hogy nem szól már ez a film valamirõl. Na most nem kellemetlen az, hogy az ember egy thrilleren elalszik? Az önmagában is kritika, némi éllel.
Na és akkor utána egyszercsak beindult a cselekmény, és akkor már felébredtem. Sõt, meg is néztem, és egészen érdekesnek is találtam. Hát igen, rendõrpajti pályafutása nem volt annyira tartós ebben a filmben. Alapvetõen hülyeségeket csinált a lakásban, mert fotózgatott, nagy nyugisan, annak ellenére, hogy a csakugyan rémisztõ médiumlány megmondta neki, hogy van valami a házban, ami elszívja a fényt. Én nem mászkáltam volna ott egyedül éppen ezért. De õ hõs, de õ hõs. Na tessék, püff neki.

Érdekes ez a koncepció, amit kitaláltál, hogy esetleg szellemi síkon folytatta tovább a létezését a pasi, erre nem is gondoltam. Az viszont súlyos tévedés lenne, ha ezt a történetet még esetleg folytatni akarnák, ezt nem támogatom. :-)
Igen, gusztustalan kajamaradékok voltak a lakásban, persze alapvetõen igénytelen volt ez a gyilkos, rakhatott volna némi rendet maga után, és ha feljönnek a hangyák? :-)
Egyékbént az az érzésem támadt, hogy a retyón ülés megvédelmez a haláltól, legalábbis a filmben ezt sugallják, hiszen elvileg ezen helyzetben valami maitt nem támadt rá a csajra. Tán volt benne némi szeméremérzet, vagy mi...Milyen kis illedelmes.
frenchbullie 2014 ápr. 21. - 07:05:21 Előzmény gladiolus
(12/18)
Szia! Kétszeri-háromszori nekifutásra,( mivel mindig elaludtam), de végignéztem a filmet.

Spoileres!!!

Azon gondolkoztam, hogy az asszony is terhelt lehetett kissé, hogy képes volt a házban rejtegetni a fickót.

Az is felvetõdött bennem, hogy Judas tényleg meghalt, mivel homlokon lett lõve, így nem feltámadt, hanem azontúl szellemalakban élt tovább. Talán ezt próbálták illusztrálni a filmcsinálók az utolsó képpel, nem lehet? És a folytatásban majd a szellemek gigászi harcának lehetünk tanúi, ugyanis visszatér a nõ szelleme, mert rájön, hogy a gyilkosa most már egy pályán mozog vele... Vagy valami ilyesmi... Ez persze csak kósza ötlet részemrõl:-)

Én már a vécés jelenet elõtt megakadtam azon, hogy a fiatal szõke, Annie visszatuszkolta az üvegbe az uborkát, ami leesett a földre, ahelyett, hogy kidobta volna:-) Nem ez a lényege a filmnek, persze, de akkor is... Nem mennék hozzá vendégségbe, na...
Fekete hajú, ijesztõ nõnek ott volt a médium lány, úgyhogy nem hagyták ki ezt a sablont sem:-) Volt olyan riasztó, mint egy szellem, azt hiszem.

Meglepõdtem azon, hogy Casper Van Dien mennyire megférfiasodott, valahogy fiatalabbnak rémlett:-) Ezen egy jó darabig elrágódtam, aztán arra eszméltem, hogy már ki is gyökölték a filmbõl, azt hittem nagyobb szerepe lesz.
gladiolus 2014 ápr. 10. - 18:22:50
(11/18)
A filmmel kapcsolatos véleményem eléggé sokrétû, de azt gondolom, hogy triller kategóriában mindenképpen nézhetõ, és a jobbak közé sorolnám. Habár némileg egy kicsit nehezen, vontatottan indul, ezért voltak is részletek, amelyek csak második nézésre álltak össze bennem. Az elején kicsit keverhetõ volt, hogy melyik névhez melyik csaj tartozik.

SPOILER*****
Akkor kezdem a szapulással. :-)
Szóval itt azt hiszem, elmondható, hogy az elmebaj örökletes a családban. Kedves mama egy vékony fallal választ el egy elmebeteg gyilkost? Mindegy, milyen erõsek benne a családi érzések, két kisgyerek mellé nem pakolunk be egy ilyen veszélyes személyt. Ha meg akarjuk védeni, amit egyébként abszolut nem érdemel meg, akkor elvisszük egy lakatlan házba, oda bezárjuk, viszünk neki kaját, és köszönje meg, hogy nem jelentjük fel, de ne tudjon kijönni.

A másik durvaság: az egésznek az a lényege, hogy a szellem szeretne revansot vetnni. Namármost a pasi úgy tünik, meghal a végén. A szellem távozik, mert elvégezte a feladatát. Akkor kérdezem, hogy egy viszonylag normális, épkézláb rémsztorit miért kell ezzel a kommersz tétellel elszúrni, hogy a pasi mégiscsak feléled? A szellemnek errõl tudnia kellett volna, és nem lett volna szabad elmennie a házból. Olyan dinka, hogy nem tudja megkülönböztetni az élõt a halottól? Fárasztó.

Mi az, hogy nem veszi észre a pasas, amikor tápászkodik fel a pincébõl, hogy ott áll egy csaj a szobájában? A való életben azonnal kiszúrta volna, és nincs kötözés, nincs halogatás, abban a pillanatban lesújtott volna.
SPOILER vége***

Valaki kifogásolta, hogy nem húzta le a csaj a WC-t. Hát kérdezem, ha te ülsz a klotyón, és váratlanul elhalad az ajtód elõtt egy idegen ember, éaki ritka rusnya és ijesztõ, és benéz rád, te lehúznád? A saját kis maszek infarktusoddal lennél elfoglalva, hogy ki a frász volt ez itt? Se köpni, se nyelni nem lehet ilyenkor szerintem, bár ez egy igen ritka helyzetkomikum, hála az égnek.

Most folytatom a dícsérettel: A fõszereplõ csaj logikusan viselkedett, bátran, hõsiesen, értelmesen cselekedett, nem volt bosszantóan kétbalkezes. Mert más filmekben nagyon sok ostobaságot elkövetnek, mire egy normális tettet is végrehajtanak, ez itt nem volt jellemzõ.

Charles Barlow dícséretesen rémisztõ fiúcska, cukrot neki. :-) Általában férfi gonoszoktól nem ijedek meg annyira, mint eltorzult arcú, fekete hajú nõktõl, de tõle azért egy kicsit borzolódtak az idegeim. :-)

És végül még egyszer jónak találom az alapkoncepciót, amit szépen, logikusan le is vezetnek, némi bakival fûszerezve, természetesen. Mi is lenne velünk, ha egy film tökéletesre sikerülne.
szakii 2013 dec. 03. - 15:26:09
(10/18)
Maga a film nem lett volna rossz, ha nincs teli bakikkal és - mint írták - logikátlan dolgokkal...
Figyelhettek volna arra, hogy az elején a motorra a táskát fel se kötötte, még is fel volt kötve, a fagyit épphogy odahúzta maga elé, már ette is, ki se nyitotta, wc-t se le nem húzza, ki se törli... oké ,ezek még a kisebb bakik.. de amikor a végén lelövi a pasast, és az feléled, el se hiszem, hogy nem ment a rendõrségre szólni közbe, hogy hullákat talált, és a pasit lelõtte... szóval itt ez nagyon logikátlan volt.
7/10
hunstrider 2013 szept. 29. - 08:26:02 7/10 Előzmény Lajka12
(9/18)
szerintem a film jó

a vágás jó, a kamera jó, a jelenetek jók, a színészek jók, a zene kiváló
kicsit nehezen indul, és a sztoriban van egy-két logikátlan elem

nem az albakon kidobott idõ, hanem élveztem a filmet
6/10
muhay 2013 aug. 31. - 19:01:44 6/10
(8/18)
Egyszer mindenképp meg lehet nézni.Én díjazom azokat a filmeket amiket nem lehet a film felénél "megfejteni".Egy erõs 6 pont.
perry 2013 aug. 29. - 14:53:13
(7/18)
Szerintem is elég jó misztikus thriller, hol a valóság hol pedig a természetfeletti erõk jelenléte váltogatja egymást.
A szereplõk játékáról sem mondhatnám , hogy rossz lenne, de egy ilyen "sikolyos" filmnél ha csak nem "A" kategóriás színészrõl van szó lássad a Bostoni fojtogató (Tony Curtis) nem neves színészek alakítják a szerepeket.
Caity Lotz (Annie) igaz nem egy ismert színésznõ de ebben a szerepben meg tudja tartani azt a szerepet ami a zavarodott lányt ábrázolja aki nem tud mit kezdeni azzal a helyzettel amibe csöppent.
Szóval igazán újat nem hoz a film, de simán nézhetõ és még a felépítése is "logikus". Aki meg külön molyolni akar annak feladat képen ott van a kérdés: ki alakítja a nyomozót aki fénykorában nagy hõs volt ? :)
Lajka12 2013 ápr. 01. - 06:32:07
(6/18)
Érdekes is lehetett volna, ha nem lett volna tökéletesen logikátlan. Aki még sosem látott horrorfilmet, annak ijesztõ lehet, egyébként elég harmatgyenge.
***SPOILER*** Komolyan, soha, senkinek, egyszer sem tûnt fel a családban, hogy a házban az alaprajz szerint kell lennie egy plusz szobának? Soha, senki sem vette észre a bazinagy lyukakat a falán, és kukucskált be? A drága Charlie bácsi évekig úgy lakott együtt a családdal, hogy soha, senki nem találkozott össze vele éjszaka a klotyóra menet, és senkinek nem tûnt fel, hogy õt is etetik? Soha, senkinek nem tûnt fel az ajtó, amin keresztül közlekedett? Arról nem is beszélve, hogy miért kockáztatta volna a kedves mama nemcsak a gyerekek, de a saját életét is azzal, hogy egy õrült sorozatgyilkost rejteget? És a gyerekek hogyhogy nem tudtak az anya testvérérõl, akit hivatalosan valószínûleg eltûntté nyilvánítottak, ergo a rendõrségnek keresnie kellett, ráadásul még fotókon is szerepel, névvel? Egy csöppet dolgozhattak volna még ezen a forgatókönyvön...***SPOILER VÉGE***
1/10
david135 2013 márc. 01. - 20:51:13 1/10
(5/18)
Hát szerintem ez a film rettenetes volt. Mintha egy némafilmet néztem volna végig. A sztori harmatgyenge volt, a színészi játék gyenge, szerintem ezt a filmet pl. a körrel egy lapon említeni is sértés.
9/10
Damcika 2012 nov. 23. - 03:21:06 9/10
(4/18)
Nekem is bejött,abszolút nem kiszámítható a sztori,végig csak a találgatás:)
10/10
tomcsi95 2012 nov. 04. - 01:01:09 10/10
(3/18)
Nagyon jó film,voltak egészen ijesztõ részek is, remélem lesz folytatása!
8/10
k11zoltan 2012 aug. 06. - 16:55:30 8/10
(2/18)
Kb 1 hónapja láttam, egy kicsit a körre emlékeztet, ahogy a csaj nyomozgat.
Nem rossz egyébként.
6/10
z4zie 2012 aug. 06. - 15:53:27 6/10
(1/18)
Az elején elég tévéfilm szerû, ZS kategóriát mutat, de érdemes várni! Jönnek a nacibarnítós jelenetek és a vége nagyon izgalmas, számomra meglepõ!