Istvánné Szabó Gizella 2015 júl. 28. - 12:22:19
(170/190)
Nekem is az a problémám, hogy mikor adják le az utolsó (V/13) részt?! Ugyanis a temetés közvetítése miatt eltolódott a sorrend 1 nappal. Azóta rendszeresen lesem, hogy pénteken (július 31-én) lesz-e folytatás?
Papp Sándorné 2015 júl. 28. - 11:28:41
(169/190)
Lehet, hogy én egy vén bolond öregasszony vagyok, de sehol nem találom, hogy mikor és hol fogják leadni a befejezõ 13. részt. Remélem, nem teszik meg, hogy ezt nem adják le, mert akkor már tényleg orvoshoz kell mennie a szerkesztõknek.
eIemes 2015 júl. 25. - 08:25:41
(168/190)
Anka feltette Jerzynek azt a kérdést (egyiket az ötbõl), amit egy nõnek sosem szabad kimondania.

http://web.cs.wpi.edu/~gogo/humor/hum_guys_gals2.html

Az öt kérdés:
1. Mire gondolsz most?
2. Szeretsz engem?
3. Kövérnek látszom?
4. Csinosabb nálam?
5. Mit tennél, ha meghalnék?

Ezekkel a kérdésekkel az a baj, hogy garantáltan óriási vitákat robbant ki, ha a férfi nem a megfelelõ választ adja. Ami, mondjuk ki: NEM az õszinte válasz.

1. Mire gondolsz?

A megfelelõ válasz kb úgy szól, hogy "Ne haragudj drágám, hogy elkalandozott a figyelmem, épp azon gondolkodtam, milyen meleg, csodálatos, törõdõ, figyelmes, intelligens és szép nõ vagy és milyen szerencsés férfi vagyok, hogy te lehetsz a feleségem." Ennek természetesen semmi köze nincs ahhoz, amire a férfi valójában gondolt, ami általában ilyesmi szokott lenni:
- Baseball
- Foci
- Milyen kövér a felesége
- Mennyivel csinosabb az a másik nõ
- Mire költené az életbiztosítást ha a felesége meghalna
A valaha hallott legfrappánsabb válasz egyébként úgy szólt, hogy "ha azt akarnám, hogy tudd, akkor nem csak gondoltam volna, hanem hangosan mondom."

2. Szeretsz te engem?

A korrekt válasz: "Igen." Akik szeretik a precízebb megfogalmazást: "Igen, drágám." A rossz válaszok széles spektrumot ölelnek fel:
- Azt hiszem, igen
- Jobban érzed magad, ha azt mondom, igen?
- Attól függ, mit értesz a szeretet alatt.
- Számít ez?
- Ki, én?

:::::
8/10
napraforgó 2015 júl. 20. - 17:40:37 8/10
(167/190)
Tettszett, hogy a miniszter hamar leforrázta az erõszakosan nyomuló Beátát.
Jerzy viszont eléggé idegbeteg, irtó gyorsan bepipul. A fia kamaszodik, elég kajla lett, az apja meg hogy bepipult. Azért azon csodálkozom, hogy nem talál szakácsként munkát valami étteremben. Talán nem lehetne séf rögtön, de ha valaki pácban van, ne válogasson.
eIemes 2015 júl. 16. - 16:04:59
(166/190)
"Attól, mert az ember kamasz, nem kell feltétlenül meghülyülni."

pedig igen. persze, nem egyformák a kamaszok sem.

"De hát itt mindig csak lelki életet élnek"

persze, a film egyébként errõl szól, ÉS NAGYON JÓL CSINÁLJÁK.
Jerzy féltékenységi rohamai HÁTBORZONGATÓAN ismerõsek voltak...
8/10
offtopic
napraforgó 2015 júl. 16. - 12:28:29 8/10
(165/190)
Off
Nem, a két fiam már jócskán kinõtt a kamaszkorból. De soha nem volt egyik sem ilyen dilis, hisztérikus. Attól, mert az ember kamasz, nem kell feltétlenül meghülyülni.

Szép is lenne, ha az élet célja nem a munka lenne - de legalábbis a szükséges velejárója - és az ember kedvére utazgathatna Dél-Európa országaiban (anyagi gondok nélkül!).
Anka anyagi helyzetén én is elmeditáltam. Az étterem bérleti díját az anyja, Wanda és Pola segítségével dobta össze. Az átépítésben Maciej jeleskedett (vajon grátisz?). A mûködtetésben Aldona, Colos és Zsilett is segített Polán és Irena baráti körén kívül. Gondolom õk sem ingyen dolgoztak napi 10 órákat.... A bevétel így 8-10 felé ment, mert a kopasz pincért is fizetni kellett.
Jerzynek még állása sem volt, amikor elutazott Anka után. Persze lehetett némi megtakarítása, de azt hamar fel lehet élni egy ilyen laza nyaraláson.

De hát itt mindig csak lelki életet élnek, az anyagiak nem számítanak.
eIemes 2015 júl. 16. - 11:01:31 Előzmény napraforgó
(164/190)
egyébként meg nem kell annyira csodálkozni a fõszereplõn. az élet célja nem a pedálozás.

---
engem inkább a szereplõk anyagi helyzetének inkoherens részlete lepnek meg. egyik oldalról láthatóan kõgazdagok, másik oldalról meg egy kicsi étterem nyitásához is úgy dobják össze a pénzt féltucatnyian.
eIemes 2015 júl. 16. - 10:39:52 Előzmény napraforgó
(163/190)
"Manja hisztirohama azért túlzás"

Van neked kamasz gyereked...? :-D
8/10
napraforgó 2015 júl. 15. - 13:03:33 8/10
(162/190)
Kicsit csodálkozom Ankán. Annyira akarta az éttermet és amikor végre elkészült, gyakorlatilag levette róla a kezét. Pedig mindenki melléállt, az anyja és annak idõs barátai, Pola és nem utolsósorban a Gyömbér volt szakácsgárdája.
Elõször Jerzy balesete tartotta távol a Só és Borstól majd magába zuhant a szerelmi bánattól. Végül a kibékülés hatására tûnt el két teljes hónapra, magára hagyva a csapatát.

Aztán hazatér nagy lazán, gondtalan hippi bakfisként és csodálkozik, hogy a többiek kiakadnak.

Manja hisztirohama azért túlzás õ már cirkuszolt egy strófát érettségi elõtt, most kommunikáció helyett sértõdötten elrohant.

Beátka és Mókuci kapcsolata némileg normalizálódott. De hogy ne legyen minden szép és jó, Bálnus menedékjogért folyamodik hozzájuk, mivel Fókuci félrelépett. Nevettem, hogy a nagypofájú tábornok hogy összement, most nem mer a vejével vitatkozni pláne kibabrálni.
eIemes 2015 júl. 14. - 17:14:27
(161/190)
Én senkit nem ismerek elég jól... Sajnos azokban az években, amikor tanulhattam volna, "kocka" voltam. Szolgáljon ez tanulságul a mai kockáknak :)
8/10
napraforgó 2015 júl. 14. - 08:28:00 8/10
(160/190)
OFF
Jahajj, lehet, hogy te nem ismered eléggé a nõket? No meg a férfiakat sem...

Ha egy nõ hányja-veti magát egy pasi elõtt - értem ezalatt, hogy kipakolja a kebleit, riszálja a fenekét, rebegteti a szempilláit, meg rázza a haját, stb. és még valamilyen verbális módon a pasi csodálatos, nagyszerû voltára is utal - hát kevés pasi van, aki azt mondja, hogy engem már 16-2o éve vár otthon a kedves, szolid feleségem, gyermekeim anyja, és nem vagyok vevõ a felhívásra.... Mert minden pasi szereti magát nagyszerûnek, csodálatosnak tudni, és ha egy kis liba ezt elhiteti velük... hát mennek a f@rkuk után....

Biztos van, aki ellen tud állni, de azért a többség... az bizony nem.
És ezt mi nõk tudjuk is, és rendszerint meg is bocsátjuk, csak a komolyra vált kapcsolatok bántják igazán a nõket. A kit szeretsz? Õt, vagy engem? a probléma. mert, ha már a nyilvánosságra került a dolog, akkor bizony "csak egy maradhat".
eIemes 2015 júl. 13. - 10:19:00
(159/190)
...és a nõk tényleg azt gondolják, hogy az átlag férfi "nem hagyja ki" a kínálkozó lehetõségeket...?
Ez elég lehangoló tapasztalatokra enged következtetni.

-------------

Egyébként... ha valakit (bármely oldalról) személyesen érint az a probléma, amivel Jerzy küzd, annak szeretném felhívni a figyelmét Paul Hauck Féltékenység címû könyvére.

http://www.scribd.com/doc/35409574/phauck-feltekenyseg

Vékony könyvecske, de nekem segített talpra állnom, amikor belefutottam egy ilyen kapcsolatba.
8/10
napraforgó 2015 júl. 13. - 06:08:24 8/10 Előzmény eIemes
(158/190)
Bizony. Ha egy nõ szerelmes, egy másik férfi a lába elé teheti a világot, lehozhatja a csillagokat az égrõl, a nõnek nem fog számítani. Talán titokban jólesik, de nem fog elcsábulni.

Egy nõ akkor válik megközelíthetõvé, ha érzelmileg elhanyagoltnak érzi magát, ha bizonytalan a férfi szerelmében.
eIemes 2015 júl. 12. - 09:32:31
(157/190)
"Normális nõ nem használja ki az épp adódó lehetõséget, ahogy az átlag férfi meg nem hagyná ki"

Ez nagyon jó :-) a nõk tényleg így gondolják?
8/10
offtopic
napraforgó 2015 júl. 11. - 13:11:09 8/10 Előzmény eIemes
(156/190)
A nõknek nem az igazságérzetük háborog, hanem azon dühöngenek, hogy a férfi nem bízik meg bennük. Gondolom, mert saját magukból indulnak ki... Normális nõ nem használja ki az épp adódó lehetõséget, ahogy az átlag férfi meg nem hagyná ki.
eIemes 2015 júl. 08. - 13:19:53
(155/190)
ja, nem tudok semmit, és ha tudnék, akkor se spoilerezném el.
csak arra gondoltam, hogy a szappanoperaszerzõk szeretik ilyen fordulatokkal zaklatni a nézõk lelkét.
pl. a nõk, akik azonosulnak Ankával, háborog az igazságérzetük.
8/10
napraforgó 2015 júl. 08. - 12:57:56 8/10
(154/190)
Hát nem tudom, mire vonatkozna a nyugtatás, visszaszerzi Jerzyt avagy végleg dobja. Én szenély szerint azt mondanám, tegyen egy próbát Maciejjel is. Legalább Jerzy megint féltékenykedhetne.... Dorota meg orvosnak nem becsületes.
eIemes 2015 júl. 07. - 15:23:44
(153/190)
megnyugtassalak...? :)
8/10
napraforgó 2015 júl. 07. - 14:58:54 8/10
(152/190)
Jerzy nem normális, hogy Dorota hazugságát rögtön beveszi, meg sem próbál meggyõzõdni a vaóságtartalmáról. Ha nem akarta Ankától megkérdezni, beszélhetett volna a barátaival, a munkatársaival, stb. Nem volt neki furcsa, hogy egy "csalfa nõ" miért ült az ágya szélén álló hónapig.
Én nem veszkõdnék ilyen dilis pasiért.
malvinkicska 2015 júl. 07. - 14:49:11
(151/190)
Te ügyesebb vagy köszönöm pedig sok helyen kerestem.