Téma: Az űrhajós

2/10
offtopic
tesz-vesz márc. 21. 12:09:16 2/10 Előzmény 4anyreg
(47/47)
folyamatosan jár a szád, de még mindig nem tudjuk egyértelműen, hogy sikerült felfogni, miért írtál hülyeséget, vagy elmagyarázzam még jobban?
7/10
4anyreg márc. 20. 22:17:16 7/10 Előzmény tesz-vesz
(46/47)
nem , hülye vok, nem olyan intelli, mint te, most éppen dolgozom az agyamon, ahogy javasoltad. Fantasztik beszélgetés volt köszi :), csak ilyen lazán, menőn tovább!
2/10
offtopic
tesz-vesz márc. 20. 19:54:11 2/10 Előzmény 4anyreg
(45/47)
most ne én legyek a hibás, ha hülyeségeket beszélsz. azt azért sikerült felfogni, hogy miért rossz a példád?
7/10
4anyreg márc. 20. 19:02:27 7/10 Előzmény tesz-vesz
(44/47)
Kiemelkedően surmó egy stílusod van, ez tök klassz, ha eleve ezt akartad (sikerült is)! Amíg hiányzik az alapvető emberi éned, addig ne fárasszuk egymást, menj keresgélni egy hozzád hasonló vitapartnert, akibe beleszállhatsz névtelenül, kedvedre... :)
2/10
tesz-vesz márc. 20. 16:00:41 2/10 Előzmény Umpika
(43/47)
ez egy faék egyszerűségű lelkiző film volt,senkit nem érdekel már, hogy valós pók volt, vagy hallucinált, az Én vagyok Anya viszont tényleg sci-fi, ami az egész civilizációnkról és az emberi történelemről szól. Akár a jövőnkről is, ha megértjük... :

https://kkbk.blog.hu/2025/01/10/sci-fi_en_vagyok_anya
2/10
tesz-vesz márc. 20. 15:55:04 2/10 Előzmény 4anyreg
(42/47)
nem adekvát a példád. dolgozz még egy kicsit rajta, meg az agyadon is. segítek:

"Letölteni a stream világában, ingyen nézni és nyüszögni, hogy nincs rendes film... Ez pont olyan, mint aki adót csal , de kiabál, hogy rá nem költ eleget az állam"

nem, ez inkább olyan, mint ellopni (lemásolni) egy autót, és utána szidni a gyárat, hogy lerobbant alatta a kocsi. látod , így kell jobb példát mondani.
akkor jobb lesz a kocsi? nem a filmnéző adójából csinálták a filmet. a jegybevételeket utána kapja, miután elkészültek, mondjuk ez a kocsira is igaz, de attól még lehet jobb kocsit és filmet csinálni.
2/10
offtopic
tesz-vesz márc. 20. 15:50:30 2/10 Előzmény punitive
(41/47)
Az Én vagyok anyát láttad? elég jó lett: https://kkbk.blog.hu/2025/01/10/sci-fi_en_vagyok_anya
2/10
tesz-vesz márc. 20. 15:49:42 2/10 Előzmény Pantagruel59
(40/47)
Az Én vagyok anyát láttad? elég jó lett: https://kkbk.blog.hu/2025/01/10/sci-fi_en_vagyok_anya
2/10
tesz-vesz márc. 20. 15:48:42 2/10 Előzmény m3246
(39/47)
vagy aki már túl van rajta. csöpi, a csecsemőnek minden új, aki már átesett a tini spleenen az már nem akarja újra átélni, mert gyerekes, értelmetlen, fárasztó, csak az idő megy vele
9/10
Lámai Dala márc. 14. 08:52:09 9/10
(38/47)
Qrva nagy film, qrva nagy mondanivalóval.
A spyder nagyon gatya lett, ezért 9-es.
Sandler végre átment actorba.
10/10
kritikus julianna márc. 08. 17:34:08 10/10
(37/47)
Aki ezt a filmet nem szereti, nem érti, nem értékeli az szimplán nem ért a művészethez.
4/10
Datolyaszilva 2025 dec. 31. - 18:40:33 4/10
(36/47)
Ez egy filozofikus hangvételű sci-fi dráma, amely Jaroslav Kalfař Spaceman of Bohemia című regényén alapul. Adam Sandler komoly alakítása-, és a film érzelmi mélysége dícséretre méltó, a film azonban sajnos sok helyen unalomba fulladásig lassú (és nyomasztó). a film egy rétegalkotás: aki nyitott a lassú tempóra és a pszichológiai mélységekre, annak általában tetszik, de a nagyközönség számára nehezen emészthető.

Azoknak a nézőknek ajánlott, akik szeretik a filozofikus, meditatív sci-fiket (mint a Solaris vagy az Ad Astra), és nem egy pörgős-izgalmas filmre vágynak. Akik a megszokott „vicces” Adam Sandlert várják, valószínűleg csalódni fognak, mert ez egy sötét és melankolikus dráma.

Létezett-e Hanus, a pókszerű lény? A film szándékosan nyitva hagyja azt a kérdést, hogy Hanus valóságos-e vagy csak Jakub képzeletének szüleménye, így mindkét értelmezés érvényes lehet, de a rendező és a regény alapján több támpontunk is van:
• Johan Renck rendező nyilatkozatai alapján Hanuš valódi lény, egy ősi utazó a világegyetem kezdetéről. Ugyanakkor elismerte, hogy a film lehetőséget ad arra is, hogy a néző Jakub, a magány okozta képzelődéseként vagy belső hangjaként tekintsen rá.
• Érvek a valóság mellett: Hanuš fizikai tárgyakkal is érintkezik (például a mogyorókrémmel); a film végén Jakubbal együtt lebegnek az űrben, ahol Hanuš fizikailag is megnyilvánul; az alapjául szolgáló regényben Hanuš egyértelműen létezik, sőt más űrhajósok is találkoztak már hasonló lényekkel.
• Érvek a képzelet mellett: a földi irányítás (Peter) soha nem látja Hanušt a kamerákon, és nem észlel semmilyen idegen jelenlétet; Hanuš gyakran Jakub gondolatait visszhangozza, és akkor jelenik meg, amikor az űrhajós mentális állapota a legmélyebbre süllyed a magánytól; Jakub a találkozás előtt pókokkal álmodik, ami utalhat arra, hogy tudatalattija választotta ezt a formát;
• Összegezve: Technikailag Hanuš egy létező földönkívüli a történet világában, de narratív szempontból Jakub lelkiismeretét és belső gyógyulási folyamatát szimbolizálja.

2/10
Atis88 2024 jún. 29. - 20:37:39 2/10
(35/47)
Komolyan nem értem miért kell olyan scifit csinálni ezredjére, is ahol a főszereplő magánéleti szerencsétlenkedését kell nézni. Az ember hozzáfog, hogy majd lát valami érdekes sztorit, erre semmi másról nem szól a film, mint a főhős elcseszett magánéletéről. Aztán meg sírnak a filmkészítők, hogy sorra buknak el ezekkel a fosokkal. Brühühü...
10/10
Umpika 2024 jún. 01. - 23:18:56 10/10
(34/47)
Nem értem mit értetlenkednek sokan itt. Ez nem egy Star Wars film, és nem is alienes, lövöldözős akciófilm. Ez egy film azoknak, akik ténylegesen szeretnek elgondolkodni és kianalizálni dolgokat. Nem csak arról szól, hogy pl. egy csomó Hobbitot követünk a képernyőn akik egy gyűrű után mennek. Ha buta vagy megérteni csak mondjad, máskülönben tényleg szembetűnő az érzelmi intelligenciád visszamaradottsága, ha ilyen utálkozó és értetlenkedő kommenteket hagysz. Ha nem bírod az ilyen témájú filmeket, akkor ne nézd. Mire számítottál? Egy akciófilmre? Egy vígjátékra mert Adam Sandlerrel reklámozták? (Egyébként igényes és drámai alakítást láthattunk tőle.) Ha a végén Hanus létezése nem egyértelmű, ne akadj ki ha nem rágják a szádba a választ mint egy kisgyereknek. Attól még, hogy nem volt akciódús nem jelenti azt, hogy ne lenne tartalma, vagy filozófiai háttere. Nőj fel. Ez minden idők legjobb filmje? NEM. Ez egy film ami nagy mondanivalót hordoz magában? IGEN.
8/10
Albeart 2024 ápr. 16. - 18:48:29 8/10
(33/47)
Dráma az emberi kapcsolatokról, kimondatlan érzésekről, megbánásról leginkább erről szólt. Érdekes volt a film szerintem egyszer érdemes megnézni. Van tanítása is ha az embernek van kellő befogadó képessége (érzelmi intelligenciája) ezekre az megfogja érteni miről szól. Adam Sandlert talán még nem is láttam drámában, szerintem vissza tudta adni a magányos, lelkileg megfáradt embert. :-)
4/10
trev 2024 ápr. 13. - 09:41:34 4/10
(32/47)
Adam Sandler talán leggyengébb filmje úgy, hogy Sandler nem is játszik rosszul benne. Az űrhajón jelentkező problémák és megoldási kísérletük az idegen kinézetével együtt sokkal inkább illenek egy Sandler-féle vígjátékba (talán ezért is övé a főszerep), mint akár egy sci-fibe, akár egy komolyabban vehető (mono)drámába. Az egész film kliségyűjteménynek is felületes, a készítők nem igazán tudnak mit kezdeni az alapötlettel, és tanácstalannak tűnnek abban is, hogy hová is akarnak kilyukadni. Tanulság nem sok van, ami mégis, az hiteltelen. Van viszont Solaris és Interstellar utánérzés, de arra, hogy tartalommal is megtöltse valahogy, már nem veszi a fáradságot. És meg sem éri.
8/10
atee. 2024 ápr. 01. - 21:43:59 8/10
(31/47)
Inkább dráma mint sci-fi. Szerintem Adam Sandler filmjei közül az egyetlen ami értékelhető. Remek film, csak meg kell tudni emészteni.

Röviden: a film a fellelősség és a döntés előli elmenekülésről - és annak köveketkezményeiről szól. Bár a végén a főhős kap még1 esélyt, de sajnos ez a való életben nem mindig igaz. Ugyebár maga a lény nem létezett, csak a képzelet szüleménye. A Dormicum (aminek a hatóanyaga a midazolám) egyik mellékhatása a hallucinációk. Ezért sem kaptunk semmi tudományos kérdésre választ, mivel a saját képzelete játszott vele.

8/10
radovitsa 2024 márc. 23. - 18:22:45 8/10
(30/47)
Nekem tetszett, jó kis film.
1/10
punitive 2024 márc. 22. - 19:09:17 1/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(29/47)
Gondoltam valami értelmes film lesz, de 2024-ben no meg ebben a NETFLIXES FOSS VILÁGBAN nehéz értelmes filmhez hozzá jutni.Aki élt a 80-as 90 -es években az tudja miről beszélek.Abban igazad van,hogy anno voltak szar filmek is a beszélt korszakban,de azért elég sok jó film született.Most igen csak keresni kell ha találni akarsz 1-et!!!!!
1/10
punitive 2024 márc. 22. - 19:04:57 1/10 Előzmény 4anyreg
(28/47)
Phű ez aztán értelmes válasz volt se eleje se vége,ja és semmi haszna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!