Téma: Balerina

6/10
sexykex márc. 19. 21:15:10 6/10
(22/22)
Úgy sem bírnak leállni, gondoltam és jól gondoltam. Ebben a franchise építő széria világban addig agyalnak, míg egy épkézlábnak tetsző morzsácska ki nem esik valakinek a buksijából. Ezt aztán addig rágicsálták, míg megszületett John Wick két X-kromoszómás verziója, egy Kikimora.
Ej, gondoltam: megnézem! Valamiért jobb szeretem, ha a csajokat csapkodják fűhöz, fához, mert tudom: ők erősek! Egy fickó már kékülne, zöldülne, összevérezné a filmvásznat, szétkenné az agyát fájdalmában, de a lányok – mindent kibírnak! Megvan hozzá a rúzsuk, meg az alapozójuk és arra vigyázni kell, mert anélkül a Rémkirály se ismerne rájuk.
Szóval jó volt. Nem mondom, hogy hat eleminél több kell hozzá, de ha több van, az se baj. Márpedig nekem több van! (Nem, nem kettővel te kárörvendő, kötekedő, köztörvényes, kaján kurafi vagy kuraszuka.)
8/10
georgebenson márc. 06. 18:31:21 8/10
(21/22)
Némi nosztalgiával néztem és annak ellenére, hogy a fikázókat irritálja mikor egy 50 kilós balettos lány ver szarrá egy komplett felfegyverzett hadsereget még így is sokkal jobb volt mint a méhész vagy a melós. Nem nagyon értem ezt a nyavalygást. Ez egy akciófilm. Ráadásul kimondottan szórakoztató akciófilm, hozta a Wick 1-2 színvonalát. Pont elég is lenne a Wick 5 helyett. Azt már biztosan nem nézem meg. A 4. rész kimondottan fájt pedig Wick fan vagyok. Azért volt itt egy-két dolog amit nem tudtam hová tenni. Pl Winston szinkronhangja. Sajnos az eredeti Mihályi Győző meghalt, nem sikerült maradéktalanul a helyettesítés. Viszont amit nem sikerült megfejteni az a sebhelyes arcú testőr (Daniel Bernhardt) felbukkanása. Egyszer már meghalt a Wick kettőben ha jól emlékszem, Wick megfojtotta. Vagy mégsem halt meg? :) Na mindegy. Jó volt ez így is.
8/10
offtopic
LanyUs febr. 02. 09:28:21 8/10 Előzmény sorozatneked.hu
(20/22)
Tökéletesen igazad van! Az még kifejezetten tetszik, amikor a végkövetkeztetés az igényesség vagy annak hiánya. Mintha bármi köze lenne hozzá, milyen filmet néz az ember. Persze mindenki magából indul ki és ez egy általános igazság... :)
Heart89 jan. 21. 08:35:56
(19/22)
Istenem, de hiányzik Mihályi Győző hangja 🙄 Winston karaktere is teljesen más így számomra.
Egyébként a film tetszett, hozza a John Wick világot.
7/10
sorozatneked.hu jan. 11. 21:22:05 7/10
(18/22)
7/10

Nem moziban láttam, de így is jó film volt. Tetszett. Sokkal jobban, mint az utolsó John Wick, ami nagy csalódás volt. A lenti fanyalgókat nem értem. Számon kérni egy akciófilmen, hogy nem realisztikus? Akkor nézzetek dokufilmeket! Sajnálom az ilyen embereket a boldogtalan életük miatt, mert nem tudnak semmit sem élvezni, nem örülnek semminek, csak panaszkodnak. A kedvenceim azok a mazochisták, akiknek már az első JW sem nagyon jött be, de megnézték a többi 3-at és még ezt is, majd idejönnek kiböfögni valami negatív kritikát...gondolom ez a legnagyobb öröm az életükben. :)
8/10
nemethmiklos45 jan. 03. 22:51:20 8/10
(17/22)
7/10 Hagyjuk már, hogy logikátlan, meg , hogy túlzás a 45 kilós nőt akcióhősként ábrázolni. Ha valaki nem jött volna rá, ez egy film, ráadásul nem dokumentum film, hanem egy akció film. Teli van akcióval, lövöldözéssel, verekedéssel. A túlzások pedig nincs baj, a filmes eszközök - és az összes művészeti ág eszközei között - mindig is használatban voltak.
bontottcsirke 2025 dec. 28. - 17:40:17
(16/22)
Mesefilm hülyéknek,komolyan minek csinálnak még filmeket a 21. Században?
1/10
APBT 2025 dec. 22. - 19:48:58 1/10
(15/22)
A John Wick filmek sem értek sokat, max az első, az újdonság és Keanu Reeves miatt (bár ő sem egy akcióhős alkat, ha lőni tud is a való életben, mert tud bizony), de ez... nézni is fájdalmas ahogy ez a 168 cm-es 55 kilós nő verekszik és lövöldözik. Kb mintha Arnold Schwarzenegger fénykorában eljátszott volna egy balett vagy műkorcsolya bajnokot.
Érthetetlen mi szükség ilyen filmekre, jól lecsúsztak az igények.
1/10
pihes 2025 dec. 09. - 13:23:27 1/10
(14/22)
Az anyátok keservét, hogy ilyen fájdalmas kínszenvedéseket készíttettek EGY/TÍZ
3/10
Findzs 2025 nov. 25. - 14:54:20 3/10
(13/22)
Szörnyen gagyi film.
A John Wickben legalább Keanunak volt golyóálló zakója.
Itt már erre sem vették a fáradtságot, hogy legalább egy ruha alatt hordható kevlár ruhája lett volna.
Alig vártam, hogy vége legyen. A csaj szép, csak ezért kap 3/10 -et
2/10
agathasirmio 2025 szept. 22. - 17:26:11 2/10
(12/22)
Még valami eszembe jutott:
A női akcióhősöket miért nem késekkel, hurkokkal, mérgezett tűkkel szerelik fel? Egy létező krimitoposz a "méregkeverő nő". A "gyengébb ember fürgeséggel és hajlékonysággal harcol a nagy és erős ellenséggel szemben" pedig annyira evidens, hogy Karl Max Old Shatterhand-Winnetou bírkózásától a Dr Strange versus óriási űrtrollizé jelenetig rendre előkerül.

De nem, Ana de Armas verekedni akar és minden nő természetesen lábbal akarja megfojtani az ellent, ami amúgy egy könnyű és kicsi nő esetén béna és öngyilkos próbálkozás.

Borzasztóan rossz ez a film.
5/10
Gulácsi Péter 2025 júl. 03. - 22:13:53 5/10
(11/22)
Elég gyenge volt. Nekem Keanu Reeves is hiteltelen, mint szuper akcióhős John Wick, de ez a csaj még nála is viccesebb a 45 kilójával. A történet lapos, unalmas és szar. A koreográfia, meg a harcok látványosak, látszik, hogy sok pénzből készült, de végtelnül unalmas és öncélú az egész. Értem én, hogy Norman Reedus-t is mindenbe bele kell rakni, de ő sem illett ide. Anjelica Huston még mindig borzalmasan néz ki, a jobb sorsra érdemes Daniel Bernhardt-ot meg sikerült egy újjabb filmben címeres balfaszként ábrázolni, pedig ő ért volna valamit az egészben.
Egynek elment, de semmi extra. Lassan lezárhatnák ezt az egész szériát.
gshh 2025 jún. 20. - 20:34:39
(10/22)
Ez a film - sem - nekem készült, szóval nem fogom sem értékeléssel, sem szavakkal ekézni. Sajnos ma elértünk oda, hogy a filmipar nem mindenkinek készít filmet, így...olcsó lenne elkezdeni sorolni a film hiányosságait. Ugyanakkor kissé ilyen prototípus - érzésem van, amikor még csak körvonalazódik valami, de ráfér még a díszítés, mint a fenyőfára karácsony idején. Sajnos itt ezt a lépést kifelejtették. Reflektálva egyes - remélem kamaszoktól származó - kommentekre...sajnos azért a főszereplő sem annyira dögös, hogy az bármilyen formában a film javára lenne írható. Kimész az utcára és találsz száz ilyen testalkatú nőt. Evvan...
1/10
Nazca van Marple 2025 jún. 15. - 15:12:15 1/10
(9/22)
Ultra gagyi, csak gyilkolnak, mindennel is, sztori alig...szomorú, hogy Keanu Reeves elvállal egy ilyen filmet
9/10
Ildikó Nóra 2025 jún. 12. - 10:59:33 9/10
(8/22)
Ana de A-nak jól állt a szerep, filmzene, helyszínek, szereposztás (jó, hogy Keanu R. is szerepelt) is tetszett, kikapcsolódásnak teljesen jó. Szentendre a végén rögtön felismerhető. :)
3/10
NN1532 2025 jún. 11. - 19:09:32 3/10
(7/22)
Arra bizony nem számítottam, hogy unatkozni fogok. Párszor elégedetlen csettintettem, volt egy-két ötletes akció, de még az akciók egy része is untatott. Ha meg megszólalt valaki, az rendkívül kínos volt. Szomorú vagyok.
8/10
Lizus-ka 2025 jún. 10. - 08:37:37 8/10
(6/22)
A történet érdekes, a főszereplő nagyon odatette magát. De nem tudta felülmúlni (valószínű nem is akarta) a korábbi JW filmeket.
9/10
King Diamond 2025 jún. 10. - 01:21:01 9/10
(5/22)
SPOILERES LEHET!!!
Így, még viszonylag frissen nézve a John Wick negyedik részét (és a harmadikat is felelevenítve előtte), mindenképp úgy voltam vele, hogy a Balerinát moziban kell megnéznem - ha már előbbieket nem ott néztem. Nagyon élveztem 4DX 2D-ben a filmet, egyáltalán nem okozott csalódást, pontosan azt hozta, amit vártam tőle. Számomra épp eléggé volt John Wickes, teljesen jól beleültették ezt a spinoff-sztorit a John Wick-univerzumba. A színészek, szereplők nagyon jók, megtalálták az egyik legszebb, legcsinosabb színésznőt a főszerepre - Ana De Armast -, akinél szerintem Lady Gaga nem lett volna jobb a szerepben (amit lehet olvasni az IMDb Triviában, hogy először őt szerették volna a főszereplőnek). A visszatérő Keanu Reeves, Ian McShane, Anjelica Huston és Lance Reddick mind-mind nagyon jó volt - leszámítva, hogy sajnos Mihályi Győző halálával új szinkronhangot kellett kapnia McShane-nek és Gergely Róbert hangja nem igazán illett hozzá; Anjelica Huston karakterét itt sajnos Rendezőnek fordították és nem Igazgatónak, mint korábban, ez is zavaró volt; Lance Reddicknek pedig ez volt az utolsó szerepe, mielőtt váratlanul elhunyt. Gabriel Byrne Kancellárként és új karakterként nem volt rossz, igaz nem szerepelt olyan sokat, valamint Norman Reedus még nála is kevesebbet, de őt is jó volt látni feltűnni a Walking Dead sorozaton kívül másban is.
Az akciók eleinte még nem olyan szinten túlzóak, mint ahogy azt megszokhattuk a John Wick-univerzumban, ám a második felétől már ebben sincs "hiány", ha úgy tetszik - bitang látványos és komoly jeleneteket kapunk, melyeket hibátlan zenei repertoár kísér.
A vége alapján pedig szinte biztos, hogy előbb-utóbb jön majd a folytatás - és gondolom inkább ennek fog jönni a folytatása, mint az esetleges ötödik John Wick rész (pedig ugye azért az sincs teljes mértékben kizárva, hogy jön/jöhet majd idővel).
Remélhetőleg nem kell éveket várni a következő filmre a franchise történetében.
9/10
7/10
KriszXD56 2025 jún. 08. - 22:01:51 7/10
(4/22)
Spoileres!

A kicsi Eve faterját egy körön kívüli szekta főgenyája (a kancellár :) aki nem mellesleg a nagyfater) megöli. Őt pedig Winston viszi el a Ruska romához gyilkos balerina képzésre. Itt kötik össze az idővonallal. A 3 -4 John Wick idején játszódhat. (John beváltja a jegyét, rajta van a golyóálló öltöny stb) Aztán a főhősnönk egyik megbízása során rábukkan a rossz arcokra, gyorsan kiugrik hogy felkutassa fater gyilkosát. El is jut a szektások falujába ahol mindenki rá vadászik. (Családi szálak, találkozik a nővérével megtudja hogy a szülei is szektások voltak stb..) Mivel szabályt szegett, jön Wick bá is, egy kis bunyó után megengedi Evenek hogy tegye a dolgát :) A vezér elég gyorsan meghal. De az előtte lévő lángszórós jelenet, illetve párbaj király. Végül a csaj is úgy jár, mint Wick vérdij lesz a fején. Nos összegezve a történet egyszerű már már sablonos. A John Wick filmeknél megszokott látványos bunyók és akciójelenetek megvannak. (Reálissabbak nem eltúlzottak mint a 4. résznél) A figyelmemet végig fent tartotta. Amit vártam azt hozta.
6/10
Exhale Beautyliving 2025 jún. 07. - 20:17:23 6/10
(3/22)
Nekem nagy kedvencem a frenchise az univerzuma miatt: A felso kor, a szabalyok, a Continental stb. Ebben a reszbe kevesbe volt beleszove szerintem ez.
Nekem hianyzott a Stahelski fele rendezes, bar ujraforgattatott nehany jelenetet az utolso evben, hogy "dzsonvikkesebb" legyen. Reszben sikerult.