teatea 2015 jún. 04. - 10:36:14
(13/73)
Ezen a filmen nagyon sokat és artikulálatlanul lehet röhögni, függetlenül attól, hogy rendkívül abszurd az alaphelyzet, és magyarként úgy igazán még át sem élhetõ az, amikor egy helyi családba benõsül 4 másik etnikum. A hozzánk legközelebb álló poén mindenképp az a fõtémát illetõen, hogy szerencse hogy nincs egy ötödik lányuk egy roma võlegénnyel.

Szóval vicces film ez kétségkívül, de bennem nem hagyott mély nyomot az apa és felesége szerepén és alakításán kívül. Mozi után már szinte felejtõs, vagyis azért néhány gondolatot mindenképp megér, de jönnek azok maguktól is. Elsõként is az az érzés, hogy az Életrevalók és az Addig jár a korsú a kútra fényévekkel jobb francia vígjátékok szintén komolynak szánt témákra épülve, bár kétségkívül nem annyiszor felröhögõsek, mint ez. Aztán itt van ez a rasszizmus és tolerancia, én már a puszta szavaktól is émelygek, olyan erõvel megy a torkonlenyomás évtizedek óta. Szerintem létezik egészséges idegenkedés a másságtól, és valójában ez történik a szülõkkel is, tényleg pazarul, valóságközelien karikírozva a történéseket, de aztán az az érzésem a film végén, hogy akkor most illedelmes, felvilágosult európaiként ugye most az a tanmese tanulsága, hogy toleráljak és befogadjak. És szeressük egymást gyerekek. Szóval kiváló vígjáték ez, de maradt utána egy mellékíz, ami nem jó.

Mindenkinek ajánlom megnézni, mert zsigerbõl röhögtet.
10/10
Schrader 2015 jún. 01. - 22:20:04 10/10
(12/73)
Abban a moziban, ahol én voltam folyamatos hangos nevetést hallottam.Én is közte voltam.
10/10
Fair70 2015 jún. 01. - 17:37:35 10/10
(11/73)
Csatlakozom. Másfél órából legalább 70 percet röhögtünk. Semmi sallang, semmi hatásvadászat, szerintem a közhelyeket is szépen elkerülte. Maradt az abszurditás, de ma, 2015-ben ez a szó már semmit nem jelent. Magam is úgy vélem, alapból rasszista az ember, szánalmas az erõlködés a mindennapokban ennek kendõzésére. Vasárnap délután, belvárosi kismozi, teltház és egységes pozitív vélemény. Nálam ez alapfilm (az Életrevalók mellett ismét egy francia film), én azt találtam mondani páromnak, ezt a filmet kötelezõvé tenném középiskolában.
csipi73 2015 máj. 31. - 21:17:46
(10/73)
Szerintem ez most elég gagyi francia vígjáték lett. Erõltetetten jópofáskodva humorizál a multikulturalitásról, amin tény, hogy sok minden elfér, de nem minden áll jól neki. Ez a gagyi, izzadtságszagú poénokkal teletûzdelt humor például nem. Jó a téma, jó az alapötlet, jók a szereplõk, de a film a megoldásai miatt gyenge lett. Nagy Clavier-rajongó vagyok, de messze ez a leggyengébb vígjátéka, amit valaha is láttam tõle.
Én teli moziban néztem meg. Szó szerint. A vasárnapi Allee elõadás teltházas volt. Ehhez képest elég visszafogott és szórványos volt a nevetés. Jóindulattal egy 6-os.
10/10
Trombi 2015 máj. 31. - 14:16:42 10/10 Előzmény GABRIELH78
(9/73)
Csak egyetérteni tudok film dicséretével. ami ráadásul roppant tanulságos is az egymás iránti tolerancia tekintetében :D Sajnálom azokat, akik rosszul voltak tõle, nekik nem kéne pénzt pazarolni ezen filmekre, ott van a rengetes hálivúdi borzalom...
10/10
Clarisse 2015 máj. 31. - 13:56:51 10/10
(8/73)
Szuper film! Rég röhögtünk ennyit és ami plusz pont, hogy folyamatosan vicces volt...
10/10
cserkutiz 2015 máj. 30. - 18:39:38 10/10 Előzmény Wanner Éva
(7/73)
A filmet ajánlom mindenkinek, aki szereti az igazi, tartalmas szórakoztató filmeket -igazi francia humorral és látványvilággal! 10/10 pont!
10/10
GABRIELH78 2015 máj. 28. - 13:20:54 10/10
(6/73)
Ma délelõtt láttam a Mammutban. Egyedül voltam a teremben, én ezt nagyon szeretem:) Szerintem tipikus francia vígjáték. Azaz komoly dologgal és témával foglalkozik, de amolyan franciásan, és viccesen...Nálam 8 pontos, de inkább adok rá 10-et, nehogy a Transzformereken szocializálódott frankofon kultúrát hírbõl sem ismerõk lehúzzák itt még nekem:) És nem tudom észrevettétek-e, de egy dolog van amit imádok a francia vígjátékokban. A nagystílûség. Szinte mindig, mindenhol gazdag, jómódú emberek vannak a francia vígjátékokban filmeken. Jákob rabbi gyárosa, a Dilisek vacsorája könyvkiadója, a Topmodell a barátnõmön konszernigazgatója, mind mind mocsok gazdag és szerethetõ figura. És még órákig lehetne sorolni... Imádom ezt a franciákban, hogy megmutatják...
1/10
Wanner Éva 2015 máj. 27. - 10:13:38 1/10
(5/73)
Teljesen egyetértek, nem ajánlom senkinek...

-BCS-
1/10
berger19 2015 máj. 27. - 10:07:38 1/10
(4/73)
gyenge multikulti hánydék
melinda77 2015 máj. 17. - 01:37:44
(3/73)
Ja és szigorúan franciául kell nézni :))
melinda77 2015 máj. 17. - 01:36:57
(2/73)
Egyet értek az elõttem szólóval, tgnap elõre nem tervezetten láttam az Artmozik éjszakáján, és elbûvölt. Van benne "anyag", kicsit mainstream néha, de pörög, és kimaxolják a sztereotípiákat, franciásan, viccesen. Még talán mondanivalója is van.
10/10
hildamozi 2014 júl. 31. - 22:54:40 10/10
(1/73)
Németül láttuk, az egész mozi rekeszizomgörcsöt kapott. Nagyon el van találva a sztori, könnyed film egy komoly témáról. Ha a szinkront rendesen megcsinálják, mindenképp érdemes lesz megnézni!