Téma: Beszélj!

vivoca_xd 2011 jan. 15. - 16:19:46 Előzmény veghmanci
(25/45)
Ez a film nagyon jó!
Nagyon szeretem egyik kedvencem.
Sírtam,amikor néztem.
Sajnos ilyen az élet=/
Én is visszahúzódó vagyok,bár ez szerencsére nemtörtént meg velem,de más okom van rá.
Nekünk visszahúzódóknak sokkaltöbb érzésünk van,mint másoknak..

10/10

AJÁNDLOM:£
veghmanci 2010 okt. 29. - 19:11:58
(24/45)
Hát én még nem láttam a filmet,de mostmár megis fogom nézni. Eddig nem tudtam róla,de olvastam a könyvet. Csak ajánlani tudom...nem hinném,hogy a film képes lenne tükrözni azt a lelkivilágot,amit a könyv tökéletesen átad az olvasó számára. Mert nem a történtek a lényeg,hanam az a zavarodottság és a meg nm értettség,ami lezajlik a lányban. amúgy meg nem vagyok túlzottan oda,hogy Kristen Stewart kapta a fõszerepet...de errõl még nem mondhatok semmi biztosat. :)
minerva9 2010 szept. 15. - 12:55:08 Előzmény mandamanda
(23/45)
Nekem amúgy nagyon tettszet a csaj visszahúzodása,talán mert én is ilyen vagyok..És ettöl függetlenül hogy történt-e valami vele a múltban avagy nem,ettöl mert még visszahúzodó valaki attól még lehetnek érzései nem is akármilyenek..
mandamanda 2010 szept. 03. - 21:51:17 Előzmény minerva9
(22/45)
Akivel történt hasonló, annak néha a könnye is elered... :(
Szerintem tökéletesen megfogalmaza a film, hogy ez ilyen szörnyû esemény mennyire meg tudja változtatni egy ember viselkedését, kedvét, személyiségét mindaddig, amíg nem ereszti el a hallgatást.
Szuper film, mindenkinek ajánlom, annak is, aki nem élt át hasonlót, mindenkinek, mert segít a viselkedésünket átértékelni bizonyos helyzetekben.
Szuper, nálam 10/10-es.
minerva9 2010 aug. 31. - 13:36:35
(21/45)
Jó film amúgy,bár csak az tudja igazán értékelni akivel hasonló történt..
Anita15 2010 aug. 07. - 21:08:53
(20/45)
Tegnap néztem meg a filmet,a könyvet meg 3 héttel ezelõtt olvastam.S mind a kettõ nagyszerû volt. Nem vagyok Alkonyat rajongó,de Kristen alakítása tényleg kitûnõ volt.

Olyan radikálisak nem,de volt pár eltérés a könyv és a film között.:
(SPOILER) pl.: a könyvben Melinda nem mondja ki kerek-perec a véleményét Heather-nek,hanem vmi kifogással lerázza.

SPOILER: Viszont a végén.....Mikor mondta neki az anyja,hogy az apja elment,a könnyebbik utat választotta.....Ezt nem értettem,hogy akkor most az apa elhagyta a családját vagy csak elment egy pár órára kiszellõztetni a fejét a sokktól?
Koczy85 2010 aug. 03. - 23:57:47
(19/45)
Ahogy már elõttem is elmondták, az itt leírt tartalomnak igazából nem sok köze van ahhoz, amirõl valójában szólt a film. Maga a film nekem tetszett, szerintem is Kristen Stewart egyik legjobb filmje.
coff 2010 júl. 22. - 19:34:11 Előzmény manatea
(18/45)
Sajnos nincsen igazad. Én tegnap olvastam el a könyvet, és utána néztem meg a filmet.
Elég jó feldolgozás, egyet bánok, hogy az édesanya sokkal szimpatikusabbra sikeredett, mint a könyvben, ill. Mr Freeman vizuális tanár nem kap akkora jelentõséget a végén, mint a könyvben.
Egyébként az a könyv az! (az imdb-n is fel van tüntetve az írónõ)
8/10
manatea 2010 júl. 22. - 09:33:01 8/10 Előzmény coff
(17/45)
en olvastam a had mondjam el cimu konyvet,es nem tudom elkepzelni,hogy ezt a filmet az alapjan forgattak,hisz abban egy kislanyt "eroszakol" meg az apja
coff 2010 júl. 21. - 18:34:33 Előzmény flöccümmdöförr
(16/45)
szia!
A könyv Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el...
offtopic
lilla_kucselata 2010 júl. 14. - 13:57:21 Előzmény beryll
(15/45)
szijja olvastam, hogy azt írtad hogy van a filmhez magyar feliratod. azt nem tudom, hogy kell rátenni meg ilyenek, de el tudod mondani, hol tudnám megnézni a Speak-et, vagy küldeni egy linket. a lényeg, hogy legyen rajta magyar felirat. elõre is köszönöm
üdv: Lilla
lilla_kucselata 2010 júl. 14. - 13:56:41 Előzmény beryll
(14/45)
szijja olvastam, hogy azt írtad hogy van a filmhez magyar feliratod. azt nem tudom, hogy kell rátenni meg ilyenek, de el tudod mondani, hol tudnám megnézni a Speak-et, vagy küldeni egy linket. a lényeg, hogy legyen rajta magyar felirat. elõre is köszönöm
üdv: Lilla
flöccümmdöförr 2010 jún. 18. - 13:41:51 Előzmény erizawa
(13/45)
Szia!
Nemrég olvastam az egyik hozzá szólásodban, hogy olvastad a "Beszélj!" címû film regényét (vagyis godolom amibõl a film készült... )
szóval szeretnék érdeklõdni, hogy hol lehet beszerezni a könyvet.
Légyszíves válaszolj! köszi
10/10
SilverKL 2010 jún. 13. - 15:21:13 10/10
(12/45)
A könyvet sajnos nem volt szerencsém olvasni. De a film tényleg majdnem tökéletesre sikeredett. Bár mondjuk én nem Steve Zahn-t kértem volna fel a tanári szerepre, mert egyáltalán nem illik hozzá ez a karakter.
A befejezésnél kiváncsi lettem volna a lány anyjának az arckifejezésére is amikor megtudta a nagy titkot. De talán pont ezt a hatást akarták elérni, azért volt az a gyors leblende a film végén, amikor egymásranéztek.
A filmzenére nem lehet panasz. A fõcímzene (Christopher Libertino - Walk Away) nagyon megintdító hangvételû és zseniális, tökéletesen passzol a témához.
A film pasi szemmel is elég dúrva, átlehet érezni a lány fájdalmát.
Ezért a lányok óvatosan nézzék meg a filmet, egy kicsit elkell vonatkoztatni...

Pontszám: 10/10
Wilde 2010 febr. 09. - 16:51:45
(11/45)
Kristen egyik legjobb filmje, nagyon jól alakít benne, aki Kris fan annak muszáj megnéznie!:))
Sabyna 2010 febr. 09. - 14:41:02
(10/45)
Most láttam a filmet, és teljesen magával ragadott! Bár egyetértek az elõttem szólókkal, miszerint a leírás teljesen mást sugall, mint ami valójában a filmben van, a film címe (Beszélj!), nekem nem azt sugallja, hogy néma/keveset beszél, és ez így nem jó...

SPOILER-es részek következnek!
Ha lehet így mondani, nagyon "élethû" film, vagyis sajnos szinte minden nap történik ilyen a világban. Így én teljes mértékben úgy néztem meg a filmet, mintha Melinda lennék. Éppen ezért is könnyeztem meg a végén... hiszen mikor elkezdte mondani a történteken az anyukájának, szinte az én szívemrõl is leesett egy hatalmas szikla! Ilyen szempontból tökéletes volt a történet, a megfilmesítés, és Kristen színészi játéka is! (Alkonyat rajongó vagyok, mégis ez a film valahogy közelebb áll hozzá szerintem!)

Viszont a vége valóban lehetett volna kicsit lezártabb, tartalmasabb! Én is valahogy vártam még valamit! Illetve nekem egy kicsit hirtelen volt az, amikor Andy bemegy hozzá a szertárba (vagyis a kis dugi helyére), és akkor hirtelen elõterem az egész pompon-csapat a teljes üres iskolában! Ráadásul azt sem tudják, hogy Melinda ott szokott rejtõzni, aztán mikor kiabál, úgy nyitnak be, mintha ezer éve oda jártak volna... Ezáltal a végét szerintem kicsit összecsapták!

Viszont mindent összevetve, szerintem egy kihagyhatatlan film! Igaz, hogy nem nevetettet meg, nem romantikus, és nem egy olyan története van, ami minden második filmben szerepel, de talán pont ezért olyan különleges!
9/10
tezarus 2009 nov. 25. - 19:03:03 9/10
(9/45)
Most néztem meg a filmet írnék is hozzá valamit az ide látogatóknak. Kicsit hosszú lesz, de megköszönöm annak aki elolvassa majd.
Nem tudom ki az aki megírta ennek a filmnek az ismertetõjét- rövid tartalmát, de szeretném kritizálni. Ugyanis félrevezeti az embert amikor elolvassa, hogy mégis mirõl fog szólni a film.

1. "Melinda, az elsõéves egyetemista elveszítette a beszédképességét."
Melinda elsõ éves ugyan, de nem egyetemen, a 9. osztály tudtommal még csak középiskola elsõ osztálya.

2."Fiatal, boldog lány volt, ám a nyár végén történt esemény hatására megnémult."
A mondat elsõ fele az emlékeibõl kiindulva igaz, de NEM némult meg. A néma= az az ember aki nem tud beszélni. Belemagyarázhatnánk ezt a pszichológiai némaságot, hogy csupán nem akar beszélni akár ez is elfogadható lenne, DE a filmben ilyesmirõl szó sincs Melinda igenis tud és beszél is, többnyire csak akkor ha kérdezik. Legfeljebb átvitt értelemben tudnám elfogadni, hogy "megnémult" de akkor szükségesnek érzem idézõjelek közé rakni a szót.

3."Amióta Melinda nem beszél, a barátai sorra elmaradtak mellõle"
Mint a filmbõl kiderült a barátai nem azért maradtak el mellõle mert "nem beszélt". Hanem mert tett valamit ami nem tetszett a "barátainak" vagy mert nem tudták miért tette.

4."Senki sem hajlandó segíteni neki, hogy földolgozza a szörnyû emléket, azt, hogy megerõszakolták."
Ha nem mondta el senkinek sem, hogy mi történt vele akkor, hogyan segítsenek neki? Inkább magába zárkózott és senki sem kérdezte mi baja és miért változott meg.

5."Végül Mr. Freeman, a mûvészettörténet tanár segítségével képes szembenézni a múlttal. "
Mr-Freeman (egy rajztanár) neki sem mondta el mi történt, nem szó szerint kell venni a segítséget.

Ennyi lenne az elemzésem szívesen meghallgatnám(elolvasnám) mások, hogyan látják a filmet a " leíráshoz képest" .

Maga a film ugyan dráma,

****SPOILER******
a vége mégsem annyira drasztikus, elmondja mi történt, mindenki tudomást szerez róla, életvidámabb lesz.
Ha már legalább kicsit happyendes a vége akkor többet várnék tõle, ha másképp nem megy akkor nem 89 percet hanem 109 percet és a végét ne csapják le ennyivel.
Sok mindent belevihettek volna még, de úgylátszik mindezt már rábízzák a nézõk fantáziájára, de fantáziálásra ott a könyv. A filmek pont azért filmek, hogy megmutassák a dolgokat.
Ha dráma befejezést szántak volna a filmnek akkor az utolsó 5 percben megspékelhették volna akár vér is folyhatott volna.
kellett volna még legalább 10 perc + a film végéhez bármilyen is volt a lezárása.

Ezért 9. esre értékelem.

****SPOILER VÉGE******
erizawa 2009 nov. 21. - 18:54:43
(8/45)
Nem is tudtam, hogy készült film is...
A könyvet kétszer olvastam és nagyon szerettem.
Kíváncsi vagyok a filmre, remélem hamar lejön
beryll 2009 okt. 12. - 17:31:00
(7/45)
Jaja, én is innen töltöttem le! Ha valaki szeretne hozzá magyar feliratot, szóljon, mert van! :)
10/10
Ametyst 2009 szept. 02. - 19:24:58 10/10
(6/45)
Én innen töltöttem le: mininova pont org/tor/771710 de csak angolul van felirattal. Nekem is nagyon tetszett ez a film, nagyon megindító, a könyvet még nem olvastam, mert csak most találtam meg a magyar címét, de meg fogom venni.