7/10
Mike088 2021 jún. 25. - 09:44:15 7/10
(39/59)
Bizony a BB eleve úgy indult, hogy először egy abszurd marhaságnak tartottam. Időt kellet adnom, hogy a karakterek és a sztori felépüljön és élvezhetővé váljon. Voltak üresjáratok is bőven, főleg a harmadik évad ült le nagyon, (a legyes epizódot alig bírtam megnézni), továbbá sok jelentéktelen mellékszál és hosszan elnyújtott családi jelenet is volt. Ott Walter karaktere vitte a sorozatot én Jesse-t sose kedveltem viszont Gustavo, és a maffiával való kapcsolat nagyon erős volt benne, mint ahogy a metamfetamin biznisz felvirágozása, és az ebből kialakuló családi drámák, hazugságok is. BCS-nél meg azt érzem, hogy bár Jimmy önmagában kevés lenne nekem, de a többi szereplő is "él,, a sorozatban. Kim, Chuck, Mike karakere és a sztoriban való szerepük is jó és önmagában is érdekes. Mivel egy előzménysorozatról beszélünk ami valamilyen módon kapcsolódik a Breaking Badhez, természetes, hogy behozták a régi szereplőket akik szintén remekül játszanak (Hector, Gustavo). Nézeti magát na, 3 évad végénél tartok. :)
9/10
danek87 2021 jún. 24. - 12:54:00 9/10 Előzmény sawyerx
(38/59)
"az megvan, hogy a BB második évadában mikor Walt és Jesse elrabolják Sault, a faszi azt hiszi, hogy Lalo küldte őket, azt kiabálja, hogy neki semmi köze az egészhez, Ignacio / Nacho tette?"

Arra hogy konkrétan említik már nem emlékszem de a jelenet megvan,az az amikor símaszkban vannak és Walt-ot a köhögése buktatja le :D Úgy bírom a sorozatban ezt a fajta fekete humort.Nem lepődnék meg amúgy a Lalo-s utaláson,a sorozatra mindig jellemző volt a következetesség.(Bár érdekes hogy Gilligan-nek már ekkor a fejébe lehetett egy lehetséges Spin-off ötlete?!)
7/10
sawyerx 2021 jún. 24. - 11:05:56 7/10 Előzmény danek87
(37/59)
Én titkon abban reménykedek, hogy a kartell és az ügyvédek szála összeér, majd előbbiek kegyetlenül kinyírják Kimet, Howardot és a többieket - bár erre kicsi az esély, lévén, hogy akkor Saul más irányba fejlődne, mint amit megismertünk. Szerintem lesz egy olyan le nem zárt szál a múltban valakivel, ami akkor köszön vissza, mikor a jövőbeli síkot beéri a sorozat (mint a BB 5. évada).
Egyébként az megvan, hogy a BB második évadában mikor Walt és Jesse elrabolják Sault, a faszi azt hiszi, hogy Lalo küldte őket, azt kiabálja, hogy neki semmi köze az egészhez, Ignacio / Nacho tette? Ergo Lalónak túl kell élnie az eseményeket, legalábbis Saul abban a hitben van, hogy még él.
9/10
danek87 2021 jún. 23. - 18:56:06 9/10 Előzmény sawyerx
(36/59)
Na igen, Odenkirknél nem annyira szembetűnő hogy jóval idősebb,ellenben az általad felsorolt karaktereknél tényleg kicsit kilóg a lóláb.Nekem a kedvenc részem a Mike-os az első évadból,mikor megtudjuk hogyan halt meg a fia.Annál tényleg lehetett érezni a BB feelinget.Hanket és Gomie-t nem értem miért így rakták a sztoriba 2 rész erejéig,kb akárki más random zsarukat is berakhattak volna így ezzel a történetszállal.Nagyon várom már az utolsó évadot,kiváncsi vagyok hogyan teljesedik ki a sztori és hogyan fűzik össze a BB-vel.
7/10
sawyerx 2021 jún. 23. - 17:40:45 7/10 Előzmény danek87
(35/59)
Igen, de a fogalom is relatív, kinek mit jelent az időhúzás. A BB minden pillanatát imádtam, kleptoméristől, eszegetésestől, csendben mérgesen nézésestől, stb, még ha például a lopkodás és maga Marie karaktere végül nem vezetett sehová a cselekmény szempontjából. Saulnál szintén jók az aprólékok, mégis ugyanez a lassúság zavar, és ha összességében nézem, szerintem aránytalanul lett felépítve a "fejlődéstörténete".
A BB-nél épp az első két(-három) évad a kedvencem, mert ott még a képi világ olyan kis egyszerű volt, sokszor még a kamera is remegett, így jobban bele tudtam magam élni a karakterek helyzetébe, a negyediktől meg bejött ez a precíz, pontos, enyhén steril látvány, ahol már ezek az apró karakter centrikus mozzanatok is inkább átmentek cselekmény-orientáltba. És a BCS kettő közt ingázik, bár nála az ötödik évad cselekménycentrikussága épphogy tetszett, főleg a sivatagos rész volt zseniális.
Reméltem, hogy a sorozat háromnegyedére átkerülünk a BB utáni időkbe, azt már nagyon várom.
Mike-kal az a baj, hogy már itt is túl öreg, de Hank és Gomie is kilógott a vászonról, lévén, hogy több évvel a BB előtt járunk :D
9/10
danek87 2021 jún. 23. - 10:53:36 9/10 Előzmény sawyerx
(34/59)
"Időhúzó" jelenetek szerintem a BB-ben is voltak bőven.Pl Marie kleptomániája,Skyler viszonya a főnőkével...a sok reggelizős jelenet és elnyújtott családi összejövetelek.Ezeknek önmagukban nem volt funkciójuk csak az összképet nézve.Hiszen mindegyik karakter minden egyes rezdülése alakította a későbbi jellemfejlődésüket/jellemváltozásukat.Nekem több ismerősöm abba is hagyta a sorozatot 1-2 évad után,mivel nincs minden részben akció és folyamatos adrenalinlöket,pedig a BB jóval többet ad annál.Egy sokszorosan összetet többrétegű karakterdráma és bukástörténet.Tény hogy a BCS-ban kevesebb a WTF pillanat de ez érthető,mivel itt egy simlis ügyvéd feltörését láthatjuk,így a kartelles gengsztervonal háttérbe szorul.Személy szerint egy Mike Spin-off nak örültem volna a legjobban,Ő a kedvenc karakterem.
7/10
sawyerx 2021 jún. 23. - 10:12:42 7/10
(33/59)
Nagy Breaking Bad fan vagyok, ennek ellenére megértem a fanyalgókat, akiknek a BCS csalódás. Nekem negyedik nekifutásra sikerült ráállnom a hullámhosszra, mivel se a karakterek, se a történetvezetés nem jött be. Rengeteg az időhúzás, próbálják a BB-ből feltűnő karakterekkel eladni a showt, kíváncsi is lennék, hogy aki nem látta a BB-t és nem élvez el a korábbi arcoktól, nekik mennyire tetszik a sorozat. Ennek ellenére mégis zseniálisnak találom, és ha tömören meg kéne fogalmaznom a miértjét, akkor azt mondanám, hogy egy epizódon belül minden jelenetet gyönyörűen keretbe tudnak foglalni, amihez nagyban hozzájárul az operatőri munka és a rendezés. Sok-sok apró motívum, beállítás, tárgyak elhelyezése, a színészek apró gesztusai, mimikái, a fordulatok nagyon lassú felvezetése. Az akciójelenetekből kevés van, de ha van, akkor nagyot üt és mozifilmeket aláz.
A képi világ a BB-hez képest viszont rosszabb, a színezés és fényezés túl snassz.
Sajnálom, hogy az első pár évad viszonylag unalmas módon nyújtotta el Jimmy "pályakezdését", most ugye elértünk a kartell szálhoz, végre beindultak az események, de most meg mindjárt vége...

9/10
danek87 2021 jún. 23. - 06:27:26 9/10 Előzmény Mike088
(32/59)
Mindenképp,főleg hogy ez is a későbbi évadokra éri el a csúcs szintet, és még hátra van az utolsó évad....kiváncsi vagyok mit alkotnak lezárásnak.
7/10
Mike088 2021 jún. 22. - 17:47:06 7/10
(31/59)
Második évad végénél tartok. A sorozat eddig megfelelt az elvárásaimnak, sőt még túl is szárnyalta azt. Megközelíti a totál szívás szintjét, egy olyan karakterrel akit a rendezők véletlenül se akartak másként ábrázolni mint, ahogy Saul Godmanként már megismertük. Jimmy egy alapjában véve jó szívű, de szélhámos, svindler ügyvéd. Minden tehetsége megvan hozzá, hogy sikeres legyen, de nem tud szabályos keretek között dolgozni ezzel veszélyes kalandokat és vicces szituációkat teremt. A sorozatban előtérbe kerül Mike karaktere is, aki kifejezetten erős sztoriszálakat kap. Néha jobban is érdekeltek a vele zajló események mint Jimmy marhaságai. Teljes képet csak a végére érve kapok, de szerintem feltétlenül érdemes elkezdeni annak aki látta a Totál szívást.
7/10
Mike088 2021 jún. 12. - 20:35:39 7/10
(30/59)
A Breaking Badet egy kiváló sorozatnak tartom, ezért már egy ideje szemezgettem ezzel a történettel is. Ma néztem meg az első részt, és abszolút bejön a hangulata végignézem aztán jelentkezem
9/10
danek87 2021 máj. 05. - 12:13:23 9/10 Előzmény Hayk92
(29/59)
Szerintem ehhez a Spin-off sorozathoz pont megfelelő ez a tempó,remekül felépített karakterekkel,döntéseikkel-annak következményeivel...nem tudom minek kéne itt beindulni,így is vannak karakterívek-ok okozati történések de a BB-vel ellentétben ez nem egy bűnügyi dráma.Itt kár várni vonatcsapolós szintű BB jeleneteket,már csak azért is mivel a központi karakter itt nem egy bűn útjára lépő majdani drogcsászár hanem egy piti zugügyvéd aki svindlikkel próbál feltörni,értelemszerű hogy a krimi rész kisebb hangsúlyt kap(Bár a Mike-Nacho Lalo szálakon ugyanúgy jelen van).Tuco visszatérése még esélyes lehet a 6-dik évadra,bár erre vonatkozólag még nem láttam infót.Én csak azután osztályozom ha lement az uccsó évad is,az összképet nézem.
2/10
Hayk92 2021 ápr. 11. - 21:01:54 2/10
(28/59)
Röviden:
Szenvedés. A Breaking Bad után ez a sorozat szenvedés volt nekem, az elejétől a végéig. Úgy néz ki, hogy SG nem képes egymaga elvinni egy teljes sorozatot, mint WW az eredetiben. Még csak meg sem közelíti a Breaking Bad-et. Az 5 évad alatt talán 5 alkalommal éreztem azt, hogy na most hátha beindul, de nem. Az egyetlen érv, ami a sorozat mellett szól, hogy megválaszol pár kérdést, amikre a Breaking Bad-ben nem kaptam választ.

Hosszabban és SPOILER:
Hiába a sok visszatérő színész, egyszerűen nem tudott lekötni. A BB az elejétől a végéig egy növekvő feszültség volt, egyszer nem éreztem azt, hogy unnám, de itt állandóan. Néha a végletekig elhúzott, a semmiről szóló monológok és felesleges párbeszédek. A beszéd közbeni ujjal mutogatás világbajnoka SG. Amikor bent ragadnak a liftben az ügyvédnővel, már előre tudom, hogy amint kiszabadulnak, jön a liftes és pénzt nyom a kezébe, mert előre meg volt beszélve, hogy bent ragadnak a liftben.....annyira fárasztóan erőltetve voltak ezek a klisék, hogy csak na. A drog biznisz részek még csak-csak menthetnék a sorozatot, de azokban sem éreztem annyira az erőt, mint a BB-ben. Na és a legnagyobb hülyeség. Tuco. Ezek tényleg, csak 3 részben szerepeltették Tucot? Normálisak? Ő rá lehetett volna építeni az egész évadot, ehelyett kapunk egy harmadrangú dealer vagyok, de közben apám varrodájában dolgozom semmit? Ezt egyszerűen nem tudtam elhinni. Lalo menti a menthetőt. Nem is tudom. Sokkal többet vártam. Nekem nem érte meg a rááldozott időt.
9/10
nick név 2020 jún. 27. - 20:20:08 9/10 Előzmény Tiberio
(27/59)
Rendben.
Tiberio 2020 jún. 25. - 23:10:29 Előzmény nick név
(26/59)
Nevetséges.
kisst7777 2020 jún. 03. - 17:13:54
(25/59)
Pár éve tévében mintha egy 3 részes Soul ment volna, mint a Breaking Bad előtti idő története. Rosszul emlékszem? Vagy azóta lett neki visszafelé megszült sok része, mint a Csillagok háborújánál csinálták?
9/10
nick név 2020 ápr. 20. - 11:41:44 9/10
(24/59)
Más a felütése, mint az anyasorozatnak és ez - számomra - sokkal jobban is működik. Jobbak az alapok, ezentúl ahogy kibontakozik még jobbá és jobbá válik. Ez egyértelműen egy emberibb és összességében erősebb sorozat, mint a Breaking Bad, az 5. évad pedig még a szérián belül is kiemelkedő lett.
Jimmy és Kim remekül működő kapcsolata (pont, hogy nem mindig fényesen, de mégis jól), Jimmy és Chuck féltékenységtől, arroganciától és bizonyítási vágytól megromlott kapcsolata, Mike végre sokkal hangsúlyosabb szerepe, egészen sok minden van benne, ami az előzetes utózmányból nálam hiányzott.
Az pedig, hogy Michael Mando (Vaas) játssza - jól - Nacho Varga-t, csak egy külön pozitív meglepetés volt.

7.5->8
9/10
Bobo1978 2019 dec. 14. - 15:51:10 9/10
(23/59)
A Breaking bad után néztem meg, máshogy,de ez is nagyon ott van...hiányozni fog...várom a z esetleges 5.évadot!
9/10
Richard Kovács 2019 nov. 22. - 10:33:34 9/10
(22/59)
Nagyon adja!
9/10
Richard Kovács 2019 nov. 05. - 10:31:05 9/10
(21/59)
Na ezt meg fogom nézni!
Greg741 2019 júl. 07. - 13:53:33
(20/59)
Unalmas cselekménytelen?

Nyilván nem te vagy a célközönség. De ott a Barátok Közt, meg az Édes Élet hála az Istennek.

Ez egy lassú, nem cselekmény, hanem karakter vezérelt történet. Annak a története, hogy hogyan lett James McGill-ből Saul Goodman. Nem mindenki bukik az ilyenre, de aki nem látja benne a géniuszt azt én is egysíkú gondolkodónak nevezném.

Persze van egy véleményed, kimondtad. Kaptál rá egy választ aztán jött a tipikus netharcos 200IQ "Mond a szemembe kiskancsó"... majd jól elpicsázlak. Ez pontosan az egysíkú lények univerzális érvelési mechanizmusa.